Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    beri pndapat..!!!

    Share

    kurt2812

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by kurt2812 on Wed Jun 30, 2010 7:18 pm

    eL wrote:ohhh... dh stu hal lak an klo spare part mhal2... adoiiii

    pakai elok2 la..xjd masalah pon..kips laju..fz lombap..

    kr150c87

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by kr150c87 on Wed Jun 30, 2010 7:42 pm

    akan dtg. minyak harga naik -kips mula terasa,
    minyak pelincir naik,4t,2t,-akan terasa,
    Bila rosak,sparepart mahal hingga perut lapar,spender koyak pasal beli sparepart..
    Moto baru bergaya,tapi bila hilang di depan muka pun tak bergaya lagi,Maklumlah ZX150 menjadi panas.

    Pakailah FZ150,atau CBR150, Economy dan mesra alam sekitar, Jimat minyak tuh..Bahkan Slogan Yamaha..
    Semakin Di Depan~~

    kurt2812

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by kurt2812 on Wed Jun 30, 2010 8:25 pm

    fz dgn cbr pon part mahal gak..
    banyak hilang gak..x caye,g selidik forum diorg..
    minyak mahal tu standad lah..nak laju tp jimat..mana bleh..more fuel more power la..

    muaz melake

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by muaz melake on Wed Jun 30, 2010 9:38 pm

    eL wrote:i'allah bln 7 neh angkat r kot... doa2 r kn... hahaha
    angkat ZX je..kalau nak murah beli kat aku..aku pon nak berubah angin..nak angkat keta.bleh tgk mudah.com..area kedah..but aku orang melaka..he2..but still famili la dalam kips.com ni..bleh otai2 semua??he2

    eL

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by eL on Wed Jun 30, 2010 10:08 pm

    2 r psal an... klo ikot kan smua spare part mhal an... ikut mnat gk r snang cte... tol x..???

    asrolsani

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by asrolsani on Thu Jul 01, 2010 2:25 am

    eL wrote:i'allah bln 7 neh angkat r kot... doa2 r kn... hahaha

    ok.. dah bulan 7.. pegi beli skunk....
    mambanghijau nak tolak kuda dia....apa lagi....

    eL

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by eL on Thu Jul 01, 2010 4:20 pm

    2 r an... ngah dlm proses nk angkat r neh... hrap2 plihan aku neh tpat r... hahaha

    MBN 2254

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by MBN 2254 on Thu Jul 01, 2010 5:11 pm

    eL wrote:2 r an... ngah dlm proses nk angkat r neh... hrap2 plihan aku neh tpat r... hahaha

    ZX150RR adalah pilihan anda yg paling TEPAT...

    SYABAS!!

    zbszbs717

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by zbszbs717 on Thu Jul 01, 2010 11:03 pm

    mesti ikut nafsu decide amik zx150........aku pun kena racun gak dlm masa 2 bln join forum ni....last2 booking gak motor ni...... this saturday pegi amik motor...

    ranjau_berduri

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by ranjau_berduri on Thu Jul 01, 2010 11:07 pm

    pe brg pakai zx150... pakai ler zx175....

    eL

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by eL on Thu Jul 01, 2010 11:19 pm

    aku mmg dh survey mto neh lme dh... tp pas join klab neh mmg lg tracun lg r an... hahaha... hrap2 aku dpt r cpai impian aku nk angkat mto neh an... hehehe

    nekman

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by nekman on Fri Jul 02, 2010 12:08 am

    eL wrote:aku mmg dh survey mto neh lme dh... tp pas join klab neh mmg lg tracun lg r an... hahaha... hrap2 aku dpt r cpai impian aku nk angkat mto neh an... hehehe
    Kalau dah survey lama still berkenan..maksudnya dah boleh lar masuk meminang...
    Untuk long distance ride hway kl- jb..kips nih memang selesa bawa pada had laju kebangsaan.. Moto tak stress..rpm baru 7k.. Pv pun belum buka.. Kira masih banyak balance power untuk memotong bas ekspress yang laju kat highway tu..
    Kalau student kat utm nanti leh lar jumpa dua otai ngan ekzos kontot..
    Kalau nak servis dan modi moto kat jb nih ade pomen expert dan boleh dipercayai..
    Dan bila dah study kat jb nanti leh kita ngeteh sama2..huhu..

