Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Harga krr zx150 yang baru

    Share

    alep

    Harga krr zx150 yang baru

    Post by alep on Thu Oct 21, 2010 10:00 pm

    Skrg kat mana zx yang harga dpt bawah RM9k area kl, selangor? aku ada member yang berkenan gila dgn zx ni sampai meracau tanya aku kat mana harga zx paling murah, lagi satu dia tanya pasal d/p dan bayaran bulanan yang reasonable, klu boleh x lbeh 2 thn. ada cadangan?

    kick_ingoal

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by kick_ingoal on Thu Oct 21, 2010 11:19 pm

    beli seken ja la bro kalo bajet harga bawah 9k tu.
    seken pon ada gak yang condition ok lagi,nak senang beli dari orang la Very Happy

    asrolsani

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by asrolsani on Thu Oct 21, 2010 11:20 pm

    body saja tak termasuk insuran pon tak dapat kalau baru...
    angkat seken jela.. ramai yg jual murah2... rm5.5k je, baru pakai 3 bulan... tp sold Shocked

    sood_penang

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by sood_penang on Fri Oct 22, 2010 12:45 am

    owhh... second hand pun dah jadik 5.5k.. sempoi la...
    so skunk nie kat kedai harga zx150 dah jadi brapa... tongue

    Kindaichi

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by Kindaichi on Fri Oct 22, 2010 1:45 am

    aku nak jual moto aku nie..rege bleh nego lg,de dlm thread.cni..dah kasi make up cantik punyer utk owner baru.. Cool

    alldisc

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by alldisc on Fri Oct 22, 2010 9:32 am

    dalam perniagaan, seorg pengusaha (atau towkay) perlu memastikan value motor tidak jatuh sia-sia. ini termasuklah nilai motor baru. armket sangat besar, so kalau ada sepuluh org tak mahu beli ninja ZX sbb harga tak boleh kurang, ada 100 yg lain bersedia membeli pada harga ditawarkan iaitu antara 9.2K-9.8K

    taktik terbaik ialah mencari kedai yg ada stok lama model 06-07 walaupun agak mustahil. kemudian cuba gegar tokeh kedai utk rega terbaik.

    anda boleh juga beli yg seken tapi terus terang sy katakan sy agak skeptikal dgn kondisi motor, especially blok enjin yg kita tidak nampak. walaupun ada penjual yang genuine, tapi kita tak mahu menyesal di kemudian hari. berhati-hati.

    aWe89

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by aWe89 on Fri Oct 22, 2010 9:47 am

    lau nak cari 2nd, cari la buyer yg terdesak.. memang rege murah..
    tp kena standby la duit lebih, takut2 ade benda kena tukar kemudian hari..
    ikut nasib la.. Very Happy

    affique

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by affique on Fri Oct 22, 2010 1:23 pm

    kalau nak harga rm9000 OTR..musti byr cash seketul b4 proses.
    itu pun dah tolak semua freegift.
    2 tahun dulu harga masa aku beli.

    aWe89

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by aWe89 on Fri Oct 22, 2010 2:58 pm

    kat seremban ade kedai kasi rm9680 cash..
    lom campur insuran.. tu tuk model SE la..
    lau model biasa, murah lagik rasenye.

    alep

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by alep on Fri Oct 22, 2010 8:27 pm

    aWe89 wrote:kat seremban ade kedai kasi rm9680 cash..
    lom campur insuran.. tu tuk model SE la..
    lau model biasa, murah lagik rasenye.

    seremban tu kat mana? nama kedai?

    kei

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by kei on Fri Oct 22, 2010 9:23 pm

    cube try kt balakong, wilhin motor..
    ninja SE, rm9700+- cash termasuk insurans..
    nie rege tyme ak beli tahun lpas,
    tp rmai ckap ctu murah...

    alep

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by alep on Fri Oct 22, 2010 10:00 pm

    kalau yang standard bkn se plg murah brape ya harga?

