Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Share

    kipas

    konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Post by kipas on Tue Sep 07, 2010 3:13 pm

    berhubung cadangan aku diatas...kalo kite buat setiap tahun konvoi tetap pada bulan yg tetap...utara, selatan dan pantai timur....apa macam????...ok tak????4 bulan skali...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    sood_penang

    Re: konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Post by sood_penang on Wed Nov 10, 2010 12:35 pm

    owkey2...tp klu 4 bulan skali maybe cam mnyusahkan dan cepat boring..
    aq sugest la.. setiap tahun buat anual ride pun ok gak..
    buat gempak sehabis gempak punya... bru grand n x lupa...
    just sugest ja la...

    MBN 2254

    Re: konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Post by MBN 2254 on Wed Nov 10, 2010 4:18 pm

    4 kali "BIG RIDE" memang rasa macam terlalu kerap la...
    2 atau 1 kali okey la...
    tapi mesti 3 hari 2 malam tau... BARU PUAS!

    amacam?? ade bran??

    kick_ingoal

    Re: konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Post by kick_ingoal on Thu Nov 11, 2010 11:04 pm

    menarik gak cadangan ni.
    boleh buat konvoi awal tahun & hujung tahun,kalo selalu pon mesti ada yang tak ada masa nanti.
    tempat boleh plan yang best2,boleh buat konvoi hujung minggu or macam en MBN cakap,buat 3 hari 2 malam Laughing

    mamat

    Re: konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Post by mamat on Fri Nov 12, 2010 1:29 am

    careh2 Twisted Evil

    adzhar

    Re: konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Post by adzhar on Fri Nov 12, 2010 9:31 am


    Salam Kippers Semua !!!! afro

    Cadangan yang menarik !!!! Aku sokong Sangat ni ! Basketball Basketball Basketball

    Setahun sekali OK tu tak membebankan , 3hari 2malam , Bajet tu $$$ ?????

    Kena plan dulu destinasi untuk di lawati ,tempat tidor aku cdangkan tidor saja

    Kat rumah kippers yg kita pii...contoh kalau kippers selatan mai utara 20 biji,
    5 kippers selatan tidor 1 rumah kipper utara jadi 20 kippers selatan tidor je

    kat 4 rumah kippers utara jadi masaalah penginapan settle , cuma belanja

    makan & minyak je !!!! ini baru KIPS WE ARE THE FAMILY ! lol!

    Bukan logo je ! kalau 1 hari belanja penginapan $50 x 3hari = $150 dah jimat.!

    MAAF Le ni pendapat aku yg bodoh ! selain tu kita dapat merapatkan

    silaturahim antara KIPS Utara / Tengah / Selatan & Pantai Timor. Barulah

    BEST ! flower flower flower Ni asyhik main foram je !!!

    MAAF kalau ada terkasar bahasa aku ada lah insan yg lemah !

    Sekian pendapat aku ! Terima Kasih . afro lol! lol! lol!

    alldisc

    Re: konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Post by alldisc on Sat Nov 13, 2010 7:15 am

    pendapat yang bernas dari en adzhar. perkara ni dulu dah bincang. tapi takpe, bincang lagi...

    khor

    Re: konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Post by khor on Sun Aug 14, 2011 1:20 pm

    bro kipas.. very good idea ni, baru je terjumpa thread ni, masa dulu i dok pakai GSX600F tu FBI dari ipoh bikers club ada buat superbiker's meet kat hotel seri malaysia( bajet punya la ).. best gak.. dia org kumpul superbikers serantau dari selatan sampai utara, lepas tu meet kat center semenanjung, itu perak ipoh la.. ada byk atvt kat hotel sana.. ada t-shirt event, ada pameran motor , bermacam2 makanan, lucky draw, pertunjukan live band & byk lagi... tapi semua nak join akan dikenakan bayaran, utk beli kopon makanan & t-shirt, klu tidak tak leh nak bajet berapa org ambil bahagian, yg dtg dari jauh boleh sewah bilik hotel over nite.. murah je klu kita ramai pi.. boleh sembang management hotel..

    dulu kami buat bermula pada pkl 5 ptg berakhir 12 pm, bikers semua sampai dan daftar dulu, lepas tu atvt macam2 la.. free & easy, lepas tu 6.30pm mkn buffet dinner dgn kopon.. lepas tu free & easy, ada live band, lucky draw.. nak keluar merayau kat bdr raya ipoh pun boleh... memang best la.. tapi byk kerja & persiapan kena buat lo.. memang penat lo bang...

