Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Share

    ranjau_berduri

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by ranjau_berduri on Mon Aug 30, 2010 1:10 pm

    jayjeffrey wrote:kalau dah takat seriban lebih post, dan tarikh join kawakips 2009 kira budak baru lagi... aku seganla nak post lagi kat forum nih....
    dalam forum ni mane ade budak baru @ budak lama... bile ada GAP macamtu, xbestla... kang ada yg segan2 nak berkawan....post seribu lebih, tp sembang kosong jer.. hehehe... anyway, motor saya selalu ditapau ngan motor2 cub.. wat xtahu sudah... hehehe... Wink Wink
    bile kena tapau, anggap jer itu semua dugaan... anda tahu, keupayaan motor anda... bak kata sifoo Axo "laju2 nak pegi mane".....

    jayjeffrey

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by jayjeffrey on Mon Aug 30, 2010 10:38 pm

    bukan ko le aie, aku kenal member member kite daerah berdekatan... budak tu bukan forum nih. terpikir2 balik, ari tu, aku patut kejar dia balik, pastu cruise kat tepi dia bagi salam lagi... tgk apa respons dia... mesti lawak hehe.

    corNinja

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by corNinja on Tue Aug 31, 2010 11:40 am

    penah gak kene tapau dgn zx...
    mase tu kat hiway kesas lepas tol no2 nak ke shah alam...


    citenyer mcm ni... mase lalu tol tu aku slow je la....
    lepas jer tol tu, tetibe je ade moto pintas moto aku...
    terpasan la zx ijau, zx tu terus je full trotel.. aku drop gear trus kejar dgn kelajuan 150kmh...
    tp zx tu trus je speed, maleh plak nak kejar, kete byk time tu... hehe Smile

    sape la agaknye ye... geng2 kips dlm form ni ke budak luar.. ehehehe...

    affique

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by affique on Tue Aug 31, 2010 12:32 pm

    kalau boleh, bahasa yg digunakan dlm thread ni biarlah agak sopan.
    jgn lah jadikan thread ni tempat melempar kata2 tak best secara terbuka.
    nanti jatuh martabat rider2 kips.
    jgn ikutkan darah mude sgt.

    aiekempo

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by aiekempo on Tue Aug 31, 2010 6:21 pm

    kalau org potong kita dan motonya jenis kips..kita biarkan jer...anggap je sedara mare..tapi kalau moto lain...kasi pecahhhhh..hahahahahhaha.

    Lon

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by Lon on Tue Aug 31, 2010 8:00 pm

    TAPI ADA SEBUAH MTO KIPS STANDT X LEH POTONG.PHENTER BDK NILAI BAPAK LAJU.AKU DAH 2OOKM PUN DIA BLEH POTONG .LAJU LAK TU DIA POTONG.KAT HIG WAY.

    hakim

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by hakim on Wed Sep 01, 2010 1:15 am

    uiyyyy... Laju gela tu... Pengalaman ditapau malam Merdeka tu. Hehehe... Tapi kalo ko dah bwk 200, dia bole potong laju2, dasat tu... Mmg dasat... Jerung ek? Aku rasa dia pakai spoket basikal la tu. clown

    mambang

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by mambang on Wed Sep 01, 2010 3:53 pm

    sporket saiz 12 kot... Very Happy

    nytroz

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by nytroz on Fri Sep 03, 2010 11:38 pm

    pakai spocket tak laju, maybe dia pakai belting kot...kekekkee

    phanter pun 150 2 stroke gak, mungkin dia setting enjin sampai rpm dia 14k kot...

    alep

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by alep on Fri Sep 03, 2010 11:47 pm

    nytroz wrote:pakai spocket tak laju, maybe dia pakai belting kot...kekekkee

    phanter pun 150 2 stroke gak, mungkin dia setting enjin sampai rpm dia 14k kot...

    laju melampaui batas ni x mengundang jem ke?

