Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Share

    Maverick

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by Maverick on Wed Sep 02, 2009 2:30 pm


    Mencium (tercabul) buntut Wira secara tak sengaja. Akibatnya, menggelupur cari 'baju' seken.. hehehe

    kurt2812

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by kurt2812 on Wed Sep 02, 2009 6:53 pm

    alldisc wrote:
    kurt2812 wrote:
    gambar tuannyer


    mak ai..putus palo ha!!!sonang lagi nak repair tu..ikat tali kt tulang tengkuk tu..jahit kulit luar..klo relative tanya ckap la leher patah..padahal putuih!!!

    yang luka kat dahi di kening tu mengapa ye? impak dari dalam full face ke? perghh.. ngeri ngeri!!

    aku x rasa yg tu impak dr helmet..sbb die pakai fullface,muka die xda kesan lebam atau kaler2 biru kt muka die..mybe darah dr tpt lain terkena atau tersentuh kt muka die..dari kulit muka yg cerah tu kte bleh tau xda kesan hentakan..

    yamaha_boy24

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by yamaha_boy24 on Thu Sep 03, 2009 11:18 pm

    Wew.... horror pict...

    lumin

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by lumin on Wed Dec 23, 2009 2:08 am





    _________________






    kurt2812

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by kurt2812 on Wed Dec 23, 2009 6:25 am

    wow lumin..iklan yg cukup menginsafkan..

    lumin

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by lumin on Wed Dec 23, 2009 7:31 pm

    kurt2812 wrote:wow lumin..iklan yg cukup menginsafkan..

    iklan yang menginsafkan pun ape gunanya? goverment sendiri tak nak promote iklan camni.. tapi promote adopt a rempit! Mad aku dah banyak kali dengar member aku bagi alasan yang same camni.. ada jugak yang mati pasal tak pakai helmet.. Evil or Very Mad
    bila la goverment kita nak ambil masalah rempit ni dengan serius?.... Rolling Eyes


    _________________






    amirburn

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by amirburn on Fri Jan 01, 2010 12:37 pm



    tgk akak 2..pakai full face..hihi

    wadin

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by wadin on Fri Jan 01, 2010 12:50 pm

    amirburn wrote:

    tgk akak 2..pakai full face..hihi
    ..

    dia pakai full face dah cukup bagus utk safety...siap dgn braclava beb...brand apa braclava Very Happy Very Happy Very Happy

    amirburn

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by amirburn on Fri Jan 01, 2010 12:57 pm

    hang nampak ka wadin die pakai braclava?

    amirburn

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by amirburn on Tue Jan 05, 2010 1:46 am



    haha..cube korang bace.hahha

    lumin

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by lumin on Mon Jan 25, 2010 1:37 pm









    _________________






    lumin

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by lumin on Mon Jan 25, 2010 1:41 pm

    Kalau nak bawak GF atau wife naik motor, pakaikanlah jaket & full protection. Jangan sampai jadi macam ni, baru nak insaf..







    _________________






    lumin

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by lumin on Mon Jan 25, 2010 1:45 pm

    Biasanya, bila cakap pasal safety, kitorang pikir jaket, helmet ngan glove je.. seluar pula?





    Last edited by luminescence69 on Mon Jan 25, 2010 1:49 pm; edited 1 time in total


    _________________






    lumin

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by lumin on Mon Jan 25, 2010 1:48 pm

    Last sekali, walaupun ada full protection (racing suit, dll), tidak akan menjaminkan safety kita di atas jalan raya. Kalau nak ride laju2 jangan bermimpi atau lose concentration sampai jadi camni..





    _________________






    klip^ketas

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by klip^ketas on Tue Jan 26, 2010 4:16 pm

    menakutkan Shocked

    kawesakai_penang

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by kawesakai_penang on Tue Jan 26, 2010 6:22 pm

    erk......

    pcq5913

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by pcq5913 on Wed Jan 27, 2010 2:56 pm

    insaf..........insaf......

    alldisc

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by alldisc on Sat Jan 30, 2010 5:07 pm

    ngeri ngeri...

