Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Share

    ranjau_berduri

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by ranjau_berduri on Mon Oct 18, 2010 4:50 pm

    asrolsani wrote:
    sinclair wrote:brape bajet ride ni utk pegi n balik tak termasuk beli barang kat jalan susur Razz
    bajet minyak + 2t je la...
    lebih2 pon rm50
    ye ker??


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    asrolsani

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by asrolsani on Mon Oct 18, 2010 4:57 pm

    ranjau_berduri wrote:
    asrolsani wrote:
    sinclair wrote:brape bajet ride ni utk pegi n balik tak termasuk beli barang kat jalan susur Razz
    bajet minyak + 2t je la...
    lebih2 pon rm50
    ye ker??
    yea kot....aku pon tak penah sampai jb naik moto...hehe

    ranjau_berduri

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by ranjau_berduri on Mon Oct 18, 2010 5:28 pm

    asrolsani wrote:
    yea kot....aku pon tak penah sampai jb naik moto...hehe
    saya pun xpernah....


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    Fazlil Hakimi

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by Fazlil Hakimi on Mon Oct 18, 2010 6:28 pm

    bkn smpi JB je..smpi mersing...
    layan bro....

    mainjet290

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by mainjet290 on Mon Oct 18, 2010 7:12 pm

    Fazlil Hakimi wrote:bkn smpi JB je..smpi mersing...
    layan bro....

    hahaha..fazlil,fazlil..layan je brader2 ni sume..konfem x tensen punyer Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    wengweng

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by wengweng on Mon Oct 18, 2010 8:00 pm

    aku nk gi jb...aku rindu ngn ali_wng..... Razz Razz

    suhaimisobrie

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by suhaimisobrie on Mon Oct 18, 2010 8:12 pm

    wengweng wrote:aku nk gi jb...aku rindu ngn ali_wng..... Razz Razz

    aku pun nk suruh dia belanja air kelapa ganja plg sedap kat johor!!!

    Set jek satu tarikh.sape blh ikut silakn!sape yg xleh ikut xpe,len kali leh g!!

    nekman

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by nekman on Mon Oct 18, 2010 8:27 pm

    mainjet290 wrote:
    Fazlil Hakimi wrote:bkn smpi JB je..smpi mersing...
    layan bro....

    hahaha..fazlil,fazlil..layan je brader2 ni sume..konfem x tensen punyer Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    Moto tengah kilat2 lagi, semangat masih berkobar-kobar geng JB sorang nih.. cuti sekolah nih kalau ader ride ke Perlis mau dia join jugak nih Twisted Evil Twisted Evil

    Fazlil Hakimi

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by Fazlil Hakimi on Mon Oct 18, 2010 11:09 pm

    nekman wrote:
    mainjet290 wrote:
    Fazlil Hakimi wrote:bkn smpi JB je..smpi mersing...
    layan bro....

    hahaha..fazlil,fazlil..layan je brader2 ni sume..konfem x tensen punyer Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    Moto tengah kilat2 lagi, semangat masih berkobar-kobar geng JB sorang nih.. cuti sekolah nih kalau ader ride ke Perlis mau dia join jugak nih Twisted Evil Twisted Evil


    haha...

    ranjau_berduri

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by ranjau_berduri on Tue Oct 19, 2010 9:53 am

    wengweng wrote:aku nk gi jb...aku rindu ngn ali_wng..... Razz Razz
    suhaimisobrie wrote:
    wengweng wrote:aku nk gi jb...aku rindu ngn ali_wng..... Razz Razz

    aku pun nk suruh dia belanja air kelapa ganja plg sedap kat johor!!!

    Set jek satu tarikh.sape blh ikut silakn!sape yg xleh ikut xpe,len kali leh g!!
    bukan dak ali_wng neh dah tukar forum ker?? dengar cter die layan www.wpc.com.my plak... 2 pun aku dengar dr die la..


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    wengweng

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by wengweng on Tue Oct 19, 2010 11:14 am

    ranjau_berduri wrote:
    wengweng wrote:aku nk gi jb...aku rindu ngn ali_wng..... Razz Razz
    suhaimisobrie wrote:
    wengweng wrote:aku nk gi jb...aku rindu ngn ali_wng..... Razz Razz

    aku pun nk suruh dia belanja air kelapa ganja plg sedap kat johor!!!

    Set jek satu tarikh.sape blh ikut silakn!sape yg xleh ikut xpe,len kali leh g!!
    bukan dak ali_wng neh dah tukar forum ker?? dengar cter die layan www.wpc.com.my plak... 2 pun aku dengar dr die la..


    lame giler xdgr cite dia...kuar forum terus...name siap kne delete...
    pasal ape ekkk Rolling Eyes Rolling Eyes

    xkn merajuk kot siap delete name....aku cr xjumpe dah.... Sad Sad

    ranjau_berduri

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by ranjau_berduri on Tue Oct 19, 2010 11:59 am

    aku rase akaun die dah kena delete la...


