Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Share

    kurt2812

    PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by kurt2812 on Tue Aug 10, 2010 6:47 pm

    ok sambung disini..

    turbonoshayabusa

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by turbonoshayabusa on Tue Aug 10, 2010 6:48 pm

    Pengalaman Tapau Menapau dan Di Tapau V2......

    kurt2812

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by kurt2812 on Tue Aug 10, 2010 6:58 pm

    turbonoshayabusa wrote:Pengalaman Tapau Menapau dan Di Tapau V2......

    haha ditapau pon ada!! kengkawan xda citer pengalaman ditapau ke??
    mesti ada ni tp malu nak cter..ok lah dgn ini aku buka pekung di dada..

    aku pnah kena tapau dgn 125z..pelik kan?? aku pon pelik..tapau time top speed la..haram jadah btol.. affraid

    turbonoshayabusa

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by turbonoshayabusa on Tue Aug 10, 2010 7:03 pm

    kurt2812 wrote:
    turbonoshayabusa wrote:Pengalaman Tapau Menapau dan Di Tapau V2......

    haha ditapau pon ada!! kengkawan xda citer pengalaman ditapau ke??
    mesti ada ni tp malu nak cter..ok lah dgn ini aku buka pekung di dada..

    aku pnah kena tapau dgn 125z..pelik kan?? aku pon pelik..tapau time top speed la..haram jadah btol.. affraid
    Tak hairan bro kalau 125z tu dah full modi dan gear 6 yang pendek dengan sprocket 34/15....

    kurt2812

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by kurt2812 on Tue Aug 10, 2010 7:19 pm

    turbonoshayabusa wrote:
    kurt2812 wrote:
    turbonoshayabusa wrote:Pengalaman Tapau Menapau dan Di Tapau V2......

    haha ditapau pon ada!! kengkawan xda citer pengalaman ditapau ke??
    mesti ada ni tp malu nak cter..ok lah dgn ini aku buka pekung di dada..

    aku pnah kena tapau dgn 125z..pelik kan?? aku pon pelik..tapau time top speed la..haram jadah btol.. affraid
    Tak hairan bro kalau 125z tu dah full modi dan gear 6 yang pendek dengan sprocket 34/15....

    mmg full mod pon..sbb member aku gak..nak blik seremban dr putrajaya time tu..aku maintain 120..dia ada lg kt blakang..aku up 150,dia ada lg kt blakang..aku pon pkir "wah bleh thn motor bdak ni"..aku up lg 180..die ada lg tp dah meroket bdan die..aku bdan tegak lg..aku lg up 200 km/h..aku tgk cermin..dah xda kt blakang!! aku pndfang dapn blik..tgk2 die kt depan aku..die potong ikot sebalik lori..patut aku x nampak..hantu btol..

    helmynyte89

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by helmynyte89 on Tue Aug 10, 2010 7:23 pm

    Kelmarin pada 7 hb 8 (sabtu) aku ngn member2 aku ngah drive sepoi2 bahasa...mklum la baru balik dari berkelah kat teluk batik...waktu tue lebih kurang pukul 9:45 malam...kami bertiga yang depan tzm, tengah2 125z and aku yang belakang sekali..kami drive dlm lingkungan 90kmh(pv x bukak pun), tetiba ade la sekor LC nie menapau aku dgn cara pemanduannya yang kurang diajarnya mungkin baginya mahu menapau kami yang masing2 membawa ..
    hati aku masa tue ade sikit panas la, lantas masa dia dah tapau member aku yang paling depan, aku terus perlahan2 memotong kawan2 ku dan memberi isyarat untuk ke toilet dihadapan... padahal aku memang dah geram ngan lc td... perlahan2 aku memecut sikit demi sikit and tinggalkan kawan2 aku tadi...and dalam kepekatan malam aku nyalakan high beam and terus mngejar lc tersebut.... Hanya beberapa seketika aku dapat menapau nya dengan penuh gaya walaupun pada masa tue aku baru 160kmh...then aku memperlahankan motor aku semula pada kelajuan 130kmh... tak lama selepas tue, dia kembali menapau aku semula dengan kelajuan maksima nya..
    aku dengan rakusnya sengaja mengekorinya and tapau beliau semula dgn hati yang tenang, maklum la jalan lurus and cantik... agak sberapa seketika aku tengok side mirror, lampu lc tadi x kelihatan...agak jenuh menunggu, barulah nampak cahaya samar2 lampu motor mamat nie... ternyata dia tidak mngalah, masih dengan full trotelnye and memintas aku...aku hanya melihat dia berlalu dan dia sempat menoleh kearahku, mungkin dia marah ataw takut aku pon tak taw...dalam hati (fuhh pueehhhh ati aku tapau dia)hahahaha.... aku perlahankan motorku hingga kawan2ku tadi sampai...then kami meneruskan perjalanan pulang bersama...

