Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Tiba masa untuk drop gear 3...

    Share

    kurt2812

    Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by kurt2812 on Fri Jul 09, 2010 7:33 am

    a'kum..

    aku nak bg tau yg aku akan slowdown dr forum ni..mmg terasa gak la..aku anggap forum ni mcm umah aku..
    aku akan bertugas di Hospital Raja Perempuan Zainab Kota Baru, Kelantan mgu depan..
    sibuk yg teramat bler da keja hosp ni..
    jarang bleh bukak forum..tp aku akan cuba curi masa gak..insya'allah..
    jarang bleh turun tts..klo nak turun tts central..aku kena mohon cuti..hohoho!! Razz
    harap forumer lain jaga lah forum kita mcm umah anda sendiri..pe anda rasa kalau org wat kat umah anda :

    1. masuk umah x bg salam (intro dlu bru post)
    2. masuk umah..wat huru hara..(klo nak wt mcm tu,g wat kt luar.bkan dlm forum)
    3. tidur kt dapur,mandi kat ruang tamu (nak sembang kt borak kips atau chatbox,bukan kat tech talk.jgn offtopic)
    4. menyampuk yg xda kaitan dgn tajuk thread yg dibincangkan..tambah lg perbincangan ilmiah dlm teknikal talks..

    benda2 mcm ni,jika sampai tahap keterlaluan,akan buat forum kita xda disiplin..kalau x percaya,g lah jalan2 ke rumah(forum) org len..forum fz,mbc,atau forum2 kereta pon bleh..bandingkan dgn forum kiter..dah habis 'jalan'..bandinghkan dgn forum kita...tepuk dada..tanya selera..
    dgn username 'kurt2812' ni..aku ada akuan kt dlm 6 forum lain..kereta dan motor..cuma aku x aktif atau post dlm forum tersebut..dr situ aku blajar disiplin dlm forum..

    dgn beberapa kerat moderator yg masih aktif online..aku harap korang bg la kerjasama kat mod lain..dgn aku xnak bg kerjasama pon xpa..sbb korg lg tua dr aku..aku nak tegur pon pkir 800 kali..

    jaga lah forum ni..

    jaga lah forum elok2..tunjukkan kematangan,perpaduan kita kat org luar..

    aku akan jarang online n tts..

    tapi bukan bersara yeea!![b]

    kepada mod2 lain yg baca pos patik ni..bangkit lah dr tido..laksanakan tugas anda semampu yg anda mampu..haha!!
    patik x bleh lagi jaga forum ni mcm selalu..hha!!

    a'kum..babai!!!!!!!!!!!!!!! cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

    mambang

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by mambang on Fri Jul 09, 2010 11:20 am

    Tahniah dah dapat posting..ape2pun pemergian kau akan terasa dimeja mamak kembar nanti..sekali-sekala balik putrajaya calling2 la kami yg masih ada sisa2 di sini..akhir kata...utamakan kerjaya anda...kerja la dgn ikhlas..bye2

    aiekempo

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by aiekempo on Fri Jul 09, 2010 11:43 am

    selamat bekerjaya di tempat baru. nanti mu dah panda kecek kelate..mu dah suko denga gewe2 kelate hok come-come belako....mu jange lupo kawe2 mu. muehehhe

    helmynyte89

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by helmynyte89 on Fri Jul 09, 2010 3:52 pm

    alamak...napa aku seday lak nie...huahahahah....
    wei kurt, kat kelate nnti best la ko dapat comei lote....
    anyway, semoga sukses bkerja k...

    aku tujukan lagu " Ill be missing you-puff daddy" buat mu...

    doctor kura-kura

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by doctor kura-kura on Fri Jul 09, 2010 5:55 pm

    Good Luck to you Kurt...balik kampung nanti boleh kita TTS kat kelantan pulak..orait wish u all the best!!

