Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Design 2 Super kips

    Share

    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Wed Apr 22, 2009 1:34 pm












    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Wed Apr 22, 2009 2:06 pm











    SARAWAKIAN geng... sah memang ada signal lekap tu
    kat malaysia. bleh g ushar2 kat sentul nanti.

    Footrest dia cun tu, color gold. brand aku pun x tau.

    koboygurun

    Re: Design 2 Super kips

    Post by koboygurun on Wed Apr 22, 2009 4:23 pm

    pehhhhh.....
    lawa2 siot motor diorang...

    kalu banyak duit nak mekap macam nie bleh laa..

    slumbermann

    Re: Design 2 Super kips

    Post by slumbermann on Wed Apr 22, 2009 4:26 pm

    carlnain wrote:

    SARAWAKIAN geng... sah memang ada signal lekap tu
    kat malaysia. bleh g ushar2 kat sentul nanti.

    Footrest dia cun tu, color gold. brand aku pun x tau.

    kalau ko jumpa signal lekap tu nanti, jangan lupa kongsi erk... macam terpikat laks aku... hehehe... Very Happy

    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Wed Apr 22, 2009 6:00 pm

    slumbermann wrote:
    carlnain wrote:

    SARAWAKIAN geng... sah memang ada signal lekap tu
    kat malaysia. bleh g ushar2 kat sentul nanti.

    Footrest dia cun tu, color gold. brand aku pun x tau.

    kalau ko jumpa signal lekap tu nanti, jangan lupa kongsi erk... macam terpikat laks aku... hehehe... Very Happy

    X ada hal bro , tunggu gajila baru semangat nak ke sentul.
    bukan apa , dah sampai sentul mula rabun mata tgk parts moto...

    aJa

    Re: Design 2 Super kips

    Post by aJa on Wed Apr 22, 2009 8:34 pm

    waaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
    gle otak aku tgok..
    aku nak buat under tray la..
    mcm dlm pic2 nieh..
    kt mne bro crik pic nieh??
    nak crik design2 under tray yg cun2 lh..
    de "kpala agong" extra dpt buat..
    hahahahaaa..

    aJa

    Re: Design 2 Super kips

    Post by aJa on Wed Apr 22, 2009 8:35 pm

    carlnain wrote:









    SARAWAKIAN geng... sah memang ada signal lekap tu
    kat malaysia. bleh g ushar2 kat sentul nanti.


    lawa la tail die..
    tajam jer..
    huhuu..
    bdak nie dri sibu, sarawak..
    hehee..
    Footrest dia cun tu, color gold. brand aku pun x tau.

    slumbermann

    Re: Design 2 Super kips

    Post by slumbermann on Wed Apr 22, 2009 10:26 pm

    carlnain wrote:



    ekjos ni kan... brand apa jer tu erk... macam berkenan jer aku tgk

    awin

    Re: Design 2 Super kips

    Post by awin on Wed Apr 22, 2009 11:16 pm

    carlnain wrote:









    SARAWAKIAN geng... sah memang ada signal lekap tu
    kat malaysia. bleh g ushar2 kat sentul nanti.

    Footrest dia cun tu, color gold. brand aku pun x tau.

    mmg budak tu budak sarawak. justin nama nya. footrest die brand sama mcm aku punya. PRO.
    utk info korang, signal yg die pakai tu xde kat malaysia. die order dr indonesia. even single seater aku dlu pun aku mintak tlg die orderkan dr indonesia.. tp malang nya dia dah xbwk masuk brg2 kips dari indon. huhuhu.. Sad

    krijauan

    Re: Design 2 Super kips

    Post by krijauan on Thu Apr 23, 2009 12:03 am

    lawo siyol moto diaowang..
    membuat air mata ku meleleh..

    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Thu Apr 23, 2009 10:10 am

    awin wrote:


    SARAWAKIAN geng... sah memang ada signal lekap tu
    kat malaysia. bleh g ushar2 kat sentul nanti.

