Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Share

    paeach

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by paeach on Tue Jun 15, 2010 11:34 am

    zalie78 wrote:mal gambar x leh bukak la...besar sgt kot? entah lah atau pc aku yg bengong?...

    mmg besar pon..samo la mcm den xleh bkk..internet x kuat...refresh internet tu byk kali baru la kuar..
    aiyaa...

    MBN 2254

    SECUBIT GAMBAR SECEBIS KENANGAN

    Post by MBN 2254 on Tue Jun 15, 2010 4:30 pm

    Disini aku kongsi sedikit gambar yg sempat aku amik sepanjang ride JELAJAH SELATAN bersama KIPS





    Pantai di Mersing jadi saksi kehadiran KIPS





    Pekan Waterfront Sunset River View











    Telok Balok Kuantan.....

    ckguAzharazali

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by ckguAzharazali on Tue Jun 15, 2010 10:39 pm

    tokkiburn wrote:
    ckguAzharazali wrote:Salam, disini aku nk bg kredit pd nama2 ni sbb byk tolong aku semasa Ride Jelajah Selatan. Maklumlh aku bwk KuasaKAPs je bkn KawasakiKIPs.
    1) Azzo : sanggup tolak motor aku dr Jln Penyabung, Mersing & Pekan ke Pantai Balok waktu hujan renyai2 malam berbekalkan GPS Garmin. 40km++ ! Jasamu akan kukenang spjg hayat!
    2) Zalie78 & SuhaimiSobrie : tolong tolak dr Jln Penyabung, Mersing smpi jumpa bengkel motor. TQ bro!
    3) Atok : tolong riki bengkel motor di Beserah pagi Ahad. Alhamdulillah dpt cari & repair Pulser Coil EX5 & bole sambung konvoi!
    Yg lain pun ok, U all sporting guys!
    Gambar aku tgh upload..tunggu!
    Alhamdulillah.. KAPs pun KAPs lah.. janji dah round selatan Semenanjung. Segala ni adalah ujian.. Ujian yg paling hebat tu bila rasa nak sambar sebijik lagi. KAPs tukar sikit jadi KIPs.. er bila tu agaknya.. Awal tahun nanti lah CIKGU bila dpt bonus. hehehe.. ni pun kalau nak joint group kita org.. X tahulah kot nak joint ZXRIAN plak. ZX6 baru cantik gak CIKGU. hahahaa
    Tokkiburn, sy tgh tggu claim KIPS sy yg ilang ni, baru pikir nk sambar mana motor yg berkenan. ZX6 mahal rasanya, sy rasa 150cc mmg dh sesuai dgn sy. Sy mmg joint mana2 group, janji x clash dgn program sekolah & program keluarga! Anyway, geng Johor mmg sporting! C U next time!

    mal 5190

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mal 5190 on Tue Jun 15, 2010 11:16 pm

    salam sume..
    dari laptop aku bole tgk..
    xpe..nt aku cek blk + aku akan mntk tlg carlnain upload kan..
    sume ade 495 keping gmbr..
    harap korg bersabar ye..
    tq..

    paeach

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by paeach on Wed Jun 16, 2010 9:53 am

    mal 5190 wrote:salam sume..
    dari laptop aku bole tgk..
    xpe..nt aku cek blk + aku akan mntk tlg carlnain upload kan..
    sume ade 495 keping gmbr..
    harap korg bersabar ye..
    tq..




    1 keping dari Mal semua 1.2mb>...
    kalau internet 1mb/s mmg senyum je bukak..
    ni den amik package murah lg la bertambah 'senyum'...
    aiyooo....

    ishe

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by ishe on Wed Jun 16, 2010 9:19 pm

    aduhaii...tekebil2 aku tegok gamba2 dlam nie...rugi nyer xdapat join...akibat kesulitan yng
    tdak dapat dielakkan...insyaallah next time bleh join,,....

    mal 5190

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mal 5190 on Wed Jun 16, 2010 10:50 pm

    salam sume kippers..
    aku just nk bgthu yg aku tgh upload gmbr2 ride thru picasa web album..
    kat sini lmbt la..
    myb berat..
    dlm picasa web album korg bole tgk 495 keping gmbr skali..
    n korg bole ambk yg mne korg suke..
    harap bersabar ye sume..
    aku tgh upload..
    da settle nt,aku bg korg link dia..


    suhaimisobrie

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by suhaimisobrie on Wed Jun 16, 2010 11:34 pm

    ishe wrote:aduhaii...tekebil2 aku tegok gamba2 dlam nie...rugi nyer xdapat join...akibat kesulitan yng
    tdak dapat dielakkan...insyaallah next time bleh join,,....

