Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Share

    MBN 2254

    RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by MBN 2254 on Wed Aug 11, 2010 1:34 pm

    Pada 7hb Ogos 2010 yang lalu.. bertempat di Padang Besar telah diadakan satu program TTS (Teh Tarik Stop) diantara KIPPERS North Zone dengan turut disertai oleh beberapa unit jentera HONDA NSR, YAMAHA TZM, YAMAHA LC, dan RXZ dari Nusantara Bikers Club...

    Diantara gambar2 yang sempat diambil buat tatapan bersama peserta dan ahli2 kawasakikips.com yang lain adalah seperti dibawah:






    obie

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by obie on Wed Aug 11, 2010 6:46 pm









    Salam kippers...Seperti biasa berkumpul di RR tol pantai bersih bagan ajam jam 8- 9 pagi...Cuaca waktu ketika ini hujan dari jam 7.30 pagi hingga 10.30 pagi...Kami bergerak pada jam 10.30 dalam kdaan hujan renyai²..

    obie

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by obie on Wed Aug 11, 2010 6:54 pm
















    sesampai di RR gurun,suasana cerah menjadi gelap..(nak ujan)...
    kami berehat seketika dan meneruskan ride di dlm ujan....

    obie

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by obie on Wed Aug 11, 2010 7:02 pm











    Di tol hutan kampung Alor setar,group kippers menuggu zam NT yang putus rantai moto nya di pendang ...dibantu ole marshall lan lik lau dan Wan NSR..hampir sejam..baru selesai...

    obie

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by obie on Wed Aug 11, 2010 7:08 pm















    Ride diteruskan dalam kdaan hujan dan kippers berhenti di shell Changlon utk berehat dan isi minyak...

    obie

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by obie on Wed Aug 11, 2010 7:25 pm




































    Perjalanan dari Changloon ke pdg besar melalui h.way Cuping mmg BEST!!....Jlan nye lebar, lurus panjang dan corner yg mencabar,bole dilihat berbatu² jauh di hadapan ....terasa spt berada di TEXAS,USA....hehe....Kelihatan smua rider CERIA melayan corner dgn gaya yg t'sendiri...
    Kami sampai di pdg besar jam 2.30 ptg...Perut terasa lapar dan kippers pekena TOMYAM dan masakan Siam...kippers mengambil ksempatan utk bergambar dan shopping....

    obie

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by obie on Wed Aug 11, 2010 7:47 pm



























    4ptg.....kami dipelawa oleh Geng² pak yan alor setar utk ke Carnival Motor di Stadium kangar...perlis...






    obie

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by obie on Wed Aug 11, 2010 7:52 pm
















    6ptg.........Rider² pergi ke jeti kuala perlis utk bersantai dan makan seafood

    obie

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by obie on Wed Aug 11, 2010 7:57 pm











    7.30 mlm.....berehat di stadium alor setar seketika sblm bersurai dgn geng² alor setar...

    obie

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by obie on Wed Aug 11, 2010 8:00 pm






    8.30 mlm.....di tol sg.dua...rider² diberi taklimat dan komen kippers² smua...majlis bersurai... .......Tima Kasih..
    sekian laporan ride kali ni dpd saya..OBIE KR

    1 penang

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by 1 penang on Wed Aug 11, 2010 10:35 pm

    pergh....mmg tts terbaek laa..... bounce cheers

    adzhar

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by adzhar on Wed Aug 11, 2010 11:39 pm

    Salam kippers semua !!!,
    Kesimpulannya Ride ke Padang Besar berjaya mencapai matlamatnya !!! walaupun 2 Destinasi tak dapat dilawati dsebabkan :
    1) faktor HUJAN sepanjangan RIDE .
    2) MASA yang sangat suntuk ..
    3) kerosakan Motor ahli KIPS .

    KOMEN Aku : RIDE kali ini memang Mencabar ( HARDCORE RIDE ) ia menguji .....1) KESABARAN 2) KETABAHAN 3) KETAHANAN ..
    Kippers2 ., apatidak bermula Ride HUJAN sampai habis balik HUJAN ..!!!!

    Aku harap kau orang semua boleh terima HAKIKAT , Manusia hanya boleh merancang !!! tetapi ALLAH Lah yg MENENTUKAN
    Segalanya . Aku insan yg lemah ...!!!!.

    Thumb UP To ALL KIPPERS !!!! You ALL semuanya BEST .. !!!!!!

    Thanks To OUR SPECIAL GUEST :
    1) BRO ED .
    2) Suhaimi Sobri .
    3) MBN Black Mamba .
    4) Kippers Alor Star - BRO MEE , Pak YAN & Geng .
    5) Geng NSR
    6) Nbc CLUB.

