Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Share

    eman_92

    MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by eman_92 on Tue Mar 23, 2010 3:24 pm

    disebabkan ramai yg bangkang... aku tukar nama trit nie... so, sape2 yg nak g mandi air terjun sambil layan korner k.klawang.. boleh ler update kat sini....


    Last edited by eman_92 on Fri Mar 26, 2010 8:35 pm; edited 1 time in total

    Guest
    Guest

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by Guest on Tue Mar 23, 2010 3:25 pm

    eman_92 wrote:ader sape2 nak pegi klawang x??? sabtu nie aku nak pegi klawang pkul 3 petang.... sape nak join...

    aku.... tak pegi.. hahahaha. tgk la cane, moto aku buruk jer.

    Azroy

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by Azroy on Tue Mar 23, 2010 3:38 pm

    eman_92 wrote:ader sape2 nak pegi klawang x??? sabtu nie aku nak pegi klawang pkul 3 petang.... sape nak join...

    aku nasihatkan, ko kalau sorang lebih baik jangan pergi.. bahaya.. kalau g beramai2, elakkan dari berlumba.. layan je.. ingat.. kelawang tu dah banyak makan orang..

    eman_92

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by eman_92 on Tue Mar 23, 2010 3:41 pm

    Azroy wrote:
    eman_92 wrote:ader sape2 nak pegi klawang x??? sabtu nie aku nak pegi klawang pkul 3 petang.... sape nak join...

    aku nasihatkan, ko kalau sorang lebih baik jangan pergi.. bahaya.. kalau g beramai2, elakkan dari berlumba.. layan je.. ingat.. kelawang tu dah banyak makan orang..
    tq atok..

    Guest
    Guest

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by Guest on Tue Mar 23, 2010 3:44 pm

    ajak 5 org minimum termasuk ko,
    1 org - call ambulans
    1 org - kasik cpr kalo ko eksiden
    1 org - angkat moto
    1 org - jaga lalu lintas.

    Razz

    zalie78

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by zalie78 on Tue Mar 23, 2010 6:00 pm

    eman_92 wrote:ader sape2 nak pegi klawang x??? sabtu nie aku nak pegi klawang pkul 3 petang.... sape nak join...

    ada projek apa g klawang eman?

    eman_92

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by eman_92 on Tue Mar 23, 2010 6:06 pm

    zalie78 wrote:
    eman_92 wrote:ader sape2 nak pegi klawang x??? sabtu nie aku nak pegi klawang pkul 3 petang.... sape nak join...

    ada projek apa g klawang eman?
    cari buluh nak buat lemang..... hahaha

    zalie78

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by zalie78 on Tue Mar 23, 2010 6:08 pm

    eman_92 wrote:
    zalie78 wrote:
    eman_92 wrote:ader sape2 nak pegi klawang x??? sabtu nie aku nak pegi klawang pkul 3 petang.... sape nak join...

    ada projek apa g klawang eman?
    cari buluh nak buat lemang..... hahaha

    lawak lawak lawak Laughing Laughing Laughing

    eman_92

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by eman_92 on Tue Mar 23, 2010 6:32 pm

    hahaha...saje jln2...huhu

    alldisc

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by alldisc on Tue Mar 23, 2010 6:44 pm

    kisah ini dipetik dari MBC, posting dibuat oleh bro nasrider. rasanya bro nas pun ada register kat sini jugak sbb dia ada KRZ.

    Kejadian pada 21 mac 2010, sekitar 1 tengahari. Ketika sya sedang feel permandangan indah hutan dan bukit bukau tetiba dikejutkan dgn insiden ni akibat terover layan lap n pakai tayar sotong.

    Kuala Klawang tak mengira mangsa, baik motor besar atau kecil, hati2lah rakan2 semua, rider kriss tu overshoot n slide sebelum masuk kelaluan sebelah dan hentam kereta tu, yg kesiannya penumpang hadapan anak perempuan luka bahagian muka dihentam airbag, dan pemandu kereta perempuan sebab hubby sedang rehat kepenatan pulang dari bertugas lewat malam, nasib baik wife yg drive slow2, jika hubby dia sure dah k.o rider tu, masalah kepada family kereta tu terpaksa menempuh banyak hal, kereta rosak, kena buat report balai polis....dll tapi yg peliknya sarjan polis kajang kata kereta pulak yg salah sedangkan motor tu yg masuk kelaluan sebelah.............. :Smile

    Keadaan rider patah kedua2 kaki.....




    alldisc

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by alldisc on Tue Mar 23, 2010 6:47 pm

    rider tu dah meninggal akibat internal injury... Al-Fatihah

    Rider dah slide dulu sebelum masuk laluan sebelah, leh nampak line putih pedal footrest, gambar ni owner takde sebab cuma sya je yg ada kamera masa kejadian, memang tengah nak beri pada owner kereta tu gambar2 penting ni utk dia tidak dipersalahkan oleh pihak polis.........

