Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Sekadar ingin meluahkan....

    Share

    ijan2009

    Sekadar ingin meluahkan....

    Post by ijan2009 on Fri Aug 06, 2010 12:55 am

    Hari ini motor kesayangan aku kena dicium lori yang bawak tong gas depan kedai Bandar Tasik Puteri...
    Masa tu aku sedang beratur nak bayar.....
    Bannggggg!!!!
    Aku terus tinggalkan barang2 yang aku nak bayar dikaunter.....terus pergi melihat motor aku...
    Jatuh...Motor aku jatuh????...Ya Allah...nak pitam rase...
    Hilang sabar aku terus cakap....Bro apa ko x nampak ke motor punye besar...apasal ko langgar!!!!!!
    Bergaduh mulut sampai 30 minit...
    Bro ni alihkan motor aku..semata2 nak antar gas...walhal aku dah letak tempat yang tiada kena dengan laluan dia...
    Dah le alihkan mtr aku...pastu dia g langgar lak...aduh....
    Berkecai hati aku tengok coverset depan retak RM250 dan belakang pecah RM160.....adui...
    Dia berkeras x nak ngaku salah dan cuma nak ganti RM160...aku x puashati..
    Aku nak buat report Polis...dia siap gertak aku...kalau dia n aku buat report sama2 nanti kena saman.... aku x peduli....yang aku tau dia tetap salah...
    Baru nak masuk Balai Polis....baru dia nak settle semua....Ai...aku dah agak dah....
    Aku tima duit yang dia bagi RM410....harap2 semua settle le....malas nak panjang2....
    Jauh di sudut hati aku...masih rasa marah...geram....dan macam2 ag...
    Tapi apa2 pun aku kena muhasabah diri....Redha je le....
    Esok nak carik coverset.....huhuhu....

    nekman

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by nekman on Fri Aug 06, 2010 1:08 am

    Aikk dah langgar moto tengah parking pun masih tak nak mengaku salah??? Ini macam punya orang pown ader...Mmg tak leh wat aper... redha jer, nasib jugak dapat duit ganti...

    paeach

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by paeach on Fri Aug 06, 2010 1:39 am

    aiyooo...
    sedih gilo tu..


    gila punya olang....

    dreamers_vault

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by dreamers_vault on Fri Aug 06, 2010 1:40 am

    aduhai..sabo bro...hati terguris mmg xde sape yg nampak...

    zzoull156

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by zzoull156 on Fri Aug 06, 2010 1:52 am

    salam bro...kebetulan aku pn nk cr cover set depan gak..mn nk cri ek??ak pny retak skt kt fearing dpn..ade mbr2 ble fibre ke kwn2??tlg recomend skit..thanks

    alep

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by alep on Fri Aug 06, 2010 4:58 am

    ijan, moto ko kips hijau se ke? aku pg welly batu cave beli spark plug ptg xd, aku nampak sebuah mmg ada kesan eksiden

    AsTaLaVisTa

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by AsTaLaVisTa on Fri Aug 06, 2010 8:29 am

