Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    mencari kawan2 bukan lawan

    Share

    aiekempo

    mencari kawan2 bukan lawan

    Post by aiekempo on Wed Jun 30, 2010 12:25 pm

    salam semua kippers..

    memandangkan ruangan ini dinamakan ruangan umum...maka sesuai kot saya sebagai pengguna baru jenama kawasaki ni menyuarakan sedikit hajat. Berhajatla dalam hati ni nak join klik2 kawasaki kips ni yang berada di kawasan Kajang,cheras,serdang,balakong,langat.. kot2 ada saya nak la berjumpa utk menambahkan kenalan..dimulakan dgn kawasan yg berhampiran dulu lagi afdal..bakkata org makan nasi..ambik juadah yg dekat dgn kita dulu..ye tak.

    Kalau ada yg sudi nak mengajak saya join minum2 ke ngeteh ke..hubungila saya di talian 0122620143/0136707454.

    Semalam semasa on thw way ke taman sri manja ..dekat Shell Sri manja..adala soerg hamba Allah ni pakai kips SE. Saya berhajat benorla nak tegur..tersengh2 la kita kat dia..tapi sayangnya.. muka dia buat dek jerr...masam pulak tu. Pikir baik ajerla..mungkin kena marah dgn bini ke..duit tgh sengkek ke..tapi dia lup akot..senyum tu kan sedekah. hehhee.

    Sekian..salam ukhuwah.

    gammafiber

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by gammafiber on Wed Jun 30, 2010 12:55 pm

    Slmt dtg ke keluarga KIPS.
    Biasa pengalaman saya naik moto mmg nak cepat je. Kdg2 member lama pun tak cam sangat, tapi kalau dia tegur lain ceritalah. So pengajaranya kalau jumpa kat mana2 tu tegurlah (terutama org mcm aku ni), biasanya rider KIPS ni ok.
    Saya dok kat area Mahkota Cheras, pakai ZX ada spoiler dah 6 bulan tapi pakai KIPS dah 5thn... Tak cari lain dah!

    aiekempo

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by aiekempo on Wed Jun 30, 2010 3:35 pm

    haaa cantikla tu dekat sgt dgn rumah teman. teman dok bandar hussein on..taman tun perak. mamat tu nak tegur mcmana..tgk kita pun tak nak. muehheehee.

    kurt2812

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by kurt2812 on Wed Jun 30, 2010 7:25 pm

    aiekempo wrote:haaa cantikla tu dekat sgt dgn rumah teman. teman dok bandar hussein on..taman tun perak. mamat tu nak tegur mcmana..tgk kita pun tak nak. muehheehee.

    oh btho..dulu sy slalu g situ..isap shisha kat ABC..ada masa dtg la putrajaya..kitorg slalu gak lpak2 minum..

    aiekempo

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by aiekempo on Wed Jun 30, 2010 10:08 pm

    lorr..dtg ABC ka? hahaha..ok.ok..ada masa aku turun putrajaya yg sampai sekarang aku penin jalan dia...nak cari shell pun kena tanya orang..nanti ko bawa aku pusing2 ok. ni nombor aku..ada masa nak buli aku..teleponlah..mlm selalu aku free.. 0122620143.

    jayjeffrey

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by jayjeffrey on Thu Jul 01, 2010 5:23 am

    selamat datang bro,

    saya pun baru join kippers nih dlm lebihkurang 2 bulan, dah join sebelum beli moto untuk dapatkan info. Happy saya tgk ada lagi member baru yg join lepas saya. Biasa TTS kat putrajaya, datang la join =D

    kurt2812

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by kurt2812 on Thu Jul 01, 2010 12:39 pm

    jayjeffrey wrote:selamat datang bro,

    saya pun baru join kippers nih dlm lebihkurang 2 bulan, dah join sebelum beli moto untuk dapatkan info. Happy saya tgk ada lagi member baru yg join lepas saya. Biasa TTS kat putrajaya, datang la join =D

    biasa tts bkan kat putrajaya la..yg kter dok lpak2 tu bkan tts namanya..tu lepak2 menghabiskan air liur..hahaha!!!

    gammafiber

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by gammafiber on Thu Jul 01, 2010 1:24 pm

    Ramai rupanya dari putrajaya, jalan dahla besar. Lurus pulak tu.
    Sekali over shoot maunya 10kilo baru boleh u-turn! Tapi pakai zx 2-3minit je..

    Ahad ni turun skali ke Cameron, saya keluar dr BMC lebih kurang 7am, boleh jumpa berpuluh2 lagi member 2 kips.

    aiekempo

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by aiekempo on Thu Jul 01, 2010 2:33 pm

    Kat putrajaya tu kat mana..aku kalau takat pi masjid tu aku tau lah. Ahad ni tak dapekla..balik kampung nun di perak..boss x sihat.

    Nak juge pi putrajya ni..mintak tolong bagi info sikit. gammafiber..kalau nak shoot ke putrajya..calling la.

    wan tuah

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by wan tuah on Sat Jul 03, 2010 10:32 am

    selalulah on9 dan join tts...

    @zri

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by @zri on Sun Jul 04, 2010 5:53 pm

    ujung mnggu..sy always ad kt lake valley..blakang carrefour btho..tgk bdk2 wat aksi babun..hahaha

    p.s:sy dtg sne nk jog je...n lpak2 ngn mmbr2 amk angin..

    paeach

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by paeach on Sun Jul 04, 2010 6:56 pm

    aiekempo wrote:Kat putrajaya tu kat mana..aku kalau takat pi masjid tu aku tau lah. Ahad ni tak dapekla..balik kampung nun di perak..boss x sihat.

