Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    saingan zx terbaru - yamah r15

    Share

    siput

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by siput on Tue Aug 24, 2010 6:45 pm

    coverset ni ade member aku duk kedah da pkai kt Fz dia..order dr india maa, cost 2K
    Mad Mad

    linda9teen

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by linda9teen on Tue Aug 24, 2010 6:46 pm

    cantik juga.
    tp moto kip lagi cantik la rayslasher
    dan lebih laju tau Very Happy

    mambang

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by mambang on Tue Aug 24, 2010 6:56 pm

    tau..lin...tau

    mambang

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by mambang on Tue Aug 24, 2010 7:00 pm

    ape lagi jom ajak masuk highway....mari kita lihat siapa yg kene....aku ade pengalamn tapau moto nih dulu2...kan klip kertas kan...masih kah kau ingat

    paeach

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by paeach on Tue Aug 24, 2010 8:26 pm

    mambang wrote:ape lagi jom ajak masuk highway....mari kita lihat siapa yg kene....aku ade pengalamn tapau moto nih dulu2...kan klip kertas kan...masih kah kau ingat

    hahaha...
    rasanya moto ni lg slow dari rxz...hihihihi...
    Twisted Evil lol!

    kurt2812

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by kurt2812 on Tue Aug 24, 2010 9:14 pm

    rayslasher wrote:fzi boleh upgrade ker ? kalau tukar set racing blok + bla bla.. agak agak boleh tapau zx tak? Ini satu peringatan dan cabaran buat king zx Basketball

    dah modify,mmg bleh lawan dgn zx standard..klo dgn zx setting utk MSS, ketinggalan bertiang2 kot..

    mmg lawa design ni..mybe yamaha nak kuarkan model fz ni utk tarik minat ramai org lagi..sbb fz yg skarang ni ada telinga gajah kat tepi..yg r15 ni lebih aerodinamik dr yg lama..tp mmg lawa..

    rayslasher

    komen owner r1 tentang feed back r15 di you tube

    Post by rayslasher on Wed Aug 25, 2010 2:25 am

    ini comment salah sorang viewer you tube pasal r15 nih

    http://www.youtube.com/watch?v=4jtNMz8z-ro

    amansingh1988
    5 days ago
    Nice bike but all u trash talkers, I own yamaha R1 and I took that baby up to 179MPH...that right 179MHP...not km/h...shut y'all lil ass up and upgrade to something worth riding on...on offense to anyone but yamaha tried really hard to give r15 a look of R1...nice try but have to improve a lot...specially they need a bigger back wheel...and put some more cc in the engine...then it'll earn lil bit more respect...peace y'all!!!!!


    Nampaknya cam mamat r1 ni marah jer ngan prestasi r15 nih.. sebab rupa dah tiru R1 r6
    tapi.. 150kmh ajer lepas mod.viewer ni kata sepatutnya yamaha buat motor lagi besar cc dan power supaya orang lebih respect.. so Aku sekarang ni dah takut nak beli r6/r1.. walaupun baru jer tengok iklan ada orang nak jual.. sebabnya.. kalaupun aku pakai r1 orang akan kata... ala.. tu r15 tu.. tak lari pon.. eksyen jer lebeh... abih tengok dari depan cam sama jer..

    Laughing Laughing Laughing Laughing

    rayslasher

    testdrive zx

    Post by rayslasher on Wed Aug 25, 2010 2:34 am

    saya teringin lah nak tengok rakaman video motor rembatan zx buatan member kippers malaysia kat dalam you tube.. terutama motor motor sifu yg power power tuh.. kasi terkejut orang india sket... sebab ikut review diorang r15 tu dah jadik raja kat jalan raya diorang...

    apa pendapat anda?

    paeach

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by paeach on Wed Aug 25, 2010 2:36 am

    rayslasher wrote:ini comment salah sorang viewer you tube pasal r15 nih

    http://www.youtube.com/watch?v=4jtNMz8z-ro

    amansingh1988
    5 days ago
    Nice bike but all u trash talkers, I own yamaha R1 and I took that baby up to 179MPH...that right 179MHP...not km/h...shut y'all lil ass up and upgrade to something worth riding on...on offense to anyone but yamaha tried really hard to give r15 a look of R1...nice try but have to improve a lot...specially they need a bigger back wheel...and put some more cc in the engine...then it'll earn lil bit more respect...peace y'all!!!!!