    Tak Lupa aku nak Ucapkan Ribuan terima kaseh kepada OBIE Cyclone kerana banyak Membantu AKU .. !!! Terima Kaseh ... ..

    doctor kura-kura

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by doctor kura-kura on Thu Aug 12, 2010 11:16 am

    Double Tumb up ride yg challenging and satisfaction. Pdg Besar adalah final destinasi utk kips sy. Moto sy dah jelajah satu semenanjung Malaysia wei!!!!
    Thanks to All Kippers dan rakan2 bikers NSR,NBC pak yan and the gang.
    yup satu lagi ride kita kali ni ada masuk dalam surat khabar Sinar Harian eidisi 8 Ogos 2010. sila check ya.

    suhaimisobrie

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by suhaimisobrie on Thu Aug 12, 2010 11:48 am

    pas raya lakkk..................................kita g ke tempat2 yg lebih ekstrim......motor aku kelantan ngan ganu jek dok masuk lagi....tambah satu lagi..pulau pinang

    doctor kura-kura

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by doctor kura-kura on Thu Aug 12, 2010 2:55 pm

    suhaimisobrie wrote:pas raya lakkk..................................kita g ke tempat2 yg lebih ekstrim......motor aku kelantan ngan ganu jek dok masuk lagi....tambah satu lagi..pulau pinang

    cikgu nak yg Ekstrim ya...ok lepas raya kita plan ride ni.... Smpg Pulai ~ Gua Musang ~ Kota Bharu(1 mlm) ~ Jeli ~ Gerik ~ Penang. (2 hari 1 malam).

    MBN 2254

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by MBN 2254 on Thu Aug 12, 2010 3:03 pm

    suhaimisobrie wrote:pas raya lakkk..................................kita g ke tempat2 yg lebih ekstrim......motor aku kelantan ngan ganu jek dok masuk lagi....tambah satu lagi..pulau pinang

    aku pon sama gak... 2 negeri pantai timor tue je lagik yg tinggal........

    mesti kena kasi habis tahun nie jugak....

    pastu.. tahun depan bleh gi SABAH & SARAWAK plak... jumpe "slash" huhuhu

    asrolsani

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by asrolsani on Thu Aug 12, 2010 3:31 pm

    nak gak ride ke kelantan/terengganu.... tapi jauh tuuuu.... kena buat 3 hari 2 mlm....

    obie

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by obie on Thu Aug 12, 2010 6:48 pm

    -extreme sgt tu doc...hehe...
    -xdak pa la abg at oit...x dpt ikut,dpt wat report pn jadi la...hahaa

    isani

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by isani on Thu Aug 12, 2010 9:33 pm

    Mana lagi gambar2 yang lain. upload la lagi.
    hari tu nampak ramai yang amik gambar.

    kliaepot

    Rpb?

    Post by kliaepot on Fri Aug 13, 2010 7:13 pm

    SAYA TIDAK MENGAMBIL GAMBAR, TETAPI MERAKAM VIDEO~ VIDEO KAT VIDEO GELERI LA. MANA DE KAT SINI... HEHEHE...
    YE...KIPS SAYA DAH PUSING 1 MEYSIA DALAM MASA LAPAN BULAN (SOLO RIDE + RIDE BERKUMPULAN). MUAHAHAHA...
    THANKS FOR THE INVITATION~

    zackgurun

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by zackgurun on Fri Aug 13, 2010 8:05 pm

    afro mantap rr bro adzhar, akan datang wat lagii ....
    arrrgggghhhh tensennn x dapat follow Evil or Very Mad

    khor

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by khor on Fri Aug 13, 2010 10:00 pm

    i ada tangkap byk juga dgn h/p camera i... tapi cam na nak upload???

    mambang

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by mambang on Fri Aug 13, 2010 10:12 pm

    khor wrote:i ada tangkap byk juga dgn h/p camera i... tapi cam na nak upload???
    buka imageshack dan upload..bila dah siap upload nanti ia bagi beberapa link,copy directlink dan paste kat ruangan ikon picture dekat porem tu dan klik ok..tu jer yg selalu aku buat

    green sonic

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by green sonic on Fri Aug 13, 2010 10:56 pm

    salam semua kippers sebelum 2 aku nk tanya puase mcm mana??hahahaha??lepas raye nie ok aku akn meriah kan lagi keadaan janji aku pada korang semua???k chow dlu

    adzhar

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by adzhar on Fri Aug 13, 2010 11:56 pm

    Salam !! Seminggu Lepas Raya ......Cadangan Aku TTs SILATURRAHIM ( HARI RAYA bersama KIPS UTARA ) bagi warga2 KIPS yg terdekat
    dan Kawasan yg berdekatan dengan nya !! Apamacam OK tak ..nantikan Tarikhnya akan dibincangkan. ..

    Terima Kaseh . ..

    Sponsored content

    Re: RIDE TTs PADANG BESAR ( Phase 1)

    Post by Sponsored content Today at 12:00 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:00 pm