Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Safety Gear

    Share

    ROCKSTARKAWA_Z

    Re: Safety Gear

    Post by ROCKSTARKAWA_Z on Sat Nov 13, 2010 12:47 pm

    ryuganz wrote:
    ROCKSTARKAWA_Z wrote:p/s -bagi aku stakat langgar trafik light tu perkara biasa..selagi jalan line clear langgar jer lah..tak payah nak jd lurus bendul..kang org panggil pembaris takut kecik hati plak betul tak..hee..owh lupa nenek aku pun pernah langgar trafik light..hahhaa..


    mmg perkara biasa, sebab itu mentality orang Malaysia.Kesedaran sivik masih bukan mcm negara negara maju.tapi ape perubahan yang boleh buat dengan melanggar traffic light?ade 'kemajuan' ke?
    nak kate cepat sampai?aku rasa still sama.

    mcm buang sampah/puntung rokok merata, susah gak nak 'kikis' benda ginih.

    malasia punya trafik light bukan semua yg ada sensor so klu yg tak ada sensor line clear aku langgar jer..KLu nak tunggu buat panas enjin jer..Area kelana jaya ok lg..kena area segambut jem kaki aku tahan moto hee....nth la..bukannya aku sajer2 tunggu kete lalu baru aku langgar..itu nak mampos namanya..heee..

    Dan lg satu,aku klu tunggu lama-lama rasa macam life nie suck gila..Bukan apa,aku hanya nak hidup aku lebih bermakna.. Rolling Eyes

    iyliafahmi

    Re: Safety Gear

    Post by iyliafahmi on Sat Nov 13, 2010 12:59 pm

    ROCKSTARKAWA_Z wrote:Asslammualaikum semua..sajer nak kc pandangan ckit mengenai safty..

    Pemakaian Safty gear nie tak kesah samada kita menunggang apa jua jenis motosikal samada kapcai ataupun superbike.Lebih-lebih lg apabila kita ingin menunaikan hobi kita sebagai bikers sama ada layan coner mahupun convoi..Apabila kita memakai safty gear nie sudah cukup menunjukkan tanda usaha kita dalam berdepan dengan kecelakaan jalan raya..klu tak pakai langsung tergolek bodoh pun boleh mendatangkan cedera berat..

    Jgn bersikap ambil mudah dalam pemakaian safty nie kerana sedikit sebanyak ia membantu juga kita mengurangkan risiko mati dijalan raya..

    Untuk org yg mungkin menyindir kita bila melihat kita pakai safty gear nie harus diabaikan..Teruskan benda yg baik malah sebarkan budaya yg baik ini..Biar kita menjadi org yg pertama supaya akan datang lg org yg kedua dan yg ke seterusnya..

    Biasalah mulut manusia nie tak boleh nak ditutup..Kadang2 org yg jeles jer yg suka cakap banyak nie..Mungkin dia ada masaalah keluarga ker(tak pernah dapat didikan)masaalah kewangan ker(hutang along),dan macam2 masaalah lg..Aku percaya comunity kips dalam forum ini mejoriti semuanya mengambil berat dalam kelengkapan semasa riding..Jd buat apa nak hiraukan setakat seorang yg berfikiran kurang matang dan kurang kasih sayang nie..jd kita kekalkan dgn cara kita dan yg penting tawakal kpd yg MAHA ESA..


    cheers cheers cheers cheers

    kipas

    Re: Safety Gear

    Post by kipas on Sat Nov 13, 2010 1:01 pm

    usaha+ikhtiar=tawakal...
    best wo aku poyo pakai full set safety gear...turun2 je dr moto org ramai pandang...mcm bawak sopobike walau moto aku sipot jer pegi dier...payah wo org nak pandang cam tuh...kalo kite naik ferrari pon org tak tau kite naik ferrari...sbb tak de safety gear cam org naik sopobike...hahahaha...bangga siot org ramai pandang...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kurt2812

