Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    post mortem ride jelajah kips

    Share

    Idris Bin Mat Seman

    post mortem ride jelajah kips

    Post by Idris Bin Mat Seman on Fri Jun 18, 2010 10:27 pm

    apa cite jelajah selatan baru2 ni?ada komen?komen la kalu berani.
    aku ni byk bersabar.kalu nk kira wang ringgit lbh 700 dah aku abis
    bagi menjayakan ride jelajah selatan.tapi aku x berkira dan iklas
    serta aku halal dunia akhirat.hanya aku nk kippers seronok..
    sepatutnya segala apa yg kena mengena tentang jelajah maklum
    kan pada aku.aku yg menganjurkan semua tu dan d bantu oleh
    wadin,carl 9 dan president jelajah en azzo.jangan lah cemarkan
    projek yg aku buat.ko orang buat lah thn depan jelajah timur
    kalu nk dan nk tanggung risiko cam aku.ko org ingat aku x terasa
    ke ?sabar byk aku ni.terus terang aku benci perangai manusia sebegini.
    tapi aku msh syg club ni.dah la.....sapa nk delete post aku ni,sila kan.
    aku pun rasa nk slow cikit,

    pirate

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by pirate on Fri Jun 18, 2010 10:52 pm

    uikk..
    kenapa plak ni..
    cam ade krisis israel palestin je..

    mamat

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by mamat on Fri Jun 18, 2010 11:53 pm

    nape nie br0????

    ranjau_berduri

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by ranjau_berduri on Sat Jun 19, 2010 1:24 am

    Pertama sekali saya ingin meminta maaf diatas kesilapan saya sepanjang ride kali ini... antara perkara yg berlaku atas kesilapan saya yg besar adalah 4bijon motor kuat terlepas dari konvoi... bukan pe, kaki tgh krem time tu... huhu,,, Kedua tidak membawa semua peserta ke jalan susur, JB... ini adalah bg para peserta mendapatkan rehat yg secukupnya...


    dan jikalau rakan2 berhajat ke jalan susur JB, saya sedaya upaya akan menjadi tourist guide jika berkelapangan.... insyaallah...

    pe pun... thumb up utk semua peserta ride jelajah kuantan... terutama bro edd dan sifoo azzo yang sggp mencemar tayar ke jb....

    apepun, kaki krem atas motor lg best dari duk kat TC....

    cuma yg xbest... senarai nama yg mendaftar bilik ramai, alih2 beberapa orang jer yg menetap....


    Last edited by ali_wng on Sat Jun 19, 2010 1:56 am; edited 2 times in total (Reason for editing : btul kan ayat..)

    kurt2812

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by kurt2812 on Sat Jun 19, 2010 4:00 am

    sabar k bro...anggap ni ujian dlm persahabatan..cuma sedikit salah paham...

    kurt2812

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by kurt2812 on Sat Jun 19, 2010 4:15 am

    antara 'kelainan' utk ride jelajah ialah..ini dr apa yg saya nampak la..tiada 'TTS SEMPENA RIDE JELAJAH" sebelum, ride dijalankan..penting nya tts ni utk kita bincang

    1. di mana rv
    2, dimana nak berhenti solat
    3. anggaran masa utk setiap perhentian
    4, siapa YANG KOMPOM AKAN TURUN RIDE
    5. siapa yg akan jg marshall,sweeper..
    6. collect duit awal2 utk apa2 yg dirasakan perlu
    7. persiapan motor
    8. persiapan alat2 keperluan, dimana ahli yg tiada pengalaman bawa motor,bleh belajar disini
    9. ambil kata sepakat utk melalui jalan yg sesuai,samada highwhay atau jalan dalam.
    10 segala hal yg perlu dimaklumkan kepada ketua ride..bleh diberitahu disini..

    malangnya tts ni tiada..tiada yg duduk semeja n berbincang utk aktiviti n perjalanan ride..mmg sebelum ni ada dibincangkan..tp mcm cadangan mal5190..tts khas utk bincangkan pasal ride tu xda..

