Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    20.10.2010 - Buttercup

    Share

    iyliafahmi

    20.10.2010 - Buttercup

    Post by iyliafahmi on Wed Oct 20, 2010 9:08 pm


    Name : Buttercup
    D.O.B : 20.10.2010
    Hometown : Kuala Lumpur





















    Last edited by iyliafahmi on Thu Oct 28, 2010 4:37 am; edited 2 times in total

    demampanas

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by demampanas on Thu Oct 21, 2010 1:41 pm

    same r brO bru amek smlm gk...heheee[b][i]
    tp x rety nk upload...

    Daos

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by Daos on Thu Oct 21, 2010 2:51 pm

    wahh.. taniah2. cheers cheers bile la aq dpt rase mcm korg..arap2 ujung taon ni dpt la angkat 1.. Very Happy

    jayjeffrey

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by jayjeffrey on Thu Oct 21, 2010 5:36 pm

    tahniah, lepas nih, sila lah rajin turun tts dgn member2 kita.

    alldisc

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by alldisc on Thu Oct 21, 2010 5:43 pm

    wahh.. tahniah. apa pun, ride safely. think of other road users. bukan kita saja guna jalan. so, guna cermin, guna lampu isyarat dan tunggang dgn berhemah. gunakan kelengkapan menunggang yang betul.

    and lastly, jgn lupa baca doa setiap kali bergerak.

    mambang

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by mambang on Thu Oct 21, 2010 5:57 pm

    alldisc wrote:wahh.. tahniah. apa pun, ride safely. think of other road users. bukan kita saja guna jalan. so, guna cermin, guna lampu isyarat dan tunggang dgn berhemah. gunakan kelengkapan menunggang yang betul.

    and lastly, jgn lupa baca doa setiap kali bergerak.
    esspeciallly doa untuk menapau..supaya berjaya.. Laughing

    iyliafahmi

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by iyliafahmi on Thu Oct 21, 2010 6:12 pm

    thanks abang2 dan pakcik2 semua. haha
    insyaallah nnti da cekap main clucth seharusnya saya akan join TT kippers!

    alldisc

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by alldisc on Thu Oct 21, 2010 6:46 pm

    pakcik? rasanya yg reply kat post ko ni belum ada yg sebaya dgn mak bapak kau. sbb mak bapak kau dah tua kan? aku tau ko hormat tapi ko belum layak panggil pakcik lagi... kihkihkih... kalau tak konfiden, panggil abang. kalau konfiden, kau aku aje... ada bran??

    p/s melainkan aku kawin dgn mak sedara kau. ada ke yg umur bawah 25??

    obasan

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by obasan on Thu Oct 21, 2010 7:20 pm

    iyliafahmi wrote:thanks abang2 dan pakcik2 semua. haha
    insyaallah nnti da cekap main clucth seharusnya saya akan join TT kippers!

    tahniah3..
    dah tukar tayar mai layan bukit plak ek..huhuhu Laughing

    mambang

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by mambang on Thu Oct 21, 2010 8:50 pm

    alldisc wrote:pakcik? rasanya yg reply kat post ko ni belum ada yg sebaya dgn mak bapak kau. sbb mak bapak kau dah tua kan? aku tau ko hormat tapi ko belum layak panggil pakcik lagi... kihkihkih... kalau tak konfiden, panggil abang. kalau konfiden, kau aku aje... ada bran??

    p/s melainkan aku kawin dgn mak sedara kau. ada ke yg umur bawah 25??
    haha...cool down bro...hehe Laughing

    alep

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by alep on Thu Oct 21, 2010 9:28 pm

    congratz! aku plak excited dgr ada tambah member ni

    wan166

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by wan166 on Thu Oct 21, 2010 9:51 pm

    makin ramai join konvoi pasni!! mari2!!welcome to the club bro..

    iyliafahmi

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by iyliafahmi on Thu Oct 21, 2010 10:58 pm

    arrrr geram gila terlupe plak nak amek cable phone td! delay ke besok la gambir nmpaknya >.<
    maaaaaf smua!

    respons positif hari ke 2 :-

    1-pakcik dtg umah td dia ckap wahh motor besar skrg ni. 250 eh?

    2-masa tgah ride ada budak dlm bas skolah jerit "weh korang tgok superbike hijau tu!"

    3-parking kat kedai makan-semua mata memandang2.aicehh tapi malu gila sbab cari gear N x jumpa2! >.<

    thx kawan2.
    insyaallah dah terer main clutch nnti, aku janji aku join korang2 smua! Very Happy

    ryuganz

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by ryuganz on Fri Oct 22, 2010 1:24 am

    ramaikan hijau. hahaha

    paeach

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by paeach on Fri Oct 22, 2010 2:05 am

    ryuganz wrote:ramaikan hijau. hahaha

    mesra alam..
    lol!

    corNinja

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by corNinja on Fri Oct 22, 2010 2:24 am

    hijau = sayuran;

    bak kata aiekempo...
    aie mmg nak kene ni.. uhuhuhu

    zalie78

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by zalie78 on Fri Oct 22, 2010 8:47 am

    ryuganz wrote:ramaikan hijau. hahaha

    alamak akunya biru..cam ner nih???hahahaha

    demampanas

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by demampanas on Fri Oct 22, 2010 9:51 am

    mari memeriah kan geng2 ninja baja hijau....huhuuuu!!!~[b]

    alldisc

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by alldisc on Fri Oct 22, 2010 9:59 am

    iyliafahmi wrote:arrrr geram gila terlupe plak nak amek cable phone td! delay ke besok la gambir nmpaknya >.<
    maaaaaf smua!

    respons positif hari ke 2 :-

    1-pakcik dtg umah td dia ckap wahh motor besar skrg ni. 250 eh?