    Cuma fz tuh memang lar sangat save minyak.. Tapi kips pun ok juga..sekurangnya lebih save dari kancil..

    MBN 2254

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by MBN 2254 on Fri Jul 02, 2010 7:38 pm

    PASTIKAN ANDA DAPAT ZX150RR YANG ORIGINAL!!!



    MEMBERI KEYAKINAN DAN KEPANTASAN IDAMAN SEMUA JEJAKA

    SAYA MESTI PILEY

    eL

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by eL on Fri Jul 02, 2010 10:07 pm

    ok gk 2 an... leh r lpak sme2 t... kdai kt jb 2 kt mne..??? otai2 2 kt utm ke kt luar utm..???

    kurt2812

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by kurt2812 on Sat Jul 03, 2010 8:40 am

    mamat wrote:
    alep wrote:fz150i>>
    hp = 14hp
    topspeed = 140-145kmh
    fuel consumption = 50-60 km/liter
    riding style= naked bike, easy to be handled
    upside = petrol savvy, very swift
    downside = riding feel like moped bike,
    very light as unstable at topspeed,
    cannot lean exceed than 45degress as it will automatically switch off the engine,
    a burden if u r decide to ride it in long distance

    >>>zx150
    hp = 30hp, easily mod to 39-40hp
    topspeed= 200kmh ~ perhaps depends on rider's weight, some of us get 210kmh, never seen on my eyes
    fuel consumption = 25-30km/liter
    riding style = sportbike aka superbike ridingstyle
    upside = deviously fast, unstoppable pickup, very comfort to be ride, feel safer, can lean as u capable of, very good looking, damn good handling, guaranteed durability, not really exhausted in a long distance riding, the savviest of 2t oil and petrol among 2strokes bike, has 2 mechanical powervalves (hard to be damaged unless u damage it urself, unlike other 2stroke bike like tzm150, ap125, mito125, they really a troublesome with the powervalve), easy to be maintained, track ready! ~ dont believe it? see the official website urself, all the intro is all about track and race-ready bike! dats why we call it RR (race ready)
    downside = damn fast as some of us cannot handle this bike thrown them into accident, has to be fed with 2t besides petrol, chick's interests, not really cool if u ride it wearing selipar jepun, people may jump to u to testdrive this bike, leave asap behind to be smelled by kapchais

    Im myself ride this bike from gombak to batu pahat, johor once or twice a month, replenish my tank at toll sg besi, about RM15 fulltank estimate, maintain 160-180kmh till pagoh, refill bout RM15 more, as reaching my home, the leftover is about halftank, perhaps the total is RM20-25 from gombak to bp

    p/s = aku tau ni bkn english post

    aritu aq nampak kips itam kat bp nie rupenyer br0 la nie...huhu
    lau turun bp r0ger la2...ley p minum2 jap...huhu

    uit!!! off topik adalah dilarang..

    bg aku la..tanpa prejudis aku cadangkan..fz150..mmg x laju mcm kips,mmg handling x sedap mcm kips..pakai kips ni glamour la skit..cutting mcm superbike..org tanya je pasal motor kiter..

    tp igt bro..ko nak ulang alik selangor-johor tu..ko gak yg cakap nak wat ulang alik je..highwy tu jalan lurus..xda coner2 utk ko cecah lutut..(sedangkan ex5 standed pon bleh koner sampai berapi2,asal fz xbleh plak? berani atau x je) tp fz pon xda masalah nak men coner..
    lg pon,xda saper forumer kat dlm forum kips ni yg brani kata zx ni lg jimat minyak berbanding fz..hahaha!!! mmg xleh lawan..full tank klo maintain 140 km/h,bleh g 450 kilo kot fz..
    klo nak kire laju pon..ko nk maintain meter bper atas highway?? 180? 190? kips mmg bleh wat mcm tu..tp bahaya woo..klo jatuh tu putus badan atas higway tu..bersepai la jawap nyer x kenal identiti..haha!!
    aku pnah ride dgn member aku..die full throttle sepanjang jalan mmg x lepas la..senang kata 4 stroke ni mmg xda limit utk top speed..ko bleh full throttle sepanjang jalan tanpa ada rasa takot2 motor jamm ke atau masalah lain..