    r0cket_terbang

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by r0cket_terbang on Fri Jul 09, 2010 6:12 pm

    gud Luck br0.... kjE la rjin2 n ikhLas... hehehe...
    (^O^)

    kurt2812

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by kurt2812 on Fri Jul 09, 2010 8:11 pm

    mambang hijau wrote:Tahniah dah dapat posting..ape2pun pemergian kau akan terasa dimeja mamak kembar nanti..sekali-sekala balik putrajaya calling2 la kami yg masih ada sisa2 di sini..akhir kata...utamakan kerjaya anda...kerja la dgn ikhlas..bye2

    sama lah kat aku..misty terasa bosan la kat sana..kawan pon 1 je..sedara lg xda nak ajak melepak pon..huhu!!insya'allah kalo aku dpt cuti..aku balik la sini..

    btol3!! kepentingan awm melebihi kepentingan peribadi..

    kurt2812

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by kurt2812 on Fri Jul 09, 2010 8:14 pm

    aiekempo wrote:selamat bekerjaya di tempat baru. nanti mu dah panda kecek kelate..mu dah suko denga gewe2 kelate hok come-come belako....mu jange lupo kawe2 mu. muehehhe

    nok kiro kecek tu..skare bleh doh..hahaha!! lamo doh sain ngey ore klate..

    kurt2812

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by kurt2812 on Fri Jul 09, 2010 8:18 pm

    doctor kura-kura wrote:Good Luck to you Kurt...balik kampung nanti boleh kita TTS kat kelantan pulak..orait wish u all the best!!

    insya'allah ada masa aku try kumpulkan kippers yg idup melata kat kelantan tu..nt raya ni..klo aku x bleh blik raya..aku beraya lah kat umah kippers yg kay sana..haha!! cheers cheers cheers cheers

    kurt2812

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by kurt2812 on Fri Jul 09, 2010 8:20 pm

    helmynyte89 wrote:alamak...napa aku seday lak nie...huahahahah....
    wei kurt, kat kelate nnti best la ko dapat comei lote....
    anyway, semoga sukses bkerja k...

    aku tujukan lagu " Ill be missing you-puff daddy" buat mu...

    haha!! bunga ek??
    erm ramai woo!! awek2 student nurse, staff nurse lg..haaha!! kalu murah rezeki aku..bleh adjust doctor dara pon ok je..klo org da melamar aku..aku trime..segan nak tolak..kahkahkahkah!!! pirat

    asrolsani

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by asrolsani on Fri Jul 09, 2010 8:35 pm

    nanti bole tts dengan geng bawah ni kot

    KELANTAN

    1.edykb /0199013698 / DAH7690 /kota bharu ,kelantan
    2.Mohd Zuhairi Ab Rahman (Pokju)/0129460418/DBM 3597/Kota Bharu
    3.Obasan(hadi) / 019-4704903 / AHA242 / ipoh-kelantan

    kurt2812

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by kurt2812 on Fri Jul 09, 2010 9:09 pm

    subuh esok aku grak dgn obasan la dr ipoh..huhuhu!!!

    eman_92

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by eman_92 on Sat Jul 10, 2010 8:21 pm

    kurt.,., ejas sorang awek klantan tuk aku.,.,., hihihihi.,.,.

    asrolsani

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by asrolsani on Sat Jul 10, 2010 9:55 pm

    kurt da sampai kelantan blum?
    lepak kat mana? ada hostel ke?
    ........
    hmmm...
    kurt tak leh masuk forum kot...

    wan tuah

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by wan tuah on Sat Jul 10, 2010 10:43 pm

    semoga maju jaya..jangan lupa ayah dan ibu di kampung...dan semoga cepat bertemu jodoh..

    obasan

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by obasan on Sun Jul 11, 2010 8:25 pm

    [img][/img]
    beg besar tp selekoh laju..haha

    deen325

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by deen325 on Thu Jul 15, 2010 11:28 am

    Salam...
    tahniah bro... dah start kerja...
    ingat.. bila dah kerja tu... jangan lupa org tua di kampung...

    so lepas ni rajin2 lah TTS ngan gang2 kota bharu...

    good luck...

