Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Share

    asrolsani

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by asrolsani on Sun Jun 13, 2010 10:06 pm

    antara yg hadir...ada yg serta jelajah... ada yg hantar... ada yg sampai teluk kemang... aku la tu...




    kuda2 yg bersama2 memeriahkan keadaan... masa, lebih kurang pukul 9pagi...


    kurt2812

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by kurt2812 on Sun Jun 13, 2010 10:49 pm

    update!!
    gambar2 lain lg..

    tokkiburn

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by tokkiburn on Sun Jun 13, 2010 11:16 pm

    Kita tunggu Mal update gambar... Aku guna camera Hp.. Hp murah dan lama lak tu setua kips aku.. performance dah tak macam baru. Ride alhamdulillah semua o.k masa sampai Mersing dan Penyabung. Kena hujan tapi tak lama x sempat lencung sangat psl berehat depan Balai Polis. Masa patah balik aku bersama Zulperlis sekali lagi di bedal hujan... x der berenti dah.. terus jer jln sampai JB. `Aku dan Zulperlis ZX2 tak leh sampai Kuantan. Sori utk masa ni keadaan tak mengizinkan. Tq pada Zulperlis ZX2 yg sudi tmnkan aku dan geng walau separuh jalan.

    ranjau_berduri

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by ranjau_berduri on Mon Jun 14, 2010 12:26 am

    Pertama sekali kippers Jb ingin memohon maaf sekiranya ada terkasar bahasa, dan ade yg terkurang(mmg byk yg terkurang).. sebenarnya malam tu dah ade plan, tp ujan trun dan ramai peserta konvoi agak keletihan... Kami juga memohon maaf kerana wakil Jb tidak ramai.... (terima kasih kepada abg ensem burn dan abg macho zul perlis) .. Kami juga mengucapkan terima kasih pada semua kippers JB dan geng zxrians yg trun pada sesi penyerahan banner southern).... . terima kasih kepada semua kippers yg menjayakan ride ini..... kami dengan tangan terbuka menerima kunjungan dari kippers lain pada masa akan datang...
    Walaupun macam2 terjadi (motor dan terpisah) .. saya amat gembira sekali dengan ride ini... sempoooiiiii terbaaaaaiiiik... thanks to all kippers, terutamanya BRO edd dan azzo....

    Yang buruk itu wadin dijadikan sempadan, yang baik jadikan amalan... tingkatkan prestasi (motor), kurangkan konfrantasi(motor2 cub)....

    mintak maap ler kalo ikan tu xcukup..... pasal duit tabung kippers jb terhad.. huhu..

    carlnain

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by carlnain on Mon Jun 14, 2010 1:57 am

    Terbaik beb...seronok dpt jmp kippers2 kat kuantan , aku rasa happy sangat dpt join walaupon hanya pada
    hari sabtu petang baru bertolak ke sana . bertolak kurang lebih kul 5 ptg n sampai d PANTAI BALOK dlm kul 12.

    Sepanjang perjalanan agak sejuk dan menyeramkan(terasa beb hiway beralun2 mlm tu ).
    Hajat aku tercapai selain dari hantar baju tuk peserta JELAJAH KIPS dpt gak bergurau kasau dgn geng JB n kippers2 yg lain.
    mcm2 cerita menarik aku dgr dari kippers polow dari 1st day RIDE.....korang memang best ....TERBAIIIIKKK......
    Pengalaman beb berkonvoi rame2 mcm ni bukan selalu ada..cayala......

    Nantikan gambir2 yg dpt d snap dari camera2 kippers.........cayala korang.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ranjau_berduri

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by ranjau_berduri on Mon Jun 14, 2010 2:01 am

    aku dapat tau ade owner kips level PHD, xdapat menten 80km/j(krz), pastu ade motor laju sangat bergeres kat highways sampai tercabut menjet..... btol ker??? kasik report sket carl...

    carlnain

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by carlnain on Mon Jun 14, 2010 2:04 am

    ali_wng wrote:aku dapat tau ade owner kips level PHD, xdapat menten 80km/j(krz), pastu ade motor laju sangat bergeres kat highways sampai tercabut menjet..... btol ker??? kasik report sket carl...
    Ada2 , skunk moto kat temerloh.....kerosakan agak parah PADAH BEGERES ........huhuhuhuhu
    Anyway semangat KERJASAMA KIPPERS amat2 la d puji beb ....sentiasa menolong kengkawan dlm kesusahan....


