Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Share

    carlnain

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by carlnain on Fri Jun 11, 2010 1:56 am

    Aku baru balik melawat TOEPACK ....alhamdulillah nasib dia baik betoi d sebabkan kuasa alllah n
    kelengkapan RIDE yg dia pakai masa dia xcident tempohari , dia hanya mendapat STICKER LIPAN BARA
    dari operation yg d lakukan tuk menyembuhkan tulang lutut beliau, so beringat2la time menunggang n sentiasa
    berkelengkapan penuh biaorla mamat kapcai golak2kan korang kat trapik light janji selamat.


    P/S : lawa n beso tu STICKER , kalo org2 mude ni bangga beb dapat STICKER cam tu .
    alhamdulillah sepanjang pki muto n setelah xcident yg teruk sekali dulu , aku terus pki jacket lather smpi skunk.
    x sanggup woo nak tambah collection sticker lagi kat bhgn atas badan.....tapi nasib malang dpt gak STICKER TTDI JAYA
    kat lutut + kulit baru tempohari......


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ryuganz

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by ryuganz on Fri Jun 11, 2010 2:08 am

    pergh mcm air oren tumpah kat badan.ni yang nak beli leather jeket nih

    paeach

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by paeach on Fri Jun 11, 2010 2:28 am

    hohoho...
    ada jgk yg post gambar..
    bleh mnjadi iktibar...

    nmpknya besar sticker..
    mahal tu...

    GWS bro...



    -pakai tshirt je ke time jatuh tu?-

    kurt2812

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by kurt2812 on Fri Jun 11, 2010 8:19 am

    mcm ne nak pakai baju ni?? x pedih ke?? mak aih aku tgk pon terasa gak kepedihan nye..luka mcm tu org tua2 pgil abration wound..hahaha!!! plg pedih tp dijaga rapi,cepat sembuh..

    kurt2812

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by kurt2812 on Fri Jun 11, 2010 8:20 am

    carlnain wrote:Aku baru balik melawat TOEPACK ....alhamdulillah nasib dia baik betoi d sebabkan kuasa alllah n
    kelengkapan RIDE yg dia pakai masa dia xcident tempohari , dia hanya mendapat STICKER LIPAN BARA
    dari operation yg d lakukan tuk menyembuhkan tulang lutut beliau, so beringat2la time menunggang n sentiasa
    berkelengkapan penuh biaorla mamat kapcai golak2kan korang kat trapik light janji selamat.


    P/S : lawa n beso tu STICKER , kalo org2 mude ni bangga beb dapat STICKER cam tu .
    alhamdulillah sepanjang pki muto n setelah xcident yg teruk sekali dulu , aku terus pki jacket lather smpi skunk.
    x sanggup woo nak tambah collection sticker lagi kat bhgn atas badan.....tapi nasib malang dpt gak STICKER TTDI JAYA
    kat lutut + kulit baru tempohari......

    toepack kena bedah sbb pe?? tempurung lutut lari ek??

    carlnain

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by carlnain on Sat Jun 12, 2010 12:24 am

    kurt2812 wrote:
    carlnain wrote:Aku baru balik melawat TOEPACK ....alhamdulillah nasib dia baik betoi d sebabkan kuasa alllah n
    kelengkapan RIDE yg dia pakai masa dia xcident tempohari , dia hanya mendapat STICKER LIPAN BARA
    dari operation yg d lakukan tuk menyembuhkan tulang lutut beliau, so beringat2la time menunggang n sentiasa
    berkelengkapan penuh biaorla mamat kapcai golak2kan korang kat trapik light janji selamat.


    P/S : lawa n beso tu STICKER , kalo org2 mude ni bangga beb dapat STICKER cam tu .
    alhamdulillah sepanjang pki muto n setelah xcident yg teruk sekali dulu , aku terus pki jacket lather smpi skunk.
    x sanggup woo nak tambah collection sticker lagi kat bhgn atas badan.....tapi nasib malang dpt gak STICKER TTDI JAYA
    kat lutut + kulit baru tempohari......

    toepack kena bedah sbb pe?? tempurung lutut lari ek??
    Doct buang serpihan tulang yg pecah n ganti dgn tulang pinggul dia.
    itu yg dia ckp kat aku smlm , aku ingat minggu dpn nak buat TTS kat kawasan UMAH dia
    kat PUNCAK ALAM...so kengkawan lehla kenai2 n lepak dgn dia . TGH sangap member
    tuk umah je , nak kuar x leh . JLN pon bertongkat lagi......


