Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Share

    gammafiber

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by gammafiber on Sat Feb 05, 2011 10:50 pm

    teodolit @ ishak wrote:(-) bila jumpa geng kapcai..
    -motor apa ni ? kawasaki ? x laju + minyak kuat + pakai 2T..
    -muto mcm ni mat indon je pakai..tgk tzm tu.. last2 pakat tolak murah kat mat indon..
    -meter 200km/h je ? LC boleh makan ni.. dgn RXZ pon lingkup..
    -pabarang muto byk asap.. aku xmau geng dgn muto yg byk asap ni.. org sume pakai 4stroke..
    -ko sorang je la yg pakai muto ni kat cni..
    (-) bila jumpa geng 250cc ke atas..
    -bro, ni utk geng cc besar je.. 2 stroke xleh join..
    -mampu ke muto ko menten 200km/j kat highway..
    -geng mat rempit je pakai muto ni..

    kesimpulannya, xde yg positif bila aku pakai muto ni kat sini..
    xpela..

    sedihnya dengar.. Takpe kips dah ada geng sendiri!

    mambang

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by mambang on Sun Feb 06, 2011 12:39 pm

    gammafiber wrote:
    teodolit @ ishak wrote:(-) bila jumpa geng kapcai..
    -motor apa ni ? kawasaki ? x laju + minyak kuat + pakai 2T..
    -muto mcm ni mat indon je pakai..tgk tzm tu.. last2 pakat tolak murah kat mat indon..
    -meter 200km/h je ? LC boleh makan ni.. dgn RXZ pon lingkup..
    -pabarang muto byk asap.. aku xmau geng dgn muto yg byk asap ni.. org sume pakai 4stroke..
    -ko sorang je la yg pakai muto ni kat cni..
    (-) bila jumpa geng 250cc ke atas..
    -bro, ni utk geng cc besar je.. 2 stroke xleh join..
    -mampu ke muto ko menten 200km/j kat highway..
    -geng mat rempit je pakai muto ni..

    kesimpulannya, xde yg positif bila aku pakai muto ni kat sini..
    xpela..

    sedihnya dengar.. Takpe kips dah ada geng sendiri!
    teo..kau ajak jer budak tu test power.....hahaha kalau aku dah kene dah

    alep

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by alep on Sun Feb 06, 2011 1:06 pm

    bang, da dua kali den kena tapau dgn 125z time speeding 170kmh, siap x boleh nak kejar ni, masa ride ke sungkai aritu seb baik ada Is, so maruah kips masih terjaga

    mainjet290

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by mainjet290 on Sun Feb 06, 2011 1:34 pm

    - mase aku pakai victor.."diorang" kata moto cina bukit
    - pastu aku pakai fairing krz "diorang" kata okla,macam ninja da moto ko (mase tu "diorang" cuma tau moto beso je ninja,moto beso je ninja..bodo bangang)
    - bile aku pakai single seat cover zx150, "diorang" kata okla..da macam R1 da ni..mase tu baru nak kenai rupe R1..(sebelum ni "diorang" ni bodo bangang)
    - cakap mentenan tinggi..aku yg pakai suka hati aku la kan
    - pastu kata nak tolak xde rege..yg ni aku paling suka,kalau aku da beli..nak tolak watpe..bodo bangang
    - pastu "diorang" suro pakai RXZ@panter..huh,kalau aku pakai RXZ@panter,mmg konfem aku wat scrembler je..wat p mancing dlm utan..
    hahahahaha...korang tau ke sape "diorang" yg dimaksudkan tu..lu pikirla sendiri

    alldisc

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by alldisc on Sun Feb 06, 2011 4:14 pm

    ha ha.. ni lak komen kwn2 aku...

    erm.. sbnrnya, aku takde kawan. so aku tak penah terima komen positif atau negatif. jadi aku guna superkips hanya utk kepuasan diri saja.

    eh, mana tuan tanah pegi? bukak topik lepas tu tinggal begitu saja ke?

    sab5404c

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by sab5404c on Sun Feb 06, 2011 6:46 pm

    hahahaah...

    komen 2 org kwn aku yg pkai TZM... "fuhhhh... besarnyaaa.smart laaaaa klah tzm"...(trus kna test drive oleh dorng)

    komen kwn aku yg xda motor
    (b4 mtor aku kuar).. "xpyah lah ko bli..kecik la motor 2..,bsar n lawa lg rzx"...
    (tym mtor aku kuar).. "uiikk..ok la ni..bsar plak.."

