Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    advance riding 25 april 09

    Share

    krijauan

    advance riding 25 april 09

    Post by krijauan on Sun Apr 26, 2009 10:50 am




    sedang tekun belajar..
    gambar kat aku tak banyak la..
    sapa lagi tangkap gambar??
    angkat tangan..




    moto cikgu..

    cbr1000rr woooooooooooooooop!!!!!! Shocked




    KOMUNITI KITA!!!

    krijauan

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by krijauan on Sun Apr 26, 2009 10:45 pm

    c dan... nak gambar..
    haha..

    cdan

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by cdan on Sun Apr 26, 2009 11:42 pm

    krijauan wrote:c dan... nak gambar..
    haha..

    udah di antar beres.....

    serangga jalanan

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by serangga jalanan on Mon Apr 27, 2009 12:27 am

    wei...sok aku post gambaq yg aku amik smlm...arini xsempat la Sleep ... Razz sory

    krijauan

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by krijauan on Mon Apr 27, 2009 12:45 am

    Shocked Shocked Shocked




    dapat gak dudok atas nieh..
    walaopon kaki tak sampai...Razz:P:P

    belakang tu dari kiri,Bad(wajah terhalang), Fooart, Cikgu Kita, Dol, Azzo, Billy, Mizi(nampak separuh je)

    Location: hadapan bengkel MAZLAN MORINI..rasah jaya..

    serangga jalanan

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by serangga jalanan on Mon Apr 27, 2009 12:48 am

    [img]https://i62.servimg.com/u/f62/13/82/59/52/sl272918.jpg[url=https://servimg.com/image_preview.php?i=10&u=13825952][/img][/url][img]https://i62.servimg.com/u/f62/13/82/59/52[url=https://servimg.com/image_preview.php?i=12&u=13825952]/sl272920.jpg[/img][/url]

    serangga jalanan

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by serangga jalanan on Mon Apr 27, 2009 12:52 am


    evilme

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by evilme on Mon Apr 27, 2009 4:29 pm

    takkan tu je gambarnye

    krijauan

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by krijauan on Mon Apr 27, 2009 7:03 pm

    evilme wrote:takkan tu je gambarnye

    kamera tak ada bro...
    kamera slr..hahaha
    evilme punye..
    kekekeke..

    evilme

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by evilme on Mon Apr 27, 2009 8:25 pm

    handpon kan ada

    serangga jalanan

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by serangga jalanan on Mon Apr 27, 2009 9:35 pm

    evilme wrote:handpon kan ada

    xsempat nk amik pic la bro...bdk2 ni laju sngt...sume bwk cm kt track bile smpi kt klawang... Twisted Evil lain kali kono bwk handycam plk la sangkut kek helmet... tongue

    kr150c87

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by kr150c87 on Mon Apr 27, 2009 9:50 pm

    selepas trip nih..kips saye a minor problem cket,

    Fuel cock ade problem cket,brek blakang spring tu x blh naik baik sgt, dan oil leaking kat enjin tu,tapi cket,lama2 jadi bukit nih.

    performance masih mantap.selepas berjalan ke seremban,klawang,bangi,cheras.mmg terbukti nya kips ni reliable,balik je 2t nak isi,minyak nk isi,mmmm..

    panjang

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by panjang on Mon Apr 27, 2009 11:29 pm

    hye..kr150...at last u cross klawang yeah..!camana dgn semua kippers...ok ka?..by the way..ur kips very cun lo...still sparkling lo..'the limited naked kips"...

    kr150c87

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by kr150c87 on Tue Apr 28, 2009 12:51 am

    it was great,learn a lot of stuff thanks to all of the kippers who went there and taught me,

    cheers to awin who taught me well about cornering skills,

    and ive got the right point at last.nth comes easy,practice makes perfect and the confidence.

    be riders,be kippers,ride safe,ride fast,

    Let the good times rock and Roll.

    Azroy

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by Azroy on Tue Apr 28, 2009 9:49 am

    panjang wrote:hye..kr150...at last u cross klawang yeah..!camana dgn semua kippers...ok ka?..by the way..ur kips very cun lo...still sparkling lo..'the limited naked kips"...

