Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Safety Gear

    Share

    ranjau_berduri

    Re: Safety Gear

    Post by ranjau_berduri on Tue Oct 19, 2010 12:13 pm

    mainjet290 wrote:
    ranjau_berduri wrote:mesh, kodura, kulit xbest... pagoda gak yg best....

    haahla abang ranjau,pagoda gak best kan.. Twisted Evil Twisted Evil er..abang ranjau,jaket MFi tu kawan pinjam blh..nak plesing macam faizal tahir la Twisted Evil Twisted Evil hahahahaha..peace abang mawar ranjau berduri
    itu punyer bonggol unta xdapek nak bg pinjam... pasal kena pakai pagoda baru slesa... Laughing Laughing

    attitude 1st... safety 2nd....


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    mainjet290

    Re: Safety Gear

    Post by mainjet290 on Tue Oct 19, 2010 12:23 pm

    ranjau_berduri wrote:
    mainjet290 wrote:
    ranjau_berduri wrote:mesh, kodura, kulit xbest... pagoda gak yg best....

    haahla abang ranjau,pagoda gak best kan.. Twisted Evil Twisted Evil er..abang ranjau,jaket MFi tu kawan pinjam blh..nak plesing macam faizal tahir la Twisted Evil Twisted Evil hahahahaha..peace abang mawar ranjau berduri
    itu punyer bonggol unta xdapek nak bg pinjam... pasal kena pakai pagoda baru slesa... Laughing Laughing

    attitude 1st... safety 2nd....

    Very Happy Very Happy betol..betol.. cheers cheers

    Azroy

    Re: Safety Gear

    Post by Azroy on Tue Oct 19, 2010 12:26 pm

    ninja green wrote:Aku dah bnyak kali accident, kena langgar lori, langgar van, langgar kete, bersepah layan coner..tp alhamdulilah aku selamat, dan tkda luka2 pun kat bdn, sebab apa..? sebab aku pakai riding jacket, knee pad, safety boot, back protector..semua ni telah menyelamat kan aku dari kecederaan teruk, so biar lah org nak ckp poyo ke, bajet ke, menggelabah ke, yg penting aku selamat dari kecederaan teruk. Bnyak org kat malaysia ni, mentality dia kurang sikit, bila tgk org pakai jacket ke apa, poyo, tah pape lah pakai jacket, bkn naik superbike pun..itu semua silap, bwk 80km sejam pun boleh mati tau, so sayangilah diri anda, endahkan apa org ckp, yg penting kita selamat. Amin. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg saya, di Kelana Jaya, Aksesori Motor Eidaman. ~Sekian~

    ye la tu.. layan conner pakai seluar track suit.. koyak bontot baru tau.. haha..

    Main motor pakai baju besi atau bullet proft sekalipun, tak dapat menjamin 100% keselamatan seseorang.. Maut berada dimana-mana.. cuma kita tidak tahu bila dan dimana ajal kita..

    ranjau_berduri

    Re: Safety Gear

    Post by ranjau_berduri on Tue Oct 19, 2010 12:28 pm

    Azroy wrote:
    ninja green wrote:Aku dah bnyak kali accident, kena langgar lori, langgar van, langgar kete, bersepah layan coner..tp alhamdulilah aku selamat, dan tkda luka2 pun kat bdn, sebab apa..? sebab aku pakai riding jacket, knee pad, safety boot, back protector..semua ni telah menyelamat kan aku dari kecederaan teruk, so biar lah org nak ckp poyo ke, bajet ke, menggelabah ke, yg penting aku selamat dari kecederaan teruk. Bnyak org kat malaysia ni, mentality dia kurang sikit, bila tgk org pakai jacket ke apa, poyo, tah pape lah pakai jacket, bkn naik superbike pun..itu semua silap, bwk 80km sejam pun boleh mati tau, so sayangilah diri anda, endahkan apa org ckp, yg penting kita selamat. Amin. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg saya, di Kelana Jaya, Aksesori Motor Eidaman. ~Sekian~

    ye la tu.. layan conner pakai seluar track suit.. koyak bontot baru tau.. haha..

