Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Ride jelajah Perak......

    Share

    ranjau_berduri

    Ride jelajah Perak......

    Post by ranjau_berduri on Mon Jun 21, 2010 10:10 pm

    aku ada niat nak pusing2 perak.. dari selangor lalu klang, kuala selangor ngan seterusnya... dah lama x lalu jalan lama... kalo ujung tahun ni pun best gak...


    dreamers_vault

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by dreamers_vault on Mon Jun 21, 2010 10:48 pm

    waa..best gak ni...aku leh la bg laluan2 yg menarik kalo ada yg nk meleper hehe

    bainz

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by bainz on Tue Jun 22, 2010 12:11 am

    ok gak tu....ak keje area taiping...

    asrolsani

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by asrolsani on Tue Jun 22, 2010 12:39 am

    nak ikuttttt....

    MBN 2254

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by MBN 2254 on Tue Jun 22, 2010 3:19 am

    Haa...

    Bolehlah aku balik kampung halaman aku (Form Taiping With Love)

    tapi kalau nak turun Perak ujung tahun... set dalam 21 or 22 November la...

    boleh aku belanja korang makan NASI MINYAK (insyaallah)

    amacam??

    mamat

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by mamat on Tue Jun 22, 2010 3:37 am

    hahaha....
    ali tu sbenar nyer bkn apew....
    nak pusing2 carik bini tuh kat perak....hehehe
    maklumlah wanita2 utara an lawa2...
    PANCING KUAT diA tuh......hahahaha......

    wadin

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by wadin on Tue Jun 22, 2010 10:06 am

    salam.....
    perhhhh cantik:)
    bro , check peta dan buat planning jln
    aku terpaksa gi gym selama 8jam dgn ali victor:)Smile......jogging 8 round padang bola....

    thk

    suhaimisobrie

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by suhaimisobrie on Tue Jun 22, 2010 10:12 am

    aku setuju.guide korg g tmpt best2.last destination g taiping @ bukit merah.

    ranjau_berduri

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by ranjau_berduri on Tue Jun 22, 2010 7:23 pm

    pe lg.... tuan rumah (orang perak) kena wat jemputan ler....

    suhaimisobrie

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by suhaimisobrie on Tue Jun 22, 2010 8:23 pm

    akan dirancang route mana yg menarik & aktiviti yg akn diselitkn.xlupa juga penginapan.bpe hari yg sesuai?yg pntg kenduri nasik minyak black mamba tue.aku nk dok meja pengantin,lauk pengantin yg sedap!

    dreamers_vault

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by dreamers_vault on Wed Jun 23, 2010 12:05 am

    tgh musim dorhoyan ni wei kome hehehe

    MBN 2254

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by MBN 2254 on Wed Jun 23, 2010 4:02 pm

    mamat wrote:hahaha....
    ali tu sbenar nyer bkn apew....
    nak pusing2 carik bini tuh kat perak....hehehe
    maklumlah wanita2 utara an lawa2...
    PANCING KUAT diA tuh......hahahaha......

    jangan nak cari AUWWWW kat TAMAN TASEK TAIPING dah la..

    coz semuanya dah "tahap" nak bersara dah.. ikikik

    MBN 2254

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by MBN 2254 on Wed Jun 23, 2010 4:04 pm

    wadin wrote:salam.....
    perhhhh cantik:)
    bro , check peta dan buat planning jln
    aku terpaksa gi gym selama 8jam dgn ali victor:)Smile......jogging 8 round padang bola....

    thk

    WOWWWW... macam nie boleh kalahkan MAL nih..

    tapi jgn kurus sangat.. susah nak cari SAIZ JAKET yg kecik..

    MBN 2254

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by MBN 2254 on Wed Jun 23, 2010 4:05 pm

    suhaimisobrie wrote:akan dirancang route mana yg menarik & aktiviti yg akn diselitkn.xlupa juga penginapan.bpe hari yg sesuai?yg pntg kenduri nasik minyak black mamba tue.aku nk dok meja pengantin,lauk pengantin yg sedap!

    DON'T WORRY..

    kalau ko tak dapat duduk kat meja pengantin pon..
    lauk pengantin nanti aku simpan untuk ko..

    amacam??

    wadin

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by wadin on Wed Jun 23, 2010 7:00 pm

    MBN 2254 wrote:
    suhaimisobrie wrote:akan dirancang route mana yg menarik & aktiviti yg akn diselitkn.xlupa juga penginapan.bpe hari yg sesuai?yg pntg kenduri nasik minyak black mamba tue.aku nk dok meja pengantin,lauk pengantin yg sedap!

    DON'T WORRY..

    kalau ko tak dapat duduk kat meja pengantin pon..
    lauk pengantin nanti aku simpan untuk ko..

    amacam??

    salam
    senaraikan nama dan tel kwan perempuan pengantin perempuan....Smile
    baru semangat sikit Smile

    suhaimisobrie

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by suhaimisobrie on Wed Jun 23, 2010 8:55 pm

    mamat wrote:hahaha....
    ali tu sbenar nyer bkn apew....
    nak pusing2 carik bini tuh kat perak....hehehe
    maklumlah wanita2 utara an lawa2...
    PANCING KUAT diA tuh......hahahaha......

    awek taiping mmg lawa.dulu pun mmg aku dok & sekolah kat taiping,awek dl pun of coz ler org taiping.ha3 siap p'nh kn tegur & dimintak ic olh org pjbt agama time dating kat taman tasik....

    suhaimisobrie

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by suhaimisobrie on Wed Jun 23, 2010 9:14 pm

    sekadar cdgn...tarikh,bpe hari p'jalanan b'gantong pd tarikh kenduri black mamba.

