Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Share

    alldisc

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by alldisc on Wed Oct 20, 2010 8:32 pm

    asrolsani wrote:
    wadin wrote:Salam....
    bro , ride ini memang bagus... Buat je, tak kisah berapa org nak pergi....janji kau ride ke Mersing...
    Semua org ada 1001 alasan tak pergi tapi ini lah cabarannya:).termasuklah aku..
    Masa aku plan gi Mersing,seorang pun tak nak ikut sebab aku buat konvoi bukan free ride. Tapi aku bersyukur masa rv kat seremban Man Klia ikut....
    Part yg best walaupun ride 2 org dari kl, kat Jb ada 80 org menyambut dgn mesra....kenangan terbaik....
    Cekodok dan keropok mersing still the best:) Makan dan ride
    Layan je
    selamat ber ride
    apa beza konvoi bukan free ride? Question

    konvoi bukan free = kena bayar.

    * kalau konvoi free maknanya ada sponsor. tak gitu wadin? jgn caj aku RM35 haa...

    Boyesen

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by Boyesen on Thu Oct 21, 2010 1:16 pm

    best ke konvoi ni?..atau free ride ni?...

    bape laju bawak eh?..

    alldisc

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by alldisc on Thu Oct 21, 2010 6:21 pm

    kalau free ride biasanya, set lokasi nak bertemu semula. speed ikut suka.

    konvoi ni biasanya ride beriringan dalam kumpulan.

    alep

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by alep on Thu Oct 21, 2010 9:22 pm

    walaupun aku org johor tapi aku x pernah ride ke mersing dan x tahu pon jalan ke mersing, kalau da masa + fulus mmg nak join, x pernah lagi aku konvoi muto kips smua ni, slalu konvoi ada lc, ex5, honda wave, baru-baru ni ada sebiji kip, tzm, lc ~ laju gila, boleh folow lg aku bwk 140kmh biarpon tunduk2

    mamat

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by mamat on Fri Oct 22, 2010 2:15 am

    Boyesen wrote:best ke konvoi ni?..atau free ride ni?...

    bape laju bawak eh?..


    best r....pling kurang 200...pling laju 290......

    syamjmc2274

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by syamjmc2274 on Fri Oct 22, 2010 9:14 am

    mamat wrote:
    Boyesen wrote:best ke konvoi ni?..atau free ride ni?...

    bape laju bawak eh?..


    best r....pling kurang 200...pling laju 290......

    290meter sejam.Huhu... Laughing Laughing

    mambang

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by mambang on Fri Oct 22, 2010 5:11 pm

    syamjmc2274 wrote:
    mamat wrote:
    Boyesen wrote:best ke konvoi ni?..atau free ride ni?...

    bape laju bawak eh?..


    best r....pling kurang 200...pling laju 290......

    290meter sejam.Huhu... Laughing Laughing
    laju tu..aku up sikit 300kmj..jarum rpm kasi ptg sparuh nanti sng dia nak pusing 2 round..

    alldisc

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by alldisc on Fri Oct 22, 2010 6:44 pm

    syamjmc2274 wrote:
    mamat wrote:
    Boyesen wrote:best ke konvoi ni?..atau free ride ni?...

    bape laju bawak eh?..


    best r....pling kurang 200...pling laju 290......

    290meter sejam.Huhu... Laughing Laughing

    290 meter sejam? maknanya dalam seminit bergerak 4.8 meter saja... ni boleh masuk pertandingan motor paling perlahan.

    Boyesen

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by Boyesen on Fri Oct 22, 2010 6:52 pm

    giler lah masing2 laju2...

    kipas

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by kipas on Sat Oct 23, 2010 2:04 am

    alldisc wrote:
    syamjmc2274 wrote:
    mamat wrote:
    Boyesen wrote:best ke konvoi ni?..atau free ride ni?...

    bape laju bawak eh?..


    best r....pling kurang 200...pling laju 290......

    290meter sejam.Huhu... Laughing Laughing

    290 meter sejam? maknanya dalam seminit bergerak 4.8 meter saja... ni boleh masuk pertandingan motor paling perlahan.
    wakakaka...tak leh blah...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    alldisc

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by alldisc on Sat Oct 23, 2010 9:49 am

    kipas wrote:
    alldisc wrote:
    syamjmc2274 wrote:
    mamat wrote:
    Boyesen wrote:best ke konvoi ni?..atau free ride ni?...

    bape laju bawak eh?..


    best r....pling kurang 200...pling laju 290......