    Main motor pakai baju besi atau bullet proft sekalipun, tak dapat menjamin 100% keselamatan seseorang.. Maut berada dimana-mana.. cuma kita tidak tahu bila dan dimana ajal kita..
    ni compom... pakai fullsuit pun boleh maut gak samada kat trek mahupun jalan raya... affraid affraid


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    hakim

    Re: Safety Gear

    Post by hakim on Tue Oct 19, 2010 1:54 pm

    ninja green wrote:Aku dah bnyak kali accident, kena langgar lori, langgar van, langgar kete, bersepah layan coner..tp alhamdulilah aku selamat, dan tkda luka2 pun kat bdn, sebab apa..? sebab aku pakai riding jacket, knee pad, safety boot, back protector..semua ni telah menyelamat kan aku dari kecederaan teruk, so biar lah org nak ckp poyo ke, bajet ke, menggelabah ke, yg penting aku selamat dari kecederaan teruk. Bnyak org kat malaysia ni, mentality dia kurang sikit, bila tgk org pakai jacket ke apa, poyo, tah pape lah pakai jacket, bkn naik superbike pun..itu semua silap, bwk 80km sejam pun boleh mati tau, so sayangilah diri anda, endahkan apa org ckp, yg penting kita selamat. Amin. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg saya, di Kelana Jaya, Aksesori Motor Eidaman. ~Sekian~

    Tang kena langgar lori tu yang aku musykil ni... Macam mana keadaannye ni???

    ninja green

    Re: Safety Gear

    Post by ninja green on Tue Oct 19, 2010 2:31 pm

    Azroy wrote:
    ninja green wrote:Aku dah bnyak kali accident, kena langgar lori, langgar van, langgar kete, bersepah layan coner..tp alhamdulilah aku selamat, dan tkda luka2 pun kat bdn, sebab apa..? sebab aku pakai riding jacket, knee pad, safety boot, back protector..semua ni telah menyelamat kan aku dari kecederaan teruk, so biar lah org nak ckp poyo ke, bajet ke, menggelabah ke, yg penting aku selamat dari kecederaan teruk. Bnyak org kat malaysia ni, mentality dia kurang sikit, bila tgk org pakai jacket ke apa, poyo, tah pape lah pakai jacket, bkn naik superbike pun..itu semua silap, bwk 80km sejam pun boleh mati tau, so sayangilah diri anda, endahkan apa org ckp, yg penting kita selamat. Amin. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg saya, di Kelana Jaya, Aksesori Motor Eidaman. ~Sekian~

    ye la tu.. layan conner pakai seluar track suit.. koyak bontot baru tau.. haha..

    Main motor pakai baju besi atau bullet proft sekalipun, tak dapat menjamin 100% keselamatan seseorang.. Maut berada dimana-mana.. cuma kita tidak tahu bila dan dimana ajal kita..

    haha..seluar tu nak cpt sgtt pakai, tersilap pakai suar track suit..tp atleast pakai knee protactor, jacket, glove, back protector..haha..betu2 ajal boleh berlaku dimana-mana saje, tp Allah bagi kita peluang utk berfikir, cara bagaimana kita kembali kepadanya.

    ninja green

    Re: Safety Gear

    Post by ninja green on Tue Oct 19, 2010 2:33 pm

    hakim wrote:
    ninja green wrote:Aku dah bnyak kali accident, kena langgar lori, langgar van, langgar kete, bersepah layan coner..tp alhamdulilah aku selamat, dan tkda luka2 pun kat bdn, sebab apa..? sebab aku pakai riding jacket, knee pad, safety boot, back protector..semua ni telah menyelamat kan aku dari kecederaan teruk, so biar lah org nak ckp poyo ke, bajet ke, menggelabah ke, yg penting aku selamat dari kecederaan teruk. Bnyak org kat malaysia ni, mentality dia kurang sikit, bila tgk org pakai jacket ke apa, poyo, tah pape lah pakai jacket, bkn naik superbike pun..itu semua silap, bwk 80km sejam pun boleh mati tau, so sayangilah diri anda, endahkan apa org ckp, yg penting kita selamat. Amin. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg saya, di Kelana Jaya, Aksesori Motor Eidaman. ~Sekian~