    Adakah sebab kereta bmw maka polis jerkah driver tu utk something2......hanya dia yg tahu kenapa.......


    ranjau_berduri

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by ranjau_berduri on Tue Mar 23, 2010 6:59 pm

    sinclair wrote:ajak 5 org minimum termasuk ko,
    1 org - call ambulans
    1 org - kasik cpr kalo ko eksiden
    1 org - angkat moto
    1 org - jaga lalu lintas.

    Razz
    1 org cukup ker angkat motor??? tengok tempat jatuh beb...

    koboygurun

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by koboygurun on Tue Mar 23, 2010 10:39 pm

    mangai.....
    dah ramai sangat yg down kat sana....
    bahaya dah klawang skrg....

    azzo

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by azzo on Tue Mar 23, 2010 11:09 pm

    bahaya tak bahaya bergantung pada rider.

    kalau rider datang nak berlumba,all out,tunjuk power insyaAllah akan ada berlaku apa apa.

    tengok pada kesihatan fizikal,mental, kesihatan motosikal,semua skali,dan niat untuk beriadah dan mencari ilmu,insyaAllah ok

    tapi kita ni rider,umpama mentimun ngan durian,bergolek terluka,digolek terluka

    jadi safe ride semua,


    Evil or Very Mad cilaka punya sic,pasal ko lah jadi macam ni,mana budak budak ni nak asah bakat dorang,macam mana nak majukan sukan permotoran,semuanya pasal wang,bodoh Evil or Very Mad

    eman_92

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by eman_92 on Tue Mar 23, 2010 11:25 pm

    azzo wrote:bahaya tak bahaya bergantung pada rider.

    kalau rider datang nak berlumba,all out,tunjuk power insyaAllah akan ada berlaku apa apa.

    tengok pada kesihatan fizikal,mental, kesihatan motosikal,semua skali,dan niat untuk beriadah dan mencari ilmu,insyaAllah ok

    tapi kita ni rider,umpama mentimun ngan durian,bergolek terluka,digolek terluka

    jadi safe ride semua,


    Evil or Very Mad cilaka punya sic,pasal ko lah jadi macam ni,mana budak budak ni nak asah bakat dorang,macam mana nak majukan sukan permotoran,semuanya pasal wang,bodoh Evil or Very Mad
    sifu x nak turun ker??? tok batin asyik tanya wak azzo mana???hahaha Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    krijauan

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by krijauan on Wed Mar 24, 2010 12:36 am

    kuala kelawang..satu nama yang indah..
    dengan jalan yang berliku2..
    tenang dengan suasana alam semulajadi ciptaan ALLAH swt..
    memang best..
    dah lama tak gi sana..
    ingat nanti nak buat trip ke sana jugak lah..
    tapi bukan nak layan corner..nak tengok burung je.. Smile

    aku sokong kata azzo..
    yang jadinya macam2 selalunya sebab..nak tunjuk power..berlumba..
    kalu datang ikhlas..nak tengok alam semulajadi.
    insyaallah perkara2 sebegitu takan berlaku..
    tapi tak salah kalau nak corner tajam2 asah lutut..
    tapi biarlah berpada..jangan ikutkan sangat hati muda remaja tu..
    ikut kemampuan..

    time corner? kita corner..layan..
    time konvoi ride jauh2..? kita ride la..layann..
    time AZAN?
    kita sama sama pegi cari tempat utk solat..jangan time azan pun bantai layan corner gak..
    bantai bergeres gak..bahaya takut tak sempat solat..
    tu pun kena ingat jugak..