    Amir

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by Amir on Sun Jan 31, 2010 4:21 pm

    ni cuak nih..

    zorro_night2

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by zorro_night2 on Mon Feb 01, 2010 12:21 pm

    pale NALE PUNYE NGERI......PERH pale

    helmynyte89

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by helmynyte89 on Sun Mar 07, 2010 12:25 pm

    Comel la....dr td aku tmenung gmbar tue....comel sungguh gambar bdk kat avatar mambang hijau tue... alien

    kurt2812

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by kurt2812 on Sun Mar 07, 2010 7:44 pm

    helmynyte89 wrote:Comel la....dr td aku tmenung gmbar tue....comel sungguh gambar bdk kat avatar mambang hijau tue... alien

    10 tahun lg masuk la melamar..haha!!

    doctor kura-kura

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by doctor kura-kura on Sat Apr 10, 2010 12:54 pm

    Just to share...foto ni email dari kawan.....kepada member2 sayang saya berhati2 diatas jalan raya especially those who like conering (including me )...take care and safe ride.











































    mzul

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by mzul on Sat Apr 10, 2010 1:37 pm

    Thanks bro2 smua atas peringatan yg diberi...lagi2 eksiden masa corner...mmg menginsafkan...aku sendiri dah 2x pengalaman eksiden kat corner...dua2 tu kat jalan yg aku tak biasa (kat tangkak & klawang), dan moto di luar kawalan sbb aku push over the limit disebabkan nak follow otai2 cecah lutut.....disamping jalan yg berpasir (luar jangkaan). abis motor hancur bancai... 2 taun aku amik masa nak recover (dan repair moto)...

    masa ride mersing aritu gian aku dtg balik....kena pulak corner & jalan cantik kat endau...tapi aku dah set dlm kepala, jgn push over limit. pastikan kita yg kawal motor dan bukan motor yg kawal kita. alhamdulillah, aritu mmg enjoyable ride dan dpt layan corner sikit2...pastikan kita tau limit kita di tahap mana. biarla kawan2 kita ejek kita slow & tinggalkan kita jauh...diorang akan tunggu jugak kat depan....bila dah eksiden dah tak guna nak menyesal. motor rosak ati sakit. kalo ada yg patah2 lagi la teruk. even worse kalau tuhan tarik nyawa, lagi la tak sempat taubat. =(

    aku respek bro wadin.....mmg layan blues betul masa ride tu...enjin motor pun tak stress... salute lu bro!

    ni lah kenangan yg aku takkan lupa...nasib baik aku ada peluang nak hidup lagi

    corner yg konon2 nak layan


    kan dah overshoot


    kan.........da bogelllllll

    YUS 2373

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by YUS 2373 on Sun Nov 28, 2010 2:46 am

    kurt2812 wrote:
    alldisc wrote:
    kurt2812 wrote:
    gambar tuannyer


    mak ai..putus palo ha!!!sonang lagi nak repair tu..ikat tali kt tulang tengkuk tu..jahit kulit luar..klo relative tanya ckap la leher patah..padahal putuih!!!

    yang luka kat dahi di kening tu mengapa ye? impak dari dalam full face ke? perghh.. ngeri ngeri!!

    aku x rasa yg tu impak dr helmet..sbb die pakai fullface,muka die xda kesan lebam atau kaler2 biru kt muka die..mybe darah dr tpt lain terkena atau tersentuh kt muka die..dari kulit muka yg cerah tu kte bleh tau xda kesan hentakan..

    mmg dia x der kesan lebam sbb dia mati on the spot..... kesan lebam x kan muncul kalau orang dah mati.....

    Sponsored content

    Re: Gambar2 keinsafan a.ka. kelucahan melampau....

    Post by Sponsored content Today at 8:27 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:27 pm