    AsTaLaVisTa

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by AsTaLaVisTa on Thu Jul 15, 2010 1:14 pm

    deen325 wrote:Salam...
    tahniah bro... dah start kerja...
    ingat.. bila dah kerja tu... jangan lupa org tua di kampung...

    so lepas ni rajin2 lah TTS ngan gang2 kota bharu...

    good luck...
    Saya sokong. Insyaallah panjang umur murah rezeki moto siap saya join TTS kat kota. Ader gak geng KIPS berhampiran. Klau pecut dalam dalam hampir 2 jam leh sampai kota baru.

    Pe la gi Bro KURT !....setting la geng KB. Saya mesti sokong..!!!!

    deen325

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by deen325 on Thu Jul 15, 2010 11:57 pm

    Salam..
    selamat ber TTS di kota bharu...


    Jebat_Mka.75

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by Jebat_Mka.75 on Thu Jul 15, 2010 11:59 pm

    Bagus lah Kurt...ko ada kat sana ko hidupkan TTS KB lak...moga 1 hari kami akan sampai ke sana...Insya Allah..

    wengweng

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by wengweng on Fri Jul 16, 2010 11:58 am

    yeahh..leh tts kb lak pasnie...
    bile la tu agaknye ekk..

    deen325

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by deen325 on Fri Jul 16, 2010 1:25 pm

    wengweng wrote:yeahh..leh tts kb lak pasnie...
    bile la tu agaknye ekk..
    jommmmm...
    ramai2 gi kota baru ber TTS ngan kurt...
    hahahaa

    obasan

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by obasan on Fri Jul 16, 2010 1:50 pm

    nk tts kb? ha boley2 ak temankan..kita layan korner gerik.smpai ipoh roger..hahaha

    kurt2812

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by kurt2812 on Sat Jul 17, 2010 3:15 am

    mmg best men kone kat grik..xda mcm kat kelawang..grik men highspeed je..haha!!dgn beg sebesar bdak darjah satu..pe ada al.bkan selalu..
    kmen aku bab trafik kat elntan..mmg gler la..jln jamm kalah kl..bikers yg men wrong way..jgn kan mat rempit,kakak2,adik2,mak cik2 hatta pok cik tua pon men songsang..sikit2 nak berdentum!!

    makanan..ya allah.segala2 nya mani kat sini..air manis,kari manis,sambal manis n plg meruntn jiwa skali..anak2 dara pon mnis2..lomah lutut den!!

    kerja plak..kat hosp ni..dpd ketua jabatan,pakar2 kecemasan,pakar paramedik baik m.a atau nurse..semua kecek klate..terkena aku skali..pakar erder.."mu g amik moping" aku terkulat igt die soh aku amik batang mop!! rupenyer morphine..haha!!!

    bab tts..nt aku try contct kippers sini..mgu ni aku xd masa sgt..sibuk crik umah..
    skrg da dapat pon..kat pengklan chepa..

    best gler dok kelantn..cuma nak blik tu berat skit la sbb jauh..tp xpe..gerik ada..

    ada msa nak dtg kb.mai la..guest hoese bsepah gler kat sini..sampai ase nak bakar je.banyak sgt!! tp mmg aku xlayak jd marshall la..xtau jalan.

    berpeluang gak aku on9..lpas seminggu jd keldai..kerja x sudah2..xda rehat,xda duduk..hntu btol..

    kurt2812

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by kurt2812 on Sat Jul 17, 2010 3:19 am

    wengweng wrote:yeahh..leh tts kb lak pasnie...
    bile la tu agaknye ekk..

    kl-kb??
    hurmm..dr mileage motor aku..640 km klo ikot grik la..klo ikot gua musey kawe tok jin tra lg..ada bran??

    Sponsored content

    Re: Tiba masa untuk drop gear 3...

    Post by Sponsored content Today at 9:53 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:53 am