    Tang kena langgar lori tu yang aku musykil ni... Macam mana keadaannye ni???

    kena langgar kat tepi, lori tu bwk tk pandang side mirror, so dia langgar tepi motor, so bersepah lah, terseret kat tepi..alhamdulilah selamat..

    iyliafahmi

    Re: Safety Gear

    Post by iyliafahmi on Tue Oct 19, 2010 2:39 pm

    ranjau_berduri wrote:
    attitude 1st... safety 2nd....

    tp klau apek mabuk langga encik duriduri yang cekap lg gagah perkasa ni, safety gear jgak yg mnyelamatkan perut boroi encik tu, bukannya attitude lol!

    ninja green wrote:Aku dah bnyak kali accident, kena langgar lori, langgar van, langgar kete, bersepah layan coner..tp alhamdulilah aku selamat, dan tkda luka2 pun kat bdn, sebab apa..? sebab aku pakai riding jacket, knee pad, safety boot, back protector..semua ni telah menyelamat kan aku dari kecederaan teruk, so biar lah org nak ckp poyo ke, bajet ke, menggelabah ke, yg penting aku selamat dari kecederaan teruk. Bnyak org kat malaysia ni, mentality dia kurang sikit, bila tgk org pakai jacket ke apa, poyo, tah pape lah pakai jacket, bkn naik superbike pun..itu semua silap, bwk 80km sejam pun boleh mati tau, so sayangilah diri anda, endahkan apa org ckp, yg penting kita selamat. Amin. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg saya, di Kelana Jaya, Aksesori Motor Eidaman. ~Sekian~

    +1 cheers

    asrolsani

    Re: Safety Gear

    Post by asrolsani on Tue Oct 19, 2010 2:59 pm

    ajal maut ditangan Allah...
    kita cuma ikhtiar...
    sekian

    ranjau_berduri

    Re: Safety Gear

    Post by ranjau_berduri on Tue Oct 19, 2010 3:12 pm

    iyliafahmi wrote:
    ranjau_berduri wrote:
    attitude 1st... safety 2nd....

    tp klau apek mabuk langga encik duriduri yang cekap lg gagah perkasa ni, safety gear jgak yg mnyelamatkan perut boroi encik tu, bukannya attitude lol!

    kalo pakai fullsuit, pastu bawa motor cilok??? dapat plak cilok2 treler?? kalo jatuh amacam??? Laughing Laughing Laughing berkecai gak otak bro yg kecil tu... Razz Razz

    nak tanya dah ade ke safety equipment neh?? lol! lol! lol!


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    ranjau_berduri

    Re: Safety Gear

    Post by ranjau_berduri on Tue Oct 19, 2010 3:25 pm

    aku tambah lg... safety equipment ade, tp attitude xde... maksudnyer (safety equipment tu letak dalam tank bag) so kat mane safety nyer??

    Rolling Eyes Rolling Eyes Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    iyliafahmi

    Re: Safety Gear

    Post by iyliafahmi on Tue Oct 19, 2010 3:35 pm

    ranjau_berduri wrote:
    kalo pakai fullsuit, pastu bawa motor cilok??? dapat plak cilok2 treler?? kalo jatuh amacam??? Laughing Laughing Laughing berkecai gak otak bro yg kecil tu... Razz Razz

    nak tanya dah ade ke safety equipment neh?? lol! lol! lol!

    Smile sbb tu lah bawak dgan berhemah dan pakai safety.. kita xtau bila2 je org bole hentam kita even though its not our fault..
    belum beli lagi..tgah mencari yang sesuai. rabbit

    ranjau_berduri

    Re: Safety Gear

    Post by ranjau_berduri on Tue Oct 19, 2010 3:47 pm

    diingatkan kebanyakan safety equipment xmenghalang kerosakan organ dalaman cth seperti tulang patah, kerosakan pada ginjal akibat hentaman, cuma mengelakkan luka2 sahaja.. sekian,....