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mamat

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mamat on Mon Jun 14, 2010 2:17 am

    huhuhu!!!!TERBAEK!!!!!!!!!!!!

    kurt2812

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by kurt2812 on Mon Jun 14, 2010 2:23 am

    1 kips!! huhu!! xda pape musibah kan?? alhamdulillah..kippers selamat pegi n blik..

    wadin

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by wadin on Mon Jun 14, 2010 10:07 am

    carlnain wrote:
    ali_wng wrote:aku dapat tau ade owner kips level PHD, xdapat menten 80km/j(krz), pastu ade motor laju sangat bergeres kat highways sampai tercabut menjet..... btol ker??? kasik report sket carl...
    Ada2 , skunk moto kat temerloh.....kerosakan agak parah PADAH BEGERES ........huhuhuhuhu
    Anyway semangat KERJASAMA KIPPERS amat2 la d puji beb ....sentiasa menolong kengkawan dlm kesusahan....

    salam...
    bukan mainjet tercabut tapi carburater pecaaaaahhhhh:)Smile kerana bawa melebihi kelajuan cahaya.
    Jgn risau aku dan gang (deeyyyy) ada dibelakang.....
    janji selamat sampai kat umah masing2.....
    motor aku boleh gerak 30kmh je masa naik bukit tinggi....
    Lori2 siap kentut kan aku:)SmileSmile. Ali victor siap tolak motor aku jap sampai menunjuk jari penunjuk(360'degree) kat driver lori sambil berkata'Deeeeeyyyyy".....mata merah je:)Smile
    Ini menunjukkan tanpa PV kawasaki kips boleh pergi kemana sahaja nak pergi janji ada semangat.Aku telah membuktikan...
    Janji kita TTS kat genting sempah...
    Asyik gelakkk:)Smile hepi bila dgr cerita korang
    terimakasih semua...
    minta maaf kalau ada terlawak over pulak.sembang kips je..
    Kenangan terbaik dan pengalaman yg terbaik:)

    suhaimisobrie

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by suhaimisobrie on Mon Jun 14, 2010 1:01 pm

    carl.tima kasih byk2 krn sggp dr kl ke kuantan nk antar bj paddock kippers.t.kasih jugak sbb buat design yg menarik & cr supplier tempah baju yg the best.kualiti t'baik....

    T.kasih jugak kpd bro azzo & atok sbb tlg cabutkn brek blkg aku & pesan jgn main blkg(tekan brek blkg)...

    Nnt aku buleh buat satu karangan penuh kot ttg ride ni

    ali wng,doctor kura2,azzo & faiz_krr....smpai ati tgglkn aku,black mamba,lam,mal dll.. Korang g menikmati keindahan jb,kedai tuning jln susur,awek singapore & pondan.aku nk repeat g JB

    eman_92

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by eman_92 on Mon Jun 14, 2010 2:18 pm

    kami nak gambar!!!!!!!!!! hahaha

    tokkiburn

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by tokkiburn on Mon Jun 14, 2010 3:35 pm


    simpang keluar dari Kulai ke mersing

    doctor kura-kura

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by doctor kura-kura on Mon Jun 14, 2010 3:40 pm

    Alhamdullilah sy selamat sampai rumah pada pkul 2.30 pagi tadi...sepanjang jalan dari Genting ke Penang hujan amat lebat so tepaksa bawa perlahan2. apabila sampai Tapah muffer motor sy patah dua maybe viabration terlalu kuat kot apa lagi bunyi bising mcam chainsaw la...continue perjalanan smpai ke spg pulai mata sy dah x boleh nak buka dah...ngantuk sgt..so berhenti kat R&R dgn baju hujan ngan puface x buka terus sy tidor kat pondok situ...ride kali ni mmg satu pengalaman yg sy x akan lupa sampai bila2...
    Disini sy ingin mengucap ribuan terima kasih pada semua yg hadir kovoi ni...exspecially Bro Edd yg susah paya menjalankan activity ni dgn baik sekali..
    last but not least korang mmg best of the best!!!! TERBAEK!!!!!!!!!

    tokkiburn

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by tokkiburn on Mon Jun 14, 2010 4:30 pm



    mancho man.. ni nt boleh wat update facebook.


    rehat dulu beb. urrrrrr tepi pantai ni..

    mkn di resort. kenalan Mal. Tq for lunch at 3.30pm. hukhuk ada yg terlepas mkn free.
    maaf gambar kamera hp jer.. kualiti kurang memuaskan. JANGAN hempas PC anda.

    paeach

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by paeach on Mon Jun 14, 2010 5:25 pm

