Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    salam sume...

    Share

    pailaks

    salam sume...

    Post by pailaks on Wed Sep 29, 2010 4:18 am

    sy budak baru, der KIPS SE bru kuar xsmpei sebulan g...
    sy pown ngah mencari kelab towk join, maklum ar xkan nax neyk sorang kan...xbesh ar....
    hehehhe.... Very Happy

    n nax tnye gax...spareparts towk kips sng ker nax carik...
    huhuhuh... Question Very Happy

    jayjeffrey

    Re: salam sume...

    Post by jayjeffrey on Wed Sep 29, 2010 6:59 am

    inilah salah satu soalan yg jawapannya sering salah dari non-kawasaki owners.

    Parts kips mmg tak susah nak cari langsung, asalkan ko sediakan budget nak beli, mmg parts kawa lebih mahal dari jenama lain di malaysia.

    Kalau soalan merujuk kpd aftermarket/accessories untuk kips, terpulang pada barang apa yg nak cari.

    mambang

    Re: salam sume...

    Post by mambang on Wed Sep 29, 2010 5:08 pm

    pailaks wrote:sy budak baru, der KIPS SE bru kuar xsmpei sebulan g...
    sy pown ngah mencari kelab towk join, maklum ar xkan nax neyk sorang kan...xbesh ar....
    hehehhe.... Very Happy

    n nax tnye gax...spareparts towk kips sng ker nax carik...
    huhuhuh... Question Very Happy
    bila aku baca tulisan kau teringat aku ngan mamat..hehe...bahasa melambangkan bangsa(jika u org melayu la) jika bukan better u masuk english discussion...so guna la ayat2 yg orang tua pun boleh paham bila baca..ini forum untuk semua peringkat usia..harap maklum..apa2 pun welcome to the club

    asrolsani

    Re: salam sume...

    Post by asrolsani on Wed Sep 29, 2010 5:30 pm

    mambang wrote:
    pailaks wrote:sy budak baru, der KIPS SE bru kuar xsmpei sebulan g...
    sy pown ngah mencari kelab towk join, maklum ar xkan nax neyk sorang kan...xbesh ar....
    hehehhe.... Very Happy

    n nax tnye gax...spareparts towk kips sng ker nax carik...
    huhuhuh... Question Very Happy
    bila aku baca tulisan kau teringat aku ngan mamat..hehe...bahasa melambangkan bangsa(jika u org melayu la) jika bukan better u masuk english discussion...so guna la ayat2 yg orang tua pun boleh paham bila baca..ini forum untuk semua peringkat usia..harap maklum..apa2 pun welcome to the club

    mambang bercakap sebagai org tua....tak reti baca tulisan budak sekolah What a Face

    zalie78

    Re: salam sume...

    Post by zalie78 on Wed Sep 29, 2010 6:53 pm

    mambang wrote:
    pailaks wrote:sy budak baru, der KIPS SE bru kuar xsmpei sebulan g...
    sy pown ngah mencari kelab towk join, maklum ar xkan nax neyk sorang kan...xbesh ar....
    hehehhe.... Very Happy

    n nax tnye gax...spareparts towk kips sng ker nax carik...
    huhuhuh... Question Very Happy
    bila aku baca tulisan kau teringat aku ngan mamat..hehe...bahasa melambangkan bangsa(jika u org melayu la) jika bukan better u masuk english discussion...so guna la ayat2 yg orang tua pun boleh paham bila baca..ini forum untuk semua peringkat usia..harap maklum..apa2 pun welcome to the club

    hahaha aku ingat mat salih sesat mana tadi...

    ranjau_berduri

    Re: salam sume...

    Post by ranjau_berduri on Wed Sep 29, 2010 7:15 pm

    pailaks wrote:sy budak baru, der KIPS SE bru kuar xsmpei sebulan g...
    sy pown ngah mencari kelab towk join, maklum ar xkan nax neyk sorang kan...xbesh ar....
    hehehhe.... Very Happy

    n nax tnye gax...spareparts towk kips sng ker nax carik...
    huhuhuh... Question Very Happy
    kepada otai2 kips iaitu asrolsani, mambamg, bro zalie, dan jayjeffrey, pasni boleh la anda semua simpan motor kat umah.. kita pakat tumpang motor bro pailaks ramai2.. agak2 leh naek x ramai2????


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    mainjet290

    Re: salam sume...