    Maverick

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by Maverick on Sat Sep 04, 2010 8:14 pm

    alep wrote:
    nytroz wrote:pakai spocket tak laju, maybe dia pakai belting kot...kekekkee

    phanter pun 150 2 stroke gak, mungkin dia setting enjin sampai rpm dia 14k kot...

    laju melampaui batas ni x mengundang jem ke?
    Bukan setakat mengundang jem, roti dan kaya pun dtg.. hehehe

    Mod pun ikut kemampuan design enjin tu dah la... tak yah la nak korek2 blok sampai transparen lak blok tu.. huhuhu

    nytroz

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by nytroz on Wed Sep 08, 2010 1:51 am

    Maverick wrote:
    alep wrote:
    nytroz wrote:pakai spocket tak laju, maybe dia pakai belting kot...kekekkee

    phanter pun 150 2 stroke gak, mungkin dia setting enjin sampai rpm dia 14k kot...

    laju melampaui batas ni x mengundang jem ke?
    Bukan setakat mengundang jem, roti dan kaya pun dtg.. hehehe

    Mod pun ikut kemampuan design enjin tu dah la... tak yah la nak korek2 blok sampai transparen lak blok tu.. huhuhu

    maybe dia tak mangundang jem kot.. tgk la kad undangan tu dia bagi ke tak... huhu..

    maybe dia bleh rev 14krpm tu dalam 2-3 minit je kot, lepas tu kat depan trus jem...

    Maverick

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by Maverick on Wed Sep 08, 2010 3:29 am

    nytroz wrote:
    Maverick wrote:
    alep wrote:
    nytroz wrote:pakai spocket tak laju, maybe dia pakai belting kot...kekekkee

    phanter pun 150 2 stroke gak, mungkin dia setting enjin sampai rpm dia 14k kot...

    laju melampaui batas ni x mengundang jem ke?
    Bukan setakat mengundang jem, roti dan kaya pun dtg.. hehehe

    Mod pun ikut kemampuan design enjin tu dah la... tak yah la nak korek2 blok sampai transparen lak blok tu.. huhuhu

    maybe dia tak mangundang jem kot.. tgk la kad undangan tu dia bagi ke tak... huhu..

    maybe dia bleh rev 14krpm tu dalam 2-3 minit je kot, lepas tu kat depan trus jem...
    Tu la pasal next time bawak la roti atau biskut.. tak la membazir jem tu.. huhuuhu!!

    Selamat bersahur!! Raya dah dekat ni.. cheers

    zampd

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by zampd on Wed Sep 08, 2010 6:40 am

    kesimpulannya..............pastikan roti dan biskut sentiasa bersama anda untuk mengelakkan kerugian bila berlaku jem..................wakakakakakaka........... Very Happy

    LuNaCy

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by LuNaCy on Wed Sep 08, 2010 11:39 am

    haha... laju mane je nk g... hehe.. angkat zx 10.. baru mantop.. hehe bawak ikot kemampuan.. biar rase rendah diri... agar tak dimurkai NYA.. heee SELAMAT HARI RAYA rakan2.. maaf zahir dan batin Very Happy Very Happy

    Lon

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by Lon on Wed Sep 08, 2010 4:11 pm

    nant klau ada ride aku bwak bdk phentr tu trun.

    burung

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by burung on Sat Sep 11, 2010 9:30 pm

    jayjeffrey wrote:rileks bro, mmg menghampakan kes kes mcm nih... saya pun ter-kena sekali...

    dari sunway masuk LDP menghala ke sri kembangan, bila lalu tesco puchong, nampak mamat nih bawak ZX150 dgn fullface dan jacket nya, warna hitam jugak... maklumlah jarang tgk ZX kat jalan, saya dengan gembira melihat member sama moto dan sama colour melambaikan tangan dan bagi salam...

    membalas salam saya, mamat beruk tu terus turun gear dan rembat dengan kelajuan cahaya... saya pun malas nak kejar, sedih tgk ada beruk mcm nih...

