Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Share

    ariff-NINJA

    REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by ariff-NINJA on Sun May 30, 2010 10:57 pm

    REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Majlis : MAJLIS PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA
    MAJLIS PENGHARGAAN KELAB NBC DAN NSR MALAYSIA


    Anjuran : Abang Idris [NBC,KIPPERS]

    Bertempat : NASI KANDAR PELITA, AUTO CITY JURU, PULAU PINANG

    Tarikh : 29hb MEI 2010

    Masa : 9.00 malam









    Assalamualaikum dan salam sejahtera pada kippers2 dan rakan2 kippers...

    Alhamdulillah akhirnya berjalan lancar Majlis Penyerahan Banner kepada KIPPERS UTARA dan Penghargaan kepada Kelab NUSANTARA BIKERS CLUB [NBC] dan KELAB HONDA NSR MALAYSIA yg dianjurkn oleh Abang Idris pada malam Ahad 29 Mei 2010 yg bertmpat di Nasi Kandar Pelita, Auto City, Juru...

    Report sy ni tak seberapa ler, kalu ade yg salah tegur2 lah ye, jgn malu jgn segan tegur je kalu ada salah. Report ni berdasarkn apa yg brlaku pada dpn mata sy je... ape pun sbelum sy membuat liputan lebih lanjut lagi,sy ingin mengucapkan jutaan terima kasih pada Abg Idris yg sudi menyerahkn banner KIPPERS UTARA dan Penghargaan pada Kelab NBC dan NSR Malaysia.... cheers cheers cheers


    [masih dalam proses !!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ]by AriffNINJA


    Last edited by ariff-NINJA on Tue Jun 01, 2010 8:33 am; edited 1 time in total

    ariff-NINJA

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by ariff-NINJA on Sun May 30, 2010 11:02 pm

    REPORT DARI PARIT BUNTAR KE AUTO CITY [ariffNINJA & LEE NINJA]





    ariffNINJA [yg comey tu...kikikiki]



    LEE NINJA [berbaju gelap]


    Alhamdulillah kami selamat sampai walaupun sepanjang perjalanan ke majlis ini, kami berdua dipukul ribut di tengah2 jalan, syukur kami slamat... kami bertolak dari Parit Buntar ke majlis selepas solat mgrib pada jam 7.45 malam. Kami brjnji utk brjumpa di rumah saya trlebih dahulu sbelum bertolak ke auto city... tepat jam 7.45 malam kami bertolak dari parit buntar ke auto city... hehehehe... ape lagi kalu dah datang dgn ninja 250 dgn kips ni, masing2 test power laaa....hahaha...jgn mareee.... sepanjang perjalan kami pada mulanya brjalan lancar. Tiba2 sampai je kat bukit tambun hujan lebat gilerrrrrr.... dah hujan lebat dgn angin kencang lagi, ape pun kami tetap menunggang dgn berhati2.... kami membuat kputusan berteduh di shell juru sbelum memulakan perjalanan kami... sampai je kat shell juru kami menunggu seorang lagi kippers RAMBO KIPS [khalis]... adoyai... basah kuyup kitorang brtiga, abeh basah smpai ke ****tuuuutttttt****......haha.... hampir stengah jam kitorang berteduh, hujan pun dah reda sikit, kitorang mulakan prjalanan smula.... syukur dah reda hujan, tepat jam 8.40 malam kitorang sampai di nasi kandar pelita, juru... sambil terketaq2 sejuk dok tunggu kawan2 lain sampai, kami cari tmpat parkir yg strategik dulu...hihihi... fuhhh...lega rasanya bila arninja sampai dgn baju baru nya monster....hahaha... smentara menunggu rakan2 lain, kitorang dulu la yg TTS kat situ....hihi....




    tak sampai 10minit... abg Idris dgn dr.K [bukan datuk K yeeee] pun sampai....





    kami menjamu selera dahulu...haha....




    ni smua otai2 nie....jgn main2....




    Evil or Very Mad masih dalam proses JANGAN KOMEN APA2 LAGI DAAA...ADOIII...!!! Evil or Very Mad by AriffNINJA

    ariff-NINJA

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by ariff-NINJA on Tue Jun 01, 2010 9:23 am



    rakan2 KIPPERS, NBC dan NSR MALAYSIA selamat sampai.... 30 riders menjayakan majlis ini....












    cuci la mata korang yg tak datang tu...haha




    majlis dimulakan dgn ucapan YAB ABG IDRIS selaku pengnjur majlis penyerahan banner dan penghargaan...



