Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Share

    Matthew

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by Matthew on Sat Apr 16, 2011 8:00 pm


    Saya syorkan dapatkan lock yang ori bro2 sekalian terus beli dari kilang penyangak mesti susah2 nk curi ni

    iltizamz

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by iltizamz on Sat May 07, 2011 12:50 pm

    ada ke sesape yg tau cane nak wat bole matikan moto menggunakan hp je? kalo ada yg tau tlg info2 kat saya sekali ye...

    makaii

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by makaii on Mon May 16, 2011 11:51 pm

    salam..

    sekadar memberi pendapat,biarpun xde such thing as TOTAL security,tp kalo bole lengahkan pencurik lahanat ni dgn segala solex yang ada pun bagus,keterangan polis malaysia kata semakin lama masa diambil semakin panik si pencuri ni,kalo lama sgt dia blah je.. provided kite parking kt tempat yang senonoh la.. jgnla di celah2..

    dan isu bukak allen key ni memang femes setahun dua ni,jd apa yang bole dibuat letakkan gel silikon di lobang2 allen key disc anda & di skru ignition jugak.. sebelum letak boh minyak skit.. nnti bila nk bukak hompel dari tepi dan ia akan terkeluar mudah.. tp kalo pencuri letak allen key tak lut la..

    sekadar berkongsi..

    alep

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by alep on Tue May 17, 2011 5:40 am

    kalau hp wat jadi remote wat bom kat moto da ada orang buat Evil or Very Mad

    NeXY

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by NeXY on Thu May 19, 2011 5:47 pm

    alep wrote:kalau hp wat jadi remote wat bom kat moto da ada orang buat Evil or Very Mad

    Yeah... sokong bro Alep..... kita mod satu phone murah murah... connect kat Bom jangka... pastu pasang kat moto... time dorang da curik je.... kita on BOM tu..... biar dia meletop ngan moto2 skali... pastu nanti kita claim insurans ramai ramai.... dapat moto baru... hihihihihihi... bernas tak?.... Mesti bernas kan.. cam beras BERNAS.... huhu

    PCK4554

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by PCK4554 on Sat Aug 06, 2011 3:10 pm

    bernas la nexy....silap aribulan..kita2 terkena bom..hehehe3
    moto jenis ni, mmg kna lock 3 tmpt..
    disk dpn, blkg, ngn sproket...
    baru si pencuri tarbus tu lambat nak wat reja...law dpt ja penyagak tu,, mmg makan elmet fiber cap bell ngn arc r...kasi kenyang skit...

    PCK4554

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by PCK4554 on Sat Aug 06, 2011 3:11 pm

    kassii senggggatttt!!!

    crazeechildz

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by crazeechildz on Wed Feb 01, 2012 11:41 pm

    salam otai2 kips sekalian..
    sy newbie kips,aritu da setel order moto,skrg tggl tggu moto kuar je..tp td gi belek2 thread senarai kips yg da kena kebas uh..kecut jgk perut bace..sggp abeskan bace dr pg 1 - 28..
    nak tnye cket, nt bile moto da kuar nak wat beberapa safety precaution cket..

    1. nak tuka bolt allen kt disc depan nan blkg, tp nak tuka yg jenis ape yer yg org xle nk bukak? kecuali bengkel je ade alat
    2. law mampu/ade dwet lebey/tauke kedai baek ati kasi mura igt nak agkt 2 xena alarm disc lock..1 mgga tricircle...janji selamat,hati tenang!
    3.nak wat hidden suis, tp x phm..da tgk kt thread DIY,tape nt bnda da ade dpn mate baru tgk lek,xpon suh pomen watkan
    4.nak tuka lock yg kt handle uh..tuka lubang lock yg bunga or bentuk nazi uh..oke x? bape rm agak2?

    FYI: sy student n stadi kt KL..Jalan semarak, lg laa bertambah2 kecot perut + telo bila bace brite2 ilang kips nih..agak2 melampau sgt ke safety pre kt atas tu ? or "tu pon lom tentu bro~ law da agkt lori senyum je laa..." ?? minta pendapat otai2 sekalian..sekian dari noobies~

    lone_rangers88

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by lone_rangers88 on Thu Feb 02, 2012 12:05 am

    banyakkan berdoa..jangan merasa bangga diri bila diatas,sebab bila2 masa allah boleh ambil balik yg ada pada kita..
    tawakal jelah..
    harta titipan ilahi..Smile

    crazeechildz

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by crazeechildz on Thu Feb 02, 2012 12:09 am

    btol2..thx 4 da advice bro Very Happy

    Matthew

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by Matthew on Thu Feb 02, 2012 12:21 am


    Buat le ape yang patut untuk safety tu..rendah diri..mesra dan doa kuat...

    gojoil

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by gojoil on Thu Feb 02, 2012 1:39 am

    selamat merendah diri yer..berdoa dan bertawakal..usaha paling utama."tumpang lalu boleh??".(berhemah)

    lone_rangers88

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by lone_rangers88 on Thu Feb 02, 2012 12:29 pm

    Ingat bro,rendah diri boleh..tapi kalau ada yg challenge nk tapau kips kite,kena lah kasi show off kite punya kips power..hehe
    Cukup mnyampah ngan rempit yg nk ajak test power ni..pernah kene..

    gojoil

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by gojoil on Thu Feb 02, 2012 5:27 pm

    cara dier ramp motor kuat cam nak ikut, pastu kalu dier tarik pick-up kita tarik brake, dan wat tak reti.mesti dier malu sendiri.