    ijan2009 wrote:Hari ini motor kesayangan aku kena dicium lori yang bawak tong gas depan kedai Bandar Tasik Puteri...
    Masa tu aku sedang beratur nak bayar.....
    Bannggggg!!!!
    Aku terus tinggalkan barang2 yang aku nak bayar dikaunter.....terus pergi melihat motor aku...
    Jatuh...Motor aku jatuh????...Ya Allah...nak pitam rase...
    Hilang sabar aku terus cakap....Bro apa ko x nampak ke motor punye besar...apasal ko langgar!!!!!!
    Bergaduh mulut sampai 30 minit...
    Bro ni alihkan motor aku..semata2 nak antar gas...walhal aku dah letak tempat yang tiada kena dengan laluan dia...
    Dah le alihkan mtr aku...pastu dia g langgar lak...aduh....
    Berkecai hati aku tengok coverset depan retak RM250 dan belakang pecah RM160.....adui...
    Dia berkeras x nak ngaku salah dan cuma nak ganti RM160...aku x puashati..
    Aku nak buat report Polis...dia siap gertak aku...kalau dia n aku buat report sama2 nanti kena saman.... aku x peduli....yang aku tau dia tetap salah...
    Baru nak masuk Balai Polis....baru dia nak settle semua....Ai...aku dah agak dah....
    Aku tima duit yang dia bagi RM410....harap2 semua settle le....malas nak panjang2....
    Jauh di sudut hati aku...masih rasa marah...geram....dan macam2 ag...
    Tapi apa2 pun aku kena muhasabah diri....Redha je le....
    Esok nak carik coverset.....huhuhu....
    Takziah bro...Memang sakit ati...!!!Aku leh raser yg yg bro rasa...Aku tumpang kongsi pengalaman aku dua kali kena langgar (moto KIPS la..Moto lain berkali2)Yg 1st la yg paling menyampah...Dah lah dier langgar aku kat belakang sampai tergolek dog aku atas jalan.Sib baik mudguard belakang jek patah.. Kat umah ader spare...Aku mintak RM30 hinggit...Siap boleh kutuk2 agi moto buruk pun nak mintak RM30...Dier siap boleh salahkan aku bawak slow sgt, kalau tak kompem x kena langgar katernyer. Padahal aku bawak moto di bawah line putih kali lima jalan jek...X der kena mengena ngan laluan keta dier. Menggelegak otak aku tahan marah....Sama la perangai dengan bro yg langgar sedara tuh...Sebijik.... Xcident yg kedua kena langgar ngan pakcik jual surat kabar...Patah bahu aku...Moto sampai sekarang tersadai. Dier just bagi RM150 jek...Ari tuh kater nak tolong baiki moto...Sampai sekarang senyap...Nak mintak lebih2 x sampai ati...Dier org susah anak ramai..Restore la moto sikit2...Claim socso dapat la RM1900..

    ijan2009

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by ijan2009 on Fri Aug 06, 2010 8:45 am

    Terima kasih semua kerana sudi balas luahan aku....

    zzoull156: petang semalam jugak bawak g Kedai Motor Kawasaki Area Bayu Permai, Rawang. Dia mintak RM250 untuk depan bahagian bawah dan RM160 belakang. Saya mungkin tempah je kat kedai tu....janji settle....nak jalan2 carik coverset...x sempat kot.
    alep: Bukan Alep...sama warna macam hang jugak....
    Astalavita: Mung ag berat dari aku bro...kesian..tapi nak wat buat cam ne...dah takdirkan....tumpang simpati jugak...Tapi kalau jumpa pemandu cam ni kan bawak g Balai le... kalau confem kita x salah...macam kisah aku kena marah2 ag...siap ajak buat report....tapi bile sampai depan Balai...terus ajak settle...manusia...manusia..

    asrolsani

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by asrolsani on Fri Aug 06, 2010 10:07 am

    kalau buat repot polis.... motor dgn lori..... confirm lori yg kena saman.... moto tak kena...
    dah ler memang terang2 dia salah... sbb tu dia settlekan jugak...
    driver lori tu pon nak takutkan bro ijan je takmo bagi lebih... pastu cakap dua2 kena saman kalau g balai...
    apara....

    apa2 pon takziah.... sabar je lah...

    LuNaCy

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by LuNaCy on Fri Aug 06, 2010 11:07 am

    sabar bro.. ujian ALLAH.. =).. ada hikmah dier.. =)

    zzoull156

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by zzoull156 on Sun Aug 08, 2010 8:20 pm

    thanks bro ijan 4 ur info..slamat =p

    kurt2812

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by kurt2812 on Mon Aug 09, 2010 2:13 am