    Dalam banyak2 post, yg kat atas ni menarik perhatian saye. Laluan saya pun sama , moto pun sama, warna pun sama, no Plate pun dah nak kena....tapi kureng pada fullface n jaket,
    Laluan : LDP-TOL SUNWAY-NPE
    S

    Skarang masih mencari2 jaket n kasut yg sesuai untuk ride, sekarang bawak slow pasal tgh pantang lg.. WUH 5645

    turbonoshayabusa

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by turbonoshayabusa on Mon Sep 13, 2010 1:04 am

    Lon wrote:TAPI ADA SEBUAH MTO KIPS STANDT X LEH POTONG.PHENTER BDK NILAI BAPAK LAJU.AKU DAH 2OOKM PUN DIA BLEH POTONG .LAJU LAK TU DIA POTONG.KAT HIG WAY.

    Tak hairan bro.... kalau dah full modidengan sprocket kecik gila kat belakang, memanglah boleh tapau kips standard masa top speed. Kalau kips full modi................... Twisted Evil Tapi tak mungkin rpm panther tu sampai 14k...mungkin dalam 12-12.5k rpm.....kips banyak banyak pun 13.2k rpm je kalau dah buat kau kau....

    paeach

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by paeach on Tue Sep 14, 2010 4:32 am

    menapau rempit yg sungguh belagak..kekeke..

    1. tengah relax2 tunggu lampu hijau ada bdk ex5 & kriss ni ngn muka mcm nk mkn org pastu bakar2...ish3...kesian tgk bdk tu..lepas dah ijau dia(ex5) pon memecut sambil memandang kearah ku seperti ingin mengetest kelajuan dgn ku..lepastu dia dah tkn gear 2 dia pon angkat tayar dpn dia dlm beberapa saat..den memandu seperti biasa mcm org skema2 je..lepastu jumpa lg bdk ex5 tu dkt lampu isyarat kedua keluar ke hiway..dia pandang dgn muka sepender ketatnya sambil memerah2 trotelnya...
    lepas lampu yg merah tu bertukar ke hijau dia memecut lg moto lajunya itu..den memberi laluan kpd kereta dahulu..lepastu den pon bwk dgn kelajuan biasa..dlm 10 meter kelihatan ex5 seperti tiada penunggang sedang menyucuk2 blkg kereta..rupanya dia tengah jd superman dgn sepender ketatnya..baru ku tahu identiti dia sebenar..superman rupanya..den pon terus memulas trotel kips den dgn kelajuan bdk sekolah jalan beriringan den bdk yg sedang jd superman tu sambil memandang kearahnya..dia memandang kips den dengan muka xpuas hati kerana kips den bersebelahan dgn moto lajunya itu..dlm 5-6 saat bersemuka ngn dia den pon menambah kelajuan kips buruk den meninggalkan superman dgn kelajuan bdk sekolah..lalu si supermen itu pon sudah tidak kelihatan lg di belakang...
    -tamat-

    2. semasa pulang dari kampung di kuala selangor...dah nk sampai rmh den pon berhenti di perhentian dengkil untuk memenuhkan tangki kipsku..selepas keluar dari perhentian tu den melihat ada beruk2 yg sedang menunggang sambil dagunya di tangki rxznya itu..dlm 3 ekor beruk sedang berdagu sambil baju t-shirtnya berterbangan ditiup angin kuatnya itu...lalu den pon senyum sendiri melihat gelagat beruk tersebut...dan untuk menghilangkan boring memandu solo serta kelajuan bdk tadika den pon beriringan dgn si beruk 3ekor tersebut dgn kelajuan bdk sekolah...
    den melihat gelagat mereka sambil menggaruk helmet fullface arai araL...selepas beberapa saat beriringan dgn beruk yg sedang mendagun di tangki, si beruk tu pon memecut msk line kanan hiway kerana tidak selesa dgn kehadiran kipsku..
    den pon berasa boring kerana solo lg..lalu den pon mengekori beruk itu..xlama kemudian ada lg beruk di belakang, terkilan den melihat rupanya byk lagi beruk di belakang..ingatkan 3ekor je..semua beruk2 itu mengunggang kuda rxz yg laju itu..mmg satu team la ni..konvoi ke apa tah beruk2 ni..tapi konvoi dorg style letak dagu kat tangki rupanya..baru den tau..den duduk di tengah konvoi beruk2 tersebut sambil si beruk menyucuk2 kips burukku lalu den pon rasa x senang duduk je..gatal je tangan, mcm ada org geletek je kaki kiri masa tu..lalu den pon menambah sikit kelajuan untuk merelaxkan diri dari dikepung beruk yg sedang mendagu..den pon meninggalkan si beruk2 itu semua dgn kelajuan seperti menunggang basikal di hiway sampai si beruk itu kelihatan menjadi kecik di belakang.....hihihihihi....
    -tamat-



