Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    pengalaman angkat moto terbalik

    Share

    falcon78

    pengalaman angkat moto terbalik

    Post by falcon78 on Wed Sep 29, 2010 2:04 pm

    Pengalaman aku tolak stand tak abih...
    apa lagi ... rosaklah cat dan sticker ..
    Dah la tu berat tu motor nih.. nasib baik tak ada orang tengok..
    Pengalaman anda pulak,,macammana Question

    asrolsani

    Re: pengalaman angkat moto terbalik

    Post by asrolsani on Wed Sep 29, 2010 2:57 pm

    moto aku tak sempat terbalik, aku dah tahan... tapi kesannya, pergelangan tangan aku sakit sampai 2,3 minggu...

    sood_penang

    Re: pengalaman angkat moto terbalik

    Post by sood_penang on Wed Sep 29, 2010 3:01 pm

    moto terbalik x pernah.. aq terbalik pernah.. hahah..
    adus.. nie cita pngalman aq fis day ambik moto..
    aq tunggu pomen duk buh bateri pa smua..
    then pomen kata..."owkey.. lu punya moto sudah siap ma.. lu bole angkat p try tgk.."

    aq un dngn rakusnya naik trus... aq tolak stand.. fuh terkejut.. mak ai..
    berat gak kips nie.. sib bik pomen 2 sempat tangkap.. klu x bercalar la...

    besa la dlu naik kapcai ja... huhu..

    falcon78

    Re: pengalaman angkat moto terbalik

    Post by falcon78 on Wed Sep 29, 2010 4:43 pm

    Razz
    sama la kita..

    masa naik kapchai tak ada masalah punyer...
    yang ini ....kena sendiri mau ingat..




    kurt2812

    Re: pengalaman angkat moto terbalik

    Post by kurt2812 on Thu Sep 30, 2010 1:08 am

    pngalaman aku plak..motor tumbang sbb park kt permukaan senget..bler da tumbang tu 1 masalah..masalah kedua..handle plak tersangkut ke rim motor sblah..sbb motor aku ga himpap motor sblah..aku dah try angkat motor..x terangkat..!! smpai da berpeluh jantan ha..kebetulan plak aku nak lpak mamak dgn member aku..member aku tgh tgu kat mamak tu..kejadian ni blaku bawah blok aku..aku pon dgn malu nyer kol la member aku soh dtg..

    aku: oi ko dtg blok aku jap..motor aku tumbang la!!!
    member: ko angkat je la..xkan x larat?? aritu tumbang bleh je ko angkat sorg..
    aku: kali ni lain skit..handle aku tersangkut kt rim motor sblah..

    bler member aku dtg..hah amik ko 2-2 org berpeluh nak pisahkan mtor aku dgn otor sblah..nak bukak durian lg senang!!
    penyudah nyer..getah throttle aku ada koyak skit..side mirror ex5 pak cik blok aku patah..aku ganti baru utk die..badan 2-2 org da bpeluh..trus x hensem aku lepak kdi mamak..elok dah wangi2 kuar umah..abis bpeluh x igt pnyer.. Laughing Laughing

    mambang

    Re: pengalaman angkat moto terbalik

    Post by mambang on Thu Sep 30, 2010 11:28 am

    Moral...parking lah di atasa permukaan yg rata dan keras.. Very Happy

    Maverick

    Re: pengalaman angkat moto terbalik

    Post by Maverick on Fri Oct 01, 2010 10:01 pm

    Penah bwk Virago 535.. baru abis sekolah masa tu.. try la nak bwk.. virago ni berat sebenarnya, tp nak jadi citer masa tgh macho2 bwk motor tu pusing2, masuk kat satu U-turn... entah camne leh silap bajet turn angle terus rebah jatuh tgh2 jalan.. dah kereta byk mase tu.. agaknya malu punya pasal sbb hilang 'kemachoan' masa tu sekejap je sy angkat tegakkan semula Virago tu, start terus blah, sampai tayar belakang skidding kiri kanan.. sbb nak blah cepat2.. Malu punya pasal.. huhuhu Smile

    Sponsored content

    Re: pengalaman angkat moto terbalik

    Post by Sponsored content Today at 8:27 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:27 pm