Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Tenggiling minum teh ~KR150~

    Share

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Tue Nov 30, 2010 2:42 am

    crank n bearings.. Very Happy








    nekman

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by nekman on Tue Nov 30, 2010 10:48 pm

    Sy suka betul baca post bro part bukak2 moto neh.... sambil baca sambil belajar...
    Terima kasih daun keladi, kalau ader postlar lagi.. Smile Smile

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Wed Dec 01, 2010 1:43 am

    mekasih...ada jugak yg menghargai apa yg teman nk sampaikan Very Happy

    matbert

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by matbert on Wed Dec 01, 2010 2:13 am

    nekman wrote:Sy suka betul baca post bro part bukak2 moto neh.... sambil baca sambil belajar...
    Terima kasih daun keladi, kalau ader postlar lagi.. Smile Smile


    nekman...bawa jer set spanar tool koken mai jumpa saya...
    bawa turun ilmu habis dari tayar depan sampai belakang..
    include enjin sekali...

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Wed Dec 01, 2010 2:33 am

    kenapa tidak di share ilmu yg diketahui?

    Guest
    Guest

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by Guest on Wed Dec 01, 2010 6:45 am

    alamak, nak terai la cam bro buat.. tp tools nak bukak takde plak.. Sad

    matbert

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by matbert on Wed Dec 01, 2010 7:59 am

    dreamers_vault wrote:kenapa tidak di share ilmu yg diketahui?

    lebih baik face 2 face lg senang faham la.....
    jgn risau saya tak save ilmu la

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Wed Dec 01, 2010 12:39 pm

    tools biasa2 jer...spana saiz 8,10,12,14 jer yg banyak guna..lepas tu skrudriver philip kecik n besar n jugak mata rata besar n kecik.. Very Happy

    nekman

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by nekman on Wed Dec 01, 2010 3:50 pm

    matbert wrote:
    nekman wrote:Sy suka betul baca post bro part bukak2 moto neh.... sambil baca sambil belajar...
    Terima kasih daun keladi, kalau ader postlar lagi.. Smile Smile


    nekman...bawa jer set spanar tool koken mai jumpa saya...
    bawa turun ilmu habis dari tayar depan sampai belakang..
    include enjin sekali...
    Kalau umah bro area jb, time nak servis moto sy confirm datang bawa toolbox siap...

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Wed Dec 01, 2010 5:11 pm

    arini n sah xde update sebab arini alternator kete lak yg rosak..so kene repair kete dulu..kalo x repair dia nanti x g makan aku hoho

    ibnu paid

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by ibnu paid on Thu Dec 02, 2010 8:25 am

    sempat ker blajo bkak moto satu ari??

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Thu Dec 02, 2010 1:38 pm

    kalo yg mengajar tu dh pandai ...bule la 1 hari... Smile tp kalo yg nk belajar tu pulak "0" ..ikut daya kekuatan mental pulak untuk menyerap segala ilmu mcm sepanbob serap air ....xpun makan la "kismis" hahaha bule la jd pandai...tp kalo ko mkn byk kismis..nanti jd pandai2 pulak mcm aku hahaha Laughing

    ibnu paid

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by ibnu paid on Thu Dec 02, 2010 11:04 pm

    ha3x, tau la hg spongebob wan..x smpi 5 jam khatam dh pasal moto nie..sedap jer menyerap ilmu tu..jgn skali perah, trus lupe..ha3x..

    matbert

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by matbert on Fri Dec 03, 2010 1:14 am

    tadak hl la...
    klu kita minat dengan sesuatu perkara mesti mudah bagi kita untuk pelajari...
    klu nak 1000 daya klu taknak 10000 dalih...huhuhu

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Mon Dec 06, 2010 1:07 pm

    aku surrender sebab xde special tools nk bukak engine...terpaksa anto ke kedai jugak...amat xberbaloi aku beli special tool tu semata2 nk bukak sekali ni jer Sad hanya kerana 1 washer kene bukak engine seluruh..karot betol. tp xpe...enjin tu dh bukak je nanti...frame kasi sembur hoho

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Tue Dec 07, 2010 7:19 pm

    cepat tol apek ni buat keje...








    so here is the reed valve..







    selepas di bawa turun engine..









    WTB starter gear. sape ada roger aku cepat2..





    setelah dibuka..hanya ada beberapa bearing sahaja yg kene tukar, yg lain2 masih elok dan cantik walapun dh dimakan air...masa ni sesuai untuk cat ke? hehe....rasa cam xbrape rajin pulak...esok2 la aku pikir pulak hoho

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Tue Dec 07, 2010 7:21 pm

    apa warna yg semart utk aku cat engine ni yer? hitam? silver? kaler asal?

    alep

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by alep on Tue Dec 07, 2010 8:06 pm

    hitam diamond metalllic, mantap!

    nekman

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by nekman on Tue Dec 07, 2010 9:12 pm

    Chrome...hehe..

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Tue Dec 07, 2010 9:31 pm

    haha ckrom xleh blah...

    paeach

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by paeach on Tue Dec 07, 2010 10:32 pm

    dreamers_vault wrote:apa warna yg semart utk aku cat engine ni yer? hitam? silver? kaler asal?

    colour asal pun ok, tapi bg gelap sikit dari asal..
    pastu frame tu colour hitam..fuhh~ mantap punya..
    cheers cheers

    seronok tgk gambar overhoul moto kips bro tu..
    teringin den nk buat..tapi kos xtau..haha..
    dah lebih 10tahun kips den xpernah tuka piston/overhoul..haha..
    service2 biasa je..

    geek

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Wed Dec 08, 2010 1:48 am

    aku mmg cadang gitu...frame itam, cover engine dark gold...

    coverset?

    putih dihiasi sticker?

    hitam putih bercorak?

    warna asal?

    biru putih?

    pening..

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Thu Dec 09, 2010 8:20 pm

    setelah difikir2....xtau la dh ada org buat atau x kaler ni...tp ini lah rasanya keputusan aku hehe








    tongue tongue tongue tongue

    dreamers_vault

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by dreamers_vault on Fri Dec 10, 2010 5:39 pm

    apa nk buat ni? hahaha





    Boyesen

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by Boyesen on Sun Dec 12, 2010 9:59 am

    salam


    bro..enjin kalo da bukak...elok tukar je semua bearing yg ade...tgk macam boleh pakai lagi..tp sampai bile..kite x tahu..sebab die da duduk dalam enjin da berbelas tahun..tukar aje..kang 2 3 bulan lagi die buat hal x kan nk oberhol lagi...

    untuk cover enjin tu...sy syor kaler dark bronze...patu frame hitam atau silver grey...

    kalo hitam susah sket nmpak kotor...

    tp terpulang pada owner..hehehe


    sekadar pendapat seposen saya...

    Sponsored content

    Re: Tenggiling minum teh ~KR150~

    Post by Sponsored content Today at 6:04 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:04 am