    Route hanyalah apa yg aku t'pk...

    Klang-kuala s'gor-sabak b'nam-hutan melintang-teluk intan(b'gambor di menara condong)-kg gajah(b'gambor di replika durian plg besar & mkn durian kat gerai tepi jln)-bota-manjung-lumut(b'gambor kat pekan lumut@teluk batik)-pantai remis-changkat jering-kuala sepetang(dijangka smpai ptg,so kt g tibai mkn mee udang spesel)-taiping(check in di homestay)-aktiviti mlm di tpg(merayau di tmn tasik cr pondan tua,tp igt jgn diusik kederat k'ja sawit tue.silap2 siang k'ja kontrak,mlm jd pondan.yg besar mcm aku ni pun diorg tarik selamba jek.p/s:wadin & ali victor blh lyn pondan,sbb diorg dah g gym)-kamunting(makan satay)-balik homestay tdo

    kenduri black mamba(mkn free)-kuala kangsar(laksa tepi sg perak)-ipoh(penginapan atok akn cari)-aktiviti di ipoh(pusing2 taman DR,Tmn polo & mkn kat nasi lemak ayam kampung + sup belut)

    ipoh-lata kijang @ kuala woh @ cameron.-balik umah

    komen plz.....biarpun lmbt lg bek kt plan dr awl

    MBN 2254

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by MBN 2254 on Wed Jun 23, 2010 10:58 pm

    suhaimisobrie wrote:sekadar cdgn...tarikh,bpe hari p'jalanan b'gantong pd tarikh kenduri black mamba.

    Route hanyalah apa yg aku t'pk...

    Klang-kuala s'gor-sabak b'nam-hutan melintang-teluk intan(b'gambor di menara condong)-kg gajah(b'gambor di replika durian plg besar & mkn durian kat gerai tepi jln)-bota-manjung-lumut(b'gambor kat pekan lumut@teluk batik)-pantai remis-changkat jering-kuala sepetang(dijangka smpai ptg,so kt g tibai mkn mee udang spesel)-taiping(check in di homestay)-aktiviti mlm di tpg(merayau di tmn tasik cr pondan tua,tp igt jgn diusik kederat k'ja sawit tue.silap2 siang k'ja kontrak,mlm jd pondan.yg besar mcm aku ni pun diorg tarik selamba jek.p/s:wadin & ali victor blh lyn pondan,sbb diorg dah g gym)-kamunting(makan satay)-balik homestay tdo

    kenduri black mamba(mkn free)-kuala kangsar(laksa tepi sg perak)-ipoh(penginapan atok akn cari)-aktiviti di ipoh(pusing2 taman DR,Tmn polo & mkn kat nasi lemak ayam kampung + sup belut)

    ipoh-lata kijang @ kuala woh @ cameron.-balik umah

    komen plz.....biarpun lmbt lg bek kt plan dr awl

    MEMANG MANTOP planning bro...

    sayang pengantin x dpt join dari awal hingga akhir (tunggu Kippers kat umah jer)


    ape kata bro Suhaimisobrie jadi KETUA EKSPEDISI RIDE kali nie..

    MESTI MANTOP cheers cheers cheers

    suhaimisobrie

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by suhaimisobrie on Thu Jun 24, 2010 8:34 am

    nnt kompemkan tarikh kenduri ngko yer BLACK MAMBA.samada hari sabtu(20hb) @ ahad(21hb).kat area mana kenduri akn dijlnkn.senang nk cr tmpt menginap & blh membingitkn kenduri ko nnt.(pastikn awek2 taiping yg cute hadir ke kenduri ngko)

    aku xnk jd ketua...xt'pikul tanggungjwb nnt...skdr arrangekan pape yg patut ok ler.

    wadin

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by wadin on Thu Jun 24, 2010 9:52 am

    salam.....
    sapa tak dengar ckp ketua kita denda rm5....
    baru semua dgr cakap:):)thk

    helmynyte89

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by helmynyte89 on Sun Jul 04, 2010 2:35 am

    sungguh bagus plan ko suhaimi...aku sokong....skang nie dah free je...insyaALLAH aku join kalau xde halangan.... yang penting, teluk intan mesti ade...

    MBN 2254

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by MBN 2254 on Mon Jul 05, 2010 11:03 am

    suhaimisobrie wrote:nnt kompemkan tarikh kenduri ngko yer BLACK MAMBA.samada hari sabtu(20hb) @ ahad(21hb).kat area mana kenduri akn dijlnkn.senang nk cr tmpt menginap & blh membingitkn kenduri ko nnt.(pastikn awek2 taiping yg cute hadir ke kenduri ngko)

    aku xnk jd ketua...xt'pikul tanggungjwb nnt...skdr arrangekan pape yg patut ok ler.

    TARIKH TELAH DITETAPKAN PADA 20HB NOVEMBER 2010 (bersamaan tempoh CUTI sekolah & Raya Haji)

    wadin

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by wadin on Tue Jul 06, 2010 10:51 am

    salam....
    tarikh dah ada... kasi letak cadangan jadual aktiviti.... dan jalan yg diikuti:)
    nak bermalam ke?Smile kita draft dulu
    cayalah korang

    thk

    wan tuah

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by wan tuah on Wed Jul 07, 2010 12:16 am

    menarik gak ni!!!pastikan rancangan ni menjadi kenyataan..kg aku kat kuala kangsar je..bleh singgah jap tengok kg tercinta..huhu..

    Lon

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by Lon on Wed Jul 07, 2010 12:24 am

    kg aku pun bleh gak taiping hu2

    Sponsored content

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by Sponsored content Today at 8:26 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 am