    sekadar nasihat untuk diri aku sendiri..*
    aku pun minat layan corner ni..
    mintak di jauhkan kita semua dari perkara2 yg tak diingini..
    aminnn..
    Cool

    duke

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by duke on Wed Mar 24, 2010 8:15 am

    krijauan wrote:kuala kelawang..satu nama yang indah..
    dengan jalan yang berliku2..
    tenang dengan suasana alam semulajadi ciptaan ALLAH swt..
    memang best..
    dah lama tak gi sana..
    ingat nanti nak buat trip ke sana jugak lah..
    tapi bukan nak layan corner..nak tengok burung je.. Smile

    aku sokong kata azzo..
    yang jadinya macam2 selalunya sebab..nak tunjuk power..berlumba..
    kalu datang ikhlas..nak tengok alam semulajadi.
    insyaallah perkara2 sebegitu takan berlaku..
    tapi tak salah kalau nak corner tajam2 asah lutut..
    tapi biarlah berpada..jangan ikutkan sangat hati muda remaja tu..
    ikut kemampuan..

    time corner? kita corner..layan..
    time konvoi ride jauh2..? kita ride la..layann..
    time AZAN?
    kita sama sama pegi cari tempat utk solat..jangan time azan pun bantai layan corner gak..
    bantai bergeres gak..bahaya takut tak sempat solat..
    tu pun kena ingat jugak..

    sekadar nasihat untuk diri aku sendiri..*
    aku pun minat layan corner ni..
    mintak di jauhkan kita semua dari perkara2 yg tak diingini..
    aminnn..
    Cool

    tepat sekali saudara
    amiiiinnn

    Azroy

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by Azroy on Wed Mar 24, 2010 8:27 am

    Apa lagi?? Riders!! Start your engines!! Vroooomm!! eh silap.. Ppprrreeennnggg....!!!

    alldisc

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by alldisc on Wed Mar 24, 2010 8:34 am

    kalau nak layan kelawang boleh, tapi jangan sorang diri. apa jadi kalau kita overshot masuk gaung, pastu pengsan?

    so, eman. harap terima pesanan ni. kalau takde geng, usahlah ke sana ok. sbb bukan saja motor saja yg overshot, tapi kereta pun banyak overshot. jgn dicari nahas. kalau nak jugak ride, area melaka pindah membawak ke durian tunggal, ada jugak jalan yg berliku.

    sayangi diri.

    eman_92

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by eman_92 on Wed Mar 24, 2010 10:16 am

    alldisc wrote:kalau nak layan kelawang boleh, tapi jangan sorang diri. apa jadi kalau kita overshot masuk gaung, pastu pengsan?

    so, eman. harap terima pesanan ni. kalau takde geng, usahlah ke sana ok. sbb bukan saja motor saja yg overshot, tapi kereta pun banyak overshot. jgn dicari nahas. kalau nak jugak ride, area melaka pindah membawak ke durian tunggal, ada jugak jalan yg berliku.

    sayangi diri.
    jalan melaka pindah-durian tunggal tu kalau nak bawak AER ANOMICHIE jln2 boleh la... Razz Razz Razz

    alldisc

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by alldisc on Wed Mar 24, 2010 6:28 pm

    eh, aer tu khyan dah reserve dulu... Suspect wakakakaka...

    layanzzz.. cheers

    eman_92

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by eman_92 on Wed Mar 24, 2010 6:33 pm

    hahaha... aku dah jumpe dah aer nie... dye kata trekday 15/4 nie dye nak turun...

    alldisc

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by alldisc on Wed Mar 24, 2010 8:57 pm

    sian kat khyan.. aku tarak hal. tak amik port pun. yg kat kiri kanan pun tak terlayan... ha ha ha!

    eman_92

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by eman_92 on Wed Mar 24, 2010 11:18 pm

    dasyat PAKCIK ALLDISC nie.. nak menuntut ilmu sket boleh??? hahaha

    khyan6920

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by khyan6920 on Thu Mar 25, 2010 10:02 am

    alldisc wrote:eh, aer tu khyan dah reserve dulu... Suspect wakakakaka...

    layanzzz.. cheers

    aik... apsal nme aku ade kat cny?? xmo ar aer tuh.. nak aer kelapa.. lol!

    Sponsored content

    Re: MAU ANGKAT SIJIL ?? MARI KE DEWAN PEPERIKSAAN KK

    Post by Sponsored content Today at 8:27 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:27 pm