Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Share

    alep

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alep on Fri Nov 12, 2010 1:56 pm

    mmg la x laju kalau dibandingkan dgn cyclone Very Happy

    Boyesen

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by Boyesen on Fri Nov 12, 2010 11:10 pm

    jgn slah sangka..mksud aku x laju mcm previous model die..sebab macam kawa la...ninja 250 x laju cam zxr 250..

    honda pon ade cbr250...hehehehe

    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Sat Nov 13, 2010 7:02 am

    Boyesen wrote:
    LuNaCy wrote:murah skit dari ninja 250 kot.. hmm.. rekaan lawa.. laju tu tak tawu la.. hmm

    aku rasa mahal lagi dari kawa...


    moto x laju nie..

    aku setuju. berdasarkan fakta Honda = The Power Of Dreams Boon Siew, harga mesti lebih mahal. alangkan harga EX5 baru pun dah nak sama dgn model 110 jenama lain.

    dan satu lagi yg sedikt mengecewakan.... CBR250R ni cuma single silinder. he he he so lupakan la niat pasal performance yg mantap. kelebihan motor ni mentenen lebih rendah dari enjin 2 piston atau 4 piston. tapi piston 250cc besar woooo... macam CBR1000 (250 x 4 = 1000cc)

    kipas

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by kipas on Sat Nov 13, 2010 1:05 pm

    cam ner la agaknyer kalo ade enjen V4 2 stroke 150cc... Rolling Eyes


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kurt2812

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by kurt2812 on Sat Nov 13, 2010 4:04 pm

    alldisc wrote:
    Boyesen wrote:
    LuNaCy wrote:murah skit dari ninja 250 kot.. hmm.. rekaan lawa.. laju tu tak tawu la.. hmm

    aku rasa mahal lagi dari kawa...


    moto x laju nie..

    aku setuju. berdasarkan fakta Honda = The Power Of Dreams Boon Siew, harga mesti lebih mahal. alangkan harga EX5 baru pun dah nak sama dgn model 110 jenama lain.

    dan satu lagi yg sedikt mengecewakan.... CBR250R ni cuma single silinder. he he he so lupakan la niat pasal performance yg mantap. kelebihan motor ni mentenen lebih rendah dari enjin 2 piston atau 4 piston. tapi piston 250cc besar woooo... macam CBR1000 (250 x 4 = 1000cc)

    tp bkan ke motor2 scrambler 250 cc pon single piston?? aprilia pegasso 650 pon 1 piston..bunyik lebih kuang LC, die pnyer pikap..mak aih..aku try bawk sedara aku pnyer..sket2 nak terjunam ke sawah..

    kurt2812

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by kurt2812 on Sat Nov 13, 2010 4:10 pm

    kipas wrote:cam ner la agaknyer kalo ade enjen V4 2 stroke 150cc... Rolling Eyes

    kl-kajang da habis full tank petrol!! wujud ker??

    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Sat Nov 13, 2010 7:23 pm

    kipas wrote:cam ner la agaknyer kalo ade enjen V4 2 stroke 150cc... Rolling Eyes
    heh heh... 1 piston 35cc je...

    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Sat Nov 13, 2010 7:27 pm

    kurt2812 wrote:
    alldisc wrote:
    Boyesen wrote:
    LuNaCy wrote:murah skit dari ninja 250 kot.. hmm.. rekaan lawa.. laju tu tak tawu la.. hmm

    aku rasa mahal lagi dari kawa...


    moto x laju nie..

    aku setuju. berdasarkan fakta Honda = The Power Of Dreams Boon Siew, harga mesti lebih mahal. alangkan harga EX5 baru pun dah nak sama dgn model 110 jenama lain.

