Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    rider down - 3 okt 2010

    Share

    duke

    rider down - 3 okt 2010

    Post by duke on Mon Oct 04, 2010 9:40 am

    http://ondscene.my/kemalangan/penunggang-maut-superbike-putus-dua

    fuh...pakai full suit pun xde gerenti...kippers hati2...ingatlah yg tersayang...

    aWe89

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by aWe89 on Mon Oct 04, 2010 9:55 am

    jadikan iktibar..

    LuNaCy

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by LuNaCy on Mon Oct 04, 2010 10:14 pm

    Dkt ngan umah aku.. huhu malang tak berbau.. uhuk2

    Asyraf

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by Asyraf on Mon Oct 04, 2010 11:14 pm

    Bila dah nak sampai ajal, suit kebal mcm mana pun, maut tetap kunjung tiba

    manto

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by manto on Mon Oct 04, 2010 11:18 pm

    Tu la..x de lewat sesaat pun..mesti dia laju nie..moto sampe putus dua..

    kurt2812

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by kurt2812 on Tue Oct 05, 2010 12:06 am

    gler sbk body mantap pon bleh putus dua..btol2 laju ni..beringat lah sblom kena..

    AsTaLaVisTa

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by AsTaLaVisTa on Tue Oct 05, 2010 1:46 pm

    Nak share pengalaman aku ngan KIPPERS sekalian....

    Beringat2 geng...X semestinye bawak laju je leh accident...Bawak 70km/j pun leh excident...Jgn alpa & lalai...Kiter perlu wat Risk Assesment kat setiap sudut laluan yang kiter lalu. 3rd party, jalan, selekoh, simpang, dll faktor. Perati...kat setiap laluan, nilai risiko kemungkinan akan berlaku sesuatu bahaya, langkah yang perlu diambil sekiranya sesuatu perkara berlaku.

    Kita bawak jentera roda 2...risiko lagi byk dr jentera roda 4..Cam aku accident dulu...Cuba imagine just bawak 70km/j. Laju x..?? .Moto bulat 70 pun leh potong tau...Alih2 gedegangg!!!!..Pakcik surat kabar moto brek x makan langgar tepi tayar depan...Aku patah bahu...Pakcik tuh tuh cuma lebam sket je..Moto pakcik tu no plate je tcabut..Pasal aper pakcik tuh x der pape...Dier dah ready awal2 pasal dah tau moto dier brek x makan. Yg aku lak x ready coz bawak 70km/j & aku mengelamun atas moto..Jam baru 730pg...Awal lagi..

    Yg paling bangang..Pemandu keta BMW...Time aku tgh bawak dalam 130km/j...Yg nih sbl aku accident patah bahu...Lju sket pasal nak kejar punch card..Aku prasan mamat BMW nih kat satu simpang...Aku prati je mamat nih..Tiba2 dalam 20 meter aku nak sampai kt simpang tu, mamat BMW tuh kuar simpang...Berdecit aku wat emergency brek...Sib baikk x slide...Sket lagi nak cium BMW tuh...Menggeletar tgn aku..Berbakul aku menyumpah...Sekolah je tinggi2...Bengong berlapis2...Camner dier bleh dapat lesen..

    Yang paling sedih..Baru je 2 hari lepas, mak & ayah aku terbabas moto. Puncanyer simple je...Lori kargo & kaki lima jalan...Kena tolak ngan angin dari lori kargo lalu dari belakang...ayah aku ilang kawalan lalu terbabas..Pasal aper terbabas..??? Jalan & kaki lima x sekata...Kaki lima byk lubang...Kepala ayah aku dihempap moto....lengan kiri mak pulak patah...Sib baik x der komplikasi dalaman...Dan paling bernasib baik coz time terbabas x der kenderaan depan & belakang...pasal mak dan ayah aku jatuh betul2 atas line putih tgh2 jlan. Klau x ..may be diorang dah x der.....

    May be lain2 Kippers ader pengalaman yg boleh dishare bersama untuk dijadikan iktibar..




    zalie78

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by zalie78 on Tue Oct 05, 2010 4:12 pm

    goyang aku tgk.....motot besar pun leh putus dua inikan pula motot mcm kita ni....

    manto

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by manto on Tue Oct 05, 2010 5:03 pm

    Beringat sebelum kena..itu je leh kite wat selain bertawakal atas jalan raya.

    ryuganz

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by ryuganz on Tue Oct 05, 2010 7:25 pm

    tak laju sgt dia bawak,rim tak bengkok pun.kalo laju, debris from the bike/kereta tentu melayang jauh lebih 50m termasuk rider tu sendiri.maybe kena tepat kt chasis sambung tu.jadi patah.
    body dia still intact.kepala je kena, bukan nasib dia la.
    tp kalo dia bawak 70-80kmh + speed keta tu pun 70-80km/h, impact dia macam 140-160km/h gak.

    RIP

    LuNaCy

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by LuNaCy on Tue Oct 05, 2010 9:03 pm

    btol la kate bro AsTaLaVisTa.. kene wat risk assestment.. hehe.. sbb yela kalau nk jadi jadi juge... kdg2 kiter dah perati abeh2... kdg2 bile time nk kene tibe2 jadik mngelamn.. hehe.. pg tadi time g keje.. ada satu kone kat penchala link.. ari2 lalu situ ok je... best nyer layan.. tup2 pg tadi nah bertabur minyak sape ntah kat situ.. dah la tak nmpak.. naseb la ALLAH lindung.. tidak la bersepah... tapi abeh la koyak kasut ku dok menhan jaln.. huhuhu

    kurt2812

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by kurt2812 on Wed Oct 06, 2010 4:37 am

    ni pengalaman sedara aku..die ni geng dual perpose..bdak2 die byk pakai aprillia pegasso..korg perati la pegasso tu kan lampu depan nyer dgn ex5 lbh kuang sama je klo tgk DARI JAUH..so kwn die ni lalu la kt simpang tu..mmg laluan die la..die pon memecut laju sbb die konfiden yg keta tu akan brenti (sbb dah LALUAN MAMAT NI.MESTILAH KETA TU KENA BERENTI YE DAK??)..keta tu pon pkir "ala motor cup je ni,sempat nih,jauh lagi"..die pon kuar la..aprillia pegasso bro..650 cc..keta tu kuar je simpang.....motor ni sampai....sbb die tgh 150km/h..meter aprillia bkan mcm meter kips ye..bertembung la motor ni dgn keta tu..rider ni trus melambung n terpelanting jauh..patah riuk trus arwah ni..koma dlm 5 hari..then die meninggalkan dunia..

    moral of the story..jgn kita konfiden sgt kat simpang walaupon simpang tu laluan kiter..sbb ada sesetengah pemandu atau driver..die x phm undang2..kite kena amik kire gak dgn pengguna jalan raya mcm ni..xtau nak cakap salah sape..sbb drebar keta tu igt sempat coz nampak motor tu nun jauh lg..die kuar je simpang tu hah amik ko..sampai dah ha..

    Asyraf

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by Asyraf on Sun Oct 31, 2010 4:16 pm

    Astghfirullah Al-Azdhim.. seriau jugak dengar citer hang ni Kurt..

    Sponsored content

    Re: rider down - 3 okt 2010

    Post by Sponsored content Today at 2:01 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:01 pm