    Wink Laughing lol! flower study

    hakim

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by hakim on Tue Sep 14, 2010 2:31 pm

    lawak sunggoh ceghito ekau ni jang. Baguih la tu ekau konokan boghok2 tu mcm tu. Takdo la indah ehhh pemanduan superman ngan mendagu tu. Yg x tahan tu ekau buley tengok muko2 boghok tu. Lamo lak tu 5-6 saat. Mcm cinto padang pertamo.

    Maverick

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by Maverick on Tue Sep 14, 2010 2:37 pm

    paeach wrote:menapau rempit yg sungguh belagak..kekeke..

    1. tengah relax2 tunggu lampu hijau ada bdk ex5 & kriss ni ngn muka mcm nk mkn org pastu bakar2...ish3...kesian tgk bdk tu..lepas dah ijau dia(ex5) pon memecut sambil memandang kearah ku seperti ingin mengetest kelajuan dgn ku..lepastu dia dah tkn gear 2 dia pon angkat tayar dpn dia dlm beberapa saat..den memandu seperti biasa mcm org skema2 je..lepastu jumpa lg bdk ex5 tu dkt lampu isyarat kedua keluar ke hiway..dia pandang dgn muka sepender ketatnya sambil memerah2 trotelnya...
    lepas lampu yg merah tu bertukar ke hijau dia memecut lg moto lajunya itu..den memberi laluan kpd kereta dahulu..lepastu den pon bwk dgn kelajuan biasa..dlm 10 meter kelihatan ex5 seperti tiada penunggang sedang menyucuk2 blkg kereta..rupanya dia tengah jd superman dgn sepender ketatnya..baru ku tahu identiti dia sebenar..superman rupanya..den pon terus memulas trotel kips den dgn kelajuan bdk sekolah jalan beriringan den bdk yg sedang jd superman tu sambil memandang kearahnya..dia memandang kips den dengan muka xpuas hati kerana kips den bersebelahan dgn moto lajunya itu..dlm 5-6 saat bersemuka ngn dia den pon menambah kelajuan kips buruk den meninggalkan superman dgn kelajuan bdk sekolah..lalu si supermen itu pon sudah tidak kelihatan lg di belakang...
    -tamat-

    2. semasa pulang dari kampung di kuala selangor...dah nk sampai rmh den pon berhenti di perhentian dengkil untuk memenuhkan tangki kipsku..selepas keluar dari perhentian tu den melihat ada beruk2 yg sedang menunggang sambil dagunya di tangki rxznya itu..dlm 3 ekor beruk sedang berdagu sambil baju t-shirtnya berterbangan ditiup angin kuatnya itu...lalu den pon senyum sendiri melihat gelagat beruk tersebut...dan untuk menghilangkan boring memandu solo serta kelajuan bdk tadika den pon beriringan dgn si beruk 3ekor tersebut dgn kelajuan bdk sekolah...
    den melihat gelagat mereka sambil menggaruk helmet fullface arai araL...selepas beberapa saat beriringan dgn beruk yg sedang mendagun di tangki, si beruk tu pon memecut msk line kanan hiway kerana tidak selesa dgn kehadiran kipsku..
    den pon berasa boring kerana solo lg..lalu den pon mengekori beruk itu..xlama kemudian ada lg beruk di belakang, terkilan den melihat rupanya byk lagi beruk di belakang..ingatkan 3ekor je..semua beruk2 itu mengunggang kuda rxz yg laju itu..mmg satu team la ni..konvoi ke apa tah beruk2 ni..tapi konvoi dorg style letak dagu kat tangki rupanya..baru den tau..den duduk di tengah konvoi beruk2 tersebut sambil si beruk menyucuk2 kips burukku lalu den pon rasa x senang duduk je..gatal je tangan, mcm ada org geletek je kaki kiri masa tu..lalu den pon menambah sikit kelajuan untuk merelaxkan diri dari dikepung beruk yg sedang mendagu..den pon meninggalkan si beruk2 itu semua dgn kelajuan seperti menunggang basikal di hiway sampai si beruk itu kelihatan menjadi kecik di belakang.....hihihihihi....
    -tamat-

