Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS

    Kawan-kawan di forum kips, sy terbaca topic ni di MBC, mengenai CBR150 dan ZX150

    Share

    ninja green

    Kawan-kawan di forum kips, sy terbaca topic ni di MBC, mengenai CBR150 dan ZX150

    Post by ninja green on Sat Jun 12, 2010 7:21 pm

    http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,71131.0.html

    Ada sorang Kawan kita ni, dia tanya, CBR150 dgn ZX150 mana lagi berbaloi. Dekat atas tu ada undian antara kedua2 motor ni. Sy minta korang undilah ZX150, kita kan adik beradik kips..hehe..terima kasih..

    kurt2812

    Re: Kawan-kawan di forum kips, sy terbaca topic ni di MBC, mengenai CBR150 dan ZX150

    Post by kurt2812 on Tue Jun 15, 2010 6:34 am

    aku xda akuan la dlm mbc..aku crik forum ni mule2 dlu dr mbc gak..tp sbg guest je la..

    jayjeffrey

    Re: Kawan-kawan di forum kips, sy terbaca topic ni di MBC, mengenai CBR150 dan ZX150

    Post by jayjeffrey on Tue Jun 15, 2010 7:20 am

    dlm masa lebih kurang sebulan lepas, aku ada di situasi mcm kawan ko tu.

    Lepas shortlist semua bike yg dlm budget saya, tertinggal lah pilihan di bwh.

    - Kawa ZX150
    - CBR 150
    - 2nd hand Ninja 250
    - 2nd hand Hysoung/Naza 250

    Lets comment pada CBR 150 dulu.

    CBR adalah moto yg paling kurus dlm kumpulan ini, kalau nak selit selit dlm traffic jam mmg cantek, power pun kire ok ok la untuk 150cc 4 stroke, kalau dah boring, 2nd hand value pun ada disebabkan "Brand" Honda.

    Tapi downside, dari tepi nampak ok, tapi... klu ikut dari blakang, mmg lawak gile. Riding position pun agak ganjil... atau mungkin saya berbadan besar tapi memang tak selesa. last last sekali... dari jauh nampak macam moto baja hitam lol.


    Secondhand Ninja 250... untuk budget below 15k, majority dah tua... susah nak cari sebijik yg condition cantik... so pass la.

    Hyosung, sparepart puya susah nak carik, kalau ada pun, harga boleh beli sebijik lagi moto.

    So... last last, saya amik kawa 150. Sampai skarang,langsung tak menyesal dah setiap perjalanan mmg menyeronok kan. Seat position ok, style ok, POWER mmg lagi ok. setakat nih, tak ade lagi perkara yang menimbulkan kesangsian pilihan saya ni.

    Kalau budget dlm RM10k, mmg tiada pilihan lain yg lebih berbaloi and cun selain dari zx150.

    ranjau_berduri

    Re: Kawan-kawan di forum kips, sy terbaca topic ni di MBC, mengenai CBR150 dan ZX150

    Post by ranjau_berduri on Tue Jun 15, 2010 9:16 am

    pe barang zx.. baik angkat CBR150....

    ninja green

    Re: Kawan-kawan di forum kips, sy terbaca topic ni di MBC, mengenai CBR150 dan ZX150

    Post by ninja green on Wed Jun 16, 2010 8:54 pm

    yup2..ZX150 adalah motor yg berbaloi kalau beli..bagi sy lah motor ni mmg sedap bwk, power pun ada, rupa pun style, coner pun syok..mmg best la motor ni..^_^

    kurt2812

    Re: Kawan-kawan di forum kips, sy terbaca topic ni di MBC, mengenai CBR150 dan ZX150

    Post by kurt2812 on Wed Jun 16, 2010 9:58 pm

    ninja green wrote:yup2..ZX150 adalah motor yg berbaloi kalau beli..bagi sy lah motor ni mmg sedap bwk, power pun ada, rupa pun style, coner pun syok..mmg best la motor ni..^_^

    lor bek g cakap kat mbc nun..kat sini x yah promot..sumer dah terlanjur pakai kip.. lol! lol!

    ninja green

    Re: Kawan-kawan di forum kips, sy terbaca topic ni di MBC, mengenai CBR150 dan ZX150

    Post by ninja green on Thu Jun 17, 2010 3:55 am

    kurt2812 wrote:
    ninja green wrote:yup2..ZX150 adalah motor yg berbaloi kalau beli..bagi sy lah motor ni mmg sedap bwk, power pun ada, rupa pun style, coner pun syok..mmg best la motor ni..^_^

    lor bek g cakap kat mbc nun..kat sini x yah promot..sumer dah terlanjur pakai kip.. lol! lol!

    Kat MBC pun dah comment pasal kips ni..dah bagi tau pun kat diorang..saje je comment kat dlm forum kips ni..coz bukan semua kat forum kips ni pakai kips..coz ada yg guest masuk saje tgk2 forum ni..and ada yg baru nak beli motor ni dan nak tau pasal kips ni, ada jugak nak review forum kips ni..so sy letak kat dlm forum kips ni biar semua org dpt tgk..ok

      Current date/time is Tue Nov 25, 2014 1:33 am