Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Share

    Poll

    Macamaner anda tahu tentang www.kawasakikips.com

    [ 2 ]
    6% [6%] 
    [ 28 ]
    82% [82%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 4 ]
    12% [12%] 

    Total Votes: 34

    ranjau_berduri

    Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by ranjau_berduri on Tue Aug 03, 2010 1:13 pm

    Nak tau gak camner korang tahu pasal forum www.kawasakikips.com

    AsTaLaVisTa

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by AsTaLaVisTa on Tue Aug 03, 2010 1:34 pm

    ali_wng wrote:Nak tau gak camner korang tahu pasal forum www.kawasakikips.com
    Aku jumpa forum nih mase tgh layan MBC forum taun lepas......Harap2 forum nih terus sukses...

    anakjin

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by anakjin on Tue Aug 03, 2010 2:21 pm

    salam.... saya terjumpa masa nak cari barang2 spare part untuk motor kat NET

    serangga jalanan

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by serangga jalanan on Tue Aug 03, 2010 2:29 pm

    aku jumpe ade tertulis kt pokok tepi jalan(sri kembangan)....xtau sapa p tulis kt c2...

    ranjau_berduri

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by ranjau_berduri on Tue Aug 03, 2010 2:46 pm

    serangga jalanan wrote:aku jumpe ade tertulis kt pokok tepi jalan(sri kembangan)....xtau sapa p tulis kt c2...

    mambang

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by mambang on Tue Aug 03, 2010 3:14 pm

    Aku dapat dalam mimpi melalui org tua bawa tongkat...katanya: cucu jgn masuk kelab kawasakikip.com nanti jiwa kacau..aku degil aku klik jugak cam tu la ceritanya

    ranjau_berduri

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by ranjau_berduri on Tue Aug 03, 2010 3:18 pm

    mambang wrote:Aku dapat dalam mimpi melalui org tua bawa tongkat...katanya: cucu jgn masuk kelab kawasakikip.com nanti jiwa kacau..aku degil aku klik jugak cam tu la ceritanya
    waaa... paling terbaaaeeekkk setakat ini...

    paeach

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by paeach on Tue Aug 03, 2010 4:10 pm

    den plk time jumpa forum ni sbb tgk crita p.ramly yg pendekar bujang lapok tu..
    kelaka je dia merapu yang pasal mambang2 tu..mambang hijau la..kelabu la..biru la..
    pastu den pon search kat google pasal mambang hijau ni...
    tgk2 je ada plk pasal kawasaki kips ni..apa lg..masuk la..mmg dah lama cari geng..
    hahaha..



    den tahu ttg ww.kawasakikips.com ni sbb ada org rekemen dari web Myspace..dia add den pastu trus ajak join forum ni...den pon join la..itu la kisahnya..bagus betul la dia tu..sapa tah kipper tu..lupo plk..huhu..


    sebelum ni den x terpk pon pasal forum2 moto ni..so xde la nk search2..
    mmg xpenah join club motor lain la sebelum ni...

    zalie78

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by zalie78 on Tue Aug 03, 2010 11:34 pm

    aku lak search dalam internet tiba tiba jumpa lak forum nih...terus register.....sampai lah sekarang....

    syamjmc2274

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by syamjmc2274 on Fri Aug 06, 2010 1:03 pm

    Kawan plk,masa tu tgh ride 180meter sejam kat highwy Tiram Senai.Pas tu ade pakcik traffic (Nekman) suh brenti tepi.Trus suh join forum ni. Laughing Laughing

    ranjau_berduri

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by ranjau_berduri on Fri Aug 06, 2010 1:14 pm

    nekman banyak downline,,,,,

    kurt2812

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by kurt2812 on Tue Aug 10, 2010 7:21 pm

    ali_wng wrote:nekman banyak downline,,,,,

    hahha!! nekman rajin 'berdakwah'..hahahaha!!

    nekman

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by nekman on Wed Aug 11, 2010 2:34 pm

    kurt2812 wrote:
    ali_wng wrote:nekman banyak downline,,,,,

    hahha!! nekman rajin 'berdakwah'..hahahaha!!
    Ader orang ngumpat kat sini rupanya, momod plak tuh. Nih musti kes boring sensorang kat kelantan..huhu
    Nak carik kawan.... baru meriah sikit tts kat jb... kalau tak 4 jibik motor jer..

    syamjmc2274 wrote:Kawan plk,masa tu tgh ride 180meter sejam kat highwy Tiram Senai.Pas tu ade pakcik traffic (Nekman) suh brenti tepi.Trus suh join forum ni.
    Nampak moto baru berkilat2 kat depan, musti kena ajak join forum, Bulan nih kalau jumpa lagi truss kita buka posa kat senai jom...