    Re: Safety Gear

    Post by kurt2812 on Sat Nov 13, 2010 4:22 pm

    kipas wrote:usaha+ikhtiar=tawakal...
    best wo aku poyo pakai full set safety gear...turun2 je dr moto org ramai pandang...mcm bawak sopobike walau moto aku sipot jer pegi dier...payah wo org nak pandang cam tuh...kalo kite naik ferrari pon org tak tau kite naik ferrari...sbb tak de safety gear cam org naik sopobike...hahahaha...bangga siot org ramai pandang...

    siput pakai turbo ada la!! hahahaha!!!

    klo attitude aku plak..pki safety full ni bler nak jalan jauh2 jer..bg aku lbh 80km tu bru kire jauh..klo dulu masa aku blaja kt seremban,jarang aku pki jaket n full face dr putrajaya-seremban..

    bab langgar t/light tu..aku sependapat dgn rockstarkawa..kiter langgar bkan sbb cepat smpai..klo jalan masa tu lengang..n kiter pasti xda keta dr semua arah..dan kite juga pasti xda CCTV atas pale (kahkahkahkahkah!!!)..bru aku jalan..

    ibnu paid

    Re: Safety Gear

    Post by ibnu paid on Tue Nov 16, 2010 10:52 pm

    safety pnting bai, jnji jgn pki selipar dgn seluar pendek sudah..

    Matthew

    Re: Safety Gear

    Post by Matthew on Sat Feb 18, 2012 7:30 pm


    Kesimpulanya..Safety + Attitude + Wise Riding = Saves life... Cool

    casterside

    Re: Safety Gear

    Post by casterside on Sun Feb 19, 2012 6:02 pm

    dari rumah ke tempat kerja aku cuma 15km tapi ada 12 traffic light..kalu kne time hujan/panas terik pehhhh..aku pn tgk keadaan kalu nk langgar tp kalu simpang besar mmg xbrani nak langgar..mslhnya bila sorang dua rider nie start langgar yg lain2 rider pun dgn berhemahnya akan ikut langgar skali dgn hati yg selamba dh jd mcm 1 trend.

    zenkage

    Re: Safety Gear

    Post by zenkage on Thu Mar 01, 2012 6:58 pm

    langgar traffic light......my bad habit..lol

    Josiv

    Re: Safety Gear

    Post by Josiv on Fri Mar 02, 2012 1:02 am

    safety gear dan pulpes amat penting lg waktu kecemasan..
    contohnye, ni kisah benar, kembar sy pkai openface n suddenly kereta belok kiri tak bg signal. rempuh n hujung dagu makan hujung windshield..nasib baik windshield tu da tua kokak..tua kokak pun mampu memberi 5 jahitan kat mangsa. apatah lg yg baru ting ting..silap hari bulan...tak nak la sy ckp..hehe Laughing
    pulpes safety utk muka yg ensem, disamping boleh menjelir2 lidah kat awek2 di tepi jalan raya tanpa pengetahuannya..hehe Razz

    gojoil

    Re: Safety Gear

    Post by gojoil on Fri Mar 02, 2012 4:10 pm

    Josiv wrote:safety gear dan pulpes amat penting lg waktu kecemasan..
    contohnye, ni kisah benar, kembar sy pkai openface n suddenly kereta belok kiri tak bg signal. rempuh n hujung dagu makan hujung windshield..nasib baik windshield tu da tua kokak..tua kokak pun mampu memberi 5 jahitan kat mangsa. apatah lg yg baru ting ting..silap hari bulan...tak nak la sy ckp..hehe Laughing
    pulpes safety utk muka yg ensem, disamping boleh menjelir2 lidah kat awek2 di tepi jalan raya tanpa pengetahuannya..hehe Razz
    like! lol!