    kita amik contoh la..ride yg aku pnah join, Ride Ikan Bakar dan Ride Ikan Patin ke umah wadin di temerloh..ada dibuat tts khas utk membincangkan ttg ride tereubut..bru la lancar perjalanan..
    klo x wat mcm ni..mmg la..sblum ride,mmg ramai cakap nak ikot..bler hari ride,jd kurang sambutan..

    ni jerlah pandangan dr sorg budak yg bru setahgun jagung men forum..saper yg nak bantah pandangan aku mahupon sokong..aku trima dgn terbuka..

    pape pon,aku sayang kwn2 aku sumer..aku xnak kita bertelingkah disebabkan oleh hal2 yg kita bleh elak..dan aku harap org2 len yg post dlm thread ni..terimalah pandangan atau idea post mortem ni..
    alah mcm nak post mortem mayat lah..kenalah terima klo doc ckp
    "HASIL DR AUTOPSI YG DILAKUKAN,MANGSA MATI KERANA HIV"
    WALAUPON RASA MCM X LEH TRIMA,TP TU LAH HASIL PANDANGAN ATAU KAJISELIDIK DR SESEORANG SECARA PERIBADI..
    walaupon mcm hempedu..kita tetap telan..
    a'kum...

    ranjau_berduri

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by ranjau_berduri on Sat Jun 19, 2010 11:48 am

    kurt2812 wrote:antara 'kelainan' utk ride jelajah ialah..ini dr apa yg saya nampak la..tiada 'TTS SEMPENA RIDE JELAJAH" sebelum, ride dijalankan..penting nya tts ni utk kita bincang

    1. di mana rv
    2, dimana nak berhenti solat
    3. anggaran masa utk setiap perhentian
    4, siapa YANG KOMPOM AKAN TURUN RIDE
    5. siapa yg akan jg marshall,sweeper..
    6. collect duit awal2 utk apa2 yg dirasakan perlu
    7. persiapan motor
    8. persiapan alat2 keperluan, dimana ahli yg tiada pengalaman bawa motor,bleh belajar disini
    9. ambil kata sepakat utk melalui jalan yg sesuai,samada highwhay atau jalan dalam.
    10 segala hal yg perlu dimaklumkan kepada ketua ride..bleh diberitahu disini..

    no 4 ngan no 6 ni paling leceh..... plan ride ker selatan dah dah dibincangkan dalam tempoh yg lama.... agak2 la... no4 ni xnak bgtau awal2.... senarai nama yg menginap di JB masih disimpan lagi... katil disewa sebanyak 21.. tp yg diguna hanya berapa.. bab2 duit ni boleh menimbulksn rasa xpuas hati.... pom pang2 dalam trit "ride jelalah selatan" alih2 xjoin pon....

    carlnain

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by carlnain on Sat Jun 19, 2010 3:15 pm

    Pendapat aku la , RIDE NI BERJAYA n SETIAP KALI OPISIAL TTS or LEPAK2 pasti Bro EDD turun tuk
    memberi cadangan or menerima cadangan kippers. Aku paling RESPECT SAMA ORG TUA LAMA
    mcm BRO EDD , DIA leh mendengar n menerima cadangan kippers x ada unsur2 gile glamor or nak tunjuk kapla
    walaupon dia ADALAH PENGANJUR RIDE JELAJAH ni .

    Tanya aje kippers yg POLLOW RIDE JELAJAH DARI MULA smpi akhir , sume HAPPY beb walau mcm2
    masalah yg timboi masa RIDE . Aku respect sume kippers yg TERLIBAT pasai diorg MEMANG DAH
    SET DLM KAPLA NAK HAPPY RIDE ,so segala masalah smooth je n aku rasa x ada masalah pon dgn ride ni .

    Yg menjadi MASALAH pon masa MLM minggu kat PANTAI BALOK je .(tu korang sendirik mau hingatla kan)
    itu pon x melibatkan peserta RIDE JELAJAH YG SEBENAR...mcm aku ckpla pasai Semua dah set nak HAPPY
    masa tgk TPT org. Masalah duit penginapan x ada pon yg d timbuikan oleh AHLI JELAJAH SELATAN pasai
    semua dah AWARE pasal benda ni , n x ada lak AHLI2 JELAJAH yg melenting pasal DUIT PENGINAPAN dan
    sebagainya.

