Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Share

    kurt2812

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by kurt2812 on Tue Aug 10, 2010 7:36 pm

    thread telah dipindah ke tempat yg lebih sesuai..

    MBN 2254

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by MBN 2254 on Wed Aug 11, 2010 1:16 pm



    kelajuan 180-205km/j semasa ujian dibuat

    keputusannya:
    penggunaan beg seperti gambar diatas tidak memberi kesan ketara pada TOPSPEED
    mahupun CORNERING jika diikat dengan kemas....(HIGHWAY)
    tapi sedikit masalah ketika mencelah diantara kenderaan lain (TOWN)

    mambang

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by mambang on Wed Aug 11, 2010 3:50 pm

    Wah..blackmamba baeeek punyer promosi... ..siap taruk kelajuan tuuu.ni yg gerun nie

    klip^ketas

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by klip^ketas on Wed Aug 11, 2010 5:38 pm

    MBN 2254 wrote:

    kelajuan 180-205km/j semasa ujian dibuat

    keputusannya:
    penggunaan beg seperti gambar diatas tidak memberi kesan ketara pada TOPSPEED
    mahupun CORNERING jika diikat dengan kemas....(HIGHWAY)
    tapi sedikit masalah ketika mencelah diantara kenderaan lain (TOWN)

    cun jugak..brape hengget eh beg ni?

    asrolsani

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by asrolsani on Wed Aug 11, 2010 6:21 pm


    MBN 2254

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by MBN 2254 on Thu Aug 12, 2010 11:14 am

    mambang wrote:Wah..blackmamba baeeek punyer promosi... ..siap taruk kelajuan tuuu.ni yg gerun nie

    180 - 200 km/j adalah kelajuan biasa untuk motor KIPS ZX150RR nih... (ikut meter KIPS la kan..)

    180 - 190 km/j (posisi badan tegak + sakit leher tahan angin)

    191 - 200 km/j (posisi ROCKET)

    201 - 205 km/j (posisi ROCKET + turun bukit la.. Smile )

    aku maintain 3 rentak kelajuan diatas dari Taiping ke Klang... alhamdulillah... lebih kurang 3 jam perjalanan (termasuk stop untuk isi minyak + minum Redbull) masih okey lagi... Smile

    xde la... ape-ape benda yang tercabut / tercampak / tertanggal dari beg tue...

    tapi aku memang ikat extra belah penutup beg (mana tau takut2 ada barang tercampak keluar)..


    Mengikut pemerhatian aku... masa guna beg nie.. kita masih boleh bawa pemboceng coz kedudukan beg masih beri ruang untuk kaki pemboceng berada pada footrest dgn selesa..

    cuma maybe masa nak panjat naik motor jer kena selak kain payah skit....

    alep

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by alep on Tue Aug 17, 2010 11:17 pm

    hmm...mmg aku berkenan lama da saddle bag ni cuma x cukup fulus je lagi ni

    jard89

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by jard89 on Sun Jul 03, 2011 5:17 pm

    salam ...

    cari bag tank pun kena ikut saiz gak, yg berkualiti skit.....ader pengalamn member aku guna bag tank yg bermagnet( saiz mgkn tk ngam lh), mgkn sbb byk brek mase ride tu.....pstu tk sedar..beg tank jdi terensot ke depan.....biler nk layan corner , handle tersangkut kt beg.....jdi terseret lh dia.....nsb baik member aku tak der aper2....luka2 sikit ....tgk ikut kemampuan dh keselesaan lh nk cari beg .....itu pendapat aku......aku lebih prefer beg galas....member aku naik er6n....klau kips tk tau lah mcm maner???

    alep

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by alep on Mon Jul 04, 2011 2:53 am

    brand apa tu, mb ada membe2 yang boleh berhati-hati

    Matthew

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by Matthew on Mon Jul 04, 2011 1:43 pm

    alep wrote:brand apa tu, mb ada membe2 yang boleh berhati-hati



    Lagi satu facktor yang kene berjaga2 ialah lapisan bawah beg tank tu kalau tak bagus ai akan calarkan bahagian permukaan tank..

    jard89

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by jard89 on Sat Jul 23, 2011 12:08 am

    brand tak kisah sbb bukan brand yg masalah....yg masalah ialah saiz.....cari yg padan ngan saiz tank bru lh beg melekat dgn baik....

    Sponsored content

    Re: apakah beg yang sesuai untuk long distance ride?

    Post by Sponsored content Today at 6:11 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:11 pm