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    archie

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by archie on Wed Jun 16, 2010 8:01 pm

    sinclair, tinggal mane? aku kat setiawangsa.,

    ni lah akibat tak pakai jacket.,beli jacket berpadding mahal2 tapi tak pakai.,hari tu aku pakai jeans, kasut, glove, dgn helmet.,and aku pakai bag.,
    nasib baik aku pakai bag, kalau tak hancur la belakang aku.,nasib baik bahu dgn tgn jer teruk.,hasil drpd accident ni aku kene buat brain scan.,keputusan brain scan? cecair otak aku tak balance.,haha.,tapi boleh sembuh.,dh sembuh dah kot agaknya.,nasib baik takde pendarahan dalaman.,
    kurt, aku tak pakai baju daaaaa.,dok rumah tayang badan jeeee.,haha

    paeach

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by paeach on Thu Jun 17, 2010 9:16 pm

    archie wrote:sinclair, tinggal mane? aku kat setiawangsa.,

    ni lah akibat tak pakai jacket.,beli jacket berpadding mahal2 tapi tak pakai.,hari tu aku pakai jeans, kasut, glove, dgn helmet.,and aku pakai bag.,
    nasib baik aku pakai bag, kalau tak hancur la belakang aku.,nasib baik bahu dgn tgn jer teruk.,hasil drpd accident ni aku kene buat brain scan.,keputusan brain scan? cecair otak aku tak balance.,haha.,tapi boleh sembuh.,dh sembuh dah kot agaknya.,nasib baik takde pendarahan dalaman.,
    kurt, aku tak pakai baju daaaaa.,dok rumah tayang badan jeeee.,haha

    bag mmg bgus jgk..
    den pon amalkan jgk sbb xdo jaket berpadding..


    hohoho...otak tu...
    nsib baik x hilang ingatan...

    AsTaLaVisTa

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by AsTaLaVisTa on Thu Jun 17, 2010 9:51 pm

    paeach wrote:
    archie wrote:sinclair, tinggal mane? aku kat setiawangsa.,

    ni lah akibat tak pakai jacket.,beli jacket berpadding mahal2 tapi tak pakai.,hari tu aku pakai jeans, kasut, glove, dgn helmet.,and aku pakai bag.,
    nasib baik aku pakai bag, kalau tak hancur la belakang aku.,nasib baik bahu dgn tgn jer teruk.,hasil drpd accident ni aku kene buat brain scan.,keputusan brain scan? cecair otak aku tak balance.,haha.,tapi boleh sembuh.,dh sembuh dah kot agaknya.,nasib baik takde pendarahan dalaman.,
    kurt, aku tak pakai baju daaaaa.,dok rumah tayang badan jeeee.,haha

    bag mmg bgus jgk..
    den pon amalkan jgk sbb xdo jaket berpadding..


    hohoho...otak tu...
    nsib baik x hilang ingatan...
    Salam bro2 KIPS,

    Mintak izin mencelah skit, beg galas untuk isi baju ok la, lembut untuk support. Tp awas, aku suggest jgn letak laptop, tool spanar & material yg keras. Tulang selangka aku patah pun pasal bawak beg galas berisi laptop. Aku jatuh tergolek kepala dulu then belakang terhempas atas jalan. So bucu laptop betul2 terlapik bawah belakang bahu. Sakit tuhan je yg tahu. Org lain yg wat salah aku yg sengsara. Sib baik mase tuh bawak dalam 70Km/j je. So impak x la bnyak sgt. Lain2 luka x da.

    paeach

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by paeach on Thu Jun 17, 2010 10:06 pm

