Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Share

    wadin

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by wadin on Tue Aug 24, 2010 10:39 am

    krijauan wrote:
    sood_penang wrote:
    dol wrote:kips tipu.meter 200km/j..tp gps tak smpai pon 150km/j
    haha.. antara gps ko rosak taupun moto ko yang rosak.. hihih... Razz
    meter kips memang tipu sikit..
    tapi meter lc tipu banyak..
    meter minyak zx penipu besar..
    meter mileage je yang betul.. Smile

    Salam....
    betui betui krhijuaan
    Meter KSR lagi kuat kencing....siap berdiri lagi....
    Bila berbuka posa dgn Gang Ahchai:)

    selamat berpuasa

    kurt2812

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by kurt2812 on Tue Aug 24, 2010 11:48 pm

    oh krijauan bli ksr ke?? cantik tp kecik..bri kasi review skit motor ksr ni..

    faiz_krr

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by faiz_krr on Wed Aug 25, 2010 12:41 am

    sood_penang wrote:
    dol wrote:kips tipu.meter 200km/j..tp gps tak smpai pon 150km/j
    haha.. antara gps ko rosak taupun moto ko yang rosak.. hihih... Razz


    kalau x percaya boleh acu cuba try test meter kips bro dgn gps..bapa percent ralat die..150 gps +-200km/h kips..

    aku da test gps ngan meter waja CPS sama..kalo ralat pon +-3%..

    so kalo sape x de GPS..test ngan meter waja pon boleh that is my point here..jgn slah phm plak..


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    faiz_krr

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by faiz_krr on Wed Aug 25, 2010 12:44 am

    x pe..sape yg pakai ksr leh wat macm ni senang 2 jer..

    http://www.singaporebikes.com/forums/showthread.php?t=102544&page=99


    Razz Razz Razz


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    sood_penang

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by sood_penang on Thu Aug 26, 2010 12:30 am

    bgus.. bgus.. nie satu eksperiment..
    bla lagi an.. huhuh...
    sempoi ayat faiz krr... acu try test tgk

    ranjau_berduri

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by ranjau_berduri on Thu Aug 26, 2010 2:42 am

    sood_penang wrote:
    haha.. antara gps ko rosak taupun moto ko yang rosak.. hihih... Razz
    motor bro jer, meter km/h yg ok... Laughing Laughing Laughing

    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Sat Sep 04, 2010 11:08 am

    kemarin aku punya posting 999. arini masuk 980. he he he macam kena delete. apa lagi yg nak delete posting aku? aku ada 'spam' ke? aku ada hentam orang ke? siapa lagi lah hamba Allah yang dengki kat aku? semoga Allah beri hidayah, sbb aku tak perlu tahu siapa. orang pengecut je buat camni.

    sebelum ni aku ada catatkan aku kembali ke forum ni sbb masih ramai kawan berbanding lawan; termasuk para moderator. tapi amat malang sekali senario begini masih berlaku. kalau nak dilihat posting seumpama spam masih banyak berleluasa di forum ni, termasuk yang mengejar posting. tapi posting aku jugak yang kena cantas. but no komplen, aku berada kat sini bukan sebab nak kejar posting. di website autoworld aku punya posting dah 2,300++, di mesra.net lebih 11,000.

    entahlah, manusia yang usia muda ni masih mentah. baru dapat kuasa sket - gajah depan mata tak nampak, nyamuk seberang lautan yang nampak.

    he he he slmt hari raya to kippers.


    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Sat Sep 04, 2010 11:18 am

    ooppss.. tak lupa juga. sempena raya ni nak mintak maaf pada member2 yag aku penah potong masa korang tengah all-out top speed. percayalah, tak sengaja sbnrnya.

    tak payah lah korang nak modi motor pasang power valve, modi ekzos atau karb dan sebagainya dengan nita nak titik aku balik sbb aku dah pun terima pengajaran yang sangat bernilai iaitu blok enjin KRZ kena sleeve dan temperature tak geti nak duduk kat bawah.

    motor aku setting simple aje.. iaitu guna camshaft racing. kih kih kih...

    p/s mod jgn delete haa.. kalau nak close jugak, close keseluruhan thread. ada bran kaa??

    ranjau_berduri

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by ranjau_berduri on Sat Sep 04, 2010 12:36 pm



    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    wadin

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by wadin on Sat Sep 04, 2010 3:08 pm

    salam...
    adakah penyelenggaraan forum di lakukan dgn sewajarnya? Cth :ada topic sepatutnya kena locked dll .contoh,Kalau ada event yg baik sepatutnya letak kat banner, sepatutnya tanggungjawab siapa?. Kuasa pada moderator sepatutnya lebih supaya dapat membantu kerja kerja admin. Sebabnya admin sibuk dgn ada famili atau gf:)
    Aku nampak forum ini boleh maju dan berjya kalau kena caranya....Sebabnya ahli ahli forum ini memang mempunyai kepakaran dan keistimewaan masing2 , so kita gunakan mana yg baik untuk kebaikan bersama....
    Ini ada lah pendapat aku....
    Cita cita aku nak tinggi sikit jawatan dari Admin....