    Sekian sedikit sebanyak cerita tapau menapau aku...

    kurt2812

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by kurt2812 on Tue Aug 10, 2010 7:31 pm

    helmynyte89 wrote:Kelmarin pada 7 hb 8 (sabtu) aku ngn member2 aku ngah drive sepoi2 bahasa...mklum la baru balik dari berkelah kat teluk batik...waktu tue lebih kurang pukul 9:45 malam...kami bertiga yang depan tzm, tengah2 125z and aku yang belakang sekali..kami drive dlm lingkungan 90kmh(pv x bukak pun), tetiba ade la sekor LC nie menapau aku dgn cara pemanduannya yang kurang diajarnya mungkin baginya mahu menapau kami yang masing2 membawa ..
    hati aku masa tue ade sikit panas la, lantas masa dia dah tapau member aku yang paling depan, aku terus perlahan2 memotong kawan2 ku dan memberi isyarat untuk ke toilet dihadapan... padahal aku memang dah geram ngan lc td... perlahan2 aku memecut sikit demi sikit and tinggalkan kawan2 aku tadi...and dalam kepekatan malam aku nyalakan high beam and terus mngejar lc tersebut.... Hanya beberapa seketika aku dapat menapau nya dengan penuh gaya walaupun pada masa tue aku baru 160kmh...then aku memperlahankan motor aku semula pada kelajuan 130kmh... tak lama selepas tue, dia kembali menapau aku semula dengan kelajuan maksima nya..
    aku dengan rakusnya sengaja mengekorinya and tapau beliau semula dgn hati yang tenang, maklum la jalan lurus and cantik... agak sberapa seketika aku tengok side mirror, lampu lc tadi x kelihatan...agak jenuh menunggu, barulah nampak cahaya samar2 lampu motor mamat nie... ternyata dia tidak mngalah, masih dengan full trotelnye and memintas aku...aku hanya melihat dia berlalu dan dia sempat menoleh kearahku, mungkin dia marah ataw takut aku pon tak taw...dalam hati (fuhh pueehhhh ati aku tapau dia)hahahaha.... aku perlahankan motorku hingga kawan2ku tadi sampai...then kami meneruskan perjalanan pulang bersama...

    Sekian sedikit sebanyak cerita tapau menapau aku...

    klo aku bwk flower aku mcm ko bwk tu..sampai umah je aku kena sapu minyak gamat atau ubat cuci luka kt pinggang atau perut aku..sbb kena cubit klo bwk lebih 110km/h..hahaha!!

    asrolsani

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by asrolsani on Tue Aug 10, 2010 8:10 pm

    aku slalu je kena tapau... baru je pecut kat traffic light, nampak sbk kat side mirror... trus kena tapau.. hahha

    tupie

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by tupie on Thu Aug 12, 2010 8:50 pm

    rasanya gilera version 2 stroke tu 125cc je pasal lecturer aku pernah
    pakai dulu, 2 stroke skuter italy mmg laju, so far gilera tak pernah bwk
    masuk 180cc 2stroke, yg ada pernah aku tgk cuma Italjet Dragster je, tu
    pun moto singapore, 180cc 2stroke, kalu yg tu kips mody nak kejar pun
    sakit gak la rasanya....

    gilera xde 125cc masuk malaysia bro..sume 180cc..samada 2t atau 4t..

    ni topik kips ke scooter ni.. hehhe.abaikanla moto pakai belting
    ni..kalau dah namanya scooter..mmg tak leh laju pun...kalau laju pun
    taakt 2-3kilo jerrr..pas tu ..hehehe tunggu lah..kepala agong mencanak
    nak kleuar.

    xjugak bro..penah rasa kena tapau ngan scooter x? penah turun hiway main ngan geng skuter? penah turun drag cyberjaya tgk yamaha ego tapau LC?..hehehe...

