Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Share

    Poll

    Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    [ 30 ]
    54% [54%] 
    [ 11 ]
    20% [20%] 
    [ 7 ]
    13% [13%] 
    [ 2 ]
    4% [4%] 
    [ 6 ]
    11% [11%] 

    Total Votes: 56

    asrolsani

    Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by asrolsani on Fri Jul 30, 2010 10:09 am

    Salam,
    ni kalau jumpa budak kips tengah ride sorang2 atau dlm group... katalah korang tak kenal ataupun tak tahu sapa sbb pakai fullface... apa tindakan korang?
    pastu kalau jumpa budak superbike pulak....

    ranjau_berduri

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by ranjau_berduri on Fri Jul 30, 2010 10:50 am

    wat xtahu jer....

    ninja green

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by ninja green on Fri Jul 30, 2010 11:59 am

    oh kalau aku, aku tegur la, aku mmg suka tegur org masa tgh naik moto, nmpak je budak kips, hon angkat tgn, say hi lah kat dia. Kalau bdk SBK pun sama gak, tu pun kalau smpat tegur lah..kang nak tegur, dia pulas minyak..mmg tercirit lah aku nak kejar..haha

    mambang

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by mambang on Fri Jul 30, 2010 12:22 pm

    Angkat tangan dah memadai sebelum memotong dorang...tanda respek sesama bikers...lagi2 geng easy rider kebanyakannya pangkat pakcik2(org lama) dah tu..,nak senyum takut tak nampak mulut al maklumla pakai pull pace

    alep

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by alep on Sun Aug 01, 2010 1:20 am

    angkat tangan kiri atau kanan? takot salah angkat tangan nnt pikir ajak begeres, lagi2 kalau SBK

    asrolsani

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by asrolsani on Sun Aug 01, 2010 10:09 am

    biasanya SBK yg potong aku....
    dan biasanya, kalau aku bawak laju2, pas tu nampak SBK kat side mirror, aku akan slowdown,,, bagi dia potong
    mana bole layan sbk...

    nekman

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by nekman on Sun Aug 01, 2010 10:19 am

    kalau kips juga angkat tangan, kalau dia berhenti... kenalkan ker kips forum...

    ramjai_1011

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by ramjai_1011 on Sun Aug 01, 2010 12:01 pm

    biasa ak tegur je klu jumpa superkips, sbk pun pernah,mereke pun tegur gak..
    pernah skali ms blk kuantan, i sj je stop kat Toll karak nak rest, ada sbk zx-10 stop tanya ak "kenapa stop tepi, ada masalah ke?"
    baik juga sbk tu, huhu Smile

    kurt2812

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by kurt2812 on Sun Aug 01, 2010 6:17 pm

    klo aku..sume kat atas xda..aku hon n aku tundukkan kepala je..

    klip^ketas

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by klip^ketas on Sun Aug 01, 2010 6:52 pm

    kurt2812 wrote:klo aku..sume kat atas xda..aku hon n aku tundukkan kepala je..

    tunduk kepala tu tanda ajak race ke?

    mambang

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by mambang on Sun Aug 01, 2010 7:02 pm

    race... di tapau atau kene tapau...

    alep

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by alep on Sun Aug 01, 2010 10:21 pm

    kuciwa daku, tgh isi minyak nampak kips hijau se, aku angkat tangan, tgk aku wat muka selamba, x senyum langsung, nak kena pakai jaket + boot + arai baru nak senyum ka?

    Lon

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by Lon on Sun Aug 01, 2010 11:10 pm

    aku klau jumpa kips mesti aku angkat tangan.

    kurt2812

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by kurt2812 on Sun Aug 01, 2010 11:14 pm

    plg aku respek skali obasan..peramah gler2 dgn bikers lain..time 1st time ride g cameron,1st time gak jper obasan (sblum ni kenal dlm forum n facebook je), ada 6 bijik supebike..ducati 1098,2 bijik hayabusa,suzuki gsx 1000 dgn R! dua bijik (xda yg below 1000 cc)..brenti tepi jalan tgh repair sesuatu..die dgn selamber nya singgah brenti n tegur mcm da lama kenal..aku igt member2 die..haha!! rupanya salah 1 dr hayabusa tu kerosakan bateri..klo aku xda la nak sampai brenti tegur..aku hon n angkat tgn atau tunduk pala je..

    kurt2812

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by kurt2812 on Sun Aug 01, 2010 11:15 pm

    Lon wrote:aku klau jumpa kips mesti aku angkat tangan.

    klo aku jumpa lon pon aku angkat tgn..minta otograf..haha!! sifu tu!! tringat aku time 1st time g trek sepang trekday..

    kurt2812

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by kurt2812 on Sun Aug 01, 2010 11:16 pm

    alep wrote:angkat tangan kiri atau kanan? takot salah angkat tangan nnt pikir ajak begeres, lagi2 kalau SBK

    ek?? mcm tu ke sign nya??
    aku bru tau ni..klo angkat kaki?? ajak bergocoh..hhahaa!! lol!

    ranjau_berduri

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by ranjau_berduri on Sun Aug 01, 2010 11:18 pm

    hahaha... dtg johor musti xwat gtu... penat woo...

    Lon

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by Lon on Sun Aug 01, 2010 11:22 pm

    yela mcm mana x pnat bpe byk kips kat johor.apex pun ada pkai jgk

    paeach

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by paeach on Mon Aug 02, 2010 12:09 am

    kalau den jumpa kips/sbk den angguk je..
    angkat tgn tu x la..tp kalau dia angkat tgn den pon angkat tgn la..



    -tp kdg2 ada yg sombong..-



    wan tuah

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by wan tuah on Mon Aug 02, 2010 9:52 pm

    aku kalu nampak kips/sbk ke aku tengok je..tunggu dia bagi respon dulu..huhu..

    MBN 2254

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by MBN 2254 on Tue Aug 03, 2010 12:32 pm

    klip^ketas wrote:
    kurt2812 wrote:klo aku..sume kat atas xda..aku hon n aku tundukkan kepala je..

    tunduk kepala tu tanda ajak race ke?

    ajak bergeres la.. apalagi..

    mambang

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by mambang on Tue Aug 03, 2010 3:17 pm

    MBN 2254 wrote:
    klip^ketas wrote:
    kurt2812 wrote:klo aku..sume kat atas xda..aku hon n aku tundukkan kepala je..

    tunduk kepala tu tanda ajak race ke?

    ajak bergeres la.. apalagi..
    Mari kita lihat siapa yg kene..

    zalie78

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by zalie78 on Tue Aug 03, 2010 11:41 pm

    kalau sbk tu ajak mambang bergeres alamat sbk tu carik penyakit la...mambang tu....

    mambang

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by mambang on Wed Aug 04, 2010 10:20 am

    zalie78 wrote:kalau sbk tu ajak mambang bergeres alamat sbk tu carik penyakit la...mambang tu....
    hehe..memang kene tapau kaw kaw punye laahh...aku la bkn dia

    Sponsored content

    Re: Apa anda akan buat bila jumpa budak KIPS/SBK tgh ride?

    Post by Sponsored content Today at 2:04 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:04 pm