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    mambang

    Re: Safety Gear

    Post by mambang on Tue Oct 19, 2010 5:23 pm

    Jangan menimbulkan kekecohan dalam forum nie...kerana itu dah melanggar rules kawasakikips.com...open minded la sikit...apa la mcm budak2..sila rujuk http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/kawasakikipscom-rules-t1208.htm

    alep

    Re: Safety Gear

    Post by alep on Tue Oct 19, 2010 7:40 pm

    safety first + attitude = may save your life

    wengweng

    Re: Safety Gear

    Post by wengweng on Tue Oct 19, 2010 8:28 pm

    jgn gaduh2...nnt kne BANNED No No

    zynox

    Re: Safety Gear

    Post by zynox on Tue Oct 19, 2010 8:51 pm

    naik kete jela aku camnih... Crying or Very sad

    Fendi3z

    Re: Safety Gear

    Post by Fendi3z on Tue Oct 19, 2010 11:08 pm

    Hai abg ranjau berduri..tukau nick nampak..jgn marah2 bro..ingat tak mlm tu kita berkonvoi dgn berhemah?? Ingat tak..hehehe..

    ninja green

    Re: Safety Gear

    Post by ninja green on Wed Oct 20, 2010 12:42 am

    Aku tk paham kenapa ada org bermentality mcm ni..sedih pun ada gak..tkpa biarlah..kalau dah xcident nanti baru sedar kot..lau tk sedar tak tau lah nak ckp apa..bdn dia kebal kot..hebat2.. Wink

    jayjeffrey

    Re: Safety Gear

    Post by jayjeffrey on Wed Oct 20, 2010 7:37 am

    ninja green wrote:Aku dah bnyak kali accident, kena langgar lori, langgar van, langgar kete, bersepah layan coner..tp alhamdulilah aku selamat, dan tkda luka2 pun kat bdn, sebab apa..? sebab aku pakai riding jacket, knee pad, safety boot, back protector..semua ni telah menyelamat kan aku dari kecederaan teruk, so biar lah org nak ckp poyo ke, bajet ke, menggelabah ke, yg penting aku selamat dari kecederaan teruk. Bnyak org kat malaysia ni, mentality dia kurang sikit, bila tgk org pakai jacket ke apa, poyo, tah pape lah pakai jacket, bkn naik superbike pun..itu semua silap, bwk 80km sejam pun boleh mati tau, so sayangilah diri anda, endahkan apa org ckp, yg penting kita selamat. Amin. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg saya, di Kelana Jaya, Aksesori Motor Eidaman. ~Sekian~

    wasey... ko nih, ada peluang jer mesti hard-sell/promo kedai man haha. Aku tau la ko adi dia....

    walauapapun, mmg recommend eidaman, nice price, nice service, nice fella.

    Azroy wrote:
    ninja green wrote:Aku dah bnyak kali accident, kena langgar lori, langgar van, langgar kete, bersepah layan coner..tp alhamdulilah aku selamat, dan tkda luka2 pun kat bdn, sebab apa..? sebab aku pakai riding jacket, knee pad, safety boot, back protector..semua ni telah menyelamat kan aku dari kecederaan teruk, so biar lah org nak ckp poyo ke, bajet ke, menggelabah ke, yg penting aku selamat dari kecederaan teruk. Bnyak org kat malaysia ni, mentality dia kurang sikit, bila tgk org pakai jacket ke apa, poyo, tah pape lah pakai jacket, bkn naik superbike pun..itu semua silap, bwk 80km sejam pun boleh mati tau, so sayangilah diri anda, endahkan apa org ckp, yg penting kita selamat. Amin. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg saya, di Kelana Jaya, Aksesori Motor Eidaman. ~Sekian~

    ye la tu.. layan conner pakai seluar track suit.. koyak bontot baru tau.. haha..

    Main motor pakai baju besi atau bullet proft sekalipun, tak dapat menjamin 100% keselamatan seseorang.. Maut berada dimana-mana.. cuma kita tidak tahu bila dan dimana ajal kita..