    Cendramata Penghargaan buat NBC dan NSR Malaysia....















    Evil or Very Mad masih dalam proses JANGAN KOMEN APA2 LAGI DAAA...ADOIII...!!! Evil or Very Mad by AriffNINJA

    Idris Bin Mat Seman

    report peyerahan banner kippers utara 29 mei 2010

    Post by Idris Bin Mat Seman on Tue Jun 01, 2010 2:58 pm

    tima kasih bro ariff ninja atas kiriman foto2 yg menarik dan atas sambutan
    kippers2 dari utara yg d ketuai oleh arninja dan dr kura2.moga anda semua
    maju dan terus maju.

    Azroy

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by Azroy on Tue Jun 01, 2010 3:40 pm

    Ade org cakap sepatutnya "WE ARE KIPS FAMILY" takde THE..
    entah la betul ke tidak..

    ranjau_berduri

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by ranjau_berduri on Tue Jun 01, 2010 4:49 pm

    nape baru bgtau skunk??

    Azroy

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by Azroy on Tue Jun 01, 2010 5:23 pm

    aku pun tak tau.. almaklumlah, BI aku bukannya power sangat pun Cradit5 je.. kebetulan, member aku tegur, aku bagi tau la..

    ranjau_berduri

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by ranjau_berduri on Tue Jun 01, 2010 5:33 pm

    tp boleh kot...

    carlnain

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by carlnain on Tue Jun 01, 2010 9:23 pm

    Ariff , ko g semula kat image shack account ko n
    copy semula perkataan (IMG) kat ruang forum code. Aku x dpt nak tolong
    berukband aku lembab betoi.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    arninja5984

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by arninja5984 on Tue Jun 01, 2010 11:13 pm

    Salam ....

    Thanks Ariff krn sudi upload semua pic dn report nie dan promote kat kawan2 baru dari ipoh dan taiping...alhamdulillah majlis berjalan lancar walaupun cuaca agak kurang baik malam tu,,.janji semua selamat sampai..terlepas gak kerinduan nak konvoi reramai ke Hentian sebelah P.Bersih (sesi bergambar dan beramas mesra) walau aku sendiri cuma dpt jadi supporting car ngan doc malam tu..hu..hu...anyway tetap best pasal sahabat2 kita dari NSRM dan NBC turut sama meraikan forumer kips kita nie...ALHAMDULILLAH... sekalung perhargaan buat Semua terutama Abg Idris aka Abg Ed yg begitu supportive,Pengerusi NBC En.Masri dan ahli2 serta En. Lan liklau pengerusi NSRM serta ahli2 yg hadir malam tu..untuk pengetauhuan Banner tersebut dalam simpanan saya dan sesiapa kawan2 kippers utara yg berminat untuk mengadakan ride tak kira besar atau kecik boleh ambil dari saya..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    doctor kura-kura

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by doctor kura-kura on Wed Jun 02, 2010 11:57 am

    Thanks for coming guys!! nanti kita meet lagi masa TTS ya..

    mira_buruk

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by mira_buruk on Wed Jun 02, 2010 2:28 pm

    Tahniah KIPS.com
    coz leh dok campur semua ketegori......
    dunia 150 kita ni kecik aje..... busuk busuk pun pusing2 jumpa gak

    mambang

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by mambang on Wed Jun 02, 2010 4:42 pm

    Waaa terharu aku tgk majlis penyerahan banner ni....inilah yg kita cari...persahabatan...

    doctor kura-kura

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by doctor kura-kura on Sat Jun 05, 2010 12:35 am

    sambung sikit gambar2 balance...














    lutut

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by lutut on Tue Jun 08, 2010 3:04 am

    keciknye gamba yg ko upload ni arif...
    apa pun tahniah kat kips utara krn dpt berkumpul ramai2 rapatkan silaturahim... best!

    obie

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by obie on Tue Jun 15, 2010 2:02 pm

    haha...thx ariff..nnt kita ride kat penang plak..tggu moto aku siap dlu..

    Sponsored content

    Re: REPORT PENYERAHAN BANNER KIPPERS UTARA [29hb Mei 2010]

    Post by Sponsored content Today at 7:36 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:36 pm