    AsTaLaVisTa wrote:
    paeach wrote:
    archie wrote:sinclair, tinggal mane? aku kat setiawangsa.,

    ni lah akibat tak pakai jacket.,beli jacket berpadding mahal2 tapi tak pakai.,hari tu aku pakai jeans, kasut, glove, dgn helmet.,and aku pakai bag.,
    nasib baik aku pakai bag, kalau tak hancur la belakang aku.,nasib baik bahu dgn tgn jer teruk.,hasil drpd accident ni aku kene buat brain scan.,keputusan brain scan? cecair otak aku tak balance.,haha.,tapi boleh sembuh.,dh sembuh dah kot agaknya.,nasib baik takde pendarahan dalaman.,
    kurt, aku tak pakai baju daaaaa.,dok rumah tayang badan jeeee.,haha

    bag mmg bgus jgk..
    den pon amalkan jgk sbb xdo jaket berpadding..


    hohoho...otak tu...
    nsib baik x hilang ingatan...
    Salam bro2 KIPS,

    Mintak izin mencelah skit, beg galas untuk isi baju ok la, lembut untuk support. Tp awas, aku suggest jgn letak laptop, tool spanar & material yg keras. Tulang selangka aku patah pun pasal bawak beg galas berisi laptop. Aku jatuh tergolek kepala dulu then belakang terhempas atas jalan. So bucu laptop betul2 terlapik bawah belakang bahu. Sakit tuhan je yg tahu. Org lain yg wat salah aku yg sengsara. Sib baik mase tuh bawak dalam 70Km/j je. So impak x la bnyak sgt. Lain2 luka x da.

    betoi tu..
    mmg den ltk sweater kedua pon...utk jd pad..kekeke..
    dlm bag den mmg xpenah la letak tool2 tu..

    archie

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by archie on Sat Jun 19, 2010 4:55 pm

    betul2.,eden pun samo.,eden letak baju eden, sweater, dgn seluar extra kot2 hujan.,boleh la mandi kek mano2 pastu sambung jalan.,
    haha
    tips yang baek bro.,jgn letak pisau dlm beg sudah yo

    helmynyte89

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by helmynyte89 on Sat Jun 19, 2010 9:26 pm

    haha.... letak piso alamatnye mmg nk cari masalah la...nnti sudah jatuh ditimpa tangga lak...
    tak gitu aci-aci buka pintu...

    kurt2812

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by kurt2812 on Sat Jun 19, 2010 10:07 pm

    helmynyte89 wrote:haha.... letak piso alamatnye mmg nk cari masalah la...nnti sudah jatuh ditimpa tangga lak...
    tak gitu aci-aci buka pintu...

    nayo woo!!! affraid affraid affraid affraid affraid

    paeach

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by paeach on Sat Jun 19, 2010 11:50 pm

    archie wrote:betul2.,eden pun samo.,eden letak baju eden, sweater, dgn seluar extra kot2 hujan.,boleh la mandi kek mano2 pastu sambung jalan.,
    haha
    tips yang baek bro.,jgn letak pisau dlm beg sudah yo


    luka dah kering ke blom bro?
    ish3...
    seksa woo kalau kena mcmtu...


    archie

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by archie on Sun Jun 20, 2010 3:38 pm

    helmynyte89 wrote:haha.... letak piso alamatnye mmg nk cari masalah la...nnti sudah jatuh ditimpa tangga lak...
    tak gitu aci-aci buka pintu...

    haha.,mmg cari masalah pun kalau letak pisau dlm beg.,dah ditimpa tangga, ditimpa plak lif.,aduiiiiii


    luka dah baik bro paeach, dah kering.,dah ade yang dah tertanggal dah yang
    kering2 tu.,sekarang ni tinggal pulau2 je la kat bahu.,ahha
    boleh buat peta dah bahu eden.,haha

    archie

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by archie on Sun Jun 20, 2010 4:05 pm

    bro2 sekalian.,kenal tak sesape yang bawak kips se no plate bke 1544.,?? lawa la moto dia dgn footrest racing, exhaust ahm kalau tak silap, pastu bila tekan brek menyala lampu biru bawah moto dia.,kenal tak?
    saya bawak moto lama smlm, nouvo lc, maklumla moto saya tersadai lagi dekat rumah.,nk kejar? hampeehhh rrr.,tak dapat jep.,haha.,kenal tak? dok area ampang.,igt nk kenal2 la.,rumah dekat

    Sponsored content

    Re: gambar2 selepas xciden dgn kips..

    Post by Sponsored content Today at 8:28 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:28 pm