    asrolsani

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by asrolsani on Thu Aug 12, 2010 10:23 pm


    tupie

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by tupie on Fri Aug 13, 2010 12:18 am

    oh..kena interview dulu ka..aha..sori2

    aiekempo

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by aiekempo on Mon Aug 16, 2010 10:53 am

    setiap petg balik kerja aku kena tapau hari2...hari ni nak tapau ikan keli bakor pulak. nyumm nyumm.

    kurt2812

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by kurt2812 on Mon Aug 16, 2010 10:00 pm

    tupie wrote:
    rasanya gilera version 2 stroke tu 125cc je pasal lecturer aku pernah
    pakai dulu, 2 stroke skuter italy mmg laju, so far gilera tak pernah bwk
    masuk 180cc 2stroke, yg ada pernah aku tgk cuma Italjet Dragster je, tu
    pun moto singapore, 180cc 2stroke, kalu yg tu kips mody nak kejar pun
    sakit gak la rasanya....

    gilera xde 125cc masuk malaysia bro..sume 180cc..samada 2t atau 4t..

    ni topik kips ke scooter ni.. hehhe.abaikanla moto pakai belting
    ni..kalau dah namanya scooter..mmg tak leh laju pun...kalau laju pun
    taakt 2-3kilo jerrr..pas tu ..hehehe tunggu lah..kepala agong mencanak
    nak kleuar.

    xjugak bro..penah rasa kena tapau ngan scooter x? penah turun hiway main ngan geng skuter? penah turun drag cyberjaya tgk yamaha ego tapau LC?..hehehe...

    thun depan motogp pakai skuter..sbb skuter laju..

    aku dlu pakai ego gak..bg aku stakat skuter bran japan ni bkan utk nak merembat2 ..klo gilera tu ye la lju..tu x dinafikan..stakat ni x pnah lg bermesra dgn skuter gilera..dr segi cc,n pembuatn, dipihak gilera..sbb gilera 180 cc n buatan italy..tp..sebagai anak jwa..pantr berundur sebelum menyerang..aku pon minat gilera tp ku rasa x berbaloi dgn harga yg sekali ganda dr kips n sesuai utk org malas main clutch..

    @zri

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by @zri on Mon Aug 16, 2010 11:16 pm

    kurt2812 wrote:
    tupie wrote:
    rasanya gilera version 2 stroke tu 125cc je pasal lecturer aku pernah
    pakai dulu, 2 stroke skuter italy mmg laju, so far gilera tak pernah bwk
    masuk 180cc 2stroke, yg ada pernah aku tgk cuma Italjet Dragster je, tu
    pun moto singapore, 180cc 2stroke, kalu yg tu kips mody nak kejar pun
    sakit gak la rasanya....

    gilera xde 125cc masuk malaysia bro..sume 180cc..samada 2t atau 4t..

    ni topik kips ke scooter ni.. hehhe.abaikanla moto pakai belting
    ni..kalau dah namanya scooter..mmg tak leh laju pun...kalau laju pun
    taakt 2-3kilo jerrr..pas tu ..hehehe tunggu lah..kepala agong mencanak
    nak kleuar.

    xjugak bro..penah rasa kena tapau ngan scooter x? penah turun hiway main ngan geng skuter? penah turun drag cyberjaya tgk yamaha ego tapau LC?..hehehe...

    thun depan motogp pakai skuter..sbb skuter laju..

    aku dlu pakai ego gak..bg aku stakat skuter bran japan ni bkan utk nak merembat2 ..klo gilera tu ye la lju..tu x dinafikan..stakat ni x pnah lg bermesra dgn skuter gilera..dr segi cc,n pembuatn, dipihak gilera..sbb gilera 180 cc n buatan italy..tp..sebagai anak jwa..pantr berundur sebelum menyerang..aku pon minat gilera tp ku rasa x berbaloi dgn harga yg sekali ganda dr kips n sesuai utk org malas main clutch..

    AGREE...tk pnah tgk kips jempol lg kot..hehe

    klip^ketas

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by klip^ketas on Tue Aug 17, 2010 8:28 am

    aiekempo wrote:setiap petg balik kerja aku kena tapau hari2...hari ni nak tapau ikan keli bakor pulak. nyumm nyumm.

    aku pn same..tetiap hari kene tapau..tp aku x sedih..aku suke..hehe

    MBN 2254

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by MBN 2254 on Tue Aug 17, 2010 10:17 am

    jangan menapau time LUNCH sudey.. huhuhu

    nampak sangat "posa yang yuk" hahahaha!

    aiekempo

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by aiekempo on Wed Aug 18, 2010 4:54 pm

    MBN 2254 wrote:jangan menapau time LUNCH sudey.. huhuhu

    nampak sangat "posa yang yuk" hahahaha!

    bercakap berdasarkan penglaman nih..hahha hee apeda..susah bebenor teman nak tepon mike.