    asrolsani

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by asrolsani on Sat Oct 23, 2010 12:35 am

    time aku beli bulan 5 hari tu memang bole dapat model SE <RM10k OTR tapi cash la...
    sekarang harga dah naik... tak dapat dah harga ni....

    jayjeffrey

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by jayjeffrey on Sat Oct 23, 2010 6:52 am

    kat kedai aku beli, SE lebih RM300 jer dari biasa... tapi tak berkenan colour hijau.. masa tu RM97xx termasuk insurance... aku amik 1 tahun installment.

    aWe89

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by aWe89 on Sat Oct 23, 2010 9:23 am

    alep wrote:
    aWe89 wrote:kat seremban ade kedai kasi rm9680 cash..
    lom campur insuran.. tu tuk model SE la..
    lau model biasa, murah lagik rasenye.

    seremban tu kat mana? nama kedai?
    awe tanya 2 kedai aje..
    XL, dan satu lg kat snawang..
    sbb pernah amik motor dr kedua2 kedai nih..
    yg beza nye, free gift..
    yg snawang tu kasik baju ujan xdot (tebal),
    n helmet khi..
    yg satu lagik plak, x smpat tanya free gift..

    akhirnya, awe angkat yg 2ndhand, x amik dr kedai..

    haulinhen

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by haulinhen on Sun Oct 24, 2010 1:12 am

    sya dah beli hari ni. rege 10,700 SE. d sabah pale . klu ambi d KL 9800 + 750 (shipping) = 10,550.

    alldisc

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by alldisc on Mon Oct 25, 2010 10:01 am

    bagus, berbaloi beli baru sbb harga superkips lama di sabah tak tercapai dek akal. melampau dan keterlaluan....

    jayjeffrey

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by jayjeffrey on Mon Oct 25, 2010 6:13 pm

    ari ni aku ternampak sebijik victor kat area aku tuk dijual... condition cosmetic mmg cantek... dlm engine tarak tau. Rege RM800 jer siap sportrim ngan disc brake lol... murah gile... blih wat moto spare hehe...

    alldisc

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by alldisc on Mon Oct 25, 2010 7:35 pm

    murah tu beb. member aku nol tgh cari. ex kippers ni dulu. skrg pakai virago. tapi cari victor jadi mtoro spare.

    jayjeffrey

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by jayjeffrey on Tue Oct 26, 2010 1:30 am

    ok bro, esok aku gi balik tempat tu, tgk moto tu ada tak. Kalau ada lagi saya hook him up ngan u.

    kurt2812

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by kurt2812 on Sat Nov 13, 2010 4:41 pm

    jayjeffrey wrote:ari ni aku ternampak sebijik victor kat area aku tuk dijual... condition cosmetic mmg cantek... dlm engine tarak tau. Rege RM800 jer siap sportrim ngan disc brake lol... murah gile... blih wat moto spare hehe...

    mak aih murah nyer!! Shocked

    kt mudah kan banyak jual kips..tgk jer..

    halimien

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by halimien on Sat Nov 27, 2010 11:02 pm

    baru belii.... cash kalau RM9300 otr
    tapi beli hutang up jadi 10k++ Crying or Very sad

    fdaus1985

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by fdaus1985 on Sun Nov 28, 2010 7:34 pm

    halimien wrote:baru belii.... cash kalau RM9300 otr
    tapi beli hutang up jadi 10k++ Crying or Very sad

    beli kat mana rege nih? leh tahu?

    whatsupbro

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by whatsupbro on Mon Dec 13, 2010 1:36 pm

    yo bro2 sekalian.. hehe
    aku nk beli yg SE nye version ni.. slalu insurans brape ek??

    miruss87

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by miruss87 on Mon Dec 13, 2010 3:46 pm

    megafortune sp lak utk zx150 biasa d/p rm2040 rm3++.oo utk 3@4 tahun. Special edition lak d/p dlm 2.2k..

    Sponsored content

    Re: Harga krr zx150 yang baru

    Post by Sponsored content Today at 2:51 am


      Current date/time is Mon Aug 29, 2016 2:51 am