    290meter sejam.Huhu... Laughing Laughing

    290 meter sejam? maknanya dalam seminit bergerak 4.8 meter saja... ni boleh masuk pertandingan motor paling perlahan.
    wakakaka...tak leh blah...

    sori le kipas, asik serius aje... tensen lak nanti. sekali sekala bergurau senda membawa bahagia.

    lie_kips

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by lie_kips on Sun Oct 24, 2010 7:25 pm

    bagus tu convoi ramai2..x la bosan ride sorang2.dh lame x konvoi ni. x pnah lg konvoi ngn kips ni, cume lc n rxz je..kalo nk wat dlm bulan Dis pun ok gak..bole la sy tumpang join..syoknye konvoi

    greateacherjeff

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by greateacherjeff on Sun Oct 24, 2010 8:28 pm

    cam ni~~ kips ku kena pigi servis minyak jin + tukar taya + servis radiator coil Cool

    kipsjang

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by kipsjang on Sun Oct 24, 2010 9:05 pm

    menanti..dan menanti bln 12 ni. harap ku dpt join

    lie_kips

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by lie_kips on Sun Oct 24, 2010 9:32 pm

    bro kipsjang, awk pn same gak nk tggu bln 12 ni?? moto nk wat full sevis n setting cun2 ru r ride dgn hati yg tenang..awk paki tyr jenis ape dpn n blkng tu? saiz? saje nk sharing..

    kipsjang

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by kipsjang on Sun Oct 24, 2010 9:47 pm

    lie_kips wrote:bro kipsjang, awk pn same gak nk tggu bln 12 ni?? moto nk wat full sevis n setting cun2 ru r ride dgn hati yg tenang..awk paki tyr jenis ape dpn n blkng tu? saiz? saje nk sharing..
    leh ke ckp pasal teknikal kt sni..lari topik jap.tkut kena ban jer ni.sy org bru kt forum ni.hehe..
    09.10.10 lps sy bru jer ride dri k.tinggi ke sepang.tgk motogp. sy bw kips janda jer bro.bru nk msuk sbln pkai.
    xservis pe pn sblm gi tu ari. mmg jnis janda berhias.dara lg.agak2 yakin kt tauke kdai moto jer. tyar 100/80 dunlop tt900 sama dpn blkg.amik kt kdai dh mmg tyar tu.tp bru lagi la.bunga tayar masih mekar

    lie_kips

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by lie_kips on Sun Oct 24, 2010 9:51 pm

    oo cmtu, same la kite ni maseh baru tp moto je dh x berape baru. hehe

    Fazlil Hakimi

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by Fazlil Hakimi on Mon Oct 25, 2010 9:18 pm

    skg nie..jadi ke x jadi g konvoi nie..?

    pirate

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by pirate on Mon Oct 25, 2010 10:23 pm

    cancel da..

    suhaimisobrie

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by suhaimisobrie on Tue Oct 26, 2010 9:59 am

    mana boleh cancel........kalo official cancel dlm porum......aku & beberapa kippers(ikan kering) tetap akan g secara unofficial....

    kipsjang

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by kipsjang on Tue Oct 26, 2010 3:05 pm

    BRAVoO en.mie!! cheers

    Fazlil Hakimi

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by Fazlil Hakimi on Tue Oct 26, 2010 3:21 pm

    suhaimisobrie wrote:mana boleh cancel........kalo official cancel dlm porum......aku & beberapa kippers(ikan kering) tetap akan g secara unofficial....
    '

    kau nk g ke.?

    alldisc

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by alldisc on Wed Oct 27, 2010 9:37 am

    tabik tuan! tak boleh kensel tuan, tapi jgn lupa kicap jalen.

    mamat

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by mamat on Wed Oct 27, 2010 7:45 pm

    alldisc wrote:tabik tuan! tak boleh kensel tuan, tapi jgn lupa kicap jalen.


    bt0l3.....xde kicap jalen.....mnew ley bkonvoi!!!! lol! lol!

    suhaimisobrie

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by suhaimisobrie on Thu Oct 28, 2010 8:49 am

    aku menanti org JB bg green light jek..........kalo xde diorg xjd gak trip ni...hanya diorg jek yg pakar bab2 jalan, tmpt2 mkn, kedai brg2 motor & tmpt usha bapok

    Sponsored content

    Re: KONVOI KIPS KL-MERSING-JB V2

    Post by Sponsored content Today at 9:05 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:05 am