    Post by mainjet290 on Wed Sep 29, 2010 7:45 pm

    ranjau_berduri wrote:
    pailaks wrote:sy budak baru, der KIPS SE bru kuar xsmpei sebulan g...
    sy pown ngah mencari kelab towk join, maklum ar xkan nax neyk sorang kan...xbesh ar....
    hehehhe.... Very Happy

    n nax tnye gax...spareparts towk kips sng ker nax carik...
    huhuhuh... Question Very Happy
    kepada otai2 kips iaitu asrolsani, mambamg, bro zalie, dan jayjeffrey, pasni boleh la anda semua simpan motor kat umah.. kita pakat tumpang motor bro pailaks ramai2.. agak2 leh naek x ramai2????

    boleh2..wat macam tatu askar tu la..hehehehehehe

    nekman

    Re: salam sume...

    Post by nekman on Wed Sep 29, 2010 8:59 pm

    Uhh.. Welcome bro.. Duk mana nih.. Jb ke? batu pahat ?
    Ini kira generasi baru rider kips nih..

    asrolsani

    Re: salam sume...

    Post by asrolsani on Wed Sep 29, 2010 9:05 pm

    otai2 sekalian.... cukup ler menyakat... kang terus tak masuk forum ni kang
    bro pailaks... jgn ambik hati tau... kitorang ni suka gurau...hehehe

    kurt2812

    Re: salam sume...

    Post by kurt2812 on Thu Sep 30, 2010 12:57 am

    pailaks wrote:sy budak baru, der KIPS SE bru kuar xsmpei sebulan g...
    sy pown ngah mencari kelab towk join, maklum ar xkan nax neyk sorang kan...xbesh ar....
    hehehhe.... Very Happy

    n nax tnye gax...spareparts towk kips sng ker nax carik...
    huhuhuh... Question Very Happy

    alah klo ko join keab ni pon..kitorg x naik motor ko gak..ko ride solo gak..bkan x sudi..kitorg pon ada kips...ahaks!!

    spare part ada je bro..sbb ape aku kata ada??
    sbb aku g kuala lipis kt felda lurah bilut tu pon aku jpe org pakai kips..so kat mana dioe amik spare part?? ada je kat mana2..ko standby fulus je la..hahah!!

    ko ni bahsa mcm bdak kecik lg main mesej..sebijik mcm mamat..dah sunat ke blom ni?? hahahaha!!

    bro kasi intro dulu kt ruangan introduction..

    welcome to da club!! cheers cheers cheers cheers

    pailaks

    Re: salam sume...

    Post by pailaks on Sat Oct 02, 2010 5:22 am

    hahahaha...
    demi mambang...
    aku taip betul-betul ar...
    hehehe...

    nak naik mtr aku,ehemmm...
    mau bengkok kips aku nanti kalau dah semua naik 1 motor...
    hahahahha Laughing

    macam mane nak buat intro kat depan 2...
    aku tak reti ar nak gne nie...
    nak post pown jenuh aku carik...
    hahahha.... What a Face

    aku ingat nak masuk kelab tapi tak taw g...
    sedang mencari-cari lg nie...
    tp kawan aku cakap...
    dia pon join kelab dalam ni...
    dye yang suggest kart aku pasal kelab ni....
    huhuhu...

    anyway...
    thanx all for your supportive...

    2 bro asrolsani...
    sy takde hal nye...
    orait jer...
    budak baru mmg kene sakat...
    haahahhahahahha pirat

    mamat

    Re: salam sume...

    Post by mamat on Sat Oct 02, 2010 8:26 am

    mambang wrote:
    pailaks wrote:sy budak baru, der KIPS SE bru kuar xsmpei sebulan g...
    sy pown ngah mencari kelab towk join, maklum ar xkan nax neyk sorang kan...xbesh ar....
    hehehhe.... Very Happy

    n nax tnye gax...spareparts towk kips sng ker nax carik...
    huhuhuh... Question Very Happy
    bila aku baca tulisan kau teringat aku ngan mamat..hehe...bahasa melambangkan bangsa(jika u org melayu la) jika bukan better u masuk english discussion...so guna la ayat2 yg orang tua pun boleh paham bila baca..ini forum untuk semua peringkat usia..harap maklum..apa2 pun welcome to the club

    Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    bky955

    Re: salam sume...

    Post by bky955 on Mon Oct 04, 2010 4:40 pm

    hello semua. . . owner baru kawasaki kips. . baru 2 minggu aje. . .^_^

    pailaks

    Re: salam sume...

    Post by pailaks on Wed Oct 06, 2010 6:22 am

    nak tnye ar...
    10-10-10 nie xder event ker g sepang,tgk motogp...
    Tp aku tak leh nak join sebab aku tunang arie 2...
    Huhuhu

    Sponsored content

    Re: salam sume...

    Post by Sponsored content Today at 2:00 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:00 pm