Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Share

    NaMe_SaYe_LeE

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by NaMe_SaYe_LeE on Thu Apr 07, 2011 5:03 pm

    firdausz wrote:moto kau le lee?..wakakaka...aku ada ajak le dua tigo org kat sini..tapi memasing bz..tetengok ada jugak wakil kippers! cheers

    aku yg patah balik ke seremban sensorang tu la...cantik ZXR150 tu Twisted Evil

    hahahahah....aku la orang nye...bdn besar 2...2 la...aku sorang je kips masa 2...segan jugak...korang sume moto hebat2 Embarassed

    tapi FZ jugak la jadi raja mase 2...hahahahaha

    firdausz

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by firdausz on Thu Apr 07, 2011 5:07 pm

    joki fz power!!.. cheers kita jadi penonton je la kat belakang Razz

    whatsupbro

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by whatsupbro on Thu Apr 07, 2011 7:08 pm

    BESTNYE!!! banyak sungguh mito... nak TEST!!! ;p

    alep

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by alep on Thu Apr 07, 2011 7:59 pm

    he..he..nak wat speed test or testdrive? Razz

    jayjeffrey

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by jayjeffrey on Thu Apr 07, 2011 10:33 pm

    mito akan disayurkan kips... dah test 2 kali kat highway elite dari simpang USJ ke putrajaya hehe. Ap125 belum ada peluang...

    firdausz

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by firdausz on Thu Apr 07, 2011 10:52 pm

    hehehe...betul jayjeffrey....byk mito & RS std masih belum di deristricted lagi,,,(belum buang sekatan2 yg mematuhi euro 3 emission,,aka belum sunat heheh) top speed pun max 150kmh ...
    std vs std..pada firasat aku...sama atau kips lebih dulu...
    kalau dah di deristricted...aku pun tak tau.. Very Happy ..tak pernah mencuba..tapi aku tau kips mmg laju!...

    nak buang segala mak nenek sekatan2 tu?..senang je..tapi void waranty factory la..(yg mana still under warranty)

    personally, kips lebih byk kelebihan dari mito or rs..
    murah, spareparts senang, nak mod murah, 2t jimat (ni aku tak sure jgk sebab moto aku 2t pun tahan hampir 1500km per liter),,after market parts byk n murah...tayar / rantai pun senang nak dpt n harga berpatutan

    sebab aku aku pilih mito?..more towards emotional punya decision kot.. Laughing

    whatsupbro

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by whatsupbro on Fri Apr 08, 2011 2:14 am

    ooo yeke.. tapi feel bawak die.. mcm big bike kan... seriously nak test ride la...
    xberani nak bwk big bike lagi...


    ryuganz

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by ryuganz on Sun Apr 10, 2011 10:38 am

    jayjeffrey wrote:mito akan disayurkan kips... dah test 2 kali kat highway elite dari simpang USJ ke putrajaya hehe. Ap125 belum ada peluang...
    aku dh try kt track, lawan mito n rs,tang corner bapak mantap.

    huu baru ku sedar.selain RS, mito, ZX150,TZM,NSR,

    Derbi GP ngan Husqvarna,mcm menarik gak.Husqvarna yang aku nmpk kt malaysia ni mesin potong rumput je Sad

    alep

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by alep on Sun Apr 10, 2011 3:32 pm

    apabila ku berjalan-jalan, ada ternampak perbezaan ketara antara kips dgn mito, ap125, cek it out:

    mito






    kips standard with full system AHM exhaust system











    Last but not least, 2 stroke rules the street, here is the dessert







    does this change the way u look at ur ride? Smile

    firdausz

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by firdausz on Sun Apr 10, 2011 9:26 pm

    haaa....kan aku dah ckp..std vs std..power kips/zxr150 mmg cheers Twisted Evil ..tetambah pada yg dah mod... Twisted Evil

    alep

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by alep on Sun Apr 10, 2011 9:29 pm

    bro firdausz, dyno tu pon ada ralat Razz

    nekman

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by nekman on Mon Apr 11, 2011 7:37 pm

    alep wrote:apabila ku berjalan-jalan, ada ternampak perbezaan ketara antara kips dgn mito, ap125, cek it out:

    mito






    kips standard with full system AHM exhaust system











    Last but not least, 2 stroke rules the street, here is the dessert







    does this change the way u look at ur ride? Smile

    Bro Alep... very good posting, come together with evidence...
    I think we can safely closed this thread.. conclusion made..
    we can buy NSR SP....eh!!!

    Sponsored content

    Re: ZX150 vs AP RS 125 vs cagiva MITO 125 kelebihan n kelemahan?

    Post by Sponsored content Today at 6:44 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:44 pm