    Zebraku pon ada la..
    huhu..

    ckguAzharazali

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by ckguAzharazali on Mon Jun 14, 2010 6:54 pm

    Salam, disini aku nk bg kredit pd nama2 ni sbb byk tolong aku semasa Ride Jelajah Selatan. Maklumlh aku bwk KuasaKAPs je bkn KawasakiKIPs.
    1) Azzo : sanggup tolak motor aku dr Jln Penyabung, Mersing & Pekan ke Pantai Balok waktu hujan renyai2 malam berbekalkan GPS Garmin. 40km++ ! Jasamu akan kukenang spjg hayat!
    2) Zalie78 & SuhaimiSobrie : tolong tolak dr Jln Penyabung, Mersing smpi jumpa bengkel motor. TQ bro!
    3) Atok : tolong riki bengkel motor di Beserah pagi Ahad. Alhamdulillah dpt cari & repair Pulser Coil EX5 & bole sambung konvoi!
    Yg lain pun ok, U all sporting guys!
    Gambar aku tgh upload..tunggu!

    mal 5190

    RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mal 5190 on Mon Jun 14, 2010 7:35 pm

    salam kpd semua kippers..
    sedikit gmbr dari kamera cikai ku..
    klu ade gmbr yg x memuaskan ,hrp d maafkan..sy bdk br blaja..


    gmbr yg lain dlm proses nk upload..
    tungguuuuu


    Last edited by mal 5190 on Mon Jun 14, 2010 7:41 pm; edited 1 time in total

    mal 5190

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mal 5190 on Mon Jun 14, 2010 7:39 pm



    Last edited by mal 5190 on Tue Jun 15, 2010 2:50 am; edited 21 times in total

    kurt2812

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by kurt2812 on Mon Jun 14, 2010 8:03 pm

    cam cikai pe..hahaha!!! aku nak pegang camera ko pon takot2..1 je ke gambar??

    kurt2812

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by kurt2812 on Mon Jun 14, 2010 8:07 pm

    paeach wrote:Zebraku pon ada la..
    huhu..

    ada ke?? aku x nampak pon..haha!!

    paeach

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by paeach on Mon Jun 14, 2010 10:38 pm

    kurt2812 wrote:
    paeach wrote:Zebraku pon ada la..
    huhu..

    ada ke?? aku x nampak pon..haha!!

    kekeke...
    wat2 xnmpak plk kurt ni...

    tokkiburn

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by tokkiburn on Tue Jun 15, 2010 10:32 am

    ckguAzharazali wrote:Salam, disini aku nk bg kredit pd nama2 ni sbb byk tolong aku semasa Ride Jelajah Selatan. Maklumlh aku bwk KuasaKAPs je bkn KawasakiKIPs.
    1) Azzo : sanggup tolak motor aku dr Jln Penyabung, Mersing & Pekan ke Pantai Balok waktu hujan renyai2 malam berbekalkan GPS Garmin. 40km++ ! Jasamu akan kukenang spjg hayat!
    2) Zalie78 & SuhaimiSobrie : tolong tolak dr Jln Penyabung, Mersing smpi jumpa bengkel motor. TQ bro!
    3) Atok : tolong riki bengkel motor di Beserah pagi Ahad. Alhamdulillah dpt cari & repair Pulser Coil EX5 & bole sambung konvoi!
    Yg lain pun ok, U all sporting guys!
    Gambar aku tgh upload..tunggu!
    Alhamdulillah.. KAPs pun KAPs lah.. janji dah round selatan Semenanjung. Segala ni adalah ujian.. Ujian yg paling hebat tu bila rasa nak sambar sebijik lagi. KAPs tukar sikit jadi KIPs.. er bila tu agaknya.. Awal tahun nanti lah CIKGU bila dpt bonus. hehehe.. ni pun kalau nak joint group kita org.. X tahulah kot nak joint ZXRIAN plak. ZX6 baru cantik gak CIKGU. hahahaa

    zalie78

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by zalie78 on Tue Jun 15, 2010 10:53 am

    mal gambar x leh bukak la...besar sgt kot? entah lah atau pc aku yg bengong?...

    suhaimisobrie

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by suhaimisobrie on Tue Jun 15, 2010 11:20 am

    mal:aku pun xleh bukak gak ler.saiz besor sgt kot.xpun tmpt aku ni xde 3G.xleh nk tgk gambor saiz besor2

    Sponsored content

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by Sponsored content Today at 8:30 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:30 pm