    "Kipper's Meet 1 Malaysia" theme aku dah bagi.. apa macam? ada berani bawak event besar ni?

    kipas

    Re: konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Post by kipas on Mon Aug 15, 2011 3:06 am

    khor wrote:bro kipas.. very good idea ni, baru je terjumpa thread ni, masa dulu i dok pakai GSX600F tu FBI dari ipoh bikers club ada buat superbiker's meet kat hotel seri malaysia( bajet punya la ).. best gak.. dia org kumpul superbikers serantau dari selatan sampai utara, lepas tu meet kat center semenanjung, itu perak ipoh la.. ada byk atvt kat hotel sana.. ada t-shirt event, ada pameran motor , bermacam2 makanan, lucky draw, pertunjukan live band & byk lagi... tapi semua nak join akan dikenakan bayaran, utk beli kopon makanan & t-shirt, klu tidak tak leh nak bajet berapa org ambil bahagian, yg dtg dari jauh boleh sewah bilik hotel over nite.. murah je klu kita ramai pi.. boleh sembang management hotel..

    dulu kami buat bermula pada pkl 5 ptg berakhir 12 pm, bikers semua sampai dan daftar dulu, lepas tu atvt macam2 la.. free & easy, lepas tu 6.30pm mkn buffet dinner dgn kopon.. lepas tu free & easy, ada live band, lucky draw.. nak keluar merayau kat bdr raya ipoh pun boleh... memang best la.. tapi byk kerja & persiapan kena buat lo.. memang penat lo bang...

    "Kipper's Meet 1 Malaysia" theme aku dah bagi.. apa macam? ada berani bawak event besar ni?
    ni utk yg giler konvoi...setakat nih mmg de yg konvoi setiap bulan....utk keterangan lanjut hubungi bro edd...en. idris bin mat seman...dier joint nusantara bikers community(NBC)tiap2 bulan de konvoi...ada bran???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    khor

    Re: konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Post by khor on Mon Aug 15, 2011 2:36 pm

    kipas wrote:
    khor wrote:bro kipas.. very good idea ni, baru je terjumpa thread ni, masa dulu i dok pakai GSX600F tu FBI dari ipoh bikers club ada buat superbiker's meet kat hotel seri malaysia( bajet punya la ).. best gak.. dia org kumpul superbikers serantau dari selatan sampai utara, lepas tu meet kat center semenanjung, itu perak ipoh la.. ada byk atvt kat hotel sana.. ada t-shirt event, ada pameran motor , bermacam2 makanan, lucky draw, pertunjukan live band & byk lagi... tapi semua nak join akan dikenakan bayaran, utk beli kopon makanan & t-shirt, klu tidak tak leh nak bajet berapa org ambil bahagian, yg dtg dari jauh boleh sewah bilik hotel over nite.. murah je klu kita ramai pi.. boleh sembang management hotel..

    dulu kami buat bermula pada pkl 5 ptg berakhir 12 pm, bikers semua sampai dan daftar dulu, lepas tu atvt macam2 la.. free & easy, lepas tu 6.30pm mkn buffet dinner dgn kopon.. lepas tu free & easy, ada live band, lucky draw.. nak keluar merayau kat bdr raya ipoh pun boleh... memang best la.. tapi byk kerja & persiapan kena buat lo.. memang penat lo bang...

    "Kipper's Meet 1 Malaysia" theme aku dah bagi.. apa macam? ada berani bawak event besar ni?
    ni utk yg giler konvoi...setakat nih mmg de yg konvoi setiap bulan....utk keterangan lanjut hubungi bro edd...en. idris bin mat seman...dier joint nusantara bikers community(NBC)tiap2 bulan de konvoi...ada bran???

    oh gitu... kami kat utara sini pun ada buat konvoi 2 kali sebulan, tapi bulan puasa ni slow banyak, lepas raya hot balik.. Laughing

    Sponsored content

    Re: konvoi tetap setiap tahun...utara, selatan, pantai timur

    Post by Sponsored content Today at 6:07 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:07 pm