Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Puchong Area Unofficial TTS

    Share

    jayjeffrey

    Puchong Area Unofficial TTS

    Post by jayjeffrey on Wed Oct 13, 2010 7:08 am

    Salam semua Kippers,

    Thread ini mempunyai 2 tujuan.

    1) Untuk merapatkan/mengenali dan membawa bersama kippers area puchong yg banyak saya terserempak tapi tak dikenali... Thread puchong pun tiada atau dah hilang dlm sub-forum event and activities.

    2) Menganjurkan aktiviti terutamanya TTS walaupun official atau tak official.



    Semakin banyak kips yg terserempak di area puchong kebelakangan ini tapi tidak berpeluang berkenalan atau memberi salam.

    Kepada mana2 kippers yg tinggal/kerja ataupun yg selalu ada di puchong, silalah report ke thread ini, lebih bagus kalau sertakan gambar moto/anda sekali supaya boleh kita berkenalan jika terserempak.

    Saya aktif dlm TTS aktiviti Putrajaya, dan kini makin banyak member putrajaya yg mengunjungi area puchong untuk TT. Member putrajaya pun dtg puchong, ape alasan member puchong nak nyorok? hehe...

    Bermula dengan saya sendiri,

    Saya tinggal di area Putra Perdana, dibawah, adalah gambar moto saya. Kalau terjumpa, bagi la salam yer?



    Puchong Kippers
    1) Jay (012-4911558) - WTX 4966 (Flat Black) - Putra Perdana
    2) Asrolsani (hehe, ko jer la kippers puchong yg aku tau...)


    jayjeffrey

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by jayjeffrey on Wed Oct 13, 2010 7:09 am

    Reserved untuk TTS Announcements.

    alldisc

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by alldisc on Wed Oct 13, 2010 9:17 am

    i maybe pindah putra perdana jugak.. belum finalised lagi.

    jayjeffrey

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by jayjeffrey on Wed Oct 13, 2010 9:43 am

    hehe, ade la member ngeteh dekat2... bro, ada laluan belakang dari putra perdana, gi putrajaya 15mins jer, access maju expressway gi KL ker, old klang road ker, mmg senang, 1 traffic light pun tak yah lalu.

    alldisc

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by alldisc on Wed Oct 13, 2010 9:54 am

    aku hari2 lalu situ. dari klang guna kesas, masuk NKVE, lepas tu masuk SKVE...lalu atas lombong. baru tiba bangi. jauh sket tpi smooth. jarak ikut LDP cuma 40km, tapi ikut SKVE jadi 50km. extra 3 minit, ok je. tapi keta tak byk. risiko kemalangan rendah.

    jayjeffrey

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by jayjeffrey on Wed Oct 13, 2010 9:59 am

    yup, saya balik subang atau gi kerje cyberjaya pun pakai jln tu dah sekarang, keta kurang dan jalan cantik... mmg sesuai tuk orang yg tangan gatal tak pulas throttle hehe.

    alldisc

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by alldisc on Wed Oct 13, 2010 10:21 am

    tapi yg kurang best, ada a few stretch naik bukit yang terlalu panjang. maintain gear 6, speed akan drop perlahan-lahan... sampai pv pun tertutup terus. nak drop gear yg maleh tu... bila dah drop gear dah satu keja nak main top speed aje... Basketball

    jayjeffrey

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by jayjeffrey on Wed Oct 13, 2010 10:28 am

    hehe, setting moto saya dah hampir mengatasi masaalah tu... top speed pada rpm yg sesuai naik bukit speedo tak turun... satu tempat jer kantoi, masa sampai putrajaya kat exit "park n ride", bukit tu kantoi rpm turun lol. Tempat lain selamat lagi hehe.

    kr150c87

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by kr150c87 on Wed Oct 13, 2010 12:39 pm

    alldisc=ada masa kita bertemu lagi,zsr superkips aka race replica sudah berkecai dan
    its really going to be race build Superkips engine. tapi kips
    lame i x dibiarkan ia masih dijaga dengan rapi,cuma ia xda chance nak keluar
    ke jalanraya.cuma quick warmup je.
    Very Happy

    jayjeffrey= moto standard at low rpm's mmg sesuai untuk bukit, when you can get the correct powerband and proper gearing, u will noe how to make use of it well, Very Happy

    asrolsani

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by asrolsani on Wed Oct 13, 2010 1:50 pm

    jay....
    aku kippers PD la... What a Face
    kalau aku balik puchong baru jadi kippers puchong....
    cuma selalunya aku balik naik kereta.... bole join ke....hehe rabbit

    alldisc

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by alldisc on Wed Oct 13, 2010 2:48 pm

    kr150c87 wrote:alldisc=ada masa kita bertemu lagi,zsr superkips aka race replica sudah berkecai dan
    its really going to be race build Superkips engine.

    what happened bro? what ada chance for 1855 PDK gold block?

