Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kisah Lucu Anda Bersama Motorsikal (Pengalaman Sendiri@Org Lain)

    Share

    shimash

    Kisah Lucu Anda Bersama Motorsikal (Pengalaman Sendiri@Org Lain)

    Post by shimash on Sat Jun 05, 2010 2:28 am

    Dimulakan dengan pengalaman aku sendiri.

    Terjadi kurang 24 jam yang lalu. Ceritanya bermula begini...
    Pagi tadi, aku terlambat bangun gara2 stay up smpai lewat pagi. Lepas bersiap ala kadar,dengan tergesa2 aku terus start enjin dan dengan lajunya memecut dengan harapan tak merah la punch card harini.
    Tengah2 feeling bawa motor, tiba2 telingaku menangkap suatu bunyi yang agak asing.
    Ting Ting Ting Ting Ting...dan berterusan. Hatiku berkata2, bunyi apakah itu?? Aku teruskan jugak pemanduan. Tapi,bunyi tersebut masih kedengaran walaupun setelah sekian lama. Aku sudah mula naik risau. Apa lagi yang tak kena? Aku gelisah, dan tak tentu arah. Ikutkan hati, nak lenjan je (sebab kesuntukan masa.dengan lampu2 merah aku langgar).
    Lepas separuh perjalanan,aku mengambil keputusan untuk berhenti kerana bunyi Ting! Ting! Ting! Ting! masih kedengaran.
    Tik Tik Tik bunyi signal ke kiri yang aku berikan. Dengan cermat, aku tongkat dan turun bagi melihat keadaan motorku.

    Sebaik aku meninjau bahagian ekzos...............
    Ya Allah! Hanya itu yang mampu aku sebut. Rupa2nya ada "hanger" (dah la kaler hijau pulak tu) yang tersangkut dekat stand penumpang belakang. Patut pun ada bunyi Ting Ting Ting Ting. Aku ambil hanger tersebut sambil mengeluh..."dah berapa orang la yang gelakkan aku sepanjang pagi tadi".

    Cuba la korang bayangkan bila tengok ada orang bawak motor, tp ada 1 aksesori tambahan kat stand. Hadoii...

    Kesimpulannya, Punch card aku merah jugak pagi tadi gara-gara bunyi Ting..ting..ting..

    Sekiann..

    paeach

    Re: Kisah Lucu Anda Bersama Motorsikal (Pengalaman Sendiri@Org Lain)

    Post by paeach on Sat Jun 05, 2010 1:20 pm

    haha...klakar la cito akk ni...kekeke..

    crita den plk camni...
    den nk gi sungai pelek,sepang time tu..nk gi rmh sdara..
    ride 2 moto ngn sdara..
    dia bwk laju je (suzuki smash)..den slow je..bdk2 lg la kn..
    masa OTW tu moto ok je...ride2..dah sampai sg pelek masuk simpang ke kg. bukit bangkong..
    lepas lebih krg 1km dari simpang...nk pecot plk..sdara den tu laju je..saje je biar dia jln dulu...
    plan nk potong dia ngn sebelah tgn je...(tgn kiri kat lutut ke, korek idung ke, tata dia ke..haha..)
    time nk pecot tu..prenngg~
    baru brapa saat pulas(nk pecot ni) tiba2...
    jeng3!
    haha..
    bruuurrpp...bruppp~
    moto den plk semput gila2 daa...
    gila seram la masatu...
    nk hon sdara den dah jauh da dia tu..(den xdo hon..haha)
    time tgh semput dah nk berenti tu..check gak switch(ke apo tah yg kat tank tu) kot2 off/reserve ke..
    tgk ok je sambil atas moto berjalan lg..
    check3...
    tgk bhg handle..
    tup tap tup tap..
    laaa...
    rupanya den tertekan "off" kat switch handle kanan tu..(yg ada run/off tu)
    aiyaaa...
    kelaka gila time tu...gelak sorang2..
    kalau x dah tersadai la moto den kat rmh sdara den...
    lbh krg lg 1km je lg nk sampai tu...
    tu pon kira lega la dah nk sampai..moto blow pon blow la..aslkan bkn tepi jln..
    hahaha...






    ni 1st time den post mcm krgn kat forum ni..

    zenkage

    Re: Kisah Lucu Anda Bersama Motorsikal (Pengalaman Sendiri@Org Lain)

    Post by zenkage on Mon Jul 25, 2011 6:33 am

    Lol
    teringat kisah aku bawak moto Suzuki RC80 ayah gi terawih time xde lesen dulu.
    alkisah moto ni amat la otai dari aku,motor ni 10 tahun lagi tua dari aku hahax.
    Bukan selalu aku dapat bawak motor tu kuar so apa lagi,syok2 sendiri la dan ride moto iras2 rossi x cukup umur.hu
    pastu on the way tu bakal la lalu kat depan 1 umah awek yang cun nyer boleh tahan la.apa lagi cover macho la king
    tp time lalu depan umah awek tu tibe2 je ekzos yg asal bunyinya PRENGGGGGGGG jadi BROOOOOOOOOOOOM Bom bom bom
    aik aku pon gabra la tahap cuak motor nak meletop kene tembak taliban huhu
    tgk ok je motor ni,so patah balik la ke rumah awek tu.baru jumpa!
    rupanyer silancer rc ekjoz jatuh daa.....patut la bunyik haram gile.aiyaaaaaa
    malu malu.....huhu

    Sponsored content

    Re: Kisah Lucu Anda Bersama Motorsikal (Pengalaman Sendiri@Org Lain)

    Post by Sponsored content Today at 4:24 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:24 am