    Thn dpn i/allah ride pantai timur ikut jln lama...kl-kuala kangsar-grik-ulu perak-tasik banding-red land-newcastle-besut-k.t'ganu dan laluan seterusnya

    ranjau_berduri

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by ranjau_berduri on Thu Jun 17, 2010 12:43 am

    tapi sebelum tu ade ride ke jalan susur, JB.... hehehe...

    mal 5190

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mal 5190 on Thu Jun 17, 2010 1:46 am

    [size=18]aku baru siap upload 126 keping gmbr..
    ade 300 lbh lg gmbr..
    korg boleh la tgk dlu yg 126 keping ni..
    ni link dia.
    . [/size ]
    http://picasaweb.google.com/103544075784577603335/RideJelajahKipsKeSelatan1113Jun2010#

    wadin

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by wadin on Thu Jun 17, 2010 10:35 am

    suhaimisobrie wrote:
    ishe wrote:aduhaii...tekebil2 aku tegok gamba2 dlam nie...rugi nyer xdapat join...akibat kesulitan yng
    tdak dapat dielakkan...insyaallah next time bleh join,,....

    Thn dpn i/allah ride pantai timur ikut jln lama...kl-kuala kangsar-grik-ulu perak-tasik banding-red land-newcastle-besut-k.t'ganu dan laluan seterusnya


    SALAM...kita jumpa kat kuantan je:)SmileSmile
    aku insyallah follow:) motor dah siap untuk long ride:)

    mainjet290

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mainjet290 on Thu Jun 17, 2010 12:58 pm

    mal 5190 wrote:[size=18]aku baru siap upload 126 keping gmbr..
    ade 300 lbh lg gmbr..
    korg boleh la tgk dlu yg 126 keping ni..
    ni link dia.
    . [/size ]
    http://picasaweb.google.com/103544075784577603335/RideJelajahKipsKeSelatan1113Jun2010#

    terbaek...2 thumbs up utk korang cheers cheers cheers cheers

    alldisc

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by alldisc on Thu Jun 17, 2010 7:22 pm

    carlnain wrote:Terbaik beb...seronok dpt jmp kippers2 kat kuantan , aku rasa happy sangat dpt join walaupon hanya pada
    hari sabtu petang baru bertolak ke sana . bertolak kurang lebih kul 5 ptg n sampai d PANTAI BALOK dlm kul 12.

    Sepanjang perjalanan agak sejuk dan menyeramkan(terasa beb hiway beralun2 mlm tu ).
    Hajat aku tercapai selain dari hantar baju tuk peserta JELAJAH KIPS dpt gak bergurau kasau dgn geng JB n kippers2 yg lain.
    mcm2 cerita menarik aku dgr dari kippers polow dari 1st day RIDE.....korang memang best ....TERBAIIIIKKK......
    Pengalaman beb berkonvoi rame2 mcm ni bukan selalu ada..cayala......

    Nantikan gambir2 yg dpt d snap dari camera2 kippers.........cayala korang.

    ??

    paeach

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by paeach on Thu Jun 17, 2010 9:13 pm

    mal 5190 wrote:aku baru siap upload 126 keping gmbr..
    ade 300 lbh lg gmbr..
    korg boleh la tgk dlu yg 126 keping ni..
    ni link dia.
    . [/size ]
    http://picasaweb.google.com/103544075784577603335/RideJelajahKipsKeSelatan1113Jun2010#

    [size=18]tq berEMAS mr. Mal..


    gambar kat situ mmg gerenti leh bkk xkira internet low ke x..

    mal 5190

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mal 5190 on Fri Jun 18, 2010 12:03 am

    perhatian kpd sume kippers..
    gmbr ade pertambahan baru..
    bole cek.
    .

    mal 5190

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mal 5190 on Fri Jun 18, 2010 12:04 am

    paeach wrote:
    mal 5190 wrote:aku baru siap upload 126 keping gmbr..
    ade 300 lbh lg gmbr..
    korg boleh la tgk dlu yg 126 keping ni..
    ni link dia.
    . [/size ]
    http://picasaweb.google.com/103544075784577603335/RideJelajahKipsKeSelatan1113Jun2010#

    [size=18]tq berEMAS mr. Mal..


    gambar kat situ mmg gerenti leh bkk xkira internet low ke x..
    no prblm..
    ur welcome!

    kluang_LCM

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by kluang_LCM on Fri Jun 18, 2010 9:47 pm

    asmkum,de bla agk nya korang nk wt tts ea,,ak nk join lh korang g?bole x..

    mamat

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mamat on Sat Jun 19, 2010 12:00 am

    kluang_LCM wrote:asmkum,de bla agk nya korang nk wt tts ea,,ak nk join lh korang g?bole x..


    baru gune kips kew???org baru j0h0r nie...

    kurt2812

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by kurt2812 on Sat Jun 19, 2010 10:36 pm

    kluang_LCM wrote:asmkum,de bla agk nya korang nk wt tts ea,,ak nk join lh korang g?bole x..

    welcome bro..beri pengenalan diri anda di ruangan general talks..introduction...

    nekman

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by nekman on Sun Jun 20, 2010 11:10 am

    mamat wrote:
    kluang_LCM wrote:asmkum,de bla agk nya korang nk wt tts ea,,ak nk join lh korang g?bole x..


    baru gune kips kew???org baru j0h0r nie...