    mambang

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by mambang on Wed Oct 13, 2010 4:11 pm

    alldisc wrote:aku hari2 lalu situ. dari klang guna kesas, masuk NKVE, lepas tu masuk SKVE...lalu atas lombong. baru tiba bangi. jauh sket tpi smooth. jarak ikut LDP cuma 40km, tapi ikut SKVE jadi 50km. extra 3 minit, ok je. tapi keta tak byk. risiko kemalangan rendah.
    aku dan jeff selalu lepak bawah lombong tu... Laughing

    jayjeffrey

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by jayjeffrey on Wed Oct 13, 2010 4:46 pm

    kr150c87 wrote:alldisc=ada masa kita bertemu lagi,zsr superkips aka race replica sudah berkecai dan
    its really going to be race build Superkips engine. tapi kips
    lame i x dibiarkan ia masih dijaga dengan rapi,cuma ia xda chance nak keluar
    ke jalanraya.cuma quick warmup je.
    Very Happy

    jayjeffrey= moto standard at low rpm's mmg sesuai untuk bukit, when you can get the correct powerband and proper gearing, u will noe how to make use of it well, Very Happy

    yea, but for low to average speed only(160km), anything above that i think PV needs to be operated to maintain the speed well. In my case, its pretty far from standard now... itchy fingers hehe.

    asrolsani wrote:jay....
    aku kippers PD la... What a Face
    kalau aku balik puchong baru jadi kippers puchong....
    cuma selalunya aku balik naik kereta.... bole join ke....hehe rabbit

    Asalkan kippers, pakai keta ke, lori ke, basikal ke pun kippers juga, bila2 dialu-alukan menyertai aktiviti kami cheers

    mambang wrote:
    alldisc wrote:aku hari2 lalu situ. dari klang guna kesas, masuk NKVE, lepas tu masuk SKVE...lalu atas lombong. baru tiba bangi. jauh sket tpi smooth. jarak ikut LDP cuma 40km, tapi ikut SKVE jadi 50km. extra 3 minit, ok je. tapi keta tak byk. risiko kemalangan rendah.
    aku dan jeff selalu lepak bawah lombong tu... Laughing

    semalam 2 lombong lagi tu... kekeke Twisted Evil

    mambang

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by mambang on Wed Oct 13, 2010 5:10 pm

    best..tapi jgn citer kat orang jeff nanti malu..wakaka

    jayjeffrey

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by jayjeffrey on Wed Oct 13, 2010 5:42 pm

    alamak... jgn la potong stim kekeke....

    pirate

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by pirate on Wed Oct 13, 2010 8:09 pm

    holla mR jey..
    ni pirate area sunway leh join geng puchong ke..
    hakhak..


    jayjeffrey

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by jayjeffrey on Thu Oct 14, 2010 5:15 am

    sentiasa dialu-alukan bro.

    alldisc

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by alldisc on Thu Oct 14, 2010 9:51 am

    mambang wrote:
    alldisc wrote:aku hari2 lalu situ. dari klang guna kesas, masuk NKVE, lepas tu masuk SKVE...lalu atas lombong. baru tiba bangi. jauh sket tpi smooth. jarak ikut LDP cuma 40km, tapi ikut SKVE jadi 50km. extra 3 minit, ok je. tapi keta tak byk. risiko kemalangan rendah.
    aku dan jeff selalu lepak bawah lombong tu... Laughing

    nanti boleh aku join. maka impian aku nak beli bot kawalan jauh akan terlaksana.

    jayjeffrey

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by jayjeffrey on Thu Oct 14, 2010 10:05 am

    RC bot mmg gerenti puas hati main kat sini hehe, pastikan sediakan satu tong petrol dan battery remote sentiasa kuat supaya bot sempat balik lagi hahaha!

    alldisc

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by alldisc on Thu Oct 14, 2010 10:12 am

    jayjeffrey wrote:RC bot mmg gerenti puas hati main kat sini hehe, pastikan sediakan satu tong petrol dan battery remote sentiasa kuat supaya bot sempat balik lagi hahaha!

    kalau bot tak pusing balik, kita guna pancing laa...

    kr150c87

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by kr150c87 on Fri Oct 15, 2010 12:39 pm

    alldisc wrote:
    kr150c87 wrote:alldisc=ada masa kita bertemu lagi,zsr superkips aka race replica sudah berkecai dan
    its really going to be race build Superkips engine.

    what happened bro? what ada chance for 1855 PDK gold block?


    yes ada chance jugak,tetapi i prefer to maintain standard to seal the power for a while,
    and ive just changed a full overhaul gasket,and rings.and bearings.and cranskhaft,and rods.haha cost me a bomb.kau kan tau harga kawasaki original parts.haha Smile Smile

    alldisc

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by alldisc on Sat Oct 16, 2010 1:12 pm

    yupp, not only cost a bomb, but a little bit more expensive than the value of my bike. i would rather not proceed. my wife will tarik muka for 3 weeks.

    kr150c87

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by kr150c87 on Sat Oct 16, 2010 3:18 pm

    alldisc=seriously i cant wait to feel the engine rebuild ,what i doubt will there power will be same as stock or drop or increase, its a tricky part.


    Ezak Harmanov

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by Ezak Harmanov on Fri May 20, 2011 4:58 pm

    slm all,

    sy noob kt sni, bru nk blaja tts, nk tny
    unofficial tts ni de lg x kt puchong?..

    klau de lg rse nk join, tp sy dok sunway la, bleh ke?..


    alldisc

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by alldisc on Fri May 20, 2011 5:08 pm

    geng sunway lepak dalam fesbuk. ada 20-30 geng aktif kat sana. malm minggu main race dgn geng rxz. he he he...

    Sponsored content

    Re: Puchong Area Unofficial TTS

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am