Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Share

    mambang

    Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by mambang on Tue Aug 17, 2010 11:10 am

    Semasa aku di sekolah rendah...aku memang liat nak bangun sahur..dan alasan xpuasa ialah lupa nak niat...balik sekolah pandang kiri kanan..line clear tapau saki-baki nasi dan lauk lebih sahur bawa masuk bilik dan ape lagi sesah je la....bila mak aku tanya mana nasi lbh sahur pagi tadi...dgn selamba dan memekl muka kesian aku cakap aku bagi kucing makan..kesian kucing tu meow..meow lapar sangat..jadi apa salahnya buat pahala di bulan mulia ini..kan mak kan hihihii... mak aku percaya je laaaa.....moral :dah la x puasa tipu mak pulak tu dan jgn lupa mintak maaf di hari raya

    zalie78

    Re: Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by zalie78 on Tue Aug 17, 2010 11:20 am

    aku plk masa kecik kecik dulu alasan yg paling aku selalu guna pakai lupa baca niat pose..wakakaaka tak logik langsung tpi bila ingat member kantoi x puasa kat sekolah dengan ustat,kena makan rumput mmg goyang kalau x pose...semua tu kenangan yg tak dapat aku lupakan masa zaman bebudak dulu... Very Happy Very Happy Very Happy

    linda9teen

    Re: Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by linda9teen on Tue Aug 17, 2010 11:39 am

    memang best kalau ingat balik kenangan masa kecil dulu

    lin masa kecil2 dulu pernah juga tak pose
    tapi bila lin dah tak tahan lapar la
    mak cakap kena tahan tapi lin tak boleh tahan
    so lin buka juga, tapi sorok2 la dalam bilik
    esoknya mak dapat tau juga
    mak jumpa kertas balut coklat dalam laci study lin Smile
    malu betul masa tu Embarassed

    AsTaLaVisTa

    Re: Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by AsTaLaVisTa on Tue Aug 17, 2010 2:40 pm

    Aku pun nak share jugak la...Mase kecik aku memang nakal sket...Teknik aku ponteng pose:

    1. Balik sekolah...pegi dapur...Songlap kuih jualan mak aku atau lauk lebih bawah tudung saji..masuk bilik gulung tilam ngan aku2 skali...Gulung cantik jek..Padahal aku nyorok dalam gulung tilam

    2. Mak aku selalu suruh aku amik balik kuih jualan lebih kat kedai bawak balik....Masuk semak...pulun dulu...errrpp...kenyang... So tinggal satu dua peket..Cakap kat mak aku..Nih jek yg tinggal...




    asrolsani

    Re: Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by asrolsani on Tue Aug 17, 2010 5:59 pm

    aku sambil mandi aku teguk air...
    takder sapa tahu Evil or Very Mad

    ps: ni time kecik2 dulu... skrg dah tak buat... harap maklum cheers

    linda9teen

    Re: Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by linda9teen on Tue Aug 17, 2010 7:01 pm

    to mambang: nakal mambang ni kan, kucing pula yg jadi mangsa
    to astalavista: abg ni lagi nakal. kalau mak abg tau, mesti kena marah
    to asrolsani: tak sakit perut ke minum air paip? Smile

    jayjeffrey

    Re: Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by jayjeffrey on Wed Aug 18, 2010 10:44 am

    aku tak perlukan teknik.... mmber yg pernah jumpa aku akan tau kenapa... kekeke...

    aiekempo

    Re: Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by aiekempo on Wed Aug 18, 2010 1:11 pm

    teknik aku paling aku ingati masa kecik2 dulu:

    ambik kuih dalam almari..makan2...nak cover line..aku letak ulor plastik dalam almari.Nanti mak aku tanya mana kuih aku cakap ulor dah makan. bijak tak aku? muehehheeheheheh

    anakjin

    Re: Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by anakjin on Wed Aug 18, 2010 2:36 pm

    saya lak menggunakan alasan " x der duit x mau posa" masa kecik2 dulu.

    asrolsani

    Re: Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by asrolsani on Wed Aug 18, 2010 6:41 pm

    linda9teen wrote:to mambang: nakal mambang ni kan, kucing pula yg jadi mangsa
    to astalavista: abg ni lagi nakal. kalau mak abg tau, mesti kena marah
    to asrolsani: tak sakit perut ke minum air paip? Smile

    kecik2 dulu, memang biasa minum air paip direct dari pili... kat sekolah etc.. tak sakit perut pon... skrg tak tau ler..

    jayjeffrey wrote:aku tak perlukan teknik.... mmber yg pernah jumpa aku akan tau kenapa... kekeke...

    u memang tak payah alasan.... alahaiii..

    anakjin wrote:saya lak menggunakan alasan " x der duit x mau posa" masa kecik2 dulu.

    aku lak memang kena ugut... tak posa takder duit raya.... Crying or Very sad

    FaDziL

    Re: Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by FaDziL on Tue Sep 14, 2010 10:55 pm

    haha... klaka2.. sy xde idea, sbb xpenah tepikir nk skip posa, sbb nati xdpt rm50
    (rm30 duit posa sbulan, rm20 duit ry) Very Happy

    Sponsored content

    Re: Cerita Pengalaman Dan Teknik2 Anda Ponteng Puasa

    Post by Sponsored content Today at 8:27 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:27 am