Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Ride BBQ Raya di Port Dickson

    Share

    ryuganz

    Ride BBQ Raya di Port Dickson

    Post by ryuganz on Sun Oct 03, 2010 1:27 am

    nak tgk bnyk lagi add me Facebook http://www.facebook.com/album.php?aid=283398&id=723586788&saved#!/profile.php?id=723586788&v=wall

    Gambar mukadimah, bagi hormat kepada motor paling otai yang terlibat dlm ride kali ni.bro zalie and Nopal tak bawak motor, tinggal paeach sorang



    Sampai awal, minum petang sekejap




    Lepak kt pantai sat, sebelum main event start








    ni ada aku dgr budak budak cakap kipas doraemon



    main event

    sebelum

    masak

    selepas







    aku tak tau pic jd cmnih, mcm berelektrik plak motor dua depan tuh



    Last edited by ryuganz on Sun Oct 03, 2010 3:47 am; edited 2 times in total

    ADREY

    Re: Ride BBQ Raya di Port Dickson

    Post by ADREY on Sun Oct 03, 2010 3:13 am

    ok... cantik... cuma ada adik tuah yang tak ada keris block my bike......

    Jom Bakar Kelisa... masak lomak cili api pun sodap

    z150

    Re: Ride BBQ Raya di Port Dickson

    Post by z150 on Sun Oct 03, 2010 7:57 am

    Sori, gambar tak cun sebab phone camera tak hebat.






    Lari polis!




    Pusing pusing pusing pusing pusing




    Marshall kita



    Uploaded with ImageShack.us

    ryuganz

    Re: Ride BBQ Raya di Port Dickson

    Post by ryuganz on Mon Oct 04, 2010 2:06 pm

    takpe z150, kenang kenangan ni, janji ada.
    mana lagi pic, aritu bnyk bwk camera?

    abu

    Re: Ride BBQ Raya di Port Dickson

    Post by abu on Mon Oct 04, 2010 8:57 pm

    nk pic lg...xckup ni...hee bounce

    paeach

    Re: Ride BBQ Raya di Port Dickson

    Post by paeach on Tue Oct 05, 2010 8:58 pm

    den ado sikit gambo tp gambar den quality low...

    dimulakan dgn bismillah..diakhiri dgn alhamdulillah..begitulah~
    eh! tersasul plk..
    lol! geek

    dimulai dgn gambar setelah tiba di exit Tol Seremban-PD..menunggu Klip^ketas..


    aiekempo nk marah bdk2 kips yg bwk slow kat highway sblm tol tersebut..
    (dia leader ride)

    aktiviti menjual moto menyusun moto..(wajib dilakukan apabila ride..hihi..)


    ada 1 sahaja kips model lama..sesat agaknya orang ni..kesian dia..tapi tetap join..nasib baik dapat follow kips baru.. (hihihihi...)


    gambar jarak dekat kips lama tu..


    bro sapa tah(xigt..sori..) "adoiyai..pening2..knapa aku xdpt kejar aiekempo tadi eh? padahal aku dah fulltrotel tu.."


    antara kippers yang menyertai ride BBQ PD..




    nantikan gambarnya lg..dlm proses..
    sabar ya pak!

    paeach

    Re: Ride BBQ Raya di Port Dickson

    Post by paeach on Tue Oct 05, 2010 9:37 pm

    gambar kembali lg..


    setelah sampai di Pord Dickson..
    (pantai apo tah namanya..den bukan tau pon..kekeke...)


    parking2...



    kips lama ni masih mengekori ride kami..igtkan dia nk tumpang tanya je.. lol!



    barang2 rider semasa mencuci mata melepak di tepi pantai.. flower



    susun moto di tempat strategi plk..ada lg kips lama ni..menyerlah plk tu..semua colour ijau(kecuali aiekempo n

    adreyER6N) tiba2 ada plk colour lain.



    antara kuda yang berlari gagah di highway...



    ramping sungguh kips lama tu..yang lain semua gemuk2..



    parking kembali setelah berjalan-jalan cari pasal~



    bro klip^kertas yang sungguh pantas di atas highways... (katanya "dimana ada kemahuan, disitu ada highway!!" )



    bro aiekempo memberi nasihat kpd klip^ketas "ko ni laju sgt td kat highway, xdapat aku nk potong ko..bahaya laju2

    ni.."



    bro ryuganz melihat signal klip^ketas yg menyala.. (signal cantik tu..hihihi)



    moto kips lama tu owner dia panggil zebra..tu la colour itam putih tu..



    ayam sedang dibakar..sodap..rugi pada yg xjoin..hehehe..



    bro asrolsani(tuan tanah majlis) terpegun melihat rim yang berlampu menjelang waktu malam..



    adakah ini owner kips lama itu?? bukan! ini kippers zx yg tertarik dgn zebra ini...



    malam telah menjelang..ayam bakar pon sudah menjadi tulang-temulang.. geek



    makan ayam..hehehe...



    zebra termenung mengenangkan kwn2 lamanya semasa ride dulu2...kekekeke...



    -tamat-


    facebook : http://www.facebook.com/album.php?aid=19863&id=100001149700475

    ribuan terima kasih kepada tuan tanah iaitu bro Asrolsani kerana sudi menjemput kami..
    dan tahniah kerana berjaya manjayakan majlis itu..

    cheers cheers cheers cheers cheers cheers

    zampd

    Re: Ride BBQ Raya di Port Dickson

    Post by zampd on Tue Oct 05, 2010 11:32 pm

    bravo Paeach......gambar yg mantap.......pastikan ko bawa kamera sekali masa tts kat tasik idaman nanti....... Very Happy

    paeach

    Re: Ride BBQ Raya di Port Dickson

    Post by paeach on Wed Oct 06, 2010 2:32 am

    zampd wrote:bravo Paeach......gambar yg mantap.......pastikan ko bawa kamera sekali masa tts kat tasik idaman nanti....... Very Happy
    \

    gambar bdk skoolah je..
    den xpasti dpt join ke x tts tu...hihihi..
    kalau join den bwk camera..
    nk amik gambo kuda2 yg hadir..
    cheers cheers

    Sponsored content

    Re: Ride BBQ Raya di Port Dickson

    Post by Sponsored content Today at 9:05 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:05 am