    Nampaknya cam mamat r1 ni marah jer ngan prestasi r15 nih.. sebab rupa dah tiru R1 r6
    tapi.. 150kmh ajer lepas mod.viewer ni kata sepatutnya yamaha buat motor lagi besar cc dan power supaya orang lebih respect.. so Aku sekarang ni dah takut nak beli r6/r1.. walaupun baru jer tengok iklan ada orang nak jual.. sebabnya.. kalaupun aku pakai r1 orang akan kata... ala.. tu r15 tu.. tak lari pon.. eksyen jer lebeh... abih tengok dari depan cam sama jer..

    Laughing Laughing Laughing Laughing

    hahahaha....

    lol! lol!

    so jaganlah pakai R1..kekeke...
    lol!

    kurt2812

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by kurt2812 on Wed Aug 25, 2010 3:01 am

    agak2 la..bunyik pon da beza r1 dgn r15 ni..r1 lg besar dr segi body n cc..aku minat gak motor design ni..ne tau dpt angkat sebijik wat ulang alik kelantan-kl..tiap2 bulan aku balik..hahaha!!

    kurt2812

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by kurt2812 on Wed Aug 25, 2010 3:36 am

    linda9teen wrote:cantik juga.
    tp moto kip lagi cantik la rayslasher
    dan lebih laju tau Very Happy

    jual le novo tu angkaty kips..den x pnah lg tgk org ppuan pakai kips..

    tp den cakap trus trang la..den yg jantan ni pon,klo tumbang la motor ni,x larat den nak angkat sorg..klo ko rasa nak bosakan lengan, nak kasi tegapkan peha gadis ko tu..pakai la kips..beratskit dr novo..men clutch best..senaman jari..hahahaha!!!

    kurt2812

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by kurt2812 on Wed Aug 25, 2010 3:40 am

    klo kat malaysia agak2 hg nyer bper rm??

    aiekempo

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by aiekempo on Wed Aug 25, 2010 9:24 am

    aku tgk lama dah moto ni...fz yg ad sekrg pun dah ada yg mod buat jadi gini...tapi serius la aku ckp..moto ni nampak moto utk org2 tua sesangat..buat pi pusing2 kampung..tengok kebun..tengok sawah.. hehehe.

    mambang

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by mambang on Wed Aug 25, 2010 10:45 am

    dah msk you tube....cuba cari...

    pcq5913

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by pcq5913 on Wed Aug 25, 2010 11:48 am

    rayslasher wrote:pelik tapi benar.. yamaha r15 pakai sticker monster energy

    http://images03.olx.com.ph/ui/4/90/10/70579010_1-Pictures-of-yamaha-r15.jpg

    maaf jika aku mencelah.. stiker monster energy tu sebenarnya jenama minuman tenaga.. macam powerroot gak la, sesapa pun leh guna..

    http%3a//www.americansweets.co.uk/american-soda-56-c.asp

    MBN 2254

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by MBN 2254 on Wed Aug 25, 2010 5:28 pm

    kurt2812 wrote:
    linda9teen wrote:cantik juga.
    tp moto kip lagi cantik la rayslasher
    dan lebih laju tau Very Happy

    jual le novo tu angkaty kips..den x pnah lg tgk org ppuan pakai kips..

    tp den cakap trus trang la..den yg jantan ni pon,klo tumbang la motor ni,x larat den nak angkat sorg..klo ko rasa nak bosakan lengan, nak kasi tegapkan peha gadis ko tu..pakai la kips..beratskit dr novo..men clutch best..senaman jari..hahahaha!!!