    Salam bro kluang_LCM, selamat datang ker forum..
    salah masuk topic nih.. kalau nak join tts area JB leh masuk kat thread "kawasaki kips owner JB", kalau ader tts akan di announce kat situ..
    intro lar sikit diri di ruangan "Pembuka bicara & Introduction"... beri nama, jenis moto, lokasi, no tepon.. so kalau ader aktiviti boleh roger2..
    minggu lepas kippers JB mmg active... selasa petang tts kat PG, rabu & sabtu malam kat susur.. (3 kali seminggu tuh!!)
    kalau tak beri no tepon.. nanti sy panggil guna mesej kertas ikat kat kaki burung merpati jer (homing pegeon)... kur kurr.....

    Kipper ride jelajah selatan...
    pohon maaf dari saya, malam jumaat hari tuh tak dapat lepak lama2 (dalam hati mmg nak sangat lepak sampai pagi... tapi lesen terhad huhu)...
    aperpun mmg salute dapat jumpa suma kippers yang sporting, otai2 yang mmg low profile jer... nampak suma happy walaupun kepenatan..gambar dari Mal mmg terbaik, terasa betul kemeriahan ride nih (walau hanya tengok dari gambo jer).
    Moto Zalie78 zsr ngan ekzos AHM pun tak sempat nak belek betul2

    Nak buat cadangan sikit.... cerpen dan penulisan dari bro suhaimisobrie pasal ride jelajah nih, patut di merge kat thread nih jer...
    sbb ia mmg penulisan kisah benar... dan bila baca tuh macam terasa kita pun join ride nih sekali... bila siap ngan gambo nih mmg mengancam & kemeriahan ride mmg terasa...

    green sonic

    dktor klu sye join bley kte ride skali kan????t klu ada ape2 aktiviti roger k slam

    Post by green sonic on Sun Jun 20, 2010 9:10 pm

    doctor kura-kura wrote:Alhamdullilah sy selamat sampai rumah pada pkul 2.30 pagi tadi...sepanjang jalan dari Genting ke Penang hujan amat lebat so tepaksa bawa perlahan2. apabila sampai Tapah muffer motor sy patah dua maybe viabration terlalu kuat kot apa lagi bunyi bising mcam chainsaw la...continue perjalanan smpai ke spg pulai mata sy dah x boleh nak buka dah...ngantuk sgt..so berhenti kat R&R dgn baju hujan ngan puface x buka terus sy tidor kat pondok situ...ride kali ni mmg satu pengalaman yg sy x akan lupa sampai bila2...
    Disini sy ingin mengucap ribuan terima kasih pada semua yg hadir kovoi ni...exspecially Bro Edd yg susah paya menjalankan activity ni dgn baik sekali..
    last but not least korang mmg best of the best!!!! TERBAEK!!!!!!!!!

    BiKeS3386

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by BiKeS3386 on Sun Jun 20, 2010 10:24 pm

    dem ak takdapat pollow...atas sebb2 yg takleh nak dielakkan.....sori terutama pada abg deris...siap da bg name tag kat aku tp finally terpaksa postpone....nway...tahniah pada suma yg da menjayakan ride ni...k

    dreamers_vault

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by dreamers_vault on Mon Jun 21, 2010 1:29 pm

    menarik..sape nyer kr biru itam tu ek?

    mainjet290

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mainjet290 on Mon Jun 21, 2010 5:26 pm

    kluang_LCM wrote:asmkum,de bla agk nya korang nk wt tts ea,,ak nk join lh korang g?bole x..
    wslm.kluang area mane tu?den pun dok kluang gak..boleh kontek2 den nnt

    mal 5190

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by mal 5190 on Tue Jun 22, 2010 2:41 am

    salam..
    aku da siap upload kesemua gambar ride jelajah kips ke selatan..
    sesiape yg nk tgk gmbr bole click kat link d bwah..
    http://picasaweb.google.com/103544075784577603335/RideJelajahKipsKeSelatan1113Jun2010#
    mntk maaf sgt2 klu gmbr2 x memuaskan..
    aku x terer sgt pkai camera2 digital ni..
    main hentam je..
    ok, selamat melihat ke semua foto..

    Sponsored content

    Re: RIDE JELAJAH KIPS KE SELATAN 11-13 JUN 10

    Post by Sponsored content Today at 9:56 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:56 am