    asal die bengap sgt?? dah alihkan..pastu di langgar lg..student masih tahap praktikal lg kot..jurusan pemanduan lori..haha!! bagus bro x termakan dgn kata2 laki tu..
    aku teringat kes yg blaku kt member aku..depan skit dr bulatan kecik berhampiran uniten..yg ada org meniaga makanan..depan skit ada beriani gam johor..
    member aku bwk kuter..lepas drpd jalan yg ada org jual2 tu..melintas pulak 4 bijik geng superbike bdak singapura drpd arah luar nak trus masuk melantak nasi beriani tu..terjatuh lah dek kerana nak ngelak dgn salah sebijik sbk yg sebesar lembu betina tu..dgn x baca selawat nyer tergolek lah member aku tu dgn kelajuan 80 km/h..aduh abis baju koyak n kulit pon koyak..buku2 (bru pas balik kelas dr KLIUC) abis terabur..puak2 sbk singaporean ni x brenti langsung..trus turun ke nasi beriani tu..bler aku dtg (die kol aku)..tetiba mai la polis tanya pe benda dah jd..tgk kecederaan member aku tu..polis tu crik blik sbk tu..die panggil dgn mic motor die..mai la 3 bijik geng td..semuanya adalah 20 bijik..DENGAN BONGKAK NYER BRO TU CAKAP " KO NAK AKU BAYAR BPER?? SETAU AKU MALAYSIA NI MASUK HOSPITAL RM 1 JE..NAK KO AMIK NI RM 100, G BLI UBAT KAKI KO.."[b] MEMBER AKU G KOYAK DUIT RM 50 2 KEPING TU N LEMPAR KAT MUKA DIE BLIK..MEMBER AKU CAKAP..
    "AKU X INGIN KAT DUIT KO, KO MINTAK MAAP JE..ko simpan la duit ko wat bayar minyak balik negara ko.."

    mcm ni pnyer angkuh pon ada..

    paeach

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by paeach on Mon Aug 09, 2010 5:34 pm

    kurt2812 wrote:asal die bengap sgt?? dah alihkan..pastu di langgar lg..student masih tahap praktikal lg kot..jurusan pemanduan lori..haha!! bagus bro x termakan dgn kata2 laki tu..
    aku teringat kes yg blaku kt member aku..depan skit dr bulatan kecik berhampiran uniten..yg ada org meniaga makanan..depan skit ada beriani gam johor..
    member aku bwk kuter..lepas drpd jalan yg ada org jual2 tu..melintas pulak 4 bijik geng superbike bdak singapura drpd arah luar nak trus masuk melantak nasi beriani tu..terjatuh lah dek kerana nak ngelak dgn salah sebijik sbk yg sebesar lembu betina tu..dgn x baca selawat nyer tergolek lah member aku tu dgn kelajuan 80 km/h..aduh abis baju koyak n kulit pon koyak..buku2 (bru pas balik kelas dr KLIUC) abis terabur..puak2 sbk singaporean ni x brenti langsung..trus turun ke nasi beriani tu..bler aku dtg (die kol aku)..tetiba mai la polis tanya pe benda dah jd..tgk kecederaan member aku tu..polis tu crik blik sbk tu..die panggil dgn mic motor die..mai la 3 bijik geng td..semuanya adalah 20 bijik..DENGAN BONGKAK NYER BRO TU CAKAP " KO NAK AKU BAYAR BPER?? SETAU AKU MALAYSIA NI MASUK HOSPITAL RM 1 JE..NAK KO AMIK NI RM 100, G BLI UBAT KAKI KO.."[b] MEMBER AKU G KOYAK DUIT RM 50 2 KEPING TU N LEMPAR KAT MUKA DIE BLIK..MEMBER AKU CAKAP..
    "AKU X INGIN KAT DUIT KO, KO MINTAK MAAP JE..ko simpan la duit ko wat bayar minyak balik negara ko.."

    mcm ni pnyer angkuh pon ada..

    mak ai..
    camtu skali..
    ish3..

    asyraff

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by asyraff on Mon Aug 09, 2010 10:05 pm

    org dah bagi tu..sebat ajelah..hehehe

    syamjmc2274

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by syamjmc2274 on Mon Aug 09, 2010 10:33 pm

    Kalu dah amik duit tu..nmpk sgt kite ni xde maruah. Laughing Laughing

    aiekempo

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by aiekempo on Tue Aug 10, 2010 11:43 am

    Bersyukurla..dapat jugak duit utk repair.

    ADREY

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by ADREY on Tue Aug 10, 2010 2:19 pm

    amik gambar siap2 masa eksiden utk mengelakkan claim atau kenyataan yang meragukan berlaku

    kurt2812

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by kurt2812 on Tue Aug 10, 2010 6:42 pm

    ADREY wrote:amik gambar siap2 masa eksiden utk mengelakkan claim atau kenyataan yang meragukan berlaku

    btol2!! penting sgt tu...

    Sponsored content

    Re: Sekadar ingin meluahkan....

    Post by Sponsored content Today at 9:50 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:50 am