    Footrest dia cun tu, color gold. brand aku pun x tau.

    mmg budak tu budak sarawak. justin nama nya. footrest die brand sama mcm aku punya. PRO.
    utk info korang, signal yg die pakai tu xde kat malaysia. die order dr indonesia. even single seater aku dlu pun aku mintak tlg die orderkan dr indonesia.. tp malang nya dia dah xbwk masuk brg2 kips dari indon. huhuhu.. Sad[/quote]

    aduss.... tension ckitla ini macam .
    kalo pakai signal kips lama amacam bro menarik x ?
    x pon ambik side signal keta punya . aku rasa boleh masyuk tapi tgk
    signal keta apa nak pakai coz side signal keta semuanya kecik2.

    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Thu Apr 23, 2009 11:03 am

    aJa wrote:waaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
    gle otak aku tgok..
    aku nak buat under tray la..
    mcm dlm pic2 nieh..
    kt mne bro crik pic nieh??
    nak crik design2 under tray yg cun2 lh..
    de "kpala agong" extra dpt buat..
    hahahahaaa..

    ala aku google je , agak2 jmp pict2 yg menarik aku post kat cni.

    Amir

    Re: Design 2 Super kips

    Post by Amir on Fri Apr 24, 2009 12:29 am

    diorang yg motor smart2 nih layan corner ngn high speed gak ker? kalo jatuh x cam calar2 plak.. syg tuh... da bikin mhl2

    kipas

    Re: Design 2 Super kips

    Post by kipas on Fri Apr 24, 2009 10:19 am

    Amir wrote:diorang yg motor smart2 nih layan corner ngn high speed gak ker? kalo jatuh x cam calar2 plak.. syg tuh... da bikin mhl2
    kalo poket tebal apadahal...

    khair_delta

    Re: Design 2 Super kips

    Post by khair_delta on Sat Apr 25, 2009 10:18 am

    try tgk vid ni.
    die gne rim NSR ea??


    http://www.youtube.com/watch?v=HpD1MKksevM&NR=1

    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Mon Apr 27, 2009 12:15 pm



    Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Mon Apr 27, 2009 12:21 pm








    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Mon Apr 27, 2009 12:25 pm

    Pasang velg Grimeca ex Honda Hornet, tail model YZF-R1, plus cat warna biru Yamaha Factory Racing.

    [/

    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Mon Apr 27, 2009 12:27 pm



    signal lekap yg mungkin ada kat sentul ...

    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Mon Apr 27, 2009 12:29 pm









    Viva Kawasaki Ninja !!!

    Azroy

    Re: Design 2 Super kips

    Post by Azroy on Mon Apr 27, 2009 12:33 pm

    Topik ini telah diubah dari General Talks ke Gallery.. Thanks..

    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Mon Apr 27, 2009 12:35 pm

    Azroy wrote:
    Topik ini telah diubah dari General Talks ke Gallery.. Thanks..

    thanks a lot bro.....

    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Mon Apr 27, 2009 12:39 pm

    Bike: Kawasaki Ninja RR 2002
    Chassis: KRR150
    Engine: 1878 Super Kips Engine
    Suspension: OEM
    Brakes: Nissin GSX 750 with PSM rotor(fr), OEM (rr)
    Wheels: Enkei RS125 17x2.15 (fr), 17x2.85(rr)
    Tyres: Bridgestone Battlax BT090 100/70 (fr), 120/70(rr)
    Fuel: AVGAS (race), Pertamax Plus (daily)
    Oil: Shell Racing-X (2T), Conoco 10-40W (Engine), Motul DOT 5.1 (brakes)

    Internal Engine Mods:
    WISECO piston and ring, port & polish, cylinder sleeves, Boyesen 755 reed valve

    External Engine Mods:
    CMS racing exhaust system, Keihin PWK 35 racing carburetor (open air), Daytona racing throttle cable, Daytona front master cylinder brake system, HEL braided brake lines, Ferodo racing brake pads

    Drivetrain:
    OEM gearbox and clutch, Daytona racing clutch cable

    Bodyworks:
    OEM Lime Green colour, Yoshimura racing steps, Nova Dash side blinkers













    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Mon Apr 27, 2009 12:41 pm






    carlnain

    Re: Design 2 Super kips

    Post by carlnain on Mon Apr 27, 2009 12:51 pm

    nih sebelum di decals ulang :hammer:






    setelah di ganti decals :














    Sponsored content

    Re: Design 2 Super kips

    Post by Sponsored content Today at 4:11 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:11 pm