    dan satu lagi yg sedikt mengecewakan.... CBR250R ni cuma single silinder. he he he so lupakan la niat pasal performance yg mantap. kelebihan motor ni mentenen lebih rendah dari enjin 2 piston atau 4 piston. tapi piston 250cc besar woooo... macam CBR1000 (250 x 4 = 1000cc)

    tp bkan ke motor2 scrambler 250 cc pon single piston?? aprilia pegasso 650 pon 1 piston..bunyik lebih kuang LC, die pnyer pikap..mak aih..aku try bawk sedara aku pnyer..sket2 nak terjunam ke sawah..

    kelebihan enjin piston besar, kekuatan tork sangat baik terutama pada low rpm. motor2 scrambler tak perlu kekuatan rpm tinggi masa masuk hutan. sbb tu model mcm KLX150 tu pikap kuat, tapi top speed hampeh juga... rasanya kapcai 110 pun laju.

    pegaso 650? itu dah super single beb... mmg la kuat. tapi cuba test 650 super single dengan 650 4 in-line, sama2 start tengok baper jauh kena titik. Basketball

    turbonoshayabusa

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by turbonoshayabusa on Sat Nov 13, 2010 8:23 pm

    alldisc wrote:cbr250r akan launch 18 disember... agak2 rega baper..




    Honda is a leader, bagus! 4 stroke 1 cylinder 250cc, sebagai persediaan untuk public market for the GP125 replacement in 2012. Very good! Tu baru panggil MonoGP.... Smile

    zalie78

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by zalie78 on Sun Nov 14, 2010 8:17 am

    aku ingat nak sambar satu la...tapi x tahu bila mungkin 10 tahun lagi kut...hahahaha bila mtr ni dah x de value...mcm kips aku jugak... scratch afro study queen jocolor geek king farao rendeer cherry albino cheers bom drunken Sleep sunny Basketball affraid confused bounce rabbit pale alien cat monkey pig silent tongue pirat clown cyclops @ Arrow Neutral What a Face Suspect I love you No Idea Question Exclamation Wink Rolling Eyes Twisted Evil Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Cool Shocked Surprised Sad Smile Very Happy

    wadin

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by wadin on Mon Nov 15, 2010 3:26 pm

    zalie78 wrote:aku ingat nak sambar satu la...tapi x tahu bila mungkin 10 tahun lagi kut...hahahaha bila mtr ni dah x de value...mcm kips aku jugak... scratch afro study queen jocolor geek king farao rendeer cherry albino cheers bom drunken Sleep sunny Basketball affraid confused bounce rabbit pale alien cat monkey pig silent tongue pirat clown cyclops @ Arrow Neutral What a Face Suspect I love you No Idea Question Exclamation Wink Rolling Eyes Twisted Evil Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Cool Shocked Surprised Sad Smile Very Happy

    salam en zalie,
    Insyaallah ada rezeki boleh sambar motor tu.....Smile
    JOm ride , lama tak ride dengan gang gang N9 ....last ride kita dari pantai timur....
    PV dah service, tayar Unilli, rantai RKM, tankbag ...
    tak sabar nak ride ini

    selamat semua

    kick_ingoal

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by kick_ingoal on Tue Nov 16, 2010 9:44 pm

    salam aidiladha untuk semua forumers Very Happy

    tahun ni tak balik kampung,tak dapat cuti plak Sad

    sapa2 yang ada buat korban jemput2 la orang yang tak balik kampung ni Laughing

    wadin

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by wadin on Tue Nov 23, 2010 1:18 pm

    Salam 1 kips...
    berakhir ke Kenduri Blackmamba:) Gang penang memang ramai beb...tabik spring... motor pun lawa lawa belaka. Tergugat juga aku.Smile
    Next ride nak gi mana???? J.B kot... nak shopping barang motor kat singapore...

    selamat ride semua

    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Sat Nov 27, 2010 1:38 pm

    salam semua, aku teringin nak beli ZX walau takde double stand. tapi aku takut keluar model baru. sbb kawasaki ni dulu rajin kuar model baru. dgn ZX aje disimpan lebih 7-8 tahun.

