Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Share

    asrolsani

    [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by asrolsani on Wed Aug 04, 2010 2:56 pm

    apa baju hujan yg bagus?

    kalau boleh bagi harganya sekali dan kat mana....
    dlm aku servey
    1. arai ultimate rain suit dlm rm199
    2. rs-taichi drymaster rm299
    pada aku dua2 nih mahal....
    kalau ada yg murah dan 99.99% kalis air (nama pon baju hujan)....
    sila bagi pendapat dan pandangan..tq

    mambang

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by mambang on Wed Aug 04, 2010 4:01 pm

    Murah dan 100% kalis air Beli kat Maideen jenis plastik lutsinar punyer...rm12.00 sepasang kenapa bayar lebih...

    asrolsani

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by asrolsani on Wed Aug 04, 2010 9:03 pm

    perghh!! jawapan yg bagus... tapi susah nak bawak... nanti plastic terbang, air masuk gak...

    alep

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by alep on Thu Aug 05, 2010 4:36 pm

    GIVI kan ada, seluar dgn baju RM90 pastu cover kasut RM30

    MBN 2254

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by MBN 2254 on Thu Aug 05, 2010 6:02 pm

    aku punyer MHR = RM60.00

    kelebihan = corak menarik & tebal (kalau hujan ribut baru terasa air masuk ikut celah pergelangan tangan dan kolar)

    kepuasan = 100%

    aiekempo

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by aiekempo on Thu Aug 05, 2010 6:52 pm

    angkat je GIVI...insyaAllah sedap.pakai givi horsepower naik setakuk lagi.

    asrolsani

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by asrolsani on Thu Aug 05, 2010 7:56 pm

    MHR=RM60
    GIVI=RM90
    hmmm... kalau MHR lagi bagus aku nak angkat MHR... mana nak dapat?

    alep

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by alep on Thu Aug 05, 2010 9:35 pm

    meh aku jawabkan secara berhemah plak, bro asrolsani boleh dapatkan kat sentul kalau rajin la, kat sentul harga GIVI ni mahal sket, bro kena nego, kalau x bole la dapatkan dari david choo, or sape2 saje yang ada jual sama ada dari MBC, sell thread kawasakikips.com atau SBM

    ijan2009

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by ijan2009 on Fri Aug 06, 2010 12:37 am

    Saya guna GIVI je...Setakat ni ok...
    Tapi lama x tau le pulak....

    asrolsani

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by asrolsani on Fri Aug 06, 2010 7:29 pm

    dah survey kedai motor.... kat kfc takder jual la pulak
    givi rm80~90
    mhr tak der jual...
    tunggu gaji hujung bulan ni lah...

    Jebat_Mka.75

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by Jebat_Mka.75 on Sat Aug 07, 2010 2:15 am

    asrolsani wrote:dah survey kedai motor.... kat kfc takder jual la pulak
    givi rm80~90
    mhr tak der jual...
    tunggu gaji hujung bulan ni lah...
    Laa...orang lain cari jumpa kenapa ko cari tak jumpa ???
    Ko ikut je cakap mambang tu...MYDIN...rm12.00...tak yah bayo lebih...muakakakakaka...

    jayjeffrey

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by jayjeffrey on Sun Aug 08, 2010 7:57 am

    woo... bro asrol nih ganas... masa hujan2 pon boleh sampai raincoat terbang..... plastic ker ape ker.... bile dah hujan, dia akan basah... basah = tambah berat dah, tak senang sgt nak terbang bro...

    asrolsani

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by asrolsani on Mon Aug 09, 2010 1:54 am

    laaa... g MYDIN smalam tak singgah pulak....

    kurt2812

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by kurt2812 on Mon Aug 09, 2010 2:18 am

    hehe..angkat racing suit leather je bro..haha!! kompem x masuk dek air..hahahaha!!

    yg mydin jual tu bkan plastik nipis mcm plastik guna utk wt plastik sampah tu ke?? tu ke laut la jadinya klo bwk laju..haha!! aku pnah pakai..time bwk skuter dulu la..bwk kips x pnah lg pakai 'plastik' tu..nampak mcm 'hantu digi'..hahaha!!

    aiekempo

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by aiekempo on Tue Aug 10, 2010 11:19 am

    aku selalu beli kat 7eleven je..kaler biru ada..pink ada..kuning ada...transparent lagi.. comel gitu..harga rm3.00 sepaket..hehhee janji tak basah.hujan2 mana bleh bawak laju slow2 je..

    kurt2812

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by kurt2812 on Tue Aug 10, 2010 6:44 pm

    aiekempo wrote:aku selalu beli kat 7eleven je..kaler biru ada..pink ada..kuning ada...transparent lagi.. comel gitu..harga rm3.00 sepaket..hehhee janji tak basah.hujan2 mana bleh bawak laju slow2 je..

    tp tu plastik nipis bro..klo kena ujan,rasa cucuk2 mcm kena gigit semut api woo!! Mad Mad Mad

    mal kidal

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by mal kidal on Tue Sep 27, 2011 2:00 pm

    givi ak pkai bocor..x taula sbb bwak lju mse ujan ke givi dh reput..ak bwak 160 dlm ujan..abis kain kalis air(mcm karbon)tanggal..jd mcm cat tanggal dr dinding..keping2..

    kodng

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by kodng on Tue Sep 27, 2011 11:37 pm

    sampai tertanggal tu entah-entah bro dah mencapai kelajuan supersonik tak? hahaha

    Matthew

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by Matthew on Wed Sep 28, 2011 1:58 am


    Cuba try Baju ujan yang warna biru takde bran tapi ade line pantulan cahaya silver kat belakang tu, saya beli baju ujan tu hargenye dalam RM25 kat sg buloh spare part pakai tiga tahun kualitinye memang sama tak tembus air sampi skarang walaupun kena lipat beribu kali..tapi kalau dah super dan hypersonik tu mungkin bukan baju ujan tu koyak sahaja dengan rider2 ia skali koyakleee...huhuhu

    zenkage

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by zenkage on Thu Sep 29, 2011 3:10 am

    tah aku now pagai givi so far ok je....xsmpai stahun pakai

    maxxis

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by maxxis on Thu Sep 29, 2011 5:49 pm

    pernah pakai givi rain coat,...tapi air masuk ikut zip & tempat jahit benang terutama seluar.....


    nas~jawe

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by nas~jawe on Thu Sep 29, 2011 7:37 pm

    aku masih pakai givi.time hujan mmg air masuk.x pasti lak ikut celah mane. Laughing

    Matthew

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by Matthew on Thu Sep 29, 2011 9:55 pm

    nas~jawe wrote:aku masih pakai givi.time hujan mmg air masuk.x pasti lak ikut celah mane. Laughing

    Itu kat belah bahagian yang dah crack tu...i pun dah kena dah dulu tu..

    zenkage

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by zenkage on Fri Sep 30, 2011 4:45 am

    well adat la tu kalau bende da lama nnt lusuh.
    Kalau ade baju hujan yang tahan lebih dari setahun,susah r syarikat baju ujan nak kaya Smile

    Matthew

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by Matthew on Fri Sep 30, 2011 9:55 pm

    zenkage wrote:well adat la tu kalau bende da lama nnt lusuh.
    Kalau ade baju hujan yang tahan lebih dari setahun,susah r syarikat baju ujan nak kaya Smile

    Tapi depend jugak kite kene pandai memilih at least quality yang terbaik so boleh tahan lama skit kan...

    Sponsored content

    Re: [Minta Pendapat] Baju hujan yg best

    Post by Sponsored content Today at 8:23 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:23 am