    Nak juge pi putrajya ni..mintak tolong bagi info sikit. gammafiber..kalau nak shoot ke putrajya..calling la.


    apa2 hal nk tts kat putrajaya rujuk kat sini :
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/non-official-tts-kippers-zon-putrajaya-t763.htm


    kurt2812

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by kurt2812 on Mon Jul 05, 2010 6:29 am

    paeach wrote:
    aiekempo wrote:Kat putrajaya tu kat mana..aku kalau takat pi masjid tu aku tau lah. Ahad ni tak dapekla..balik kampung nun di perak..boss x sihat.

    Nak juge pi putrajya ni..mintak tolong bagi info sikit. gammafiber..kalau nak shoot ke putrajya..calling la.


    apa2 hal nk tts kat putrajaya rujuk kat sini :
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/non-official-tts-kippers-zon-putrajaya-t763.htm


    baguspaech..papehal klo xtau jalan..jumpa kat masjid putra je..nanti ada lah makhluk tuhan g amik kat sana..dialu-alukan..haha!! cheers

    paeach

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by paeach on Mon Jul 05, 2010 11:59 pm

    kurt2812 wrote:
    paeach wrote:
    aiekempo wrote:Kat putrajaya tu kat mana..aku kalau takat pi masjid tu aku tau lah. Ahad ni tak dapekla..balik kampung nun di perak..boss x sihat.

    Nak juge pi putrajya ni..mintak tolong bagi info sikit. gammafiber..kalau nak shoot ke putrajya..calling la.


    apa2 hal nk tts kat putrajaya rujuk kat sini :
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/non-official-tts-kippers-zon-putrajaya-t763.htm


    bagus paech paeach..papehal klo xtau jalan..jumpa kat masjid putra je..nanti ada lah makhluk tuhan g amik kat sana..dialu-alukan..haha!! cheers

    yg penting makhluk tu bkn bernama paeach..
    sbb dia xtau jln sgt kat putrajaya tu..kdg2 selalu dia sesat jgk..

    jayjeffrey

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by jayjeffrey on Tue Jul 06, 2010 5:40 am

    bro... kite sama geng la... saya pun sesat tiap tiap kali gi karok tu....

    kurt2812

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by kurt2812 on Tue Jul 06, 2010 6:23 am

    paeach wrote:
    kurt2812 wrote:
    paeach wrote:
    aiekempo wrote:Kat putrajaya tu kat mana..aku kalau takat pi masjid tu aku tau lah. Ahad ni tak dapekla..balik kampung nun di perak..boss x sihat.

    Nak juge pi putrajya ni..mintak tolong bagi info sikit. gammafiber..kalau nak shoot ke putrajya..calling la.


    apa2 hal nk tts kat putrajaya rujuk kat sini :
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/non-official-tts-kippers-zon-putrajaya-t763.htm


    bagus paech paeach..papehal klo xtau jalan..jumpa kat masjid putra je..nanti ada lah makhluk tuhan g amik kat sana..dialu-alukan..haha!! cheers

    yg penting makhluk tu bkn bernama paeach..
    sbb dia xtau jln sgt kat putrajaya tu..kdg2 selalu dia sesat jgk..

    putrajaya mmg susah skit jalan nyer..tlajak jawap nyer jauh la nak pusing..haha!!

    wan tuah

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by wan tuah on Wed Jul 07, 2010 2:27 am

    kurt2812 wrote:
    paeach wrote:
    kurt2812 wrote:
    paeach wrote:
    aiekempo wrote:Kat putrajaya tu kat mana..aku kalau takat pi masjid tu aku tau lah. Ahad ni tak dapekla..balik kampung nun di perak..boss x sihat.

    Nak juge pi putrajya ni..mintak tolong bagi info sikit. gammafiber..kalau nak shoot ke putrajya..calling la.


    apa2 hal nk tts kat putrajaya rujuk kat sini :
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/non-official-tts-kippers-zon-putrajaya-t763.htm


    bagus paech paeach..papehal klo xtau jalan..jumpa kat masjid putra je..nanti ada lah makhluk tuhan g amik kat sana..dialu-alukan..haha!! cheers

    yg penting makhluk tu bkn bernama paeach..
    sbb dia xtau jln sgt kat putrajaya tu..kdg2 selalu dia sesat jgk..

    putrajaya mmg susah skit jalan nyer..tlajak jawap nyer jauh la nak pusing..haha!!

    aku sampai sekarang pun tak leh hafal jalan kat putrajaya ni...slalu gak sesat..haha

    aiekempo

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by aiekempo on Wed Jul 07, 2010 3:12 pm

    aku kalau sesat di hujung jalan..balik ke pangkal jalan..ke masjid putrajya hehehheeee.

    deen325

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by deen325 on Thu Jul 15, 2010 12:06 pm

    Salam...
    nak berkawan.. jganlah malu2 turun TTS walau di mana ajer...

    lagi satu rajin2 lah menyertai aktiviti2..yg dianjurkan...

    Sponsored content

    Re: mencari kawan2 bukan lawan

    Post by Sponsored content Today at 9:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:08 am