Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    saingan zx terbaru - yamah r15

    Share

    kampungboy

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by kampungboy on Tue Sep 13, 2011 8:33 am

    R15 baru: http://bikeadvice.in/yamaha-yzf-r15-version-20-changed/

    alep

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by alep on Tue Sep 13, 2011 11:26 pm

    Ray-Me wrote:
    Matthew wrote:
    alep wrote:jangan marah bang, kl-jb, kips sampai dulu, kalau dia dapat tapau pon 2-3 km boleh la dia menten, try test kl-jb - pinjam ayat wadin sat

    Betul tu...moto ZX pro untuk long distance bro..dia orang tak bleh maintain distance macam tu dengan kelajuan tu..jangan harap le..setakat 1-2k tu boleh tapi all the way on the highway, no way...hahaha...

    So maksudnya kat sini, zx ni boleh maintain dgn kelajuan yg tinggi dlm masa yg lama lah ya? Cam SBK lah ek... Apa faktor yg memberikan kelebihan mcm tu pd zx kita ni ya? (Just nak tambah pengetahuan n lebih memahami zx nie...hehe)

    liquid cooling, coolant flow yg baik, kualiti blok dan komponen enjin yang terbaik means dlm 150cc 2 stroke

    yang x berapa baik ialah tank kecik, dlm kl-jb ada la 3 kali kena isi petrol, rm15 + rm15 + rm15, kalau letak tank macam 250r efi tu kan elok sikit, 18L

    Matthew

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by Matthew on Fri Feb 17, 2012 12:18 am

    Haa cuba tengok design terbaru diorang memmang gempak design dia cuba buang kedua2 middle and tail cowl pastu tukau exsoz pakai tayar yang lagi best..pasti nampak terbaek... malangnye hanya di India...http://bangalorewheels.in/wheels/?page_id=33

    Matthew

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by Matthew on Fri Feb 17, 2012 1:31 am

    Tengok link R15 version 2.0 yang saya tunjukan ni http://www.youtube.com/watch?v=LkDoCANvn20&feature=related, memmang meleleh airliur tengok design motor keluaran india yang gempak designnye ni...

    Matthew

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by Matthew on Fri Feb 17, 2012 1:41 am

    Dan review tentang spec moto ni http://www.youtube.com/watch?v=ady8YPnd5j8&feature=related/// Cool

    Faizal Kamisan

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by Faizal Kamisan on Fri Feb 17, 2012 3:26 am

    ala..top speed r15 ni 147 je..haha..kips 200 kot..huhu

    Faizal Kamisan

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by Faizal Kamisan on Fri Feb 17, 2012 3:26 am

    http://youtu.be/OmXt_RL5TDo top speed r15..hahaha

    Faizal Kamisan

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by Faizal Kamisan on Fri Feb 17, 2012 3:33 am

    http://youtu.be/4jtNMz8z-ro top speed r15..mcm ni nk beat kawasaki kips????..haha..ngan cbr 150 pon cicir..haha..kips standart pon 200..klu bikin xtau la..

    zenkage

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by zenkage on Fri Feb 17, 2012 12:22 pm

    Nicee

    Matthew

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by Matthew on Sat Feb 18, 2012 9:44 pm


    Addduii okla saya mengaku pada enjine performance motor ni akan kalah pada KIPS tapi dari segi design,aerodynamik dan style macam mane???

    Sponsored content

    Re: saingan zx terbaru - yamah r15

    Post by Sponsored content Today at 6:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:10 pm