Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Share

    obie

    TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by obie on Wed Nov 10, 2010 2:06 pm

    Salam kippers smua.. Very Happy


    Pada 6hb 11 2010,sabtu, kipperz utara tlah mngadakan konvoi nasi minyak ke jitra kedah di atas jemputan NBC club...

    4/5 ari sblum ride,negeri Kedah,Perlis telah ditimpa bencana alam,banjir yang amat teruk...bole dikatakan 60% negeri kedah ditenggelami air sedalam 1 meter..
    Shari dua sblum ride,kippers smua merasa gelisah samaada ride diteruskan atau tidak affraid

    Telepon aku sentiasa berdering ditanya oleh kippers samaada ride on atau tidak.
    setelah perbincangan,majlis tertinggi KIPS UTARA dengan NBC Club,kami mendapat informer yang tempat dituju x dinaiki air..RIDE AKAN DITERUSKAN!!
    Semua kippers happy! lol! lol! lol!

    Seperti biasa,pukul 9.30 pagi,sabtu, kami berkumpul di RR Tol Pantai Bersih utk memulakan ride...









    Terdapat 30 hingga 40 bijik Superbike dari club Utara Biker/Kerian Bikers dan Penang Bikers menunggu di tempat yang sama kami menuggu di RR tOl Pantai Bersih.Kami dijemput oleh marshall kelab tersebut utk pergi ke rumah hari terbuka di RMAF kepala batas,Penang.oleh kerana baru di beritahu,kami terpaksa menolak pinangan pihak kelab tersebut kerana NBC club terlebih dahulu menjemput kami..

    obie

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by obie on Wed Nov 10, 2010 2:15 pm




    Group NBC club menunggu kami di tol sg. dua..Sebelum ride,kami diberi taklimat oleh marshall NBC-Zack...
    Kippers yang hadir utk berkonvoi dalam 15 biji saje..tapi,NBC Club dihadiri oleh ahlinya sbanyak 30 biji moto...
    JAdi, suasana menjadi ceria dan heboh dgn deruman ekzos BRO² CHOPPER ni..Ride kali ini di pimpin oleh 4 marshall yg bertugas

    obie

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by obie on Wed Nov 10, 2010 2:27 pm








    berehat 15 minit di RR tol GUrun

    obie

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by obie on Wed Nov 10, 2010 2:45 pm













    berhenti hampir 1 jam menunggu Bro CHOPPER yang rosak utk diperbaiki..

    obie

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by obie on Wed Nov 10, 2010 3:01 pm












    walaupun jalan highwat Changloon ke utara ditutup,kami melalui jalan lama menuju ke kodiang,kedah-menunggu pengantin utk di 'escourt' ke Jitra..

    obie

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by obie on Wed Nov 10, 2010 3:23 pm




























    Alhamdulillah, akhirnya kami sampai ke rumah pengantin di Jitra jam 2.30 ptg..
    Fuhh,perut pun da lapa ni..
    bounce bounce bounce

    kami teru dijemput makan nasi minyak oleh pihak tuan rumah pngantin...hampir sejam kami di rumah penganti..Cadangan tu nak p melawat tempat² menarik di Alor Setar,tapi oleh krana tmpat² tersebut ditenggelami air,kami terpaksa membatalkan rancangan kami..
    3.30 ptg,kami pun ber tolak ke butterworth,Penang...

    obie

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by obie on Wed Nov 10, 2010 3:36 pm




















    Berhenti rehat seketika dan mengisi minyak di RR Gurun

    obie

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by obie on Wed Nov 10, 2010 3:44 pm




    rehat 10 minit dan berpisah dgn group NbC... lol! lol!

    obie

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by obie on Wed Nov 10, 2010 4:01 pm







    Kebanyakan kippers masih blum mau pulang,jadi,kami pergi lepak² kat tol pantai bersih di mana Rambo kips,Wan Carlos, dan Hafiz Cassey Stonner menunggu kami utk joint..

    Jam 8 malam ,kami pun ber surai pulang ke rumah masing2 dgn mmbawa knangan manis RIDE NASI MINYAK BERSAMA NBC CLUB KE JITRA.KEDAH..
    terima kasih..

    -sekian report dari saya...flower flower flower

    obie

    MBN 2254

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by MBN 2254 on Wed Nov 10, 2010 4:15 pm

    best betul...
    dah lama x join ride ramai2 cam nie..

    weekend ni ade lagi tak?
    rasa cam nak join nih... bounce

    doctor kura-kura

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by doctor kura-kura on Wed Nov 10, 2010 5:51 pm

    MBN 2254 wrote:best betul...
    dah lama x join ride ramai2 cam nie..

    weekend ni ade lagi tak?
    rasa cam nak join nih... bounce

    Weekend ni xda la...tunggu next week kenduri hg pulak la..ni semua tunggu nak Bergeres je.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    adzhar

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by adzhar on Wed Nov 10, 2010 6:21 pm


    Salam Kippers Semua !!! afro

    Terlebih dulu aku ingin mengucapkan setinggi2 Tahniah kepada KIPPERs Utara yg
    menjayakan Konvoi ini...!
    cheers cheers cheers
    Tak lupa saudara OBIE yg banyak membantu !!! T/Q..3X.
    Kepada geng2 LC Pak Yan / Wadin Alor Star harap2 banyak Bersabar kerna aku dapat
    tau area rumah tempat hampaa di naiki air dan ada motor2 ditenggelami air.
    Sabar.....bro..! No No No

    Untuk makluman KIPS Utara semua !! Acara seterusnya ia lah 20/11/2010 kita ada
    JEMPUTAN KAWIN MBN DI TAIPING, PERAK.so
    aku harap SEMUA KIPPERS Penang , Utara Kedah akan turun bagi menjayakan
    MAJLIS PERKAHWINAN Member KITA...!!!
    afro lol! lol! lol! :

    Terima Kasih.

    khor

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by khor on Wed Nov 10, 2010 9:33 pm

    ini gambar yg i tangkap dgn h/p i.. enjoy..!!















    sekian... terima kasih.!!
























































































    NinjaGreen

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by NinjaGreen on Wed Nov 10, 2010 10:26 pm

    nasib ada gak gmbr aku walaupun sipi2 hahaha Laughing Laughing cheers

    adzhar

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by adzhar on Wed Nov 10, 2010 10:53 pm



    WauuuW.....nice photo ! flower

    Thanks Khor ! You have done a good job !


    sood_penang

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by sood_penang on Fri Nov 12, 2010 4:43 pm

    perh.. terbaik la!!! hahah..
    cam nie la owang panggil ride...
    bru lah sempoi.. hope pas nie ad lagi ride yang meriah cam nie..
    lama2 bru la owang nak join..
    pengalam ride yang bes... dan agak pekak dek bunyi easy rider nieyh...
    hahahaha..
    terrrbaikk....!!! cheers lol! lol!

    pcq5913

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by pcq5913 on Thu Nov 18, 2010 11:34 am








    ni moto omaga dia xp kenduri jitra aritu (krz+krr+zx=krrzzx)
    chasis n enjin=KRZ
    spotrim =KRR
    coversuit =zx

    NinjaGreen

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by NinjaGreen on Thu Nov 18, 2010 1:06 pm

    silap upload la tue hahaha lol!

    obie

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by obie on Mon Nov 29, 2010 9:08 am

    hehehe...gmbr tu di upload atas permintaan...supaya dapat ditayangkan motor tersebut

    Sponsored content

    Re: TTS KONVOI NASI MINYAK KE JITRA bersama NBC CLUB (1 DAY RIDE)

    Post by Sponsored content Today at 9:03 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:03 am