    Tak ada apa2 dapat menjamin keselamatan 100%, bawak keta accident pun sama boleh maut jugak. Pakai safety gear, hanyalah untuk menambahkan peluang mengalami kecederaan teruk. Walaupun 1% atau 10%, tak kisah la, daripada tak pakai langsung kena luka yg sepatutnya dgn senang boleh elak.

    ranjau_berduri

    Re: Safety Gear

    Post by ranjau_berduri on Wed Oct 20, 2010 9:47 am

    Fendi3z wrote:Hai abg ranjau berduri..tukau nick nampak..jgn marah2 bro..ingat tak mlm tu kita berkonvoi dgn berhemah?? Ingat tak..hehehe..
    ooo.... yang pakai safety equipment, tp langgar lampu merah ek.... Razz Razz Razz
    biasala.. ade sesetengah orang xde attitude, tp safety giler2 a.k.a cubaan membunuh diri... Laughing Laughing Laughing pirat


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    ROCKSTARKAWA_Z

    Re: Safety Gear

    Post by ROCKSTARKAWA_Z on Sat Nov 13, 2010 2:56 am

    Asslammualaikum semua..sajer nak kc pandangan ckit mengenai safty..

    Pemakaian Safty gear nie tak kesah samada kita menunggang apa jua jenis motosikal samada kapcai ataupun superbike.Lebih-lebih lg apabila kita ingin menunaikan hobi kita sebagai bikers sama ada layan coner mahupun convoi..Apabila kita memakai safty gear nie sudah cukup menunjukkan tanda usaha kita dalam berdepan dengan kecelakaan jalan raya..klu tak pakai langsung tergolek bodoh pun boleh mendatangkan cedera berat..

    Jgn bersikap ambil mudah dalam pemakaian safty nie kerana sedikit sebanyak ia membantu juga kita mengurangkan risiko mati dijalan raya..

    Untuk org yg mungkin menyindir kita bila melihat kita pakai safty gear nie harus diabaikan..Teruskan benda yg baik malah sebarkan budaya yg baik ini..Biar kita menjadi org yg pertama supaya akan datang lg org yg kedua dan yg ke seterusnya..

    Biasalah mulut manusia nie tak boleh nak ditutup..Kadang2 org yg jeles jer yg suka cakap banyak nie..Mungkin dia ada masaalah keluarga ker(tak pernah dapat didikan)masaalah kewangan ker(hutang along),dan macam2 masaalah lg..Aku percaya comunity kips dalam forum ini mejoriti semuanya mengambil berat dalam kelengkapan semasa riding..Jd buat apa nak hiraukan setakat seorang yg berfikiran kurang matang dan kurang kasih sayang nie..jd kita kekalkan dgn cara kita dan yg penting tawakal kpd yg MAHA ESA..


    ROCKSTARKAWA_Z

    Re: Safety Gear

    Post by ROCKSTARKAWA_Z on Sat Nov 13, 2010 3:06 am

    p/s -bagi aku stakat langgar trafik light tu perkara biasa..selagi jalan line clear langgar jer lah..tak payah nak jd lurus bendul..kang org panggil pembaris takut kecik hati plak betul tak..hee..owh lupa nenek aku pun pernah langgar trafik light..hahhaa..


    alldisc

    Re: Safety Gear

    Post by alldisc on Sat Nov 13, 2010 7:06 am

    aku tak penah langgar trafik light. nanti banyak pulak trafik light yang bengkok atau patah... Laughing

    ryuganz

    Re: Safety Gear

    Post by ryuganz on Sat Nov 13, 2010 9:01 am

    ROCKSTARKAWA_Z wrote:p/s -bagi aku stakat langgar trafik light tu perkara biasa..selagi jalan line clear langgar jer lah..tak payah nak jd lurus bendul..kang org panggil pembaris takut kecik hati plak betul tak..hee..owh lupa nenek aku pun pernah langgar trafik light..hahhaa..


    mmg perkara biasa, sebab itu mentality orang Malaysia.Kesedaran sivik masih bukan mcm negara negara maju.tapi ape perubahan yang boleh buat dengan melanggar traffic light?ade 'kemajuan' ke?
    nak kate cepat sampai?aku rasa still sama.

    mcm buang sampah/puntung rokok merata, susah gak nak 'kikis' benda ginih.

    Sponsored content

    Re: Safety Gear

    Post by Sponsored content Today at 6:48 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:48 pm