    Bro panjang.. awat tak mai TTS sabtu malam? cheq dah SMS bro hari tu.. awat? rantai pendek ka? Laughing Laughing

    sabtu malam tu dalam 11 jentera ade satu jentera problem.. jentera bro Azzo.. carburator dia setting tak ngam, akibatnya motor beliau terkentut-kentut masa kat stage 2 menghala ke stage 1.. syukur sangat2 pada malam tu tiada insiden yang tidak diingini berlaku.. Alhamdulillah.. first time layan conner waktu mlm.. nasib baik takde LC Hitam bakar line.. huhu..

    serangga jalanan

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by serangga jalanan on Tue Apr 28, 2009 5:59 pm

    LC HITAM amik anual leave aritu atok.... affraid kalu x mmg korg da jumpe dia... bounce

    aJa

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by aJa on Wed Apr 29, 2009 11:56 pm

    krijauan wrote:Shocked Shocked Shocked




    dapat gak dudok atas nieh..
    walaopon kaki tak sampai...Razz:P:P

    belakang tu dari kiri,Bad(wajah terhalang), Fooart, Cikgu Kita, Dol, Azzo, Billy, Mizi(nampak separuh je)

    Location: hadapan bengkel MAZLAN MORINI..rasah jaya..

    fullamaaakkkk..
    caya la is..
    apsal ko x stat moto tu n trus blah???????????????????????
    wahahahahaaa..

    slumbermann

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by slumbermann on Thu Apr 30, 2009 2:59 am

    wah meriah sungguh... jeles aku tgk...
    ada ke advance riding part 2 erk? sob sob...

    Azroy

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by Azroy on Thu Apr 30, 2009 12:04 pm

    insyaallah akan diusahakan di litar Elite satu hari nanti.. RM50hengget sehari.. sebelum tu cari dulu full face, knee protector, kasut yg sesuat dan full pading jacket..

    pesanan.. Kalau jatuh tanggung sendiri..

    cdan

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by cdan on Fri May 01, 2009 12:19 am

    Azroy wrote:insyaallah akan diusahakan di litar Elite satu hari nanti.. RM50hengget sehari.. sebelum tu cari dulu full face, knee protector, kasut yg sesuat dan full pading jacket..

    pesanan.. Kalau jatuh tanggung sendiri..

    kalau mcm nie aku kena gertak kawan aku suruh bayar hutang aku balik rm190 untuk beli benda alah semua nie....

    slumbermann

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by slumbermann on Fri May 01, 2009 1:19 am

    Azroy wrote:insyaallah akan diusahakan di litar Elite satu hari nanti.. RM50hengget sehari.. sebelum tu cari dulu full face, knee protector, kasut yg sesuat dan full pading jacket..

    pesanan.. Kalau jatuh tanggung sendiri..

    okay gak tu... harap time tu aku dah tak eksiden aa sebelum event...
    bebarang semua dah lengkap dah... tinggal kasut jer yg takder toe slider tu...

    kipas

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by kipas on Thu May 07, 2009 11:50 am

    Azroy wrote:insyaallah akan diusahakan di litar Elite satu hari nanti.. RM50hengget sehari.. sebelum tu cari dulu full face, knee protector, kasut yg sesuat dan full pading jacket..

    pesanan.. Kalau jatuh tanggung sendiri..
    menunggu trek elite...

    serangga jalanan

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by serangga jalanan on Thu May 07, 2009 2:26 pm

    kipas wrote:
    Azroy wrote:insyaallah akan diusahakan di litar Elite satu hari nanti.. RM50hengget sehari.. sebelum tu cari dulu full face, knee protector, kasut yg sesuat dan full pading jacket..

    pesanan.. Kalau jatuh tanggung sendiri..
    menunggu trek elite...

    tu la psl...bile la dpt nk merase ni kn...hihi Very Happy

    Azroy

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by Azroy on Thu May 07, 2009 4:02 pm

    mrfooart wrote:
    kipas wrote:
    Azroy wrote:insyaallah akan diusahakan di litar Elite satu hari nanti.. RM50hengget sehari.. sebelum tu cari dulu full face, knee protector, kasut yg sesuat dan full pading jacket..

    pesanan.. Kalau jatuh tanggung sendiri..
    menunggu trek elite...

    tu la psl...bile la dpt nk merase ni kn...hihi Very Happy

    tgh menunggu kata2 keramat dari AhWin.. Very Happy

    awin

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by awin on Fri May 08, 2009 12:12 pm

    24hb MAY ni ada track day sepang.. jom trun ramai2.. hehehhe Very Happy cheers

    Sponsored content

    Re: advance riding 25 april 09

    Post by Sponsored content Today at 6:03 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:03 am