    Selamat hari raya dan maaf zahir batin...
    selamat menunggang




    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Sat Sep 04, 2010 3:16 pm

    no komen la, aku bukan marah ke apa. baguslah, anda memang jujur. like i said, aku bukan kejar posting. kalau rasa tak patut, delete aje. kalau rasa nak tukar segala macam nick name dan info diri, proceed je sbb segala kuasa dah ada di tangan kita. kalau nak banned pun banned la. cuma tak pernah pulak dengar ahli biasa banned moderator. tapi kalau moderator banned diri sendiri tu sewel namanya...

    kalau moderator buat keja tu bagus lah. tima kasih sebab keja moderator ni sukarela. tp jgn take avantage pula dan berat sebelah. bila tak suka si polan dan si polan laju je cantas tp kalau kawan2 tutup sebelah mata. dan moderator kena sedia terima kritikan, kalau tak boleh itu bukan demokrasi terpimpin. dah masuk kategori diktator.

    pesanan ikhlas je ni. sbb dalam Islam ada surah yang berbunyi Demi Masa, sesungguhnya manusia di dalam kerugian melainkan mereka yang berpesan2 dengan kesabaran. dan berpesan2 dengan kemenangan. Very Happy

    ranjau_berduri

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by ranjau_berduri on Sat Sep 04, 2010 4:50 pm

    mungkin ade sbb admin@mod delete atau banned... bukan sahaja2... jika ada bantahan sila antarkan PM kepada mod atau admin untuk penjelasan.... Wink


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    nekman

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by nekman on Sun Sep 05, 2010 11:04 am

    Nak tanya sikit lar... untuk sapa2 tau..
    Benda yang sambung kat hose radiator (label denso) kat moto nih guna untuk aper ye?
    Temperature sensor ke?




    ranjau_berduri

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by ranjau_berduri on Sun Sep 05, 2010 12:26 pm

    btul tu...


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    alep

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alep on Sun Sep 05, 2010 2:04 pm

    blok zx kalau da sleeve ada side effect yang x best x? performance? ketahanan?

    Ali Victor

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by Ali Victor on Wed Sep 08, 2010 11:38 am

    “KIPS’ (Kawasaki Integrated Power Valve system). (sistem Peningkatan Injap Kuasa Kawasaki).
    (Kawasaki Yettek Valve Terey Yamma Pati Pailek) (Hai Pin Tow Valve Li Mo Si Hai Ma)…..
    Deeyyyyy
    From Ali victor Rafael
    Selamat hari raya maaf zahir batin

    Lon

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by Lon on Wed Sep 08, 2010 4:14 pm

    aku nak tanya ni piston zx ori bpe,skali gan ring

    paeach

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by paeach on Thu Sep 09, 2010 3:23 pm

    time nk tuka gasket ejos snap gambar jap..hohoho.. (dah tukar tapi melelh jugak myk ni..adoisshhh..sakit jiwa dibuatnya..)
    Evil or Very Mad Evil or Very Mad





    inilah hasil lebih 3 tahun xpenah top service...
    obehol lebih 8 tahun xbuat..

    lol! lol!


    adakah teruk pinstonku ini??

    scratch scratch scratch

    faiz_krr

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by faiz_krr on Wed Oct 13, 2010 10:17 pm

    keychain KIPS yang tidak dituntut

    kepada penama berikut...sila hubungi aku berkenaan keychain ni.

    0.1.7.9.3.0.5.5.4.9



    bertanggungjawab sikit lain kali..aku kontek sebelom ni x de respon. so aku post kat sini. Aku da malas nak simpan lagi.















    SEBELUM ORDER DULU AKU DA PESAN PIKIR 44 KALI SEBELUM ORDER.

    arninja5984

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by arninja5984 on Thu Oct 14, 2010 6:59 am

    Ha..ha..ha..

    kan dah kena marah ngan abg Faiz kita..
    so pada kawan2 yg dah order tu tolong la
    bagi kerjasama yer..sian kat abg kita..
    lain kali nak mintak kat faiz susah la
    kalu kita wat macam ni..
    jgn marah2 atau terasa hati..
    kita ni kan macam adik beradik...


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Thu Oct 14, 2010 9:14 am

    betul tu. tak patut la camtu kan... tapi faiz, duit dah bayar kan? takpe laa. lepas ni caj kos penyimpanan pulak!

    ranjau_berduri

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by ranjau_berduri on Thu Oct 14, 2010 9:22 am

    alldisc wrote:betul tu. tak patut la camtu kan... tapi faiz, duit dah bayar kan? takpe laa. lepas ni caj kos penyimpanan pulak!
    rase2 xbayar lg neh....

    Sesetengah orang pandai order tp xpandai bayar.. pastu wat tahu jer.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Thu Oct 14, 2010 9:42 am

    ranjau_berduri wrote:
    alldisc wrote:betul tu. tak patut la camtu kan... tapi faiz, duit dah bayar kan? takpe laa. lepas ni caj kos penyimpanan pulak!
    rase2 xbayar lg neh....

    Sesetengah orang pandai order tp xpandai bayar.. pastu wat tahu jer.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    mmg tak patut... takpe, aku boleh remind sinclair.

    alldisc

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by alldisc on Wed Oct 20, 2010 11:53 am

    alldisc wrote:
    zampd wrote:
    mambang wrote:
    ranjau_berduri wrote:apakah itu TTS?? Pe aktiviti mase TTS??
    pe beza antara tts dan lepak2 minum??
    ape beza antara bra ngan coli??

    soalan cepumas...............hahahahahaha

    ejaan kut.

    * amaran untuk mambang, berhati2 dengan reply nanti kena cantas. yg pasti bukan aku buat haa... cheers

    p/s pengecut aje buat camtu. kalau gentleman, nak delete boleh, tapi serta merta kena beritahu apa kesilapan yang telah dilakukan. itu baru beretika namanya.

    sekadar topik sembang. kalau kat sini pun kena delete aku tak tahu nak komen apa lagi....

    mambang

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by mambang on Wed Oct 20, 2010 1:11 pm

    haha..poyooooooooooooo

    Sponsored content

    Re: SEMBANG KOSONG KIPPERS /SEMBANG KIPS V9

    Post by Sponsored content Today at 8:29 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:29 pm