    Wink Laughing lol! flower study
    Hahaha.. sungguh berhemah sekali encik peach ni ye.. Smile

    Tapi pelik la.. pesal pe kebanyakkan bdk2 yg naik cub ni suka sgt mengetest cc yg lagi besar dr mereka.. hairan2...

    (dah byk kali kena test dgn Cepai dgn EL-SEE.. muak pun ader bertambah menyampah)

    turbonoshayabusa

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by turbonoshayabusa on Tue Sep 14, 2010 3:20 pm

    Ada siapa siap yang kena tapau dengan moto 4 lejang <150cc masa top speed?

    paeach

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by paeach on Tue Sep 14, 2010 3:38 pm

    hakim wrote:lawak sunggoh ceghito ekau ni jang. Baguih la tu ekau konokan boghok2 tu mcm tu. Takdo la indah ehhh pemanduan superman ngan mendagu tu. Yg x tahan tu ekau buley tengok muko2 boghok tu. Lamo lak tu 5-6 saat. Mcm cinto padang pertamo.
    haha..
    Sajo jo nk bg dia panas lg..lgp0n den pkai fullface,dia xnmpk pon muka den..
    Den tgk lama2 kot2 dpt jmpa lg ke si beruk ngn si superman tu lg..
    Haha..
    Best btol join konvoi beruk mendagu time tu..
    Hahaha..

    ranjau_berduri

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by ranjau_berduri on Tue Sep 14, 2010 3:56 pm

    Maverick wrote:
    Hahaha.. sungguh berhemah sekali encik peach ni ye.. Smile

    Tapi pelik la.. pesal pe kebanyakkan bdk2 yg naik cub ni suka sgt mengetest cc yg lagi besar dr mereka.. hairan2...
    (dah byk kali kena test dgn Cepai dgn EL-SEE.. muak pun ader bertambah menyampah)
    ala... ade gak budak2 kips ngejar zx2,250r, ngan er6n... same jer... bajek kips ni top kuat sangat....


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    asyraff

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by asyraff on Tue Oct 05, 2010 12:35 pm

    turbonoshayabusa wrote:Ada siapa siap yang kena tapau dengan moto 4 lejang <150cc masa top speed?

    haha,ade,time traffic lite,ade mamat ni dgn helm arc dia,bwk motor belang,lps je traffic lite dia pecut,dlm hati aku,'kalau aku tarik kang berkampong kene' dia bangge gile.tgk2 dia masuk hiway same dgn aku,dia mcm full throttle je,aku keja dr blakang,dia tgk2 aku.msti dia igt 4t dia raja kat hi way.so ad turun bukit sikit.dia tunduk.aku pun tunduk sbb angin kuat sgt,\bahaya.aku maintain sblh dia rpm bru 9k,maybe kelajuan 160kmj kot.aku pulas smpi hbs then maintain rpm 7k,langsung aku tak nampak dia dah.haha.aku igt nak maintain je all the way dgn dia.tp mls la.kang dia bercerita kat forum dia yg kips cucuk angin dia je kat hi way.hahaha

    Sponsored content

    Re: PENGALAMAN TAPAU-MENAPAU ANDA VER 2

    Post by Sponsored content Today at 2:02 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:02 pm