    so pikir2 kan lah..ko tanya cadangan kat sini,mmg ko dihujani dgn pujian melambung kat kips..try la jalan2 umah org..g kat forum fz plak..tanya la kat diorg kips dgn fz mana lg berbaloi..

    alah klo fz pon lembap skit jer dr kips..sekali-sekala hidu asap 2t pe salah nyer..baik utk minda n kesihatan..huhuhu!! duit minyak tu yg penting..haha!!

    sini link utk forum fz..

    www.fz150i.co.nr

    ko g la minta pendapat kat bdak2 fz plak..bak kata org tua2.."dgr citer dr kedua- belah pihak"..bak kata aku plak.."ko tanya muhyidin yasin,umno ni bagus x? misty la die cakap umno tu bagus da die timb presiden umno"..haha!!

    kawsapkaw!

    wan tuah

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by wan tuah on Sat Jul 03, 2010 10:50 pm

    aku masih sempat bagi pendapat tak????huhu..el cadangan aku ni berbeza skit dari otai2 kippers ni..tapi aku harap dapat membantu..
    ape kata ko buat solat istikharah..ko pun didalam dilema sekarang...mintak tolong pada tuhan tunjukkan yg mana paling sesuai untuk ko..mana tahu selama ni ko hanya servay zx dan fz..ntah2 ko akan dapatkan moto yg lebih baik dari kedua2 moto ni..
    tapi kalu aku jadi ko aku akan pertimbangkan jugak moto kawasaki klx 150...peghh..baru nampak macam azroy pegi kuliah..

    MBN 2254

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by MBN 2254 on Sun Jul 04, 2010 1:18 am

    CADANGAN DITUTUP....

    CEPAT-CEPAT PERGI AMIK ZX150RR (IKUT WARNA PILIHAN HATI) DAN TERUS TEST KE JOHOR..

    HUHUHU... AMACAM??

    MESTI PUAS HATI PUNYER.. cheers cheers cheers

    wan tuah

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by wan tuah on Sat Jul 10, 2010 11:10 pm

    member lam yg join kita masa ride terjah kabus 2 yg bawak moto fz tu pun menyesal pasal tak pilih ZX...so ape lagi el..jgn menyesal kemudian hari..buat keputusan yg betul..

    aiekempo

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by aiekempo on Fri Jul 16, 2010 5:13 pm

    alang2 dah register forum kawa ni..seluk terus poket angkat zx..conpem tak meyesal. hehe

    asrolsani

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by asrolsani on Tue Aug 10, 2010 3:21 am

    dah sebulan tuan tanah tak masuk forum nih.... dah beli fz kot

    MBN 2254

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by MBN 2254 on Tue Aug 10, 2010 6:56 pm

    asrolsani wrote:dah sebulan tuan tanah tak masuk forum nih.... dah beli fz kot

    rasanye memang compom dia menyertai YAMAHA..

    okey MOMOD boleh tutup dah kot..

    helmynyte89

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by helmynyte89 on Tue Aug 10, 2010 7:01 pm

    MBN 2254 wrote:
    asrolsani wrote:dah sebulan tuan tanah tak masuk forum nih.... dah beli fz kot

    rasanye memang compom dia menyertai YAMAHA..

    okey MOMOD boleh tutup dah kot..

    Smua forum kalau dia join mesti la pomotkan moto diorang...
    smoga dia sudah buat kputusan yang terbaeek....!!

    Sponsored content

    Re: beri pndapat..!!!

    Post by Sponsored content Today at 4:20 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:20 am