    others comment
    -brapa cc ni..
    -brapa hrga ni..
    -brapa la top speed..
    -alang2 bgus bli 250 trus..
    -ninjaaaaa..!!



    teodolit @ ishak

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by teodolit @ ishak on Sun Feb 06, 2011 7:27 pm

    mambang wrote:teo..kau ajak jer budak tu test power.....hahaha kalau aku dah kene dah
    haha.. xmau dah.. last aku jadi sawan masa ride buka posa tahun lpas..
    main kejar2 dgn R1 & er6n.. jadi sawan jap dgn fonzie.. hahaha

    kipas

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by kipas on Mon Feb 07, 2011 12:56 am

    huh best gak dgr keluhan masing2 kat sini...rupe2nyer kite sume merasa perasaan yg sama disini...dikutuk dan dikeji...tak kurg yg iri hati...lebih byk yg dengki dr menghargai...hanya kite saja yg tahu kerana kite yg pakai moto ini...moto kips baru tak pe lg...aku ni...pakai moto kips burok pon org dengki...kenapa la manusia dikeliling aku bersifat begini...hhhhmmm...ada brani...pakai la tgk moto ni...kompom tak carik lain dah lepas nih...walau dulu terasa mcm nak jual je moto ni...sbb belom jumpe korg lg...masa tu belom pon wujud tts dikalangan geng kips nih...apatah lg forum ini...mcm yg kat siggy aku nih...skali jumpe aku je yg moto paling burok mcm nih...hhhmmm...lepas je wujud forum nih...ramai jugak yg masih pakai kips burok nih...mula lah rasa senang hati...bukan aku sorg yg pakai kips burok nih...masih ramai diluar sana yg pakai moto cam nih...walaupon burok dan slalu dikutuk supaya menjual moto nih...selepas jumpe masih ada yg pakai kips burok cam nih...langsong tak jd nak jual moto burok ku ini...hahahahihihi...walaupon burok dan berusia 20thn thn 2011 ni...masih dpt gak polo kips baru nih...laju jugak moto aku nih...hihihihi...maklom lah dulu tak tau modifidied sana sini...dulu rase cam kera sumbang je pakai moto kips burok nih...ye la sume model selain kawasaki de group diorg tersendiri...mana pulak la group kawasaki nih...mula la aku tercari2...lalu aku jumpe forum kawasaki dalam forum autoworld didunia it nih..bermula la saat ini...buat pertama kali aku berjumpa Azali ni...cam mana la rupenyer Azali nih...cam mana la rupe moto si Azali nih...akibat dibakar hati oleh si Azali nih...katanya ada geng NSR baru kat sini(dataran Shah Alam)...pikir2 hati ku mana ada NSR baru lg...CBR 150 ada la yg keluar baru2 ni...lalu berjumpa lah si Azali buat pertama kali...Dataran Shah Alam menjadi saksi...sejak itu aku masih pakai kips burok ku ini walau dikutuk dan dikeji...ada yg kata moto kips burok ni...ko jual je moto ko nih...beli RXZ senang2 je tapau moto burok ko ni...(sbb dier pernah pakai RXZ) dier tak pernah pakai moto nih...dalam hati berbisik "haram jadah tol mamat nih"...tak kurg jugak owner RXZ yg respek moto nih...kuat moto nih...sbb dier dah try moto mcm nih sblm nih...huh tak sedar dah jd cerpen plak cite aku nih...jd berhati2...
    dr percakapan seseorg lah kite boleh mengetahui bagaimana sikap seseorg nih...kepada kipeers sekalian pandai2 lah mencari kawan2 dewasa ini...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    mainjet290

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by mainjet290 on Mon Feb 07, 2011 7:09 am

    samola dgn den abe kipas oi..nak belimoto baru kurang mampu..pakai moto lamo je, den pun start dgn kawa victor..karat sane sini,lgla jd bahan..hehehe tp den wat tak tau je kritikan x bertamadun sume tu..depa sume tu jeles aih

    whatsupbro

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by whatsupbro on Fri Feb 11, 2011 1:43 pm

    nampak gaye sume lebeh kurang je cite.. same la cam aku gak...
    ade yg comment bunyi rempit la.. dah kate 2T takkan nak bunyi SBK plak...

    mcm2 perangai tol deme ni...

