Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Tenggiling minum teh ~KR150~

    Share

    zalie78

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by zalie78 on Mon Nov 22, 2010 11:32 am

    kipas wrote:
    alep wrote:bro, kalau da calar macam dalam gambar tu boleh polish x?
    polish mmg boleh polish...tp kalo nak ilang sume lom tentu lg...sbb kalo calar yg tak dalam mmg boleh ilang...kalo calar dalam sgt mmg akan kekal...then kalo pakai mmg ade 'bunyik2' yang 'pelik2' dan merisaukan hati...hehehe...tp aku relax jer pepah 160-170kmh...kalo anda risau...tak yah pakai lg...kalo tarak risau...walau bunyik macam nak gugur enjen...n kalo berani dan mempunyai keyakinan yang tinggi...moto takkan ade jd pape...sbb dah piston n piston ring baru...dipersilakan pakai...try tanya arninja la...dier pernah dgr bunyik blok moto aku cam ner masa aku konvoi ke penang...kips lame mmg tahan...tgk...sblm dier bukak..leh idop lg pe...hehehe...

    motor bro kipas mmg laju...tts nasi lemak ampangan selamba dia follow zx..sampai kuar api (nos)ejos dia .... Very Happy Very Happy Very Happy

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Mon Nov 22, 2010 1:09 pm

    kipas wrote:
    krOREN wrote:rim blakang ape yg sesuai ngan kr nih? (yg 17 inchi ponya)
    aku pakai skang blkg 17x1.85 rim aloi excel...dpn rim aloi racing boy saiz 17x1.85...kalo nak cantek lg masuk saiz 17x2.15 dpn n blkg pakai tayar 90x80/17...pergh...lebar tahap gaban nyer...meleleh bro...

    mcm mahal je bunyi tayar tu hehehe

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Mon Nov 22, 2010 1:16 pm

    kipas wrote:aku pernah pakai blok yg dah pernah jem...kasi polish...tp kesan jem yg kasar ttp ada...cume yg halus jer tak de...piston n piston ring baru...tetapi...akan bunyik macam kacang kate azzo...hahaha...tp pergi berdesup...sbb slip asal...kalo tukar slip lain besi lak tuh....mmg lemau...tak pikap...lembab...pas tu temp naik lak...hhhmmmmm....tensen2...


    oooohhhh patut la...dulu pernah calar gak...tp polish je..mmg sedap pegi..lepas tu bukak balik tengok cam teruk..tuka slip metal..trus lemau n overheat...pasal tu ghopenyer..aku ingat sebabkn radioator punya hal..

    xpelah..skunk ni aku dh beli blok lain ngan slip asal rasanya nih...harap2 elok la balik powernyer tp still nk kene port n polish dulu sebelum pasang...piston pn kecik je..58mm aku ukur...yg lama aku nyer 60mm

    paeach

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by paeach on Mon Nov 22, 2010 1:59 pm

    dreamers_vault wrote:
    kipas wrote:aku pernah pakai blok yg dah pernah jem...kasi polish...tp kesan jem yg kasar ttp ada...cume yg halus jer tak de...piston n piston ring baru...tetapi...akan bunyik macam kacang kate azzo...hahaha...tp pergi berdesup...sbb slip asal...kalo tukar slip lain besi lak tuh....mmg lemau...tak pikap...lembab...pas tu temp naik lak...hhhmmmmm....tensen2...


    oooohhhh patut la...dulu pernah calar gak...tp polish je..mmg sedap pegi..lepas tu bukak balik tengok cam teruk..tuka slip metal..trus lemau n overheat...pasal tu ghopenyer..aku ingat sebabkn radioator punya hal..

    xpelah..skunk ni aku dh beli blok lain ngan slip asal rasanya nih...harap2 elok la balik powernyer tp still nk kene port n polish dulu sebelum pasang...piston pn kecik je..58mm aku ukur...yg lama aku nyer 60mm

    bro dreamers_vault,
    brapa kos tukar tu semua?
    Smile

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Mon Nov 22, 2010 2:46 pm

    aku beli gasket, blok 2nd, piston n ring yg baru semua total dekat 2rat jugak...upah sendiri suap hehe

    wadin

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by wadin on Mon Nov 22, 2010 4:10 pm

    salam:)
    cayalah bro, bila motor ni dah siap nanti , kau akan berasa puas beb:) Pengalaman ini yang tidak dapat dibeli...Smile
    nanti aku belanja mee rebus ramly Smile

    selamat berjaya



    alldisc

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by alldisc on Mon Nov 22, 2010 6:16 pm

    dreamers_vault wrote:ada aku tengok dh...rim kit pn ada 500 sepasang siap disc semua...tp lokasi melaka..teman ipoh...mintak dia courier mcm berat je...

    tp rege untuk sepasang atas 400 ni kire mahal ke murah ek? aku xtau rege market sangat

    saper nak rim? aku ada rim sepasang. krz punya. masih guna. elok, tak gelong. enkei original japan marii... RM 1,000 RM300. ada bran? cepat sebelum aku sumbat kat victor bagi projek baru.

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Mon Nov 22, 2010 8:58 pm

    mekasih wadin...dr dulu aku pakai moto ni asyik pomen je yg buat..aku tunjuk itu ini jer hehe..sekarang nk try DIY...


    bro alldisc...krz nyer leh masuk moto teman ni ke? teman xtau apa2 nih... lokasi?

    ibnu paid

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by ibnu paid on Mon Nov 22, 2010 10:30 pm

    ha3x, moto kite same bro..cma warna jer beza...
    ipoh kt mane?
    pm aq 013-4649528..
    aq duk kuale kangsor..boleh la kite tts kt perak nie..

