Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Ride jelajah Perak......

    Share

    kurt2812

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by kurt2812 on Fri Jul 09, 2010 9:29 pm

    MBN 2254 wrote:
    suhaimisobrie wrote:sekadar cdgn...tarikh,bpe hari p'jalanan b'gantong pd tarikh kenduri black mamba.

    Route hanyalah apa yg aku t'pk...

    Klang-kuala s'gor-sabak b'nam-hutan melintang-teluk intan(b'gambor di menara condong)-kg gajah(b'gambor di replika durian plg besar & mkn durian kat gerai tepi jln)-bota-manjung-lumut(b'gambor kat pekan lumut@teluk batik)-pantai remis-changkat jering-kuala sepetang(dijangka smpai ptg,so kt g tibai mkn mee udang spesel)-taiping(check in di homestay)-aktiviti mlm di tpg(merayau di tmn tasik cr pondan tua,tp igt jgn diusik kederat k'ja sawit tue.silap2 siang k'ja kontrak,mlm jd pondan.yg besar mcm aku ni pun diorg tarik selamba jek.p/s:wadin & ali victor blh lyn pondan,sbb diorg dah g gym)-kamunting(makan satay)-balik homestay tdo

    kenduri black mamba(mkn free)-kuala kangsar(laksa tepi sg perak)-ipoh(penginapan atok akn cari)-aktiviti di ipoh(pusing2 taman DR,Tmn polo & mkn kat nasi lemak ayam kampung + sup belut)

    ipoh-lata kijang @ kuala woh @ cameron.-balik umah

    komen plz.....biarpun lmbt lg bek kt plan dr awl

    MEMANG MANTOP planning bro...

    sayang pengantin x dpt join dari awal hingga akhir (tunggu Kippers kat umah jer)


    ape kata bro Suhaimisobrie jadi KETUA EKSPEDISI RIDE kali nie..

    MESTI MANTOP cheers cheers cheers

    ko dan nak tamatkan zaman bujang ke?? tahniah bro..nt klo aku jrg online..ko msg aku tarikh kenduri yek..aku dtg ikot grik..

    dreamers_vault

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by dreamers_vault on Sat Jul 10, 2010 12:15 am

    lepas raya leh set kot ni atau nk cantik sebelum puasa

    MBN 2254

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by MBN 2254 on Sun Jul 11, 2010 5:12 am

    kurt2812 wrote:
    MBN 2254 wrote:
    suhaimisobrie wrote:sekadar cdgn...tarikh,bpe hari p'jalanan b'gantong pd tarikh kenduri black mamba.

    Route hanyalah apa yg aku t'pk...

    Klang-kuala s'gor-sabak b'nam-hutan melintang-teluk intan(b'gambor di menara condong)-kg gajah(b'gambor di replika durian plg besar & mkn durian kat gerai tepi jln)-bota-manjung-lumut(b'gambor kat pekan lumut@teluk batik)-pantai remis-changkat jering-kuala sepetang(dijangka smpai ptg,so kt g tibai mkn mee udang spesel)-taiping(check in di homestay)-aktiviti mlm di tpg(merayau di tmn tasik cr pondan tua,tp igt jgn diusik kederat k'ja sawit tue.silap2 siang k'ja kontrak,mlm jd pondan.yg besar mcm aku ni pun diorg tarik selamba jek.p/s:wadin & ali victor blh lyn pondan,sbb diorg dah g gym)-kamunting(makan satay)-balik homestay tdo

    kenduri black mamba(mkn free)-kuala kangsar(laksa tepi sg perak)-ipoh(penginapan atok akn cari)-aktiviti di ipoh(pusing2 taman DR,Tmn polo & mkn kat nasi lemak ayam kampung + sup belut)

    ipoh-lata kijang @ kuala woh @ cameron.-balik umah

    komen plz.....biarpun lmbt lg bek kt plan dr awl

    MEMANG MANTOP planning bro...

    sayang pengantin x dpt join dari awal hingga akhir (tunggu Kippers kat umah jer)


    ape kata bro Suhaimisobrie jadi KETUA EKSPEDISI RIDE kali nie..

    MESTI MANTOP cheers cheers cheers

    ko dan nak tamatkan zaman bujang ke?? tahniah bro..nt klo aku jrg online..ko msg aku tarikh kenduri yek..aku dtg ikot grik..

    okey.. takde hal...

    insyaallah.. kalau JADI ride nanti aku akan informkan...

    Ali Victor

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by Ali Victor on Sun Jul 11, 2010 3:34 pm

    salam 1malaysia....
    Wa tengah bikin motor gua bagi tip top(180kmh) untuk ride ke kenduri kahwin blck mamba... Wa akan roger 800 gang kips rawang, batu caves, sg boya,untuk meramaikan ahli kips ke sana nanti...Smile...Dalam masa 4 bulan ni , gua akan training jogging 18 round keliling padang,breakfast 80 bijik telor setiap pagi, main gym 8 jam setiap ptg bagi memastikan tahap stamina gua dalam keadaan tip top:) pehhhh Ini training nak gi ride ke atau nak jadi juara boxing champion of the world:)
    Deeyyyyy Padaiyappa, na oru tadavai sonna, nooru adavai sonna mariii....