    Maverick

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by Maverick on Mon Aug 30, 2010 7:26 am

    Salam..

    Sje nak kongsi pengalaman..

    Pd lebih kurang pukul 12.30 ke 1.00 pagi, hari sabtu 27hb lepas, semasa di MRR2 area Ampang atau Cheras kalo tak silap.. sy telah di tapau oleh sebuah mesin Zx150 yg mencurigakan...

    Apa yg menyakitkan hati sy, zx ni memotong sy di laluan paling kanan dan hampir2 kena dgn zx sy.. sy pun dgn geram (maklum le bdn dah sedkit letih ride solo dr kuantan) drop gear terus ikut rapat mamat ni.. masa dok cucuk2 belakang zx yg kurang ajar ni, sy tgk rider ni naik berdua tapi masing2 hanya berselipar jepun, seluar jeans lusuh, tshirt dgn helmet yg sure tak selamat kalo tergolek.. dan yg paling mencurigakan tu, plet no zx hantu ni kecik, warna biru lak tu!! Sah la kalo tak motor curik, motor panas.. sama la tu kan.. dan yg pasti malaun dua ekor ni mmg mat rempit yg umpama beruk baru dpt motor panas... mcm nak langgar je rasa.. tp sabar.. cehh bole sabar lagi.. hehe..

    Mamat rempit ni perasan dia kena cucuk dgn zx sy.. dia pun drop gear nak tarik pikap dgn harapan nak bagi asap kat sy la.. hahaha no way man! Jgn sangka zx tua 05'sy ni dah hilang taring!.. Dari cara mamat ni handle zx ni sah mmg tak biasa dgn handling zx ni.. kelam kabut sy tgk.. Myb ketakutan akibat di cucuk oleh sy.. huhuhu

    Sy pun dah malas nak layan malaun 2 ekor ni sy pun koyak trotel terus pancung diaorg sperti mana dia pancung sy awl2 td..Bagi ajar sket..! apa dia igt dia je yg tau pancung!! huhu Dgn gaya yg kereknya sy pancung dgn bersebelah tgn je.. PADAN MUKA KO!!! ( masa ni meter zx dah cecah 200++... rpm lak sy cecah 13K!! Terkejut gak.. sbb tak penah lagi cecah area tu.. seram pun ader..

    Sy tunggu gak mamat ni potong sy balik.. tp dia ikut je belakang sy.. makin slow tak potong2 gak..AIkk?? surrender pulak.. td bukan main hero lagi..kata sy dlm hati.. agaknya dah terkencing dalm seluar kot?? Sy pun malas buang masa.. drop gear bagi mkn asap kat dua org malaun ni.. PUEH HATI DEN!!!

    Sy sebenarnya bukan la suke sgt buat org cmtu, tp kadang2 tercabar gak dgn perangai2 rider2 camni terutamanya mcm mamat td.. dia igt kita yg pakai fullset riding gear ni sajer2 pakai nak melawa ke??

    Sy sedih pun ader sbb zx tu dah jatuh kat tgn mamat rempit tu.. sure motor curik punya sbb plet dia mcm bukan plet dah.. biru kelabu je.. ntah hapa2 ntah.. kata rempit tp takut lak kena cam no ye.. PIGI DAHHH!!

    Utk pengetahuan semua... ZX haram tu warna hijau model 05 sama dgn sy punya tp ader byk stiker, mudgad potong, plet no kecik berwarna biru (taknak kena detect la ni) tapi exjos stended.. tayar kecik.. mcm tayar sotong. takder side mirror.. rider yg bwk ni kecik2 je orgnya tp tak perasan muka dia... kalo dpt tgk pun buat sakit ati je.. So kalo jumpa zx ni.. KIRIM SALAM ckp kat dia!.. buat malu rider ZX je.. cisss!!