    HNM4844

    Re: Safety Gear

    Post by HNM4844 on Mon Mar 05, 2012 11:06 am

    Josiv wrote:safety gear dan pulpes amat penting lg waktu kecemasan..
    contohnye, ni kisah benar, kembar sy pkai openface n suddenly kereta belok kiri tak bg signal. rempuh n hujung dagu makan hujung windshield..nasib baik windshield tu da tua kokak..tua kokak pun mampu memberi 5 jahitan kat mangsa. apatah lg yg baru ting ting..silap hari bulan...tak nak la sy ckp..hehe Laughing
    pulpes safety utk muka yg ensem, disamping boleh menjelir2 lidah kat awek2 di tepi jalan raya tanpa pengetahuannya..hehe Razz



    saya hensem.sebab tu nk pakai fullface...hihihihi

    Matthew

    Re: Safety Gear

    Post by Matthew on Mon Mar 05, 2012 12:57 pm

    [quote="HNM4844"][quote="Josiv"]safety gear dan pulpes amat penting lg waktu kecemasan..
    contohnye, ni kisah benar, kembar sy pkai openface n suddenly kereta belok kiri tak bg signal. rempuh n hujung dagu makan hujung windshield..nasib baik windshield tu da tua kokak..tua kokak pun mampu memberi 5 jahitan kat mangsa. apatah lg yg baru ting ting..silap hari bulan...tak nak la sy ckp..hehe Laughing
    pulpes safety utk muka yg ensem, disamping boleh menjelir2 lidah kat awek2 di tepi jalan raya tanpa pengetahuannya..hehe Razz [/quote]



    saya hensem.sebab tu nk pakai fullface...hihihihi[/quote]

    Takkk dia pakai fullface pasai nak belagak pakai nolan dieeee huhuhu....

    HNM4844

    Re: Safety Gear

    Post by HNM4844 on Mon Mar 05, 2012 12:59 pm

    Matthew wrote:
    HNM4844 wrote:
    Josiv wrote:safety gear dan pulpes amat penting lg waktu kecemasan..
    contohnye, ni kisah benar, kembar sy pkai openface n suddenly kereta belok kiri tak bg signal. rempuh n hujung dagu makan hujung windshield..nasib baik windshield tu da tua kokak..tua kokak pun mampu memberi 5 jahitan kat mangsa. apatah lg yg baru ting ting..silap hari bulan...tak nak la sy ckp..hehe Laughing
    pulpes safety utk muka yg ensem, disamping boleh menjelir2 lidah kat awek2 di tepi jalan raya tanpa pengetahuannya..hehe Razz



    saya hensem.sebab tu nk pakai fullface...hihihihi

    Takkk dia pakai fullface pasai nak belagak pakai nolan dieeee huhuhu....


    tu dia, bau2 dengki.........aku pakai Airoh aku pon da hensem..dengki la tu ha..haha

    Matthew

    Re: Safety Gear

    Post by Matthew on Mon Mar 05, 2012 3:55 pm

    [quote="HNM4844"][quote="Matthew"][quote="HNM4844"][quote="Josiv"]safety gear dan pulpes amat penting lg waktu kecemasan..
    contohnye, ni kisah benar, kembar sy pkai openface n suddenly kereta belok kiri tak bg signal. rempuh n hujung dagu makan hujung windshield..nasib baik windshield tu da tua kokak..tua kokak pun mampu memberi 5 jahitan kat mangsa. apatah lg yg baru ting ting..silap hari bulan...tak nak la sy ckp..hehe Laughing
    pulpes safety utk muka yg ensem, disamping boleh menjelir2 lidah kat awek2 di tepi jalan raya tanpa pengetahuannya..hehe Razz [/quote]



    saya hensem.sebab tu nk pakai fullface...hihihihi[/quote]

    Takkk dia pakai fullface pasai nak belagak pakai nolan dieeee huhuhu....[/quote]


    tu dia, bau2 dengki.........aku pakai Airoh aku pon da hensem..dengki la tu ha..haha[/quote]

    Kalau dengki dah lame kena cilok si nolan hang...takde maknenye nak dengki ni pun..yang saya pakai arai repsol saya pun bole buat bodo jee...tak kecoh just safety ride only... Cool