    KR150A - 1989 kips rim lidi
    KR150B - 1990 kips rim sukan
    KR150C - 1993 victor
    KG150A - 1993 KRZ
    KS150A - 1995 Serpico
    96 - Scorpion
    97 - ZSR
    98 - ZSR Cyclone

    jadi aku tulis e-mail kat kawasaki.... mana tahu ada jawapan. korang rasa diorang jawap tak?

    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Sat Nov 27, 2010 1:41 pm

    aku tanya kalau kawasaki boleh kuar ZX limited, mcm cyclone.

    enjin power, lepas tu fork up side down. brek disk depan ada dua.
    lampu blkg LED. meter yg lebih sensasi. he he harga 12K pun tak apa.

    kadri raptor

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by kadri raptor on Sat Nov 27, 2010 2:15 pm

    smekom bro2 semua...aku nak cari firing depan krz sepa2 ada jual second pun xpa janji masi baik...mtor aku x cident kira mau pakai cover set krz bhgian depan jak....d sabah mahal lg 1 susah mau dapat..tolong ya..

    wadin

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by wadin on Fri Dec 03, 2010 5:14 pm

    salam semua...
    bagus sembang kat sini......

    wadin

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by wadin on Wed Jan 05, 2011 12:45 pm

    lawak bodoh untuk menggumbirakan hati2 kita yg penuh duka/ penat


    1. Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya
    dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan
    terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan
    satu cecair yang dinamakan air masak.

    2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam
    pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang
    pembina helikopter emerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa
    membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat
    disiapkan.

    3. Sebuah Kawasaki SuperKIPS yang dipandu selaju 200 km/j tidak akan dapat memotong
    Kawasaki Victor Jazz yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kips-kips victor tersebut dipandu
    dari arah yang bertentangan.

    4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali
    sebagai paparazi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo
    dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun
    1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama
    Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

    5. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau,
    menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada
    penggunaan susu cap bendera.

    6. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani.
    Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi
    lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta
    bukanlah magnet.

    7. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila diganggu. Apabila cicak
    menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya
    benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia
    tidak akan diekori lagi.

    8. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh
    telinganya sendiri menggunakan siku.

    9. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar
    kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau
    silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung
    mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

    10. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama
    walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang
    yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

    11. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih
    aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di
    rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

    12. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang
    ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

    13. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan
    sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa
    kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk
    menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh
    kawan kita.

    14 . Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca buletin ini telah
    mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku.

    hehehehehhehehehehe eh....... ....Sentuh la telinga korang ngan siku sampai
    ia kena.......Tak normla la korang maknanya

    kawesakai_penang

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by kawesakai_penang on Wed Jan 05, 2011 1:55 pm

    kah kah kah............. mmg lawak.....

    nasib baik saya try lawak no 8 tu sorang2 dalam bilik...... xda orang nampak..... Laughing

    asrolsani

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by asrolsani on Wed Jan 05, 2011 2:09 pm

    nasib baik aku tak test...haha

    zampd

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by zampd on Wed Jan 05, 2011 9:26 pm

    lawak no 13 tu aku suka......apatah lagi kalo Wadin yg belanja.........hehehehehe

    asrolsani

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by asrolsani on Wed Jan 05, 2011 9:52 pm

    sokong!! lol!

    wan166

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by wan166 on Wed Jan 05, 2011 11:06 pm

    salam..otai2 sume..nk mencelah sket..
    smlm moto jatuh..tank minyak kemek..boleh ketuk ke ek?
    biase brape ongkos?
    Mad Mad Mad

    wadin

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by wadin on Thu Jan 06, 2011 10:13 am

    wan166 wrote:salam..otai2 sume..nk mencelah sket..
    smlm moto jatuh..tank minyak kemek..boleh ketuk ke ek?
    biase brape ongkos?
    Mad Mad Mad

    salam
    pada aku , beli tangki yang baru je.
    thk

    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Sat Jan 08, 2011 11:18 am

    salam wan,

    pada aku, aku nak no.13 juga. hahaha

    Sponsored content

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by Sponsored content Today at 6:00 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:00 am