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Mon Nov 22, 2010 10:34 pm

    hehe...buleyyy...ipoh tu kecik je...sampai je roger..leh usha2...

    ni no aku 0195068188

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Mon Nov 22, 2010 10:44 pm

    untuk harini xde buat apa sangat...setakat cuci2 jer...n buang2 taik minyak kt frame n engine hehe...

    tp ni ada la skit tatapan kengkawan...

    arini g anto cuci radiator...leh tahan sumbat jugak ni...





    dia punya dalam...adoii...semua dh mcm sumbat jer..sib baik servis radiator ni murah je..hehe



    ni lak blok n piston yg teman baru angkat...









    nampak cam dh bersih..tp teman xpueh ati lg nih..nk kene cuci lagi n polish lg nih...hehe

    AsTaLaVisTa

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by AsTaLaVisTa on Mon Nov 22, 2010 11:44 pm

    dreamers_vault wrote:mekasih wadin...dr dulu aku pakai moto ni asyik pomen je yg buat..aku tunjuk itu ini jer hehe..sekarang nk try DIY...


    bro alldisc...krz nyer leh masuk moto teman ni ke? teman xtau apa2 nih... lokasi?

    Leh jek masuk...Tp rim depan terbalik la coz beza position piring disk depan.. Kr nyer piring disk sebelah kiri..KRZnyer sebelah kanan..Kena carik fork krz baru cun...Cuba tgk moto kerijauan..Asal Kr jugak tp conver ekor zsr & masuk sport rim krz..Cunnn Siotttt...Klau ader moto kr seken morah2...Kompem aku restore kr petak jadik cyclone... Smile

    http://kips.forumotions.net/pictures-gallery-f9/galeri-aku-krijauan-t588.htm?sid=f3ee0c70804d09b37101bfc47fcf3ba2#19480

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Tue Nov 23, 2010 1:22 am

    hehe...niat di hati mmg nk conbert cyclone...tp mencari cyclone ni x jumpat2 lg..dapat coverset belakang n lampu pn jadilah..

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Tue Nov 23, 2010 1:39 am

    sekarang baru terasa...rupa2nya...dr dulu sampai sekarang..aku xpernah posing ngan runner teman nih...ish ish ish...patut la dia majuk hehe..ni dlm proses pujuk n rujuk balik ni hehehe

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Tue Nov 23, 2010 4:00 pm

    ni moto donor teman...tp kalo kengkawan nk beli brg2 ngan aku pun bule...xsemua aku nk pakai pun...aku amek mane yg perlu jer....apa2 leh roger teman Smile





    mainjet290

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by mainjet290 on Tue Nov 23, 2010 4:30 pm

    dreamers_vault wrote:ni moto donor teman...tp kalo kengkawan nk beli brg2 ngan aku pun bule...xsemua aku nk pakai pun...aku amek mane yg perlu jer....apa2 leh roger teman Smile





    ni kr lamo2 ni kire geng den la..mula2den beli kr dulu,rupe macam kat atas ni la..rege pun RM300 je..pastu jd camni


    pastu den ubah lgg jd macamni..

    la ni..enjen rosak poblem plak..tgh kumpul material,nak wat jd macam pic kat avatar ni..

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Tue Nov 23, 2010 4:41 pm

    cantik betol ko buat moto tu...

    aku xreti nk cr mana aksesori moto ni semua...moto buruk tu pun aku ronda2 besi buruk mencari...

    tunjuk ajar ku sifuuu Very Happy

    mainjet290

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by mainjet290 on Tue Nov 23, 2010 10:17 pm

    dreamers_vault wrote:cantik betol ko buat moto tu...

    aku xreti nk cr mana aksesori moto ni semua...moto buruk tu pun aku ronda2 besi buruk mencari...

    tunjuk ajar ku sifuuu Very Happy

    kalau nak share2..den boleh je sharing2 idea dgn info, cuma bahagian teknikal ni den x brape nak tau sgt..modi2 rupo tau ar,hehehe....

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Tue Nov 23, 2010 11:57 pm

    Cantik..sharing is caring..Foot rest tu apa gaya tu? Custom ke?

    mainjet290

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by mainjet290 on Wed Nov 24, 2010 12:04 am

    dreamers_vault wrote:Cantik..sharing is caring..Foot rest tu apa gaya tu? Custom ke?

    yg tu footrace racing boy tzm nyer,tapak ajela kena ejas skit..

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Wed Nov 24, 2010 1:06 am

    owh...yg dr kaler merah tu...tzm punyer...menarik..semart n bergayut..

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Wed Nov 24, 2010 1:16 am

    apa nama aku nk bg kt dia ni ek?

    tenggiling? mcm best je hehe...

    kalo onputih cakap pangolin..




    ibnu paid

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by ibnu paid on Wed Nov 24, 2010 6:14 pm

    bro mainjet290..smart argh moto hg..sape ade lampu blkg cyclone? nk covert gak lmpu blkg tu..fotrest bpe n kt mane hg beli?

    mainjet290

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by mainjet290 on Wed Nov 24, 2010 6:53 pm

    ibnu paid wrote:bro mainjet290..smart argh moto hg..sape ade lampu blkg cyclone? nk covert gak lmpu blkg tu..fotrest bpe n kt mane hg beli?

    smart ke?..hehehe..trima kasih na,footrace tu beli kat spepat sini je..model lame tu,rege dalam RM125 ar..

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Wed Nov 24, 2010 8:40 pm

    menarik sungguh tu...rege bule dgr

    Sponsored content

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by Sponsored content Today at 6:48 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:48 pm