    HNM4844

    Re: Safety Gear

    Post by HNM4844 on Mon Mar 05, 2012 4:03 pm

    Matthew wrote:
    HNM4844 wrote:
    Matthew wrote:
    HNM4844 wrote:
    Josiv wrote:safety gear dan pulpes amat penting lg waktu kecemasan..
    contohnye, ni kisah benar, kembar sy pkai openface n suddenly kereta belok kiri tak bg signal. rempuh n hujung dagu makan hujung windshield..nasib baik windshield tu da tua kokak..tua kokak pun mampu memberi 5 jahitan kat mangsa. apatah lg yg baru ting ting..silap hari bulan...tak nak la sy ckp..hehe Laughing
    pulpes safety utk muka yg ensem, disamping boleh menjelir2 lidah kat awek2 di tepi jalan raya tanpa pengetahuannya..hehe Razz



    saya hensem.sebab tu nk pakai fullface...hihihihi

    Takkk dia pakai fullface pasai nak belagak pakai nolan dieeee huhuhu....


    tu dia, bau2 dengki.........aku pakai Airoh aku pon da hensem..dengki la tu ha..haha

    Kalau dengki dah lame kena cilok si nolan hang...takde maknenye nak dengki ni pun..yang saya pakai arai repsol saya pun bole buat bodo jee...tak kecoh just safety ride only... Cool


    tp ko memang hensem pon.kacak bergaya motor merah.. lol!

    Matthew

    Re: Safety Gear

    Post by Matthew on Mon Mar 05, 2012 6:21 pm

    [quote="HNM4844"][quote="Matthew"][quote="HNM4844"][quote="Matthew"][quote="HNM4844"][quote="Josiv"]safety gear dan pulpes amat penting lg waktu kecemasan..
    contohnye, ni kisah benar, kembar sy pkai openface n suddenly kereta belok kiri tak bg signal. rempuh n hujung dagu makan hujung windshield..nasib baik windshield tu da tua kokak..tua kokak pun mampu memberi 5 jahitan kat mangsa. apatah lg yg baru ting ting..silap hari bulan...tak nak la sy ckp..hehe Laughing
    pulpes safety utk muka yg ensem, disamping boleh menjelir2 lidah kat awek2 di tepi jalan raya tanpa pengetahuannya..hehe Razz [/quote]



    saya hensem.sebab tu nk pakai fullface...hihihihi[/quote]

    Takkk dia pakai fullface pasai nak belagak pakai nolan dieeee huhuhu....[/quote]


    tu dia, bau2 dengki.........aku pakai Airoh aku pon da hensem..dengki la tu ha..haha[/quote]

    Kalau dengki dah lame kena cilok si nolan hang...takde maknenye nak dengki ni pun..yang saya pakai arai repsol saya pun bole buat bodo jee...tak kecoh just safety ride only... Cool [/quote]


    tp ko memang hensem pon.kacak bergaya motor merah.. lol! [/quote]



    Takde hensem gaya semua just normal rider masih tengah belaja bawak motok...huhu..pasai tu pakai fullface cover muka tak hensem ni...lagi best...

    imam123

    Re: Safety Gear

    Post by imam123 on Fri Apr 06, 2012 5:50 pm

    tumpang tanye, kalo saya bawak kips ni dgn helmet yg bkn full face, adakah saya akan di cop sbg rempit? walaupon moto standard?

    p/s: tak pernah ada@try pakai full face sebab saya ni agak heavy smoker. kalo traffic light lame, kompom bakar sebatang Very Happy

    hazel

    Re: Safety Gear

    Post by hazel on Fri Apr 06, 2012 6:48 pm

    imam123 wrote:tumpang tanye, kalo saya bawak kips ni dgn helmet yg bkn full face, adakah saya akan di cop sbg rempit? walaupon moto standard?

    p/s: tak pernah ada@try pakai full face sebab saya ni agak heavy smoker. kalo traffic light lame, kompom bakar sebatang Very Happy



    kat pulpace tu kasi drill satu lobang muat2 sebatang rokok la..hehehe..boleh hisap sambil fogging dlm pulpace 2..hehehehe

    imam123

    Re: Safety Gear

    Post by imam123 on Fri Apr 06, 2012 9:54 pm

    hazel wrote:
    imam123 wrote:tumpang tanye, kalo saya bawak kips ni dgn helmet yg bkn full face, adakah saya akan di cop sbg rempit? walaupon moto standard?