    org pompuan mana bleh bawak motor KIPS ZX150RR nie....
    marabahaya.. terlampau laju.... nanti jatuh... abish parut sana-sini... susah nak dapat jodoh... Very Happy

    Lon

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by Lon on Wed Aug 25, 2010 6:00 pm

    btl tu. aku tkut dia x leh pulas abs je

    mambang

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by mambang on Thu Aug 26, 2010 1:59 am

    Lon wrote:btl tu. aku tkut dia x leh pulas abs je
    btl3..silap2 terlepas trottle bila pv terbukak...

    rayslasher

    monster energy sticker

    Post by rayslasher on Thu Aug 26, 2010 5:57 am


    Mengikut yang saya faham melalui review di dalam game tourist thropy Ps2 tentang motor motor superbike ni... Kawasaki di gelar Monster energy sebab powernya lebih besar dan mantop dari motor motor lain sekelasnya

    contohnya :

    CBR 600rr Racing Modified - Power : 129hp / 13000 rpm
    - Torque : 54.75ft.lb /11000 rpm
    - Berat : 145 kg
    Yamaha YZF r6 Racing Modified - Power : 139hp /13000 rpm
    - Torque :56.63 ft.lb / 12000 rpm
    - Berat : 141 kg
    Suzuki GSX R 600 Racing Modified - Power : 136hp/ 13000 rpm
    - Torque : 57.5 ft.lb / 10800 rpm
    -Berat : 140 kg

    Kawasaki Ninja ZX-6R Racing Modified - Power : 142 hp / 14000 rpm
    - Torque : 58.29 ft.lb / 11500 rpm00 Racing Mo
    - Berat : 143 kg

    Daripada spek perbandingan di atas boleh nampak kawasaki lebih power (hp) dan lebih pick up (torque) so review mengatakan power kawasaki sebagai power raksaksa @ monster berbanding model yamaha, honda dan suzuki.. Kalau tak caya cuba main sendiri game Tourist Throphy PS2






    rayslasher

    pompuan pakai kips..

    Post by rayslasher on Thu Aug 26, 2010 6:07 am

    saya rasa kita ambik leen jadi model jer lah ambik gambo kat atas motor sifu sifu yg cun..pastu post kat sini .. biar gempaq sket..apa pandangan anda?

    rayslasher

    saingan terbaru zx -yamaha r15

    Post by rayslasher on Thu Aug 26, 2010 6:22 am

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15
    by wan tuah on Tue Aug 24, 2010 8:53 am
    tak cantik ahh..biasa je tengok..lawa lagi ZX aku ni..
    nak bikin kalau nak laju???maknanya kene kuar modal lagi kalau nak laju..
    kalau dah laju meter bleh cecah 2++km/h sekalipun..bukan bleh rembat jauh2..
    tapi kira oklah sekiranya pihak hong leong yahama nak memasarkan moto ni disini..
    ni saingan yang sihat..tapi sehebat mana R15 ni nanti dia tetap berada
    jauh di belakang ZX..

    Saya dah tengok website tajmotor

    Kalau FZ nak modify R15 kena tambah dalam 1500.00 untuk fairing depan, setakat saya ingat dulu harga fz dalam 8800 jadi kalau tambah 1500 = 10,300.00 tu blum modify enjin... belum masuk single seater dll lagi.. lagi satu ada review owner fz yg convert R15 dia kata lampu depan dia nyala sebelah ajer sebab bateri asal fzi tak cukup nak tampung power 2 lampu headlight tu.. kalau nak bagi nyala katanya kos tinggi sebab kena tambah barang lagi...

    Kalau kira-kira congaklah... mau habis dalam rm15,000 cuma nak dapat rupa r15 dan dapat extra power sampai 150kmh..