    Rock and ride bersama kawasaki kips

    Ali Victor Rafeal (The Last Owner Of Kawasaki Victor In the World)

    MBN 2254

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by MBN 2254 on Sun Jul 11, 2010 7:21 pm

    Ali Victor wrote:salam 1malaysia....
    Wa tengah bikin motor gua bagi tip top(180kmh) untuk ride ke kenduri kahwin blck mamba... Wa akan roger 800 gang kips rawang, batu caves, sg boya,untuk meramaikan ahli kips ke sana nanti...Smile...Dalam masa 4 bulan ni , gua akan training jogging 18 round keliling padang,breakfast 80 bijik telor setiap pagi, main gym 8 jam setiap ptg bagi memastikan tahap stamina gua dalam keadaan tip top:) pehhhh Ini training nak gi ride ke atau nak jadi juara boxing champion of the world:)
    Deeyyyyy Padaiyappa, na oru tadavai sonna, nooru adavai sonna mariii....

    Rock and ride bersama kawasaki kips

    Ali Victor Rafeal (The Last Owner Of Kawasaki Victor In the World)

    SYABAS BE TEE!

    SEMANGAT NI YANG BUAT AKU TERHARU... Sad

    BAB KELAJUAN (180KMH) TU MEMANG GANAS... METER VICTOR 180KMH = 200KMH METER ZX affraid

    BAB NAK PANGGIL 800 RIDERS TU AKU RISAU.. TAKUT TAK CUKUP NASI (KALAU X CUKUP AKU BAGI NASI PUTIH JE LA YER) Rolling Eyes

    BAB "HARDCORE TRAINING" TU JADI TANDA TANYA ??? COZ SETIAP KALI RIDE KO BUAT TRAINING YG SAMA...& RESULT PON SAMA lol!

    ANYWAY, KUATKAN SEMANGAT.... TERUSKAN USAHA... & HATI2 DI JLN RAYA cheers

    zalie78

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by zalie78 on Mon Jul 12, 2010 10:01 am

    motor ali victor rafeal mmg laju...belum jalan pun meter dah naik...wakakaka- en ali jgn mare haaa lawak jer...

    atan

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by atan on Tue Jul 13, 2010 1:22 pm

    wa.... best ni... makan preeee..... kat mana nak wat kenduri tu..... (bab makan takleh tolak... rezeki tu...)

    wengweng

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by wengweng on Fri Jul 16, 2010 1:26 pm

    Salam..
    Tahniah diucapkn kpd en. faisol aka WhiteBlackMamba krn akn menamatkn zaman bujangnye xlame lagi...
    (bujang lg ke dia nie Rolling Eyes Rolling Eyes )

    sokong sgt kalo nk crash party mamat nie..hehe
    sila sedia kn awek2 cun time tu nnt..hehehe rmi lg yg bujang nie... cheers cheers

    kpd MOD..sila la alihkn trit nie ke dlm section Event..

    MBN 2254

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by MBN 2254 on Mon Jul 19, 2010 12:06 am

    wengweng wrote:Salam..
    Tahniah diucapkn kpd en. faisol aka WhiteBlackMamba krn akn menamatkn zaman bujangnye xlame lagi...
    (bujang lg ke dia nie Rolling Eyes Rolling Eyes )

    sokong sgt kalo nk crash party mamat nie..hehe
    sila sedia kn awek2 cun time tu nnt..hehehe rmi lg yg bujang nie... cheers cheers

    kpd MOD..sila la alihkn trit nie ke dlm section Event..

    bujang la... kalau x caya boleh tengok IC a.k.a Kad Pengenalan aku Smile

    awek2 cun mestilah ada... Taiping memang banyak aweks cun...

    jangan ngorat aweks yang pakai baju pengantin hari tue sudey.... Evil or Very Mad

    Jebat_Mka.75

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by Jebat_Mka.75 on Mon Jul 19, 2010 12:47 am

    MBN 2254 wrote:
    wengweng wrote:Salam..
    Tahniah diucapkn kpd en. faisol aka WhiteBlackMamba krn akn menamatkn zaman bujangnye xlame lagi...
    (bujang lg ke dia nie Rolling Eyes Rolling Eyes )

    sokong sgt kalo nk crash party mamat nie..hehe
    sila sedia kn awek2 cun time tu nnt..hehehe rmi lg yg bujang nie... cheers cheers

    kpd MOD..sila la alihkn trit nie ke dlm section Event..

    bujang la... kalau x caya boleh tengok IC a.k.a Kad Pengenalan aku Smile

    awek2 cun mestilah ada... Taiping memang banyak aweks cun...

    jangan ngorat aweks yang pakai baju pengantin hari tue sudey.... Evil or Very Mad
    Laa...yang dah pakai baju pengantin tu bukan aweks lagi...tu ORANG GHUMAH...dah tak boleh di'URAT' lagi...hihihi...

    ranjau_berduri

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by ranjau_berduri on Mon Jul 19, 2010 12:54 am

    Jebat_Mka.75 wrote:
    Laa...yang dah pakai baju pengantin tu bukan aweks lagi...tu ORANG GHUMAH...dah tak boleh di'URAT' lagi...hihihi...
    pasal pas ni di'urut' black mamba....

    Sponsored content

    Re: Ride jelajah Perak......

    Post by Sponsored content Today at 1:59 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 1:59 pm