    Aku hanya memberikan pendapat aku saja , x taula org lain lak(termasuk AHLI RIDE JELAJAH)..
    ANYWAY aku ucapkan TAHNIAH kat BRO EDD coz DPT menganjurkan RIDE JELAJAH ni DGN JAYAnya....


    p/s : Siapa ada tag nama tuk buat kenang-kenangan beb pasal RIDE ni ....TERBAAAAAEEEEKKK........ cheers cheers
    Bang DERIS jgn LUPA anjurkan RIDE PENANG NANTI , KENANGAN RIDE TU SENTIASA TERINDAH dlm memori aku
    semasa DLM KAWASAKIKIPS ni......CAYALAH.... cheers cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ranjau_berduri

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by ranjau_berduri on Sat Jun 19, 2010 7:55 pm

    xbest.... tp sssssyyyyyioookkkkkkk..... ride memang fun... Nyesal x pollow dr putrajaya.. lau bro edd anjurkan lagi saya musti ikut...........

    huhu.... berbaloi aku ponteng 2 kelas semata2 join ride.... HEHEHE...

    wadin

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by wadin on Sun Jun 20, 2010 1:20 pm

    salam....
    bro ed , aku nak ucapkn terimakasih byk2 dan rasa hormat. memang ada cabaran masa nak membuat ride tersebut. pendapat aku, kalau bro ed buat next ride aku akan join tanpa was was. kalau ada budget dan time...aku yakin ... kalau kau perlu pertolongan, anytime insyallah:).....
    Part yg paling best masa kita berkumpul , kita kurang sembang pasal motor.Smile asyik sembang kips je...memanjang buat lawak kips.semua tergelak gelak:)Smile .ini mengurangkan stress masa ride. Sampaikan aku terkena jugaSmileSmileSmile.... bdb -buaya darat baik:).... aku teringat pasal satu cite .Ali victor Rafeal, dia bawa beg penuh dgn tool sampaikan level boleh buat top servicebeb..... sehingga Jalie minta tukul dan ali victor pun ada Smile..... faiz punya tool setakat overhaul pun boleh kot:)Smile....
    Terbaik Smile

    Selamat semua

    YAN_9482

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by YAN_9482 on Sun Jun 20, 2010 1:48 pm

    salam semua. tahniah untuk konvoi jelajah ke selatan. segala kekurangan dan kelemahan anggap jer tu sebagai pengalaman untuk masa akan datang...

    ranjau_berduri

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by ranjau_berduri on Sun Jun 20, 2010 8:08 pm

    baru aku terfikir... pasal pe gambar kat balok x letak banner???? aduhhh.....

    MBN 2254

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by MBN 2254 on Tue Jun 22, 2010 3:17 am

    ali_wng wrote:xbest.... tp sssssyyyyyioookkkkkkk..... ride memang fun... Nyesal x pollow dr putrajaya.. lau bro edd anjurkan lagi saya musti ikut...........

    huhu.... berbaloi aku ponteng 2 kelas semata2 join ride.... HEHEHE...

    lepas dah masyukkkk BLOK EMAS bolehlah pollow lagi..

    HUHUHU... KIPS BIRU JOHOR MENGGANAS..

    p/s: TQ jadi tourist guide ke Susur kelmarin..

    suhaimisobrie

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by suhaimisobrie on Tue Jun 22, 2010 8:55 am

    p/s: TQ jadi tourist guide ke Susur kelmarin..[/quote]

    hahahaha black mamba,jangan lupa...ngko pun ditinggalkan..mlm tue kita hanya dpt minum air water cooler & bagi penerajang kat mesin gedegang tue (mesin masuk syiling kuar air tin)

    Sponsored content

    Re: post mortem ride jelajah kips

    Post by Sponsored content Today at 8:26 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 pm