    ZX 10,800 - special edition siap single seater.. dan top speed -190 -220 kmh
    FZ lebih kurang 15,000 dapat rupa r15 dan top speed 151 kmh

    Apa pandangan anda? Kalau guna beza dalam RM4,000 tu mod pada ZX, apa jadi ngan zx yer?


    kurt2812

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by kurt2812 on Thu Aug 26, 2010 7:54 am

    rayslasher wrote: Re: saingan zx terbaru - yamah r15
    by wan tuah on Tue Aug 24, 2010 8:53 am
    tak cantik ahh..biasa je tengok..lawa lagi ZX aku ni..
    nak bikin kalau nak laju???maknanya kene kuar modal lagi kalau nak laju..
    kalau dah laju meter bleh cecah 2++km/h sekalipun..bukan bleh rembat jauh2..
    tapi kira oklah sekiranya pihak hong leong yahama nak memasarkan moto ni disini..
    ni saingan yang sihat..tapi sehebat mana R15 ni nanti dia tetap berada
    jauh di belakang ZX..

    Saya dah tengok website tajmotor

    Kalau FZ nak modify R15 kena tambah dalam 1500.00 untuk fairing depan, setakat saya ingat dulu harga fz dalam 8800 jadi kalau tambah 1500 = 10,300.00 tu blum modify enjin... belum masuk single seater dll lagi.. lagi satu ada review owner fz yg convert R15 dia kata lampu depan dia nyala sebelah ajer sebab bateri asal fzi tak cukup nak tampung power 2 lampu headlight tu.. kalau nak bagi nyala katanya kos tinggi sebab kena tambah barang lagi...

    Kalau kira-kira congaklah... mau habis dalam rm15,000 cuma nak dapat rupa r15 dan dapat extra power sampai 150kmh..

    ZX 10,800 - special edition siap single seater.. dan top speed -190 -220 kmh
    FZ lebih kurang 15,000 dapat rupa r15 dan top speed 151 kmh

    Apa pandangan anda? Kalau guna beza dalam RM4,000 tu mod pada ZX, apa jadi ngan zx yer?


    bro beli zx dgn hg rm 10,800 ke?? bro sungguh malang..saya beli rm 9500 zx SE..
    FZ lama pon bleh dapt 150km/h mengikut meter fz..mungkin meter tu tipu..sbb meter 150km/h fz bleh tapau lc tgh top speed 170km/h..

    dgn 4000 tu, mcm2 bleh wat..nak carb,cdi,ekzos r9 atau dbs,foot rest,airbrush skali dgn custum part blakang mcm zx10 pon bleh..

    ranjau_berduri

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by ranjau_berduri on Thu Aug 26, 2010 2:02 pm

    kurt2812 wrote:

    bro beli zx dgn hg rm 10,800 ke?? bro sungguh malang..saya beli rm 9500 zx SE..
    FZ lama pon bleh dapt 150km/h mengikut meter fz..mungkin meter tu tipu..sbb meter 150km/h fz bleh tapau lc tgh top speed 170km/h..

    dgn 4000 tu, mcm2 bleh wat..nak carb,cdi,ekzos r9 atau dbs,foot rest,airbrush skali dgn custum part blakang mcm zx10 pon bleh..
    dua2 rugi gak....

    alep

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by alep on Fri Aug 27, 2010 1:33 am

    ranjau_berduri wrote:
    kurt2812 wrote:

    bro beli zx dgn hg rm 10,800 ke?? bro sungguh malang..saya beli rm 9500 zx SE..
    FZ lama pon bleh dapt 150km/h mengikut meter fz..mungkin meter tu tipu..sbb meter 150km/h fz bleh tapau lc tgh top speed 170km/h..

    dgn 4000 tu, mcm2 bleh wat..nak carb,cdi,ekzos r9 atau dbs,foot rest,airbrush skali dgn custum part blakang mcm zx10 pon bleh..
    dua2 rugi gak....

    yup mmg rugi, tapi jauh lebih untung daripada ap125 mahupun mito125 sp525

    jayjeffrey

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by jayjeffrey on Sat Aug 28, 2010 7:30 pm

    FZ RM7600 boleh dapat.

    Sponsored content

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by Sponsored content Today at 9:03 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:03 am