Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Share

    FaDziL

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by FaDziL on Mon Sep 27, 2010 7:33 pm

    jayjeffrey wrote:carb tzm 30mm, carb standard kita 28mm, dua2 mikuni.

    moto baru mmg biasa cam ni, run in baik2 dulu baru gi kawa setting balik.

    Soalan ni dah ditanya 1001 kali, jenguk jenguk la forum dulu bai.
    '

    nk jenguk tp setiap topic ade 20 page, xde mse nk semak 1-1 Smile
    lgpon ckp bnyk kali ni senang nk ingat Very Happy Very Happy

    Skillo

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by Skillo on Sun Jan 02, 2011 8:50 pm

    Salam semua..
    aku br pakai motor nie rabu yg lepas..amik kt kapar.. tgh2 amik ade breakdown kt area Pj..aku begegas ke sane.. so soalan nye.. meter baru 20km..tp dah henjut 180km/h.. xpe ke?? pastu aku bw rilek la rpm bhw 6k jep..cume bile aku ade emergency ni aku perembat terus.. pdhal baru 20km je jln kua dari kapar..uhuhu

    mab4n

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by mab4n on Mon Jan 03, 2011 12:36 am

    Salam, Bro. Sy pakai Kips ni dah setahun bila masuk Gear 6 je Berdengun, gear 5 ok lak, masuk Gear 6 je berbunyi, org kata bakar la, haus la, minyak cair la.

    Boleh coment sikit??

    So kata sy turun Engine, tukar Gear 6 tu.
    macam mana nak elak ia berlaku lagi??
    sebab apa Gear 6 tu boleh berdengun??


    Last edited by mab4n on Mon Jan 03, 2011 1:35 pm; edited 2 times in total

    kr150c87

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by kr150c87 on Mon Jan 03, 2011 12:40 am

    tahniah.anda tiba masanya untuk full oberhaul dan check gear 6 anda..syabas..sediakan pitih yg sebanyak ada.

    paeach

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by paeach on Mon Jan 03, 2011 1:05 am

    Skillo wrote:Salam semua..
    aku br pakai motor nie rabu yg lepas..amik kt kapar.. tgh2 amik ade breakdown kt area Pj..aku begegas ke sane.. so soalan nye.. meter baru 20km..tp dah henjut 180km/h.. xpe ke?? pastu aku bw rilek la rpm bhw 6k jep..cume bile aku ade emergency ni aku perembat terus.. pdhal baru 20km je jln kua dari kapar..uhuhu

    boleh je..jgn risau bro..kalau jarang sgt henjut/rembat/tarik PV boleh jem..
    study

    zalie78

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by zalie78 on Mon Jan 03, 2011 8:49 am

    paeach wrote:
    Skillo wrote:Salam semua..
    aku br pakai motor nie rabu yg lepas..amik kt kapar.. tgh2 amik ade breakdown kt area Pj..aku begegas ke sane.. so soalan nye.. meter baru 20km..tp dah henjut 180km/h.. xpe ke?? pastu aku bw rilek la rpm bhw 6k jep..cume bile aku ade emergency ni aku perembat terus.. pdhal baru 20km je jln kua dari kapar..uhuhu

    boleh je..jgn risau bro..kalau jarang sgt henjut/rembat/tarik PV boleh jem..
    study

    penerangan dari otai....

    mab4n

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by mab4n on Mon Jan 03, 2011 1:36 pm

    kr150c87 wrote:tahniah.anda tiba masanya untuk full oberhaul dan check gear 6 anda..syabas..sediakan pitih yg sebanyak ada.


    Bro...
    So kata sy turun Engine, tukar Gear 6 tu.
    macam mana nak elak ia berlaku lagi??
    sebab apa Gear 6 tu boleh berdengun??
    Ke ai memang bergitu??

    LuNaCy

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by LuNaCy on Mon Jan 03, 2011 4:22 pm

    bro mab4n,

    Ni pengalaman aku la.. sblm ni aku camni gak.. bile masuk gear 6 dier ada bunyi nyaring.. aku pn mule2 ingat gear 6 aku dah abes.. tapi mase tu kre baru lagi la.. so aku suspek manufacture default la.. tapi mngkin hati aku kate.. bnde len kot.. so seminggu lepas tu aku pi tukar rantai, did 520 oring.. lepas2 tu bunyik tu terus la hilang.. sampai la ni la.. tapi ni kes aku la.. just exp aku.. mngkin ko nye kes len.. cek2 dulu ape yg ptt.okies.

    Skillo

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by Skillo on Mon Jan 03, 2011 8:00 pm

    paeach wrote:
    Skillo wrote:Salam semua..
    aku br pakai motor nie rabu yg lepas..amik kt kapar.. tgh2 amik ade breakdown kt area Pj..aku begegas ke sane.. so soalan nye.. meter baru 20km..tp dah henjut 180km/h.. xpe ke?? pastu aku bw rilek la rpm bhw 6k jep..cume bile aku ade emergency ni aku perembat terus.. pdhal baru 20km je jln kua dari kapar..uhuhu

    boleh je..jgn risau bro..kalau jarang sgt henjut/rembat/tarik PV boleh jem..
    study

    oo yeke..thanks bro... ehehe lg satu.. bile dah gear 6..kire2 agak tops speed 110km/j.. bile lepas je throtle tu.. cam bhenjut2 la.. rantai kendur ke? ke mmg mcm tu? cam pelik je.. atau sbb spocket still standard?? nak tukar rantai o-ring...ape jenama bagus?? ade o-ring yg heavy duty ke?? mane kedai best COD shah alam, PJ

    alep

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by alep on Tue Jan 04, 2011 12:37 am

    arghhhh!!!gear 6 aku berdengung, da tukar rantai sprocket dgn rantai baru tapi still berdengung, dengung ni hanya berbunyi ketika speed 120kmh ke atas, pakai fullface pon boleh dengar

    krijauan

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by krijauan on Tue Jan 11, 2011 8:12 pm

    alep wrote:arghhhh!!!gear 6 aku berdengung, da tukar rantai sprocket dgn rantai baru tapi still berdengung, dengung ni hanya berbunyi ketika speed 120kmh ke atas, pakai fullface pon boleh dengar
    overhaul tukar gear 6. dari model krz. settle.(tuka full set gearbox krz pon cantekk.)

    Sponsored content

    Re: Moto Baru keluar kedai 3 hari mileage baru 240km

    Post by Sponsored content Today at 6:45 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:45 pm