    2-masa tgah ride ada budak dlm bas skolah jerit "weh korang tgok superbike hijau tu!"

    3-parking kat kedai makan-semua mata memandang2.aicehh tapi malu gila sbab cari gear N x jumpa2! >.<

    thx kawan2.
    insyaallah dah terer main clutch nnti, aku janji aku join korang2 smua! Very Happy

    seronok kan? tahniah! ko dpt main motor 150 pada umur 17. aku cuma merasa 150cc pada umur 25 saja. sbb aku mmg giler kapcai. penangan cub prix punya pasal!

    jgn delay gambar lambat sangat, nanti anti-climax pulak! cheers

    hakim

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by hakim on Fri Oct 22, 2010 10:13 am

    Sib baik dia tak komplen. Susa start la. Enjin mati2 la. 2t tak jalan, temperature tak naik2. Dan itu ini. Hehehe... jgn marah aku aaa... Aku pun pena komplen... Hehehe..
    Btw Tahniah!!! Buat hard break-in terus...

    mambang

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by mambang on Fri Oct 22, 2010 5:15 pm

    hakim wrote:Sib baik dia tak komplen. Susa start la. Enjin mati2 la. 2t tak jalan, temperature tak naik2. Dan itu ini. Hehehe... jgn marah aku aaa... Aku pun pena komplen... Hehehe..
    Btw Tahniah!!! Buat hard break-in terus...
    kalo dia byk komplen suruh jer die trade in ambik jupiter ops laici...hehehe Laughing

    aWe89

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by aWe89 on Fri Oct 22, 2010 6:02 pm

    zalie78 wrote:
    ryuganz wrote:ramaikan hijau. hahaha

    alamak akunya biru..cam ner nih???hahahaha
    kita serupe.. biru..

    alep

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by alep on Fri Oct 22, 2010 8:43 pm

    mesra alam ~ jgn pakai 2t ~ konpem jem

    paeach

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by paeach on Sat Oct 23, 2010 1:05 am

    alldisc wrote:
    iyliafahmi wrote:arrrr geram gila terlupe plak nak amek cable phone td! delay ke besok la gambir nmpaknya >.<
    maaaaaf smua!

    respons positif hari ke 2 :-

    1-pakcik dtg umah td dia ckap wahh motor besar skrg ni. 250 eh?

    2-masa tgah ride ada budak dlm bas skolah jerit "weh korang tgok superbike hijau tu!"

    3-parking kat kedai makan-semua mata memandang2.aicehh tapi malu gila sbab cari gear N x jumpa2! >.<

    thx kawan2.
    insyaallah dah terer main clutch nnti, aku janji aku join korang2 smua! Very Happy

    seronok kan? tahniah! ko dpt main motor 150 pada umur 17. aku cuma merasa 150cc pada umur 25 saja. sbb aku mmg giler kapcai. penangan cub prix punya pasal!

    jgn delay gambar lambat sangat, nanti anti-climax pulak! cheers

    rasanya dia bukan bukan umur 17 la..
    hihihi..
    tapi dia 17point...

    lol! lol!

    alldisc

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by alldisc on Sat Oct 23, 2010 9:51 am

    paeach wrote:
    alldisc wrote:
    iyliafahmi wrote:arrrr geram gila terlupe plak nak amek cable phone td! delay ke besok la gambir nmpaknya >.<
    maaaaaf smua!

    respons positif hari ke 2 :-

    1-pakcik dtg umah td dia ckap wahh motor besar skrg ni. 250 eh?

    2-masa tgah ride ada budak dlm bas skolah jerit "weh korang tgok superbike hijau tu!"

    3-parking kat kedai makan-semua mata memandang2.aicehh tapi malu gila sbab cari gear N x jumpa2! >.<

    thx kawan2.
    insyaallah dah terer main clutch nnti, aku janji aku join korang2 smua! Very Happy

    seronok kan? tahniah! ko dpt main motor 150 pada umur 17. aku cuma merasa 150cc pada umur 25 saja. sbb aku mmg giler kapcai. penangan cub prix punya pasal!

    jgn delay gambar lambat sangat, nanti anti-climax pulak! cheers

    rasanya dia bukan bukan umur 17 la..
    hihihi..
    tapi dia 17point...

    lol! lol!

    ah! very good, paeach!! mata yg tajam memerhati. aku tak perasan. sori ye tuan tanah...

    p/s biasa ler, kejar posting. ha ha ha... ada org cuba lari, ada org cuba kejar...

    Sponsored content

    Re: 20.10.2010 - Buttercup

    Post by Sponsored content Today at 4:08 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:08 pm