    Faizal Kamisan

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by Faizal Kamisan on Thu Feb 02, 2012 8:13 pm

    skang dorg ade pesyen bru..dorg klu xleh nk kopak..dorg akan tros msokkn moto dlm van je..cra mrompak msa kini..

    Matthew

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by Matthew on Fri Feb 03, 2012 12:48 am


    Yela sekarang pencuri memmang dah jadi jenis yang suka angkut2 dari nak kopakla apela..memmang tak bleh pakai ni...

    najmi8907

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by najmi8907 on Fri Jun 15, 2012 9:47 pm

    aku rasa cara nk tangkap pencuri tu kje senang je.kumpul budak2 kips buat mcm rukun tetangga.
    tapi jgn tggu dkt mto.intai dari tmpat2 tersorok dan berasingan.letakkan satu umpan(kawasaki zx150) di tempat
    awam pada waktu tengah malam.agak2 ada org yg mencurigakan :

    1-trus beduk ramai(kalau btl2 nmpk die ompil2 lock anda)
    2-follow van mereka smpai lubang cacing smbil kol polis semasa proses mengekori si lahabau ni
    3-kol pulis semasa ada nmpk org mencurigakan di moto anda

    insyaALLAH pncuri ni akan pk 1001x untuk mencuri motor anda.cara ini berkesan.lakukan seminggu tiap2 hari.
    tugas2 boleh dibahagikan kepada ahli2 kippers yg berminati nk pukul si labahau a.k.a pencuri ni.


    Matthew

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by Matthew on Sat Jun 16, 2012 6:15 am

    [quote="najmi8907"]aku rasa cara nk tangkap pencuri tu kje senang je.kumpul budak2 kips buat mcm rukun tetangga.
    tapi jgn tggu dkt mto.intai dari tmpat2 tersorok dan berasingan.letakkan satu umpan(kawasaki zx150) di tempat
    awam pada waktu tengah malam.agak2 ada org yg mencurigakan :

    1-trus beduk ramai(kalau btl2 nmpk die ompil2 lock anda)
    2-follow van mereka smpai lubang cacing smbil kol polis semasa proses mengekori si lahabau ni
    3-kol pulis semasa ada nmpk org mencurigakan di moto anda

    insyaALLAH pncuri ni akan pk 1001x untuk mencuri motor anda.cara ini berkesan.lakukan seminggu tiap2 hari.
    tugas2 boleh dibahagikan kepada ahli2 kippers yg berminati nk pukul si labahau a.k.a pencuri ni.

    Bila nak start ni..saya tak sabar nak join nih!!!!!! Mad

    [/quote]

    babykures

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by babykures on Sat Jun 16, 2012 8:03 pm

    nak jugak ..ske tangkap2 owg nie . .

    GhostRideR

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by GhostRideR on Mon Jun 18, 2012 11:44 am

    crazeechildz wrote:salam otai2 kips sekalian..
    sy newbie kips,aritu da setel order moto,skrg tggl tggu moto kuar je..tp td gi belek2 thread senarai kips yg da kena kebas uh..kecut jgk perut bace..sggp abeskan bace dr pg 1 - 28..
    nak tnye cket, nt bile moto da kuar nak wat beberapa safety precaution cket..

    1. nak tuka bolt allen kt disc depan nan blkg, tp nak tuka yg jenis ape yer yg org xle nk bukak? kecuali bengkel je ade alat
    2. law mampu/ade dwet lebey/tauke kedai baek ati kasi mura igt nak agkt 2 xena alarm disc lock..1 mgga tricircle...janji selamat,hati tenang!
    3.nak wat hidden suis, tp x phm..da tgk kt thread DIY,tape nt bnda da ade dpn mate baru tgk lek,xpon suh pomen watkan
    4.nak tuka lock yg kt handle uh..tuka lubang lock yg bunga or bentuk nazi uh..oke x? bape rm agak2?

    FYI: sy student n stadi kt KL..Jalan semarak, lg laa bertambah2 kecot perut + telo bila bace brite2 ilang kips nih..agak2 melampau sgt ke safety pre kt atas tu ? or "tu pon lom tentu bro~ law da agkt lori senyum je laa..." ?? minta pendapat otai2 sekalian..sekian dari noobies~

    student UTM ke?

    Sponsored content

    Re: Taktik Baru Si Penyangak Mengebas Motorsikal..

    Post by Sponsored content Today at 8:26 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 pm