    *** sedih la kalo kat area KL ni, ZX org guna buat rempit!! nanti kena cop motor rempit lak..

    Pada mamat zx haram tu, kalo ko baca atau member forum ni.. ko kena igt.. sehandal2 ko ader lagi yg terer tau tak.. Aku tak terer mcm ko tp bila dah kena asak mcm tu, kepala aku pun bole naik angin gak.. lain kali nak pancung org jgn la bwk pilion.. tak reti2 ke? Tuhan tu Maha Kaya, Maha Adil.. pasni ko jgn marah lak semua rider kawasakikips.com kat msia ni pancung ko ramai2


    Akhir kata sy mohon ribuan maaf andai kata ayat2 sy kat atas tu ader buat member2 terasa,, cuma nak luahkan rasa kesal dan marah je sbb kejadian mgu lalu.. TQ2!

    mambang

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by mambang on Mon Aug 30, 2010 8:33 am

    Bagus..aku sokong tindakan kau...kalau aku pun aku tak bagi peluang.. Twisted Evil

    jayjeffrey

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by jayjeffrey on Mon Aug 30, 2010 8:35 am

    rileks bro, mmg menghampakan kes kes mcm nih... saya pun ter-kena sekali...

    dari sunway masuk LDP menghala ke sri kembangan, bila lalu tesco puchong, nampak mamat nih bawak ZX150 dgn fullface dan jacket nya, warna hitam jugak... maklumlah jarang tgk ZX kat jalan, saya dengan gembira melihat member sama moto dan sama colour melambaikan tangan dan bagi salam...

    membalas salam saya, mamat beruk tu terus turun gear dan rembat dengan kelajuan cahaya... saya pun malas nak kejar, sedih tgk ada beruk mcm nih...

    mambang

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by mambang on Mon Aug 30, 2010 8:55 am

    sekali member kau..hahaha..no plate aper?

    jayjeffrey

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by jayjeffrey on Mon Aug 30, 2010 8:56 am

    budak baru... WUx xxxx... tak payah la nak cite panjang... kecewa betul ngan perangai bebudak sekarang. Ni baru naik ZX150, kalau dah naik ZX14, hangus aku kena bakar dia...

    jayjeffrey

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by jayjeffrey on Mon Aug 30, 2010 9:15 am

    kalau dah takat seriban lebih post, dan tarikh join kawakips 2009 kira budak baru lagi... aku seganla nak post lagi kat forum nih....

    aiekempo

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by aiekempo on Mon Aug 30, 2010 9:51 am

    testing my post number..hehekot2 aku..ingat org ajak race..tapi tak mungkin..aku tgk ko dari jauh aku dah cam.

    Maverick

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by Maverick on Mon Aug 30, 2010 12:22 pm

    Ader satu lagi citer masa kat susur keluar Kajang kalo tak silap...Masa ni sebelum puasa ari tu.. masa tu sy dgn zx ni menghala ke KL nak ke Lowyat Plaza.. ternampak ZX SE fullface hitam tgh cilok2 kat lane 3.. sy pun ikut bro ni.. ternampak kelibat sy kat belakang dia terus dia drop gear tarik pikap.. sja nak test kot.. sy pun try la ikut..

    Main punya main meter pun dok cecah 200 je.. huhu.. sebelum sampai Tol Sg. Besi.. sy try pikap zx sy ni, drop gear nak tgk bole pegi lagi ke tdk.. tp sory la geng, masa tu sy mmg kuang hajar gak la sbb mencilok2 tepi keta org (setan rempit dlm diri dah menjelma la time ni).. SORRYY!! hehe

    Masa tu tgk side mirror bro ni dah tinggal 3-4 keta kat belakang.. agaknya baru amik ZX SE dia tu..

    Lepas je TOL Sg. Besi sy perlahan kan motor, tunggu bro td lalu sebelah, angkat tgn, bro tu pun angkt tgn sambil angguk kepala.. lega gak ati sbb takut gak kena angkat jari hantu ke.. hehehe

    Anyway pd bro SE tu kalo ader baca thead ni, Sory bro.. jgn mara k.. sj je ter 'test' power lak.. huhu..

    Kalo tak silap rider tu chinese sbb perasan mata dia dlm fullface hitam tu, kulit putih2.. plet WxxXXX.. Igtkan kalo dia berenti tepi jalan bole gak nak tegur sapa.. agaknya dia kejar masa...

    Sponsored content

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by Sponsored content Today at 4:21 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:21 am