    Berbalik pada topic, jumpa forum nih dari pakcik gugel...

    isani

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by isani on Wed Aug 11, 2010 4:51 pm

    aku lak masa search info teknikal pasal motor kips yang aku baru beli ni terjumpa lak forum kawasakikips ni.
    ape lagi kasi join terus la..

    mainjet290

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by mainjet290 on Wed Aug 11, 2010 6:34 pm

    ali_wng wrote:Nak tau gak camner korang tahu pasal forum www.kawasakikips.com

    kipas ajak masuk..aku tak kenal pun kipas,muka pun x penah tgk tp sbb aku penah publish no hp dalam majalah moto..maka,aku pun kenal la orang name kipas ni..eh,kipas p mane eh?lamo x nampak..

    kipas

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by kipas on Mon Nov 08, 2010 1:58 am

    mainjet290 wrote:
    ali_wng wrote:Nak tau gak camner korang tahu pasal forum www.kawasakikips.com

    kipas ajak masuk..aku tak kenal pun kipas,muka pun x penah tgk tp sbb aku penah publish no hp dalam majalah moto..maka,aku pun kenal la orang name kipas ni..eh,kipas p mane eh?lamo x nampak..
    masih ada disini...kalo korg tgk majalah bike trader,n kapcai...website forum kite de kat sana skang...aku bg diorg email then diorg letak...WTR de gak aku bg tp diorg lom letak lg kot...nanti kite akan berjumpe jugak satu hari nanti...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Guest
    Guest

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by Guest on Mon Nov 08, 2010 3:37 am

    aku bangun dari tido, tiber2 jer kaching~~ kawasakikips.com muncul.
    takde pulak kuda menari pole dance ngan 2 org pompuan pegang banner Razz

    Romy

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by Romy on Mon Nov 08, 2010 1:13 pm

    ak cari tenet pasal kips ni sbb berkenan... then jumpa forum ni... terlagi2 lah berkenan... da abis bc smua topik2 yg berkenan, trus order... insyaallah kalau diperkenankan, ptg ni kuar la mambang hijau ku... heheheh cheers cheers cheers

    moral of the story, sape2 yg nk bli motor, kalau terjumpa forum ni dulu mesti trus mau angkat kips punyer... hehehe chaiyo otai2 semua!!!

    aWe89

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by aWe89 on Mon Nov 08, 2010 1:20 pm

    awe jumpe web ni sbb tgh cari info psl motor plg laju
    dan harge berpatutan..

    asrolsani

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by asrolsani on Mon Nov 08, 2010 7:12 pm

    aWe89 wrote:awe jumpe web ni sbb tgh cari info psl motor plg laju
    dan harge berpatutan..
    tapi awe nak jual sbb nak ambik sbk... hahaha

    aWe89

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by aWe89 on Tue Nov 09, 2010 8:30 am

    asrolsani wrote:
    aWe89 wrote:awe jumpe web ni sbb tgh cari info psl motor plg laju
    dan harge berpatutan..
    tapi awe nak jual sbb nak ambik sbk... hahaha
    tp blom terjual, sb jodoh pnjang sket ngn kips nih..

    greateacherjeff

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by greateacherjeff on Tue Nov 09, 2010 8:35 am

    mambang wrote:Aku dapat dalam mimpi melalui org tua bawa tongkat...katanya: cucu jgn masuk kelab kawasakikip.com nanti jiwa kacau..aku degil aku klik jugak cam tu la ceritanya

    Wakakaka Laughing org tua tu dewa ke?

    zali

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by zali on Mon Oct 17, 2011 11:01 am

    skrg aku pakai yamaha lc135, dah fully mod pun kena tapau dgn kips affraid aku pun search kat web jumpa lak web kawasakikips ni terus jatuh cinta. insyaallah hujung tahun ni makbul kot untuk miliki zx150. kawan2 tlg doakan yer Very Happy

    guhetsuto

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by guhetsuto on Mon Oct 31, 2011 10:14 am

    aku jumpa masa first² nak beli kips..

    Matthew

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by Matthew on Tue Nov 01, 2011 8:20 am


    Saya carik dan jumpa dengan insiatif sendiri pasal nak keluar motor KIPS ni kena tahu asal usul dan ciri2 moto...so dah jumpa dan survey dalam forum terus keluar motor KIPS...pastu dapat jumpa legend CARL9 dan Ultralegend K.I.P.A.S muahhahahaha.. lol!

    Sponsored content

    Re: Mana tuan-tuan tahu tentang www.kawasakikips.com

    Post by Sponsored content Today at 11:59 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:59 am