Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS

Log in

I forgot my password

Latest topics

» From Ex5 to Super Kips - weng weng
Yesterday at 9:57 am by GhostRideR

» Project bike rebuild.
Tue Jul 22, 2014 3:29 pm by MikeB

» WTS RR150 SE
Mon Jul 14, 2014 11:13 am by method88

» ::Pembuka Bicara a.k.a Introduction ::
Sat Jul 12, 2014 6:30 pm by otto_2tak

» motor ada semut..haha
Fri May 30, 2014 11:46 am by corekips

Welcome to Kawasaki Kips Owners Forum

 
 
Welcome Users From Brunei, Singapore, Indonesia & Malaysia. New Users, Please Take 1 Minute And Read The Following :
  • Anda perlu mendaftar untuk mengakses forum.Kepada user baru, selepas mendaftar, anda akan menerima email untuk mengaktifkan akaun.
  • Sila pastikan email anda tidak penuh, dan check di dalam bulk mail folder. Akaun yang tidak diaktifkan selepas 7 Hari, akan di padamkan
  • You Are Free to copy, distribute, display, and perform the work Under the following conditions:
    • Attribution. You must give the original author credit.
    • Noncommercial. You may not use this work for commercial purpose
If you are the original owner of copyrighted material please contact us and we will remove it immediately. We are always welcome for proposal, suggestion, ideas, contributions to keep this site running in maximum condition. do contact us.
KawasakiKips.com is a non-profit organisation. We are powered by a group of people connected to the internet. We are not a company and our office is in the comfort of our own home.
 
Kawasaki....Let The Good Times Roll !!
 
From Ex5 to Super Kips - weng weng

Sat Jul 14, 2012 9:10 pm by Sapri

Salam semua pada ahli-ahli kips.
sapa berminat nak baca, baca lah coretan pengenalan aku ni.

Sebenarnya tak terlintas pun aku nak pakai 2 stroke ni..walaupun kawan2 aku semua suruh beli,rxz la, 125z la..diorang kata laju sikit kalau konvoi..bagi aku, tetap juga dengan ex5 walau dah 2-3 kali pusing Malaysia..Engine superb tu kalau long distance.

So, nak dijadikan cerita..keadaan macam terpaksa nak kena cari lagi sebiji motosikal, nak kena hantar bini dan tempat kerja aku juga jauh..boleh dikatakan dalam satu hari 100 km mainan je dengan ex5 ( HDEO penyelamat engine aku ).
dalam terpikir-pikir motor apa yang sesuai, tengok FZ pun ok jugak, tapi takde raga juga,minyak jimat..tapi laju mana sangat..alang2 nak upgrade, baik yg best sikit..second choise plak, tengah tunggu wave 125 baru dijangka bulan 10 jun ni..tapi takkan la nak upgrade dari ex5 ke 125cc jugak..sama je rasanya nanti..macam tak berbaloi pulak..

sembang2 dengan kawan opis, dia kata kawan dia nak jual kips, tak sampai …

[ Full reading ]

Who is online?

In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 47 on Sun Jul 15, 2012 11:42 pm

Statistics

Our users have posted a total of 39928 messages in 1803 subjects

We have 2756 registered users

The newest registered user is radali

Poll

Perlukah Forum Pemilik Kips?
76% 76% [ 260 ]
21% 21% [ 71 ]
3% 3% [ 10 ]
0% 0% [ 1 ]

Total Votes : 342

July 2014

MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Current date/time is Wed Jul 30, 2014 10:57 am