    haq

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by haq on Fri Mar 04, 2011 8:49 pm

    komen mak aku mase memule wak balik: "awok ni xserik2 lg ko?(sbb sbelum 2 rxz kene kebas)"

    komen kwn pakai fz:"huduh!"(die jeles pasal moto die bogel)

    komen pomen tmpt aku bwk servis fork(krz maa,lame dh,fork pon leaking):"nate goni enjin sdak nk mapuh!"

    ranjau_berduri

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by ranjau_berduri on Fri Mar 04, 2011 10:05 pm

    kipas wrote:mula la aku tercari2...lalu aku jumpe forum kawasaki dalam forum autoworld didunia it nih..bermula la saat ini...buat pertama kali aku berjumpa Azali ni...cam mana la rupenyer Azali nih...cam mana la rupe moto si Azali nih...akibat dibakar hati oleh si Azali nih...katanya ada geng NSR baru kat sini(dataran Shah Alam)...pikir2 hati ku mana ada NSR baru lg...CBR 150 ada la yg keluar baru2 ni...lalu berjumpa lah si Azali buat pertama kali...Dataran Shah Alam menjadi saksi...sejak itu aku masih pakai kips burok ku ini walau dikutuk dan dikeji...
    pastu kena tahan ngan dihalau polis... hahahahahahahaha................ Laughing Laughing Laughing


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    hkm

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by hkm on Sun Mar 06, 2011 10:22 pm

    pandangan dr kwn2 aku pon negative jee..mayb x jmp kaum lg kot hehe
    diorg ckp - ko nk jadi mat rempit ke? (kenapa ini yg ditanya yee?kenapa?kenapa?kenapa?benarkah penunggang kips mat rempit?)
    moto ni sparepart susah cari + mahal
    baik ko amik moto lain

    aiekempo

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by aiekempo on Mon Mar 07, 2011 10:13 am

    sekarang ni ...pandangan negatif tetap bnyk...tapi aku rasa depa mcm jeles jerr..ahahahaahha... pedulikann..paling best aku masuk bakar KL ..dataran mlm minggu sekali sekala..tak da respons dari moto apa pun...termasuklah moto polis. ahahaha sebab depa ingat aku dgn klik2 aku polis kot..ahahaahahahahahha....

    Surveyor_LC

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by Surveyor_LC on Thu Mar 24, 2011 9:22 pm

    ni komen aku pulak.

    positif :
    -150cc lagi laju dari motor aku sekarang.
    -Nampak macam SBK..waaaaa...
    -Dengar kata minyak 2t jimat..maintenance pun tak membebankan..

    negatif :
    - takda.hahaha..

    (komen dari seorang pengguna LC yang nak beralih kepada KIPS, tapi tak menjadi kenyataan lagi.)

    Matthew

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by Matthew on Thu Mar 24, 2011 11:34 pm

    komen negatif tadala pasal saya selalu full suit bila ride so ada gaya dengan safety ini membuatkan semua yang tengok mesti dari atas sampai bawah..boleh tegur lagi "bro Lawa,Lawa"...hehe sampai ayah pun suka...hehe Very Happy

    kipas

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by kipas on Mon Mar 28, 2011 12:30 am

    ranjau_berduri wrote:
    kipas wrote:mula la aku tercari2...lalu aku jumpe forum kawasaki dalam forum autoworld didunia it nih..bermula la saat ini...buat pertama kali aku berjumpa Azali ni...cam mana la rupenyer Azali nih...cam mana la rupe moto si Azali nih...akibat dibakar hati oleh si Azali nih...katanya ada geng NSR baru kat sini(dataran Shah Alam)...pikir2 hati ku mana ada NSR baru lg...CBR 150 ada la yg keluar baru2 ni...lalu berjumpa lah si Azali buat pertama kali...Dataran Shah Alam menjadi saksi...sejak itu aku masih pakai kips burok ku ini walau dikutuk dan dikeji...
    pastu kena tahan ngan dihalau polis... hahahahahahahaha................ Laughing Laughing Laughing
    hahaha...ingat lg ko yer...hahaha...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    ranjau_berduri

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 28, 2011 12:37 am

    manenyer xingat.. silap bg roadtax.... roadtax br lupa letak mane........


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    Sponsored content

    Re: Apa kawan2 anda komen bila tengok anda beli motor KIPS

    Post by Sponsored content Today at 9:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:06 am