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    suhaimisobrie

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by suhaimisobrie on Tue Oct 19, 2010 12:29 pm

    slps aku kawen ngan bini singapore nnt,t'paksa gak ler tukor forum nmpknya.

    ranjau_berduri

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by ranjau_berduri on Tue Oct 19, 2010 12:49 pm

    aku ingat kita batalkan konvoy KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2 2010..
    kite wat convoy "melayan air kelapa ganja"... hahahaha....


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    mambang

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by mambang on Tue Oct 19, 2010 5:16 pm

    suka hati kau la kau nak batalkan ker nak wat ape ker ..aku dah x kuasa dah nak layan..i am quit

    mamat

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by mamat on Tue Oct 19, 2010 6:54 pm

    mambang wrote:suka hati kau la kau nak batalkan ker nak wat ape ker ..aku dah x kuasa dah nak layan..i am quit



    ngok ur....br0 mambang da majuk.....pnt2 dia wt.....
    g pujuk cpt.....hehehe pirat pirat pirat

    nekman

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by nekman on Tue Oct 19, 2010 7:10 pm

    Bro Mambang, kipper JB ko ajak jer Mamat ngan Fazlil, geng nih mmg standby nak ride jauh jer neh... suma moto baru, cantik & bling2 lagikk..
    bakal2 HROSH (tapi time cuti skola lar... lol! lol! )

    Fazlil Hakimi

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by Fazlil Hakimi on Tue Oct 19, 2010 9:26 pm

    mambang wrote:suka hati kau la kau nak batalkan ker nak wat ape ker ..aku dah x kuasa dah nak layan..i am quit

    relex ar bro..
    jgn ar batalkan konvoi nie...
    mase banyak lagi....
    bro cari dlm 5 or 7 org...dh ckp...

    ranjau_berduri

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by ranjau_berduri on Wed Oct 20, 2010 9:07 am

    begitulah agaknya perasaan2 kippers yg organize event, tp berape kerat jer yg datang.... muahahaha....


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    mambang

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by mambang on Wed Oct 20, 2010 12:51 pm

    kau pun....wakakakakakaa

    ranjau_berduri

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by ranjau_berduri on Wed Oct 20, 2010 1:03 pm

    2la.. kena paham la.. xsemua free waktu time kite free..


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    wadin

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by wadin on Wed Oct 20, 2010 2:28 pm

    Salam....
    bro , ride ini memang bagus... Buat je, tak kisah berapa org nak pergi....janji kau ride ke Mersing...
    Semua org ada 1001 alasan tak pergi tapi ini lah cabarannya:).termasuklah aku..
    Masa aku plan gi Mersing,seorang pun tak nak ikut sebab aku buat konvoi bukan free ride. Tapi aku bersyukur masa rv kat seremban Man Klia ikut....
    Part yg best walaupun ride 2 org dari kl, kat Jb ada 80 org menyambut dgn mesra....kenangan terbaik....
    Cekodok dan keropok mersing still the best:) Makan dan ride
    Layan je
    selamat ber ride

    kipas

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by kipas on Wed Oct 20, 2010 6:32 pm

    mambang wrote:suka hati kau la kau nak batalkan ker nak wat ape ker ..aku dah x kuasa dah nak layan..i am quit
    ko jgn mambang...aku dah la kempunan nak konvoi ke JB nih...dulu tak berkesempatan...wadin pon dah pegi...aku lom lg...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    asrolsani

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by asrolsani on Wed Oct 20, 2010 7:45 pm

    wadin wrote:Salam....
    bro , ride ini memang bagus... Buat je, tak kisah berapa org nak pergi....janji kau ride ke Mersing...
    Semua org ada 1001 alasan tak pergi tapi ini lah cabarannya:).termasuklah aku..
    Masa aku plan gi Mersing,seorang pun tak nak ikut sebab aku buat konvoi bukan free ride. Tapi aku bersyukur masa rv kat seremban Man Klia ikut....
    Part yg best walaupun ride 2 org dari kl, kat Jb ada 80 org menyambut dgn mesra....kenangan terbaik....
    Cekodok dan keropok mersing still the best:) Makan dan ride
    Layan je
    selamat ber ride
    apa beza konvoi bukan free ride? Question

    alldisc

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by alldisc on Wed Oct 20, 2010 8:25 pm

    kipas wrote:
    mambang wrote:suka hati kau la kau nak batalkan ker nak wat ape ker ..aku dah x kuasa dah nak layan..i am quit
    ko jgn mambang...aku dah la kempunan nak konvoi ke JB nih...dulu tak berkesempatan...wadin pon dah pegi...aku lom lg...

    nasib baik aku penah tinggal mersing. merasa la ride dari melaka ke mersing. dan mersing ke kuantan. pukul 5.30am lak tu. racing dgn lori balak dalam gelap.

    jenis kenderaan : honda ex-5 ha ha ha ngeri bila ingat2 balik zaman awal 90an.

    Sponsored content

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm