Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Share

    zull

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by zull on Fri May 06, 2011 8:40 pm

    Slm semua...boleh joint?
    saya org baru... tp dh lama jenguk2 forum ni.
    Zul ulu tiram

    nekman

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by nekman on Fri May 06, 2011 11:50 pm

    zull wrote:Slm semua...boleh joint?
    saya org baru... tp dh lama jenguk2 forum ni.
    Zul ulu tiram
    Welcome.. Jemput lar turun tts yer.. Wat cam kg sendiri..

    kipsjang

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by kipsjang on Sun May 08, 2011 2:31 am

    zull wrote:Slm...Boss Hadi
    Aku pun baru je pakai krr... berulang ulu tiram-bandar penawar, kips hijau

    huh?leh tahan gak jauh tu bro. keje kt kejora ke?ikut highway senai-desaru ye??hehe..byk tnya plak.kwn xpnah lalu lg.

    zull

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by zull on Sun May 08, 2011 9:01 am

    planning nk ikut highway, jimat sikit...tk payah tol... tp xboleh lalu lg. mungkin dlm bulan 6 baru boleh lalu. kawan berulang ikut jalan lama je

    syamjmc2274

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by syamjmc2274 on Sun May 08, 2011 10:31 am

    zull wrote:Slm semua...boleh joint?
    saya org baru... tp dh lama jenguk2 forum ni.
    Zul ulu tiram

    Cantekkk...kawanpun duk Tiram gak.Bleh la ngeteh sama2,pastu naik hiway nk buang karbon.(Nekman pnye reason)

    ranjau_berduri

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by ranjau_berduri on Sun May 08, 2011 1:15 pm

    ade jemputan ride dr 150 jaybee....jemputan makan kenduri kahwin.... akan dibincang pada TTS...

    TTS TErGEMPAR for WArGA 150JB..!!!!!!!!!
    Lokasi : Restoran Dayangku,Perling...
    Pkl : 9.00 Malam @ 10/5/11...hari ini...! jgn lambat...
    RV:Petronas Tampoi,Taman Perling...
    Agenda : Duit Baju & Confirmkan Berapa ramai nak pergi untuk Ride D' Rizal..
    Kehadiran adalah wajib...n sila bwk duit rm30 utk baju...
    klau x dpt dtg...kirim kt kawan...
    ape2 hal call aku "faz" 017-8249556...
    DATANG JANGAN TAK DATANG....!! LAMBAT PON TAK PE..YG PENTING DATANG..!!HAHAHA....


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    kerusi_malas

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by kerusi_malas on Thu May 12, 2011 8:06 pm

    ramai jugak lah yang datang,, hehehe..

    faiz_krr

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by faiz_krr on Fri May 13, 2011 1:34 pm

    otai2 turun ker?...bape biji?..ade sesi begerace ke pas tu?..


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    Fazlil Hakimi

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by Fazlil Hakimi on Thu May 19, 2011 4:27 pm

    ...


    Last edited by Fazlil Hakimi on Fri May 20, 2011 12:07 pm; edited 1 time in total

    asrolsani

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by asrolsani on Thu May 19, 2011 8:03 pm

    Fazlil Hakimi wrote:Assalamualaikum...Next TTS 150 Jaybee...

    Tempat : As-salam, Setia Tropika..
    Tarikh : 20.5.2011...hari Jumaat Malam......
    Masa : 8.30 mlm....lepas sembahyang isyak bagi orang islam,baru berkat tts...
    ok lah tu aje, bagi tau kawan2 yg lain...
    Assalamualaikum dan Jumpa nanti...
    isyak kol 8:30 daaa...

    AsTaLaVisTa

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by AsTaLaVisTa on Thu May 19, 2011 8:13 pm

    Bro Fazlil Hakimi org jauh...Dia semayang Jamak & Qasar trus...huhu

    nekman

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by nekman on Thu May 19, 2011 9:09 pm

    Huhu.. Itu mmg taktik panggil tts.. Berkias sikit..
    Sebab nanti yang datang suma satu jam lewat..muehehe..

    Fazlil Hakimi

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by Fazlil Hakimi on Fri May 20, 2011 12:33 am

    PEMBETULAN Atas Permintaan Dak Kulai & Gelang Patah...Next TTS 150 Jaybee...

    Tempat : Chicken Chop rm5..Little Chancho..Perling......
    RV: Petronas..perling........
    Tarikh : 21.5.2011...hari Sabtu Malam......
    Masa : 8.35 mlm....lepas sembahyang isyak bagi orang islam,baru berkat tts...
    ok lah tu aje, bagi tau kawan2 yg lain...
    Assalamualaikum dan Jumpa nanti...

    ranjau_berduri

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by ranjau_berduri on Mon Jun 06, 2011 11:49 am

    7 Jun 2011.. 1 tts diadakan di Pasir Gudang pada jam 10 pagi... nak info lebih lanjut sila hubungi Fazlil hakimi....


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    syawal

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by syawal on Sat Jul 16, 2011 4:09 pm

    salam otai2 sy baru jerk pkai kips...
    harap ble bg tnjuk ajor yerk...
    den org kluang hehe...
    -lets ride bebeh-

    kerusi_malas

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by kerusi_malas on Sun Jul 24, 2011 3:41 am

    next tts biler lak??

    nekman

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by nekman on Tue Jul 26, 2011 12:07 am

    kerusi_malas wrote:next tts biler lak??
    Sifoo ranjau berduri bz lar... lagipun nak bulan posa nih.. rasanya kalau takder minggu nih lepas raya lar kita tts balik...

    nekman

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by nekman on Thu Aug 11, 2011 7:08 pm

    Kepada kippers yang berada di bandaraya JB

    Semua di jemput hadir untuk TTS berbuka posa

    Tarikh: Jumaat 11/8/2011
    Masa: 6:30 (Waktu standby berbuka posa)
    Lokasi: Restoran ZZ Sup Tulang
    22, Jalan Setia Tropika 1/15
    Taman Setia Tropika, Kempas
    Johor Bahru, Johor 81200


    Sapa tak tau lokasi sila roger Fazlil Hakimi (Tuan Tanah), 017-824 Sembilan 55 Enam

    Jumpa di sana.... (sapa yang posa jer di jemput hadir)..hehe

    syawal

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by syawal on Fri Aug 12, 2011 8:47 pm

    salam sejahtera warga KIPS area johor...
    Very Happy cheers

    nekman

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by nekman on Fri Aug 12, 2011 9:47 pm

    syawal wrote:salam sejahtera warga KIPS area johor...
    Very Happy cheers
    Salam sejahtera.. Welcome..

    syawal

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by syawal on Mon Aug 15, 2011 3:02 am

    ade pape plan pas rayo ker??
    kalau ade roger2 lah k..
    nak jugak brknalan n beramah mesra dgn warga2 dan otai2 KIPS ni hehe...
    mklumla budak baru blaja nek moto Very Happy

    rais

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by rais on Sat Oct 01, 2011 12:38 am

    salam semua kippers jb..kelmarin saya tukar tayar botak..tu pun lepas perasan tayar dah nampak benang dia..michelin pilot sporty..disebabkan siang kerja,jadi malam tu saya cabut tayar belakang then bawa nek keta..mula2 g taman u..tanya harga tayar sama..humang aih..rm180 dah..dulu tuka rm120 je..err..dua tahun lepas ler..so konon kononnya nak dapat la harga rm120 tu, saya pun bawa la tayar ngn rim tu ke bengkel jalan susur dekat ngn courts tempat dulu beli tayar tu..sekalai sama gak..rm180..cis3..xpe la..boleh pakai dua tahun lagi..tapi tu mukadimah je..ni intipati dia...BENGKEL PANJANG DAH PINDAH MANA?..KENAPA DAH TUKA TOKEY LAIN KEDAI TU?..SAPE NAK SETTING MOTO AKU NIH?..DAH RASA LEMAU LEMAU NI..NAK BUAT FULL SERVICE..TUKAR SPROKET..TOLONG SESIAPA ADA MAKLUMAT DI MANA BELIAU SUDAH BERHIJRAH?...kehilangan beliau disitu menimbulkan pelbagai persoalan..maaf la saya tak punya masa banyak nak explore v1..v2..dan v3 yg dah berpage page nih utk cari punca kedai panjang dah bertukar owner..sekian...tolong ye

    nekman

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by nekman on Sat Oct 01, 2011 3:05 am

    rais wrote:salam semua kippers jb..kelmarin saya tukar tayar botak..tu pun lepas perasan tayar dah nampak benang dia..michelin pilot sporty..disebabkan siang kerja,jadi malam tu saya cabut tayar belakang then bawa nek keta..mula2 g taman u..tanya harga tayar sama..humang aih..rm180 dah..dulu tuka rm120 je..err..dua tahun lepas ler..so konon kononnya nak dapat la harga rm120 tu, saya pun bawa la tayar ngn rim tu ke bengkel jalan susur dekat ngn courts tempat dulu beli tayar tu..sekalai sama gak..rm180..cis3..xpe la..boleh pakai dua tahun lagi..tapi tu mukadimah je..ni intipati dia...BENGKEL PANJANG DAH PINDAH MANA?..KENAPA DAH TUKA TOKEY LAIN KEDAI TU?..SAPE NAK SETTING MOTO AKU NIH?..DAH RASA LEMAU LEMAU NI..NAK BUAT FULL SERVICE..TUKAR SPROKET..TOLONG SESIAPA ADA MAKLUMAT DI MANA BELIAU SUDAH BERHIJRAH?...kehilangan beliau disitu menimbulkan pelbagai persoalan..maaf la saya tak punya masa banyak nak explore v1..v2..dan v3 yg dah berpage page nih utk cari punca kedai panjang dah bertukar owner..sekian...tolong ye
    Ada di lokasi baru.. Call jer dia..

    rais

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by rais on Sun Oct 02, 2011 7:53 am

    ok bro nekman..thanks

    asrie

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by asrie on Mon Oct 03, 2011 1:07 pm

    a'salam...kippers2 jb nie slalu lpak maner?? saye bru je pkai zx150..klo ader function..ajak2 la...nk jugak berkenalan n tambah pengetahuan ttg moto nie...sbelom nie pkai wave jerk...so, saye mmg zero la psal moto kawa nie...klo ader plan..roger2 federer la...

    Sponsored content

    Re: KAWASAKIKIPS OWNER JB .V3

    Post by Sponsored content Today at 7:31 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:31 pm