    p/s: tak pernah ada@try pakai full face sebab saya ni agak heavy smoker. kalo traffic light lame, kompom bakar sebatang Very Happy



    kat pulpace tu kasi drill satu lobang muat2 sebatang rokok la..hehehe..boleh hisap sambil fogging dlm pulpace 2..hehehehe

    gilo.. nanti asap nak keluar ikut mane? tak boleh bernafas pulak kang, dah 1 hal.. kat mane port orang selalu cari accessories ni eh? macam 1 area tu, bersepah kedai jual accessories aje. yg da siap airbrush pun lagi bagos.. bajet dlm <600 je la untuk jacket dgn helmet.. dan ape brand full face yg rempit pakai? (tak nak pakai same brand dengan diorang, takut kene cop rempit jugak nanti >.< )

    kick_ingoal

    Re: Safety Gear

    Post by kick_ingoal on Fri Apr 06, 2012 10:18 pm

    imam123 wrote:tumpang tanye, kalo saya bawak kips ni dgn helmet yg bkn full face, adakah saya akan di cop sbg rempit? walaupon moto standard?

    p/s: tak pernah ada@try pakai full face sebab saya ni agak heavy smoker. kalo traffic light lame, kompom bakar sebatang Very Happy

    Bro boleh pakai flip up fullface,boleh la nak hisap rokok tu Smile

    imam123

    Re: Safety Gear

    Post by imam123 on Fri Apr 06, 2012 11:14 pm

    kick_ingoal wrote:
    imam123 wrote:tumpang tanye, kalo saya bawak kips ni dgn helmet yg bkn full face, adakah saya akan di cop sbg rempit? walaupon moto standard?

    p/s: tak pernah ada@try pakai full face sebab saya ni agak heavy smoker. kalo traffic light lame, kompom bakar sebatang Very Happy

    Bro boleh pakai flip up fullface,boleh la nak hisap rokok tu Smile

    time kasih sebab beri harapan Very Happy tapi kalau kene flip up, tu memang spoil ah.. da la huduh bile flip up -.-

    gammafiber

    Re: Safety Gear

    Post by gammafiber on Sat Apr 07, 2012 11:25 am


    Kalau muka hensem apa salahnya pakai flip up, tak huduh pun..

    imam123

    Re: Safety Gear

    Post by imam123 on Sat Apr 07, 2012 4:07 pm

    gammafiber wrote:
    Kalau muka hensem apa salahnya pakai flip up, tak huduh pun..

    kalau hensem takde pakai helmet dah.. pakai serban singh tu je.. open air gitu..

    hazel

    Re: Safety Gear

    Post by hazel on Sat Apr 07, 2012 4:47 pm

    imam123 wrote:
    hazel wrote:
    imam123 wrote:tumpang tanye, kalo saya bawak kips ni dgn helmet yg bkn full face, adakah saya akan di cop sbg rempit? walaupon moto standard?

    p/s: tak pernah ada@try pakai full face sebab saya ni agak heavy smoker. kalo traffic light lame, kompom bakar sebatang Very Happy



    kat pulpace tu kasi drill satu lobang muat2 sebatang rokok la..hehehe..boleh hisap sambil fogging dlm pulpace 2..hehehehe

    gilo.. nanti asap nak keluar ikut mane? tak boleh bernafas pulak kang, dah 1 hal.. kat mane port orang selalu cari accessories ni eh? macam 1 area tu, bersepah kedai jual accessories aje. yg da siap airbrush pun lagi bagos.. bajet dlm <600 je la untuk jacket dgn helmet.. dan ape brand full face yg rempit pakai? (tak nak pakai same brand dengan diorang, takut kene cop rempit jugak nanti >.< )


    rempit mana guna fullface kalo xsalah...diorang guna MS88 je..tu trade nark rempit..hehehe...try g kedai EIDAMAN kt kelana jaya..sana ok gak barang diorang...xpon g racing boy jela..

    gojoil

    Re: Safety Gear

    Post by gojoil on Fri Apr 20, 2012 3:44 pm

    skang rempit pakai helmet steng jer..ha..ha..

    Sponsored